What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

new pc

cook

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
93
καλησπέρα μάγκες!!!!! μετά από πολύ καιρό λόγο τεραστίων επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων(μπαμπάς γαρ..),είπα να ξαναμπώ δυναμικά στην παρέα σας...<br>σκέφτομαι να αγοράσω καινούργιο πι σι ,αφού το παλιό έκλεισε αισίως τα 10 χρονάκια και μας άφησε χρόνους...<br>το διαθέσιμο budget ανέρχεται γύρω στα 750 γιούρος  <br><br>Από το παλιό εργαλείο σκέφτομαι να κρατήσω το  κουτί(https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811233002" class="bbcode_url">https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811233002)<br>και το τροφοδοτικό [urlhttp://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/psu-trofodotika/Corsair-VS-Series-650W-CP-9020098-EU.htm?gclid=CJKskJ-2ndICFU0Q0wodRvsF8g][/url]  αν και εφόσον μπορώ φυσικά ,και ότι έχει να κάνει με οθόνη,ποντίκι ,πληκτρολόγιο,ηχεία.<br>Η βασική χρήση θα είναι δουλειές γραφείου και gaming, αλλά όχι υπερβολές.Δεν με ενδιαφέρει το overclocking και λοιπές βαρβάτες ασχολίες,παρά μόνο pure καταστάσεις...<br> υ.γ 1 Αν και ότι μηχάνημα είχα μέχρι τώρα ήταν intel-nvidia , δεν έχω κάποιο κόλλημα να αλλάξω δρόμο προς την απέναντι μεριά....  <br>υ.γ 2 χωρίς να ακούγομαι υπερβολικός, θέλω κάποια πρόταση που να μην χρειαστεί να κρατήσω για 1 χρόνο και μετά να τρέχω για αναβαθμίσεις,τουλάχιστον όσο έχει να κάνει από επεξεργαστή.<br>από κάρτα γραφικών καταλαβαίνω πως είναι αδύνατον να την κρατήσω πάνω από 2 χρόνια ,αλλά κάποια πρόταση αξιοπρεπέστατη..<br>ελπίζω να μην σας κούρασα.Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!!!!!! :drinks:<br><br>
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Πού είσαι ρε μάγειρα, και να δεις που σε θυμήθηκα προχτές που σκεφτόμουν ragequitters που έχουν καιρό να εμφανιστούν (yes, I have no life).<br><br>Μπορείς να κρατηθείς από ένα έως δύο μήνες ακόμα χωρίς καινούργιο PC? Γιατί με τους AMD Ryzen να κυκλοφορούν σε 10 μέρες, αναμένουμε πράματα και θάματα στην αγορά...<br><br>EDIT: Γίνε και λίιιιιιιγο πιο συγκεκριμένος όταν λες "gaming χωρίς υπερβολές".
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Να σου ζήσουν καταρχάς. <br><br>Και γω θα σου πρότεινα να μη βιαστείς να αγοράσεις, γιατί η AMD προβλέπεται να βγάλει τερατάκια. Σε 12 μέρες θα χουμε και τα πρώτα reviews, οπότε δεν είμαστε μακριά.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Cook, να σου ζήσει το παιδί αδερφέ! Περίμενε λίγο να βγουν οι Ryzen, που λένε και τα παιδιά, θα έρθουν αλλαγές.<br><br><span class="bbcode_spoiler">Αν είσαι ο ίδιος Cook από το PCM forum, τότε οφείλω να σε ευχαριστήσω δημόσια, γιατί το μακρινό 2006-2007 μου είχες δώσει βήμα-βήμα οδηγίες μαγειρέματος μέσω MSN. Μας είχε φέρει σε επαφή ο Phantasmagorian (PCM forum κι αυτός) αν θυμάσαι! Ήθελα να κάνω κάτι φάμπιουλους για να εντυπωσιάσω κορασίδα κι ο κύριος μου έδωσε συνταγή για γλυκόξινο κοτόπουλο με πικάντικο ρύζι.<br><br>Με την κορασίδα κατέληξα να είμαι μαζί για 3 χρόνια. Cheers!  :drinks:</span>
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Καλώς μας ξαναρθες φίλε και στο φορουμ και στο -οχι και τόσο- κλειστό κλαμπ των μπαμπαδων. Να σου ζήσει το αγγελούδι και ολα τ αλλα έπονται. <br><br>Ακου το ίδιο τώρα κι από έναν που εχει intel, αλλά θα ταν καλύτερα να περιμένεις λίγες μέρες να δουμε τι εχουν να δείξουν οι ryzen κι αν αξίζει ολο αυτό το hype.
 

cook

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
93
welcome me back guys!!!!!!ευχαριστώ καταρχήν για τις ευχές παίδες,η κόρη μου έχει πάρει τα μυαλά και τον ελάχιστο χρόνο που έχω.<br><br>ευχαριστώ και  για τις συμβουλές,αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να περιμένω 2 μήνες γιατί έχω μείνει χωρίς pc στην ουσία(το παλιό laptop δεν το μετράω καν,με δυσκολία ανοίγει browser....)Aν βέβαια είναι τόσο καλοί οι νέοι επεξεργαστές όσο λέτε,ίσως τρενάρω λίγο την αγορά.<br>το κουτί και το τροφοδοτικό λέτε να κάνουν??με προβληματίζει μόνο ότι δεν έχει usb3, και αν φτάνουν τα watt..<br><br>υ.γ 1 ΜΙΤΣΑΚO ναι εγώ  είμαι από το pcm ..περασαν τα χρόνια...χαίρομαι που  το ρίξαμε  το κοράσιο με την φαγητάρα σου!!!!!!<br><br>υ.γ 2 greatoldone όταν λέω οτι δεν έχω απαιτήσεις στα games δεν λέω ότι θέλω σε καμία περίπτωση γραφικά επιπέδου playstation 1 :rofl2: :rofl2: :rofl2:<br>παίζω κυρίως rpg και υπάρχει μεγάλη λίστα στο steam που δεν έχω αγγίξει....<br>παιχνίδια μεχρι και του 2014 με το προηγούμενο pc τα έπαιζα όλα σε ανάλυση 1680* σχεδόν όλα στο τέρμα(q6600 με  nvidia  gtx 470-2 gram και 4 gigabyte μνήμη. οπότε καταλαβαίνεις στο περίπου...<br>τώρα για τα καινούργια παίγνια,δεν έχω και απαίτηση να τρέχει στο τέρμα το νέο battlefield,αλλά τουλάχιστον να τρέχει ικανοποιητικα... κοιτούσα ας πούμε μια κάρτα επιπέδου 1050 με 4 giga ram ή κάπου εκεί γύρω ας πούμε σε χρήματα και δυνατότητες<br>συγγνώμη και πάλι για την ασχετοσύνη μου αλλά απείχα 3 χρόνια από ότι έχει να κάνει με τεχνολογία και δεν παρακολουθούσα τίποτα εκτός δουλείας και διαγωνισμών :drinks:
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Μου φαίνεται ότι μόνο εγώ έμεινα να φρουρώ τον Q6600 :salute: :&#039;(
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Γεια σου ρε cook! Στις 28 του μήνα λογικά θα σκάσουν τα πρώτα reviews και θα ξέρουμε performance και τιμές για τους νέους επεξεργαστές, βέβαια το πρόβλημα είναι σε τι τιμές θα έρθουν εδώ, ειδικά τον πρώτο καιρό...<br><br>Το κουτί είναι ωραίο, όμως δεν έχει USB3 όπως λες και εσύ, οπότε είναι your call. Στην χειρότερη, μπορείς να πάρεις ένα φθηνό USB3.0 hub αν οι πίσω θύρες δεν είναι εύκολα διαθέσιμες και να φέρεις μπροστά θύρες με αυτόν τον τρόπο. Το τροφοδοτικό, αν είναι όντως το VS650, παρότι δεν είναι τρομερό, είναι ικανοποιητικό. Τα watt είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να σε νοιάζει, 650 είναι υπέραρκετά. Πες μας μόνο πόσα χρόνια το έχεις και αν έχει βύσμα 8pin για την κάρτα γραφικών, γιατί δεν βρίσκω πουθενά αυτή την πληροφορία.<br><br>Τώρα, αν δεν μπορείς να περιμένεις, θα πρέπει να κοιτάξεις μάλλον σε κάτι από τα παρακάτω:<br><br>CPU: i5 7400 ~ 195E ή i5 7500 ~ 215E<br>Motherboard: H170 (με το απαραίτητο BIOS Update από το εργοστάσιο για να σηκώσει τους παραπάνω επεξεργαστές) ή H270 chipset ~ 90-110E<br>RAM: 2x8GB DDR4 ~ 100Ε για 2133MHz ή 120-125E για πιο υψηλές συχνότητες (2800MHz - 3000MHz)<br>GPU: RX 470 8GB ~ 250E (και πίστεψε με, θα σου κρατήσει παραπάνω από 2 χρόνια!)<br>SSD: Crucial 275GB ~ 95E (παίζει να βρεις και κοντά στο 80αρι πιο αργά μοντέλα, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει) ή τσεκάρεις τον Intel 600p 256GB ~ 105E που φαίνεται να σπέρνει γενικά<br><br>Κράτα και τον σκληρό δίσκο από το PC που έχεις τώρα και έχεις ένα πάρα πολύ δυνατό μηχάνημα στα χέρια σου. Πολύ χάρηκα που σε ξαναείδα να γράφεις φίλε!
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
Σαν επισημο οργανο του linux και υπουργος προπαγανδας του ανοιχτου κωδικα. Προτεινω να κουμπωσεις στο λαπτοπ μια ελαφρια διανομη linux πχ mint xfce. Θα σερφαρεις στο πολυ χαλαρο, θα παρει μια ανασα το λαπτοπακι. θα βρεις και παιχνιδακια για να ασχοληθεις. Οταν φτασει ο καιρος, θα παρεις και το αγριογκαζο που θελεις.<br>Βαθμος δυσκολιας. ιδιος με του να βρεις κυμα στην παραλια.<br>χρονος εγκαταστασης. Προλαβαινεις ανετα ενδιαμεσα στην αλλαγη πανας.
 

blender5d

Umber Hulk
Joined
Dec 15, 2016
Messages
894
Γεια σου φίλε cook. Καλωσήρθες. Να σου ζήσει το παιδάκι!!! Η ομορφιά βρίσκεται στα απλά πράγματα!<br><br>Σχετικά με το "πρόβλημα" που αντιμετωπίζεις, η λύση του λέλου μοιάζει win-win κατάσταση. Και έχεις μηχάνημα να ξεχαρμανιάζεις και να προετοιμάζεσαι, Και περιμένεις να βγουν οι ryzen, που θα σημάνει λογικά και την πτώση της intel. Τότε αποφασίζεις καλύτερα και φθηνότερα.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Cook, συγχαρητήρια σε νιώθω απόλυτα.  :salute:<br><br>Για τα υπόλοιπα υπάρχουν καταλληλότεροι από εμένα για να απαντήσουν. :lol:
 

cook

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
93
τελικά με ψήσατε ...θα κάνω υπομονή.. όχι τίποτε άλλο, αλλά ο αγαπημένος μου υπολογιστής έδωσε και πάλι σημάδια ζωής μετά από μια τελευταία ευκαιρία που του έδωσα με ένα καλό καθάρισμα στα σωθικά του...πάλι καλά...ωστόσο η αγορά είναι αναγκαία ,απλά θα το καθυστερήσω λίγους μήνες ακόμα .<br>κούνελε μάλλον για linux  λύση με βλέπω στο λάπτοπ.<br>f2bnp παρόμοιο σύστημα είχα στο μυαλό μου και γω με την μόνη διαφορά στον επεξεργαστή που κοιτούσα για τον Ε6500 και την nvidia1050  <br>όπως και να χει σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!!!!<br><br>υ.γ  η κόρη έχει φτάσει 4 και κάτι χρόνων...δεν φοράμε πάνες πλέον αλλά μου θέλει συνέχεια βόλτες στο ρεπό μου...το καλό είναι ότι γουστάρει τρελά το  gaming(δεν κάνω πλάκα.καθόμαστε με τις ώρες και παίζουμε  toybox & plants vs zombies....)είναι στο σωστό δρόμο το βλαστάρι μου!!!!!
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
<blockquote><br>plants vs zombies....)είναι στο σωστό δρόμο το βλαστάρι μου!!!!!<br></blockquote><br>Pun intended or happy accident? <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

cook

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
93
χαχαχαχαχαχα,όχι έτυχε... <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
<blockquote>χαχαχαχαχαχα,όχι έτυχε... <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /></blockquote><br><br>Χαίρομαι που μεταλαμπαδεύεις τις πατροπαράδοτες παραδοσιακές αξίες στην κοράκλα σου!! Να σου ζήσει!!!!!  :drinks: :salute: Εγώ έχω κάνει σαν τα μούτρα μου, το εξάχρονο ανιψάκι!!! (Σε λίγο τον βλέπω να τραγουδάει Rainbow και Iron Maiden  :mosh:!!!)
 
Top Bottom