What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nightdive Studios: Οι άρχοντες των remasters

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Με αφορμή την κυκλοφορία του remaster του Quake 2 σκέφτηκα να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό thread για αυτούς τους φανταστικούς developers.

Για όσους δεν έχουν συγκρατήσει το όνομα, η Nightdive (ιδιοκτησίας πλέον της Atari) έχει στο παλμαρέ της το remastering πολλών ιστορικών games. Ο πλήρης κατάλογος είναι παρακάτω:

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των remasters είναι η αγάπη και ο σεβασμός στο πρωτότυπο και το προσεκτικό remastering ώστε να μην αλλοιώνεται η αισθητική και το gameplay. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, όταν χρηματοδότησαν οι ίδιοι το project ή όταν ο publisher ήταν διατεθειμένος να τους δώσει τους απαραίτητους πόρους και χρόνο, το τελικό αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό με πολλαπλές αναβαθμίσεις. Τρανό παράδειγμα φυσικά το φοβερό remake του System Shock που παρουσίασε για το site ο @Adhan .

Πολλά μπράβο λοιπόν στην Nightdive και αξίζει όλοι μας να παρακολουθήσουμε από κοντά όλα τα μελλοντικά τους projects.

Last edited:

Adhan

Horror addict
Staff member

Οι άρχοντες των temasters​

Ο Χειρομαλάχτης εγκρίνει τον τίτλο, ακόμα κι αν δεν κρύβει νοήματα.

Αλέξανδρε όπως τα λες είναι, με εξαίρεση ίσως το Blade Runner που μας τα χάλασε με τα τεχνικά θέματα. Από την άλλη βέβαια έχει κάνει το κάτι παραπάνω σε περιπτώσεις όπως του Powerslave/Exhumed, όπου ένωσε τις εκδόσεις των Plastation και Saturn (μοναδικό περιεχόμενο) σε μία.
Πραγματικά όποια εταιρία θα ήθελε να φέρει το game της στο σήμερα, διατηρώντας όσο περισσότερο την αυθεντική αίσθηση, θα πρέπει να παραδειγματίζεται ή να τους το αναθέτει.

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
ωχουυυυυυυυυυυυυυ

τον ειδα απο πριν τον τιτλο, αλλα βαρεθηκα να καμω "αστειο" στο ναυαρχο γιατι ειναι σαββατο.

και καλα, ο τεμάστε ειναι μαλλον ξαδερφι απ το χωριο του ρημάστε, αλλά βρε αδαν που τρολαρεις τους αλλους, το πλαστέισο τι ειναι? σταθμος τρενου? μπαρμπας του καρνέισο? για πες.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Ουπς, συγγνώμη για το λαθάκι στον τίτλο!

Είδα τώρα ολόκληρο το video του Quake 2 και είναι εντυπωσιακό πόσες παρεμβάσεις έχουν γίνει αλλά με τόσο επιδέξιο τρόπο ώστε να σκέφτεσαι "ναι, αυτό είναι το Quake 2 που θυμάμαι". Για παράδειγμα νόμιζα ότι δεν είχε γίνει κάποια παρέμβαση στα textures γιατί τα θυμόμουν έτσι. Μετά το Digital Foundry έβαλε τις δύο εκδόσεις δίπλα δίπλα και, απλά lol:

Screenshot_20230820-094401_YouTube.jpg

tyrion395

Mind-flayer
Κάτι άλλο που παρατήρησαν στο DF είναι ότι βελτίωσαν και την ΑΙ. Οι εχθροί σε κυνηγούν, σε περικυκλώνουν κτλ. Συμπεριφορές που λείπουν στα σύγχρονα παιχνίδια

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Να βάλω μια poll για το ποιο παιχνίδι θα θέλατε να γίνει remaster από την Nightdive; Πείτε μερικές ιδέες αν θέλετε. Π.χ. εμένα μου ήρθε απευθείας στο μυαλό το Deus Ex.

Adhan

Horror addict
Staff member
Από ό,τι είδα μου δώσανε δωρεάν την Enhanced στο GOG, λογικά αντίστοιχα σε όσους το έχουν Steam. Καλή κίνηση, δεν το περίμενα καθώς στο Shadow Man για παράδειγμα πρέπει να αγοράσεις το remaster...

Great0ldOne

Kraken
Να βάλω μια poll για το ποιο παιχνίδι θα θέλατε να γίνει remaster από την Nightdive; Πείτε μερικές ιδέες αν θέλετε. Π.χ. εμένα μου ήρθε απευθείας στο μυαλό το Deus Ex.

Αφήνω στην απέξω System Shock 2 Enhanced, μιας και λογικά το δουλεύουν ήδη.

Φυσικά Deus Ex, καθώς και Thief 1&2, υπό την αυστηρή προϋπόθεση να μην σπάσει το compatibility με τα υπάρχοντα mods/fan missions.

Thief 3 Deadly Shadows γιατί όχι, ειδικά αν μπορούν να ολοκληρώσουν και συμπεριλάβουν τη δουλειά που προσπαθεί να κάνει το Gold/Merged City mod. Στην οποία περίπτωση δεν μιλάμε για απλό remaster, ούτε για πλήρες remake... ε, Thief 3 Enhanced Edition μια χαρά μου ακούγεται.

Τα παραπάνω δεν ξέρω αν και πότε θα τα δούμε όντως, αλλά θεωρώ πρακτικά σίγουρο ότι και η ίδια η Nightdive ενδιαφέρεται, οπότε κάτι μπορεί να γίνει.

Μετά πάμε σε πολύ πιο φλου περιπτώσεις, εγώ ας πούμε θα έδινα το τελευταίο μου Rolo για ένα Anachronox Enhanced, αλλά δεν ελπίζω.

maladroid

Mind-flayer
No One Lives Forever, τα παιχνίδια με τον πιο τραγικά ειρωνικό τίτλο ever, μια που εξαφανίστηκαν από προσώπου γης στον καιρό της ψηφιακής διανομής. Επίσης θα ήθελα τα Soul Reaver που δεν αξιώθηκα να παίξω ποτέ, αν και θα προτιμούσα ολικό remake.

EDIT: Θυμήθηκα άλλο ένα διαμαντάκι που το ρούφηξε η δίνη του χρόνου και του αξίζει ένα χαλαρό remaster, το Discworld: Noir.

Last edited:

tyrion395

Mind-flayer
Στα βασικά με κάλυψαν οι προηγούμενοι. Να προσθέσω τα soldier of fortune 1,2 που είχαν και αυτό το σύστημα διαμελισμών και αν θυμάμαι καλά οι ζημιές σε τοίχους και άλλες επιφάνειες ήταν ρεαλιστικές και έμεναν εκεί μόνιμα, κάποια παλιά καλά call of duty, το Μessiah και τα MDK της shiny, φυσικά Ηexen.
Όσο θα το σκέφτομαι θα μου έρχονται και άλλα :p

Χειρομαλάχτης

Death Knight
νομιζω τα χουμε ξαναπει, καλα μπορει να ταν τον καιρο των παγετωνων στην κουνενα, αλλά τι θετε τωρα? εγω το θυμαμαι σα ναταν προψές.

Realms of the Haunting . _

Getta Robo

Gelatinous Cube
Approval of the Admiral
Φανταστικο studio με πολυ σπουδαιες (επανα)κυκλοφοριες.

Με τρωει το χερι να γραψω το Tresspasser αλλα ενω το αγαπω και εχει καλες ιδεες ως παιχνιδι, δεν σωζεται απο βελτιωσεις (remastering) αλλα χρειαζεται να το ξαναφτιαξουν (remake).

Απο τις εφικτες κυκλοφοριες, προτεινω τα παρακατω:

Shogo: Mobile Armor Division
Killing Time
Shadow Warrior
Alien Trilogy
Alien vs Predator (Jaguar)
Disruptor (PS1)

Ερωτηση προς οσους εχετε το Quake 1 τους: Περιλαμβανει τα προσθετα της Arcade Tournament Edition; Αν οχι, και αυτο μεσα.

Υγ. @Admiral μπορει σε Χ χρονικο διαστημα να σταλει μηνυμα απο την σελιδα ως κοινοτητα για τα παιχνιδια που θα θελαμε να δουμε; Ισως τα λαβουν υποψην ετσι.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Υγ. @Admiral μπορει σε Χ χρονικο διαστημα να σταλει μηνυμα απο την σελιδα ως κοινοτητα για τα παιχνιδια που θα θελαμε να δουμε; Ισως τα λαβουν υποψην ετσι.

Μας είχαν δώσει review code για το System Shock οπότε υπάρχει επαφή, με την ευκαιρία κάποιου επόμενου review μπορούμε να τους τα στείλουμε, αν και οπωσδήποτε θα έχουν εσωτερικά την δική τους λίστα .

maladroid

Mind-flayer
Tο Shadow Warrior του 2013 δεν είναι ήδη reboot ενός παλαιότερου game; Ή εννοείς να το κάνουν remaster με τα γραφικά του Shadow Warrior 3 π.χ. ;

Adhan

Horror addict
Staff member
Το παλιό θα λέει λογικά. Αλλά πως θα μπορούσε να επωφεληθεί περισσότερο μιας και υπάρχει αυτό;

Realms of the Haunting . _
Ρε συ το είχα βάλει πριν λίγο καιρό από gog να το θυμηθώ (δεν πρέπει να το είχα τελειώσει) και ο χειρισμός είναι ολίγον τι απαράδεκτος, Educated guess ότι η ρίζα του κακού είναι στο πως σκεφτόντουσαν ότι μπορεί να λειτουργήσει αυτό το υβρίδιο adventure-shooter οι δημιουργοί. Παρόμοιοι σκηνικό με το original System Shock, μόνο που εντάξει, εκείνο βγήκε το '94...

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Το παλιό θα λέει λογικά. Αλλά πως θα μπορούσε να επωφεληθεί περισσότερο μιας και υπάρχει αυτό;

Ρε συ το είχα βάλει πριν λίγο καιρό από gog να το θυμηθώ (δεν πρέπει να το είχα τελειώσει) και ο χειρισμός είναι ολίγον τι απαράδεκτος, Educated guess ότι η ρίζα του κακού είναι στο πως σκεφτόντουσαν ότι μπορεί να λειτουργήσει αυτό το υβρίδιο adventure-shooter οι δημιουργοί. Παρόμοιοι σκηνικό με το original System Shock, μόνο που εντάξει, εκείνο βγήκε το '94...

Οντως. Τέτοιες περιπτώσεις πάντως είναι άκρως ενδιαφέρουσες για ποιοτικό remastering λόγω των προβλημάτων χειρισμού. Υπάρχει περιθώριο για ουσιαστική παρέμβαση που θα δώσει νέα ζωή στο παιχνίδι και θα επιτρέψει σε περισσότερο κόσμο να εκτιμήσει τα καλά του στοιχεία. Υπάρχει μια μεγάλη λίστα ιστορικών games που έχουν θέματα χειρισμού, π.χ. πολλά από τα κύρια Ultima καθώς και το Ultima Underworld. Δεν ξέρω βέβαια αν αξίζει οικονομικά να επενδύσεις σε ένα remastering εκ βάθρων.

Χειρομαλάχτης

Death Knight
ουτε που θυμαμαι, αδαν....
ειδες? τελικα, ο χρονος που περναει σου αφηνει μονο τα καλα κομματια της αναμνησης.
καλα μου τα λεγε ο μπορατσος οτι στην rl η βασουλα ηταν κακασχημη και στριγκλα....
αλλά σημασια δεν εχει αυτο. αλλά πως το θυμασαι Εσυ, το οποιο γεγονος..

το Roth λοιπον ηταν ενα αριστουργημα κι η βασουλα το αιωνιο, σπαραχτικα ανεκπληρωτο μπαλωμα στην καραβοτσακισμενη καρδια του βοράχου.

και οντως το ανντάιινγκ του μπαρκερ, ναυαρχε, ηταν απ τα πιο ατμοσφαιρικα και τρομαχτικα κειμς που εχω παιξει. τα αποφευγω γενικως τα χορορ, αλλά αυτο ηταν αψογο. (και διαολε, ασχετο, αλλά διαπιστωσα μολις ποσο δυσκολο ειναι να γραψεις το undying, στην διαλεκτο του μαλαχτη...)

Last edited:

Getta Robo

Gelatinous Cube
Approval of the Admiral
Μας είχαν δώσει review code για το System Shock οπότε υπάρχει επαφή, με την ευκαιρία κάποιου επόμενου review μπορούμε να τους τα στείλουμε, αν και οπωσδήποτε θα έχουν εσωτερικά την δική τους λίστα .
Ελπιζω σε καποια αντιστοιχη κινηση. Οι σοβαρες εταιρειες πρεπει και λαμβανουν υποψην τις προτασεις και ιδεες των πελατων. Τι καλυτερο λοιπον απο το να μοιραστουμε μαζι τους ολες τις καλες μας ιδεες;
Καθε μερα κατι μαθαινουμε τελικα. Αγνοουσα παντελως την υπαρξη του συγκεκριμενου και ναι, φαινεται υπεροχο! Κραταει και την ατμοσφαιρα του 90 οπου χρειαζομαστε.

Αφου λοιπον το Samurai Shadow καλυφθηκε, προσθετω μερικα ακομα

Nocturne
D
Hell
The Book of Watermarks

Robin Hood

Hobgoblin Captain
Approval of the Admiral
Πάντως για την συγκεκριμένη είχα διαβάσει ότι για το Blade Runner δεν είχε κάνει καλή δουλειά, μπορεί να θυμάμαι και λάθος. Ενιγουέϊ, ενστικτωδώς θα έλεγα τα adventures της Sierra :love: και της Lucas αλλά αμέσως θυμάμαι πόσο πολύ μ' αρέσουν όλα αυτά που είναι ζωγραφισμένα στο χέρι και πόσο πίσω με γυρνάνε τα πιξελωτά γραφικά, συν το πόσο άθλιο ήταν στα μάτια μου το remaster; remake; πως στο καλό χαρακτηρίζεται το Gabriel Knight 1. Οπότε λέω δεν πειράζει άστα να υπάρχουν στη μνήμη μου σαν κάτι φοβερό. Ίσως να ήθελα κάποια adventures που είχαν βγει με 3D κι ήταν άθλια ακόμα και τότε. Ίσως...

Top Bottom