Nvidia 320.18 WHQL Display Driver. Μακρυά

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

grmadness

Lich
Approval of the Admiral
http://modcrash.com/nvidia-display-driver-damaging-gpus/#.UbTtsJzcuUl" class="bbcode_url">ATTENTION.
Σε συντομία, μπορεί να χάσετε μέχρι και την GPU.

Update.
Οι δυνατές κάρτες των 4χχ και 5χχ σειρών φαίνεται να έχουν τα σοβαρότερα θέματα, πιθανώς λόγω μεγάλου TDP και κατανάλωσης, η σειρά 6χχ έχει artifacts, δυσλειτουργία στα display ports και crashes, ενώ η Titan και οι 7χχ δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Τονίζω πως ΔΕΝ παρουσιάζονται σε όλους, αλλά φύλαγε τα ρούχα σου...

Γενικά, η κατάσταση με τους drivers και των 2 εταιριών έχει αρχίσει να ξεφεύγει λιγάκι. Λύνουν 1 θέμα και δημιουργούν 10 ακόμα. Κάνουν optimization για τα νεότερα μοντέλα, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι παλαιότερων καρτών να τρέχουμε και να μην φτάνουμε...

Κάποιος δοκίμασε acid και είπε να μεταδώσει την εμπειρία του σε όλους τους gamers. Just look at dem Battlefield 3 screenshots

ΤΟ ΠΑΘΑ. Και ελεγα τι σκ*τά έκανα και γαμ΄*ται το pc. Παλι καλά που ανοιξες το θρέντ..

f2bnp wrote:
Κάποιος δοκίμασε acid και είπε να μεταδώσει την εμπειρία του σε όλους τους gamers. Just look at dem Battlefield 3 screenshots</blockquote>

Καλημέρες. Αν δεν είχα διασταυρώσει την πληροφορία, δεν θα έκανα το thread... :thumbsup:

Grmadness wrote:

f2bnp wrote:
Κάποιος δοκίμασε acid και είπε να μεταδώσει την εμπειρία του σε όλους τους gamers. Just look at dem Battlefield 3 screenshots</blockquote>

Καλημέρες. Αν δεν είχα διασταυρώσει την πληροφορία, δεν θα έκανα το thread... :thumbsup:</blockquote>

Ώπα, μάλλον δημιουργήθηκε παρεξήγηση χωρίς λόγο. Προφανώς και καλά έκανες και άνοιξες το thread, είναι ένα σημαντικό θέμα. Πλακίτσα έκανα πιο πάνω.

Μου αρέσει που είναι και WHQL, ποιοτικός έλεγχος για τα μαύρα δράγκαλα. Ισχύει αυτό με τις νέες κάρτες, η προσοχή των εταιρειών στρέφεται προς τα εκεί και περνούν οι λιγο παλιότερες σε δεύτερη μοίρα με γελοία αποτελέσματα.

On a related note. επιτέλους βρήκα σταθερό AMD driver για το λάπτοπ(13.6 mobility beta 2) . Ο 12.11 beta που ήμουν έτρεχε τα παλιά νεράκι αλλά είχε θέματα με τα νεότερα (FC3,Crysis 3 κλπ) και κανένας από τους 13.χ δεν ήταν απροβλημάτιστος (ο ένας artifacts στο WoW, ο άλλος κλασικά stopped responding and recovered κοκ).

Περίεργο. Αυτούς τους drivers χρησιμοποιώ και δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα. Σε τι οφείλεται το πρόβλημα ακριβως?

ShadowDancer wrote:
Περίεργο. Αυτούς τους drivers χρησιμοποιώ και δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα. Σε τι οφείλεται το πρόβλημα ακριβως?</blockquote>

Καλημέρα. Από όσο γνωρίζω, η nVidia έχει λάβει γνώση και αναμένουμε ανακοινώσεις. Στις σειρές 4xx-5xx δημιουργείται πρόβλημα με την διαχείρηση του voltage και με τα power states,τουλάχιστον αυτές είναι οι αναφορές χρηστών, στην 6χχ οι γνωστές παιδικές ασθένειες, artifacts, crashes, κλπ.

Και ξανατονίζω πως δεν συμβαίνει σε όλους. :thumbsup:

Μπορώ και εγώ να επιβεβαιώσω πως είναι για τα μπάζα. Έτρεξα να τους βάλω και με το που έγιναν release ο μπαγλαμάς.

Πρακτικά με το καλημέρα, στην 570 GTX μου, ορισμένα παιχνίδια που πριν έτρεχαν εντελώς απροβλημάτιστα, εμφάνισαν μικροπροβλήματα, κυρίως στις φωτοσκιάσεις, με περιστασιακά τρεμοπαιξίματα κι έτσι.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, Serious Sam 3 και το νέο Tomb Raider, ενώ το γνωστό Trine 2 έγινε πλήρως Unplayable με τους 320.18 WHQL λόγω έντονων χρωματικών αλλοιώσεων, κάτι που τελικά έλυσε η FrozenByte με δικό της patch στο παιχνίδι, γιατί η Νvidia ξυνότανε...

Προτείνω να μπει σχετική αναφορά και στα news του Ragequit, γιατί εντάξει, αυτά που έπαθα εγώ είναι ψιλοπράγματα, αλλά αυτά που αναφέρει ο GrMadness είναι πολύ σοβαρά.

On a related note, βασικό είναι πως οι περισσότεροι χρήστες ξεχνάνε να κάνουν το update με stock ρυθμίσεις. Άρα έχουν και αυτοί ένα μερίδιο ευθύνης. Να τα λέμε και αυτά. Βέβαια, δεν αναιρείται σε καμία περίπτωση η (ανευθυνότητα να την πώ; ) της nVidia για την κυκλοφορία προβληματικών drivers.

Έκανα καλού-κακού revert στους drivers του Bioshock Infinite, δίνω και το λινκ για όποιον θέλει να αλλάξει

http://www.nvidia.com/object/win8-win7-winvista-64bit-314.22-whql-driver.html

Όταν βάλω αυτούς τους οδηγούς, θα αντικαταστήσουν τους προηγούμενους, σωστα?

Άμα μου καεί η GPU υπάρχει περίπτωση να αρπάξει και η Motherboard?

ShadowDancer wrote:
Έκανα καλού-κακού revert στους drivers του Bioshock Infinite, δίνω και το λινκ για όποιον θέλει να αλλάξει

http://www.nvidia.com/object/win8-win7-winvista-64bit-314.22-whql-driver.html

Όταν βάλω αυτούς τους οδηγούς, θα αντικαταστήσουν τους προηγούμενους, σωστα?</blockquote>

Καλό θα ήταν να κάνεις απεγκατάσταση των drivers πρώτα και μετά εγκατάσταση των παλαιότερων.

Απλώς να αναφέρω, ότι κι εγώ τους χρησιμοποιώ απο την πρώτη μέρα. Είναι οι drivers που φτιάξανε την επίδοση του Metro LL. Δεν έχω κανένα θέμα. Αν και το pc μου έκανε κάποια άκυρα restarts, πιθανότατα για τελειως άσχετο λόγο...

PS κι εγώ gtx 500 series χρησιμοποιώ...

GTX 670 εδώ, από τη στιγμή που βγήκαν τους έχω, κανένα θέμα. Πιθανόν είναι να μη σου τύχει.

ccwr wrote:
Απλώς να αναφέρω, ότι κι εγώ τους χρησιμοποιώ απο την πρώτη μέρα. Είναι οι drivers που φτιάξανε την επίδοση του Metro LL. Δεν έχω κανένα θέμα. Αν και το pc μου έκανε κάποια άκυρα restarts, πιθανότατα για τελειως άσχετο λόγο...

PS κι εγώ gtx 500 series χρησιμοποιώ...</blockquote>

Aν τα restarts στα έκανε μετά από το update των drivers, μάλλον δεν είναι και τόσο άκυρα.

Απ'ότι φαίνεται τελικά, οι drivers επηρεάζουν και τις 6xx/780/TITAN- και υπάρχουν νεκρές κάρτες. Όσοι τους χρησιμοποιείτε καλύτερα να το γυρίσετε σε παλιότερη έκδοση, μέχρι να τους διορθώσει η nvidia.

Ρε σεις, αν είναι τόσο τρανταχτό το πρόβλημα γιατί στην nvidia έχουν ακόμα τον driver για κατέβασμα;; Τόσο στα @@ τους;; Το λιγότερο που έπρεπε να έχουν κάνει είναι να κατεβάσουν τον driver... :throw:

Περίεργο για την nvidia πάντως... Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια

ccwr wrote:
Ρε σεις, αν είναι τόσο τρανταχτό το πρόβλημα γιατί στην nvidia έχουν ακόμα τον driver για κατέβασμα;; Τόσο στα @@ τους;; Το λιγότερο που έπρεπε να έχουν κάνει είναι να κατεβάσουν τον driver... :throw:

Περίεργο για την nvidia πάντως... Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια</blockquote>

Μπα,το'χει ξανακάνει.
http://news.cnet.com/8301-17938_105-10464475-1.html ```2010
http://www.techspot.com/news/42999-geforce-driver-v26752-could-overheat-gtx-590.html ``2011

To ότι η nvidia έχει απροβλημάτιστους drivers είναι μύθος-και οι κόκκινοι και οι πράσινοι έχουν κανει τις πατάτες τους κατά καιρούς.

Πάντως λέω να μη τους αλλάξω, εφόσον δεν έχω παρατηρήσει κάτι ύποπτο.

Back