What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Netbook & Windows 7

Miden Agan

Blackguard
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,472
Παίδες έχω ενα νετμπουκάκι Asus Eee Pc 1001 PX το οποίο χρησιμοποιώ για τη δουλειά.
Είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσω ενα πρόγραμμα που τρέχει μόνο σε Win7.
Θεωρείτε οτι μπορεί να σηκώσει το netbook τα Win7 με αξιόλογη απόδοση?
Nα το τολμήσω?

<span class="bbcode_spoiler">Eπίσης πολύ σημαντικό! Τα save απο Βaldurs Gate & ToEE (Gog edition) θα τρέχουν μετά??!!?!?!?!?</span>
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Aν τα 7 είναι 64 bit, θές min 2 Gb RAM. O Αtom τρέχει στα 1.66GHz, σωστά; Είναι οκ, γενικά νομίζω πως θα ψιλοβαρύνει το σύστημα, γενικά μάλλον με την RAM θα έχεις θέμα. Και θα πρέπει να κάνεις backup τα saves...
 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,722
φιλαρακι, δωσε βαση στη πενια.
ειχα αυτο http://www.pcworld.com/product/43062/mini-311-1000nr-netbook.html" class="bbcode_url">σαλιγκαρος

ειχε θεμα με τα 7. ναι μεν ετρεχε τα ΠΑΝΤΑ αλλα για heavy metal καταστυσεις, επαιζε ενας τσακωμος με το ρολοι
κουμπωνεις usb stick και δεξι κλικ - properties - readyboost. θα δεις διαφορα, believe me.
 

Miden Agan

Blackguard
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,472


Grmadness wrote:
Aν τα 7 είναι 64 bit, θές min 2 Gb RAM. O Αtom τρέχει στα 1.66GHz, σωστά; Είναι οκ, γενικά νομίζω πως θα ψιλοβαρύνει το σύστημα, γενικά μάλλον με την RAM θα έχεις θέμα. Και θα πρέπει να κάνεις backup τα saves...</blockquote>

O Atom είναι στα 1.66 και η RAM 1Gb. Δε με ενδιαφέρουν τα 64bit, άν βάλω θα μπουν 32bit.
Γενικά με ψιλοπροβληματίζει γιατι δουλεύω και Autocad απροβλημάτιστα ώς τώρα.
Εννοείται οτι τα save θα γίνουν μπακάπντ!

Λέλο ίδια μηχανάκια είναι πάνω κάτω και είναι σκυλιά! Και το Readyboost δεν το ήξερα! :dry:

Γενικά με ποιά μέθοδο να τα εγκαταστήσω αν αποφασίσω (εννοείται μεσω USB αλλά πώς)?
Εχω δίσκο με 2 partition...

 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,722
δεν θελει τιποτα το ιδιαιτερο. κουμπωνεις το stick και μολις εμφανιστει το εικονιδιο πατας δεξι κλικ και ιδιοτητες. εχει tab για το readyboost. επιλεγεις use this device και apply. restart και εισαι κομπλε.

αφου εχεις partition θα ελεγα να τα βαλεις στο δευτερο. αργοτερα τα σβηνεις και ολα κομπλε
 

Miden Agan

Blackguard
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,472


lelos kounelos wrote:
δεν θελει τιποτα το ιδιαιτερο. κουμπωνεις το stick και μολις εμφανιστει το εικονιδιο πατας δεξι κλικ και ιδιοτητες. εχει tab για το readyboost. επιλεγεις use this device και apply. restart και εισαι κομπλε.</blockquote>

Eννοούσα την εγκατάσταση του λειτουργικού... :whistle:

 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,722


AGAN wrote:


lelos kounelos wrote:
δεν θελει τιποτα το ιδιαιτερο. κουμπωνεις το stick και μολις εμφανιστει το εικονιδιο πατας δεξι κλικ και ιδιοτητες. εχει tab για το readyboost. επιλεγεις use this device και apply. restart και εισαι κομπλε.</blockquote>

Eννοούσα την εγκατάσταση του λειτουργικού... :whistle:</blockquote>

το καταλαβα αλλα το χερι μου ηταν readyboost, προσθεσα την γνωμη μου



 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
3,777
Πέρασα 7 Starter ή όπως αλλιώς λέγονται στο γυμνασιακών προδιαγραφών netbook ενός ξαδέρφου μου. Καλά μου φάνηκαν. Τώρα AutoCAD δεν δοκίμασα να είμαι ειλικρινής <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> , αλλά δεν είναι και το πλέον κατάλληλο μηχάνημα για αυτή την δουλειά, εκτός αν δουλεύεις παλιά έκδοση και το συνδέεις σε εξωτερική οθόνη.
 

Miden Agan

Blackguard
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,472


vtheofilis wrote:
Πέρασα 7 Starter ή όπως αλλιώς λέγονται στο γυμνασιακών προδιαγραφών netbook ενός ξαδέρφου μου. Καλά μου φάνηκαν. Τώρα AutoCAD δεν δοκίμασα να είμαι ειλικρινής <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> , αλλά δεν είναι και το πλέον κατάλληλο μηχάνημα για αυτή την δουλειά, εκτός αν δουλεύεις παλιά έκδοση και το συνδέεις σε εξωτερική οθόνη.</blockquote>

Ultimate or nothing!

Oσο για το Autocad, έκδοση 2007 και δουλεύει πανέμορφα -όσο χρειάζομαι να το δουλέυω στο νετμπουκ-.
Με μια ματιά στα σαιτ της Microsoft υποτίθεται οτι πληρή τις απαιτήσεις σε Hardware.

Για πείτε οδηγίες για το ινσταλέσιο... νομίζω ψήθηκα για πειραματισμούς...

 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,085


AGAN wrote:
Θεωρείτε οτι μπορεί να σηκώσει το netbook τα Win7 με αξιόλογη απόδοση?</blockquote>



AGAN wrote:
O Atom είναι στα 1.66 <u>και η RAM 1Gb</u> </blockquote>


Eιδικά λόγω του δεύτερου φίλε, η απάντηση δυστυχώς είναι όχι.



 

f2bnp

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,730
Με Windows 7 Starter κάτι μπορεί να γίνει πάντως!
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,085
Ίσως, αλλά

α) δε το πολυπιστεύω
β) θέλει να βάλει Ultimate
γ) το "κάτι μπορεί να γίνει" μεταφράζεται ως "δε θα λείπουν οι στιγμές που θα χρειάζεται να κάνεις αρκετή υπομονή". Προσωπικά δε τη παλεύω με τίποτα με κάτι τέτοια, οπότε και δε μπορώ να το προτείνω σε κάποιον.
 

Miden Agan

Blackguard
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,472
Guyz!
Λοιπόν έκανα τη μετάβαση σε Win7 Pro -τελικά- και μέχρι στιγμής (λίγο Autocad δούλεψα και λίγο office) δείχνει να έχει την ίδια και καλύτερη επίδοση απο τα XP.
Βέβαια όταν παίζω μουσική, τρέχω autocad και εχω και 2 παράθυρα ανοιχτά σκοντάφτει κάπως αλλά σχεδόν τα ίδια είχα και πρίν με τα ΧP.
Αυτη τη στιγμή περνάω προγραμματάκια και αύριο θα κάνω τεστάκια με games και τα προγράμματα της δουλειάς να δούμε αν στην τελική αξίζει η μετάβαση...
Thanx για τις συμβουλές πάντως! :cheers:
 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,722


AGAN wrote:
Guyz!
Λοιπόν έκανα τη μετάβαση σε Win7 Pro -τελικά- και μέχρι στιγμής (λίγο Autocad δούλεψα και λίγο office) δείχνει να έχει την ίδια και καλύτερη επίδοση απο τα XP.
Βέβαια όταν παίζω μουσική, τρέχω autocad και εχω και 2 παράθυρα ανοιχτά σκοντάφτει κάπως αλλά σχεδόν τα ίδια είχα και πρίν με τα ΧP.
Αυτη τη στιγμή περνάω προγραμματάκια και αύριο θα κάνω τεστάκια με games και τα προγράμματα της δουλειάς να δούμε αν στην τελική αξίζει η μετάβαση...
Thanx για τις συμβουλές πάντως! :cheers:</blockquote>

αν κλεισεις το after effects, το s.t.a.l.k.e.r και κανεις παυση στο benchmark και το 3d render, ισως να παει και λιγο καλυτερα.

 
Top Bottom