Νεος εκτυπωτης

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

shredder

Lich
Χαλασε ο εκτυπωτης ο MP 270 που τον εχω απο το 2013. Γι αυτο θα παω το Σαββατο στο Πλαισιο να παρω καινουργιο. Εκει που ελεγα αν θα παρω η οχι τωρα το τροφοδοτικο προεκυψε αλλο προβλημα. Απο μια γρηγορη ερευνα που εκανα φαινεται πως αυτος ειναι καλος https://www.plaisio.gr/ektiposi/mix...son-ecotank-l3271-polimixanima-inkjet_4577655 https://www.plaisio.gr/ektiposi/mix.../hp-smarttank-580-polimixanima-inkjet_4130146

Δεν έχω κοιτάξει πρόσφατα εκτυπωτές οπότε δεν ξέρω, αλλά η γενική μου γνώμη είναι ασπρόμαυρος λέϊζερ εκτυπωτής. Γενικά στο σπίτι δεν έχεις καλό λόγο να μπλέκεις με χρώματα. Δεν ξέρω τι χρήση θέλει κάποιος να κάνει, ίσως να χρειάζεται τα χρώματα αλλά γενικά δεν τα χρειάζεται.

Ένας Brother laserjet είναι αρκετά αξιόπιστος χωρίς να εκτοξεύει τον προϋπολογισμό.

και τον Brother Bruce θεωρω οριακα αξιοπιστο και το πολυ πολυ να εκτοξευσει δυο τρεις η και περισοτερες μαλακιτσες δεξιά αριστερά.

vTZPra7.png

αν εχεις μπατζετ 200-250 ευουρα σρεντερ παρε εγχρωμο λειζερ, το αναλωσιμο που παιρνει δεν στεγνωνει οπως στα inkjet.

αν τυπώνεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και πράγματι θέλεις χρώμα, προχωράς με τον ecotank, αν δεν θέλεις πράγματι χρώμα ή δεν τυπώνεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, όπως είπαν και τα παιδιά, laser με κλειστά μάτια.

Το τόνερ πραγματικά δεν παθαίνει τίποτα, σκέψου μου είχε σετάρει ο τεχνικός μου τον εκτυπωτή του γραφείου μου με τονερ και τα πάντα όλα επάνω (είχαμε κάνει και δοκιμαστικές) το 2016 και εγώ τον δούλεψα το 2017 που άνοιξε το γραφείο και δούλευε σαν την πρώτη μέρα.
Εκτυπωτής με υγρά μελάνια θα είχε ξεράνει το μελάνι στην κεφαλή από τον πρώτο μήνα απραξίας και θα ήθελε είτε πέταμα είτε κεφαλή.

θα ήθελε είτε πέταμα είτε κεφαλή
Νομίζω πως όλοι οι εκτυπωτές έχουν μέσω του προγράμματος τους μια ειδική λειτουργία που καθαρίζει τις κεφαλές. Αυτό κάνω τουλάχιστον εγώ όταν στεγνώνουν τα μελάνια στο πολυ-μηχάνημα της Epson που έχω. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι καταπίνει 😉 τα μελάνια με ταχύ ρυθμό. Αν ήθελα περισσότερες εκτυπώσεις δεν θα με συνέφερε.

Νομίζω πως όλοι οι εκτυπωτές έχουν μέσω του προγράμματος τους μια ειδική λειτουργία που καθαρίζει τις κεφαλές. Αυτό κάνω τουλάχιστον εγώ όταν στεγνώνουν τα μελάνια στο πολυ-μηχάνημα της Epson που έχω. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι καταπίνει 😉 τα μελάνια με ταχύ ρυθμό. Αν ήθελα περισσότερες εκτυπώσεις δεν θα με συνέφερε.
Αν στεγνώσει το μελάνι το πετάς όπως είναι, κανένα πρόγραμμα δεν καθαρίζει στεγνωμένο μελάνι. Αυτό που κάνουν για αυτοκαθαρισμό προϋποθέτει ότι δεν έχει στεγνώσει το μελάνι εντελώς γιατί το μελάνι το ίδιο έχει μέσα το αντίστοιχο διαλυτικό του για να μένει υγρό, οπότε προσπαθεί να ξεβουλώσει έτσι (διαλυτικό μπορεί να είναι και απλά νερό), κάποια μοντέλα μεγαλύτερου κόστους και φορμάτ έχουν ειδική ρουτίνα συντήρησης που πρέπει να τηρείς ευλαβικά κάθε εβδομάδα γιατί η κεφαλές τους μετράνε σε χιλιάρικα όχι κατοστάρικα Και καθαρίζεις την κεφαλή με ειδικές μπατονέτες και υγρό.

Για την περίπτωσή σου δες αν υπάρχουν μελανοδοχεία στο εμπόριο με υγρό καθαρισμού ώστε να μην πετάς μελάνι τζάμπα, αν και για τα μικρά μοντέλα σπιτιού/γραφείου αμφιβάλω αν υπάρχει κάτι τέτοιο και αν έχεις ecotank για να το κάνεις αυτό θέλει να αδειάσεις τα δοχεία πρώτα.

Λογικά έχεις δίκαιο. Ότι αν στεγνώσουν τελείως δεν θα επανέρχονται. Πάντως σιγά μην καθίσω να κάνω όλες αυτές τις διαδικασίες με τις μπατονέτες ή να τηρώ συγκεριμένη ρουτίνα κάθε εβδομάδα. Προτιμώ να τον πετάξω και να πάρω laser.

Δεν πηγα σημερα στο Πλαισιο επειδη βρεχει αλλα το συζητησα με τον συναδελφο στο γραφειο και μου ειπε να καθαρισω ιτς κεφαλες και να το ξαναδοκιμασω αν δουλευει γιατι πριν απο χρονια ειχε και αυτος το ιδιο προβλημα και αφου καθαρισε τις κεφαλες δουλεψε κανονικα. Τον εχει απο το 2007 και φετος χαλασε και συντομα θα παρει καινουργιο μου ειπε. Θα το καθαρισω αργοτερα σημερα η αυριο να δω αν θα εκτυπωνει καλα μετα η οχι.

Μολις γυρισα απο το Πλαισιο. Αφου ειδα τους εκτυπωτες και μιλησα με τον υπαλληλο αποφαισα να παρω αυτον
Εννοειται βεβαια συζητησα και για το τροφοδοτικο αν δηλαδη θα παρω 1500 η 1200 watt και αν ειναι καλυτερα να το παρω τωρα η μαζι με τον επεξεργαστη την μνημη και την μητρικη. Μου ειπε οτι για το pc ετσι οπως ειναι τωρα το τροφοδοτικο αυτο ειναι πολυ καλο και καλυτερα να το παρω τοτε.

καλορίζικο, απλά να θυμάσαι ότι και το χαρτί έχει σημασία, μην αγοράζεις Α4 από τον Σκλαβενίτη και βρίζεις μετά γιατί δε το τραβάει.

Σημερα θα παρω τον εκτυπωτη! Οπως ειπα το καλοκαιρι μεχρι τελη Οκτωβριου θα εκανα αναβαθμιση στο pc τροφοδοτικο πιθανοτατα. Τελικα αντι για τροφοδοτικο παιρνω εκτυπωτη. Οπως ειπα ετσι και εγινε εμεις οι ninja κραταμε τον λογο μας!

Καλές και χαρμόσυνες εκτυπώσεις να βγάζει!

Ακομα δεν τον εχω γιατι ειχε ελλειψη αλλα μεσα στην εβδομαδα μου ειπαν θα τον φερουν. Μεχρι τωρα δεν με εχουν ειδοποιησει .

Μολις τον πηρα! Μαζι με το μελανι/toner η τιμη ειναι 220 ευρω!!!

Back