What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

nVidia GPU - Το επίσημο νήμα συζήτησης.

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
original.jpg
<br><br><br> :lol: :lol:
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
<blockquote><br>Ένα δολάριο πάνω από το MSRP? Κλέφτες!<br></blockquote><br><br>Μας θωπεύουν τα οπίσθια. ΕΛΕΟΣ πια με την nVidia και τους πωλητές αυτής. Να δεις που και οι καταστηματάρχες είναι στο κόλπο και ρ΄χινουν την AMD για να φανεί η nVidia καλύτερη ενώ όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,307
489 ευρώ η πιο φθηνή υλοποίηση της 1070 στη Γερμανία... από εβγα τουλάχιστον. Αρα εδώ περιμένουμε 520-530, θαρρώ...<br><br>http://eu.evga.com/Products/ProductList.aspx?type=0&family=GeForce+10+Series+Family&chipset=GTX+1070
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
<blockquote><br>Και κλάμα αυτοί που την περίμεναν στα 400.<br></blockquote><br>εκτος κ αν οι 480/480Χ αποδειχθουν πραγματικα τερατακια στη sub-250 zone (overall ομως ετσι;; )<br>κ παιζουν στα ισα την 1070..τοτε αναγκαστικα θα ριξει η πρασσινη τις τιμες...<br>κ θα μπορεσουμε με το μπορατσο να παρουμε με λιγοτερες θυσιες τις νεες καρτες μας κοντα στα χριστουγεννα :lol: :lol:<br>
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Πότε το έκανε για να το κάνει και τώρα;
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,654
Μιλάς υπερβολικά λογικά για αυτό το thread, κρονομαντε.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,307
Προσωπικά, ελπίζω να μείνει εκεί η τιμή  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br><br>Μιας και η τιμή της 1070 είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τιμή μεταπώλησης της 980ti.<br><br>Ας το ξαναπώ κι ας πέσει στον γκρεμό. Πχ αν κάποιος πάρει 1070 και την πουλήσει στην 2ετία στη μισή τιμή, είχε 1070 με κόστος σχεδόν peasant AMD και με τα τυχόν πλεονεκτήματα της νουβίντια (αν υπάρχουν, ας μην μπούμε σε αυτή τη κουβέντα πάλι). <br> Αν κάποιος ασχολείται με το hardware και θέλει να είναι στην high end-enthusiast κατηγορία νομίζω το παραπάνω είναι μονόδρομος. Εκτός αν είναι τόσο άνετος που δεν έχει σημασία. <br><br>Τώρα, κατα πόσο ήταν παράλογη η επιλογή της nvidia να κοστολογήσει την κάρτα της τόσο... νομίζω είναι ζήτημα κριτηρίου και θα φανεί στην αυτοψία(aka πωλήσεις)
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,654
<blockquote><br>Τώρα, κατα πόσο ήταν παράλογη η επιλογή της nvidia να κοστολογήσει την κάρτα της τόσο... νομίζω είναι ζήτημα κριτηρίου και θα φανεί στην αυτοψία(aka πωλήσεις)<br></blockquote><br><br>Παράλογη από την άποψη αυτών που προσφέρει είναι. Απόλυτα λογική από πλευράς εμπορίου, καθώς ξέρει ότι έχει πάρα πολύ κόσμο που αγοράζει το brand και όχι απαραίτητα το value-for-money. Άρα οι πωλήσεις έχουν πολλά να πουν για το δεύτερο, όχι όμως και για το πρώτο.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,307
Το value for money δεν είναι γραμμική συσχέτιση. Είναι γνωστό ότι τα δύο συσχετίζονται λογαριθμικά. Δηλαδή από κάποια απόδοση και πάνω το κόστος αυξάνεται δυσανάλογα. Το παραπάνω είναι universal κανόνας της αγοράς, δεν ισχύει μόνο στα ηλεκτρονικά.Δες πχ στα αυτοκίνητα, στις μηχανές, στα σπίτια, ουίσκια , μπύρες, κρασιά κτλ<br><br>Τώρα το μέγεθος της (δυσανάλογης) αύξησης της τιμής εξαρτάται από πολλά πράγματα, αναμφίβολα σε ένα βαθμό στους "σίγουρους" πελάτες αλλά όχι καθολικά σε αυτό. <br><br>
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,654
Μην προσπαθείς να απομακρύνεις τη συζήτηση από το ουσιώδες. Αναφερόμαστε στην 1070 και όχι στην 1080. Το ίδιο είχε συμβεί και με τις 970, όπου οι κάρτες τιμολογήθηκαν παραπάνω από ότι οι 290 (που ήδη κυκλοφορούσαν) χωρίς να δικαιολογείται αυτό από τις αποδόσεις (κρίνοντας εκ του αποτελέσματος και των "κατασκευαστικών λαθών"). Αν κάποιος είχε σύνεση και αντικειμενικό κριτήριο τις επιδόσεις και όχι το branding, θα έβλεπε ότι το value-for-money μεταξύ μίας 970 και μίας 290 μετατοπιζόταν σαφέστατα προς τη δεύτερη, και φαίνεται αυτό και μακροπρόθεσμα.<br><br>Όταν σταθερά έχεις δυσανάλογη τιμή με τον ανταγωνισμό σου, επειδή έχεις μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς λόγω των "σιγουρακίων", τότε κάτι συμβαίνει που είναι συσχετιζόμενο. Δεν γίνεται <u>κάθε</u> φορά που ανακοινώνονται καινούργιες κάρτες από την Nvidia να αυξάνονται οι τιμές, ειδικά όταν δεν είναι και κάτι ιδιαίτερα επαναστατικό από πλευράς κατασκευής (πχ. πειραγμένα ρολόγια). Ορισμένες φορές, όταν υπάρχει πραγματικό τεχνολογικό άλμα, δικαιολογείται μία τέτοια πρακτική, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε συστηματική συμπεριφορά ανεξαρτήτως τεχνολογικού άλματος (ή κόστος παραγωγής). Κανείς δεν μίλησε για καθολικότητα, αλλά το fanboy bandwagon και οι γκρίζες τακτικές στο marketing (ώστε να προωθούνται τα προϊόντα με δημιουργία hype) που επιτρέπουν τέτοια τιμολόγηση σίγουρα συνεισφέρουν στο να διατηρούνται εκεί, και μάλιστα σε σημαντικότερο βαθμό. Και δεν αναφερόμαστε καν σε τακτικές που προσομοιάζουν τα κλειστά συστήματα των κονσολών, όπου αν έχεις υλοποίηση/κάρτα προηγούμενης γενιάς δεν υποστηρίζεται, άρα ωθείσαι σε αγορά νέας υλοποίησης. <br><br>Αλλά φυσικά μπορούμε να παρακάμψουμε ό,τι ειπώθηκε παραπάνω και φορ δε σέικ οφ δε φακιν άργκιουμεντ να αποπροσανατολίσουμε την κουβέντα στο αλκοόλ.<br><br>inb4 ειρωνεία για AMD και καμία διάθεση για εποικοδομητική κουβέντα.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Καλά, και η αξία μεταπώλησης δεν είναι εγγυημένη όμως. Όσο πιο γρήγορα απαξιώνεται η κάρτα, τόσο το χειρότερο. Πχ, η 780Ti, αν δεν απατώμαι, βγήκε γύρω στα 3 χρόνια πιο πριν, αλλά αμφιβάλλω αν πιάνει έστω και τα μισά της αρχικής της τιμής.
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Μα δεν βρίσκω απολύτως τίποτα παράλογο στο πλαφόν της Nvidia σε κάρτες που αντικειμενικά είναι χειρότερες από τις 3rd party!<br><br>Τρέλα! :w00t:
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,307
<blockquote>Αν κάποιος είχε σύνεση και αντικειμενικό κριτήριο τις επιδόσεις και όχι το branding, θα έβλεπε ότι το value-for-money μεταξύ μίας 970 και μίας 290 μετατοπιζόταν σαφέστατα προς τη δεύτερη</blockquote><br><br>Εννοείς τις άτριχες επιδώσεις. Μιας και μετράμε τις επιδώσεις καθαρά σε frames, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν ότι δεν θεωρούμε ικανά σημαντικό... ή δεν μας συμφέρει... <br><br>Δεν εκτρέπω την συζήτηση και αναφέρομαι στην 1070. Η αύξηση της απόδοσης της, από την 980ti(700 ευρώ κάρτα) για σένα έπρεπε να είναι τσάμπα; Όταν η κάρτα επόμενης γενιάς ξεπερνάει σε επιδώσεις την κάρτα της προηγούμενης γενιάς, δεν πρέπει αυτό να μεταφράζεται σε χρήμα; Δηλαδή έπρεπε να πουλάνε την 1070 στην τιμή της 970 ενώ κατ αναλογία το άλμα στην απόδοση ξεπερνάει και την Ναυαρχίδα(last gen); και ενώ η αγορά θα πλημμύριζε με 2ο χέρι κάρτες 980-980ti στα 200-250 ευρώ; και οι εναπομείνασες 980-980ti; απόσυρση; Συνταγή αποτυχίας.<br><br>Αν κάποιος θέλει να μείνει τιμολογιακά στο ίδιο επίπεδο με την 970 πχ και στην ίδια κατηγορία επιδόσεων ας πάει  στην 1060. Που θα είναι στην ίδια κατηγορία με τις AMD λογικά. Η 1070 απο upper mid-range που ήταν ο πρόγονος της πήγε high end. Τώρα επειδή η nvidia κρατάει τα ίδια 2 τελευταία νούμερα αυτόματα σημαίνει ότι είμαστε στην ίδια κατηγορία απόδοσης-τιμής; προφανώς όχι, τα νούμερα απλά κάνουν ιεράρχηση της παρούσας γενιάς.<br><br>Από γενιά σε γενιά nvidia συμβαίνει το ίδιο πράγμα, κατ αναλογία η 770 ήταν σε χαμηλότερη κατηγορία από την 970. Γι αυτό αυξάνονται και οι τιμές.<br><br>Όταν έχεις σταθερά υψηλότερη τιμή από τον ανταγωνισμό σου, δεν είναι επειδή κοροϊδεύεις όλο το πλανήτη... <br>Δεν είναι στραβός ο γιαλός... κάτι θα κάνει σωστά για να <u>κέρδισε</u> αυτό το μερίδιο.. δεν μπορεί  :pP<br><br>Σε ξαναλέω, δεν χρειάζεται να πας σε ακραία παραδείγματα για να ισχύσει η λογαριθμική σχέση value money. Απλά δες διαφορές σε επιδώσεις νυν και προηγούμενης γενιάς.<br><br>anyways τώρα εσύ θέλεις να αναλύσουμε ότι κατακριτέο έχει κάνει η nvidia από την ίδρυσή της... <br><br><blockquote>inb4 ειρωνεία για AMD και καμία διάθεση για εποικοδομητική κουβέντα.</blockquote> Δεν είμαστε όλοι ίδιοι...  <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /><br><br>PS1 <br>@ vtheofilis πούλησα 2 780ti ~320 ευρώ έκαστη πάνω στην διετία και 2 580 στη μισή τιμή και 2 280...<br><br>@f2bnp <br><br>Φυσικά δεν αναφέρομαι στην reference με αεροτομή... γελοιότητες... Δεν αξίζει να το συζητήσουμε καν...<br>Αναφέρομαι καθαρά στις 3rd party υλοποιήσεις.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,654
Ενδεικτικά να αναφέρω ότι η κοστολόγηση ενός προϊόντος (θεωρητικά) γίνεται με το κόστος παραγωγής του και κατά πόσο προχωρημένο τεχνολογικά είναι με βάση την εποχή του και τις τεχνολογικές δυνατότητές του (δυνατότητες παραγωγής εκάστοτε κοινωνίας). Όχι με βάση πόσο στοίχιζε το προηγούμενο. Θεωρητικά πάντα ρίχνεις τις τιμές της προηγούμενης γενιάς (την οποία μαθηματικά, με βάση - ω, ναι - την ιστορία σου θα σταματήσεις να υποστηρίζεις σύντομα) εκεί όπου πιστεύεις ότι θα κινηθούν δεύτερο χέρι, και κοστολογείς σχεδόν στις προηγούμενες τιμές τις καινούργιες σου. Όχι, 100€+. Απόλυτα θεμιτό και βιώσιμο, αφού ο καταναλωτής στην ίδια τιμή θα προτιμήσει να πάρει την καινούργια και όχι τη μεταχειρισμένη. Συνταγή επιτυχίας και απλή λογική, καλό business. <br><br><blockquote><br>Εννοείς τις άτριχες επιδώσεις. Μιας και μετράμε τις επιδώσεις καθαρά σε frames, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν ότι δεν θεωρούμε ικανά σημαντικό... ή δεν μας συμφέρει... <br></blockquote><br><br>Άλλος ζητάει απόλυτα νούμερα, με ενεργοποιημένα τα Hairworks (άρα και με bias). <br><br><blockquote><br>anyways τώρα εσύ θέλεις να αναλύσουμε ότι κατακριτέο έχει κάνει η nvidia από την ίδρυσή της... <br></blockquote><br><br>Αποδεδειγμένα φαίνεται δεν μπορεί να γίνει κουβέντα μαζί σου πάνω σε αυτό το ζήτημα, ή τουλάχιστον δεν μπορώ να την κάνω εγώ. Βάζεις λόγια εκεί που δεν τα έχω γράψει. Πάρε την ηθική ικανοποίηση ότι με "κέρδισες", παρότι θεωρώ ότι μιλάω πάρα πολύ λογικά. Και η AMD τα ίδια να έκανε, τα ίδια θα έλεγα. Έχει διαφορά να έχεις αποφασίσει τι αγοράζεις και μετά να προσπαθείς να δικαιολογήσεις την επιλογή σου, από το να ψάχνεις το "γιατί" και το "πώς" για να καταλήξεις σε απόφαση. Σε τελική ανάλυση ο καθένας διαχείριζεται τα λεφτά του όπως θέλει. Ψυχή βαθιά, man.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
<blockquote><br>μπλα μπλα μπλα<br>.<br>.....Σε τελική ανάλυση ο καθένας διαχείριζεται τα λεφτά του όπως θέλει. <b>Τσέπη </b>βαθιά, man.<br></blockquote><br><br>Fixed! <br><br>Δεν βρίσκω λόγο να γίνεται κουβέντα για το πώς κοστολογεί μια εταιρεία τα προϊόντα της από τη στιγμή που το 80% +- 10% του αγοραστικού κοινού αγοράζει με βάση τον φανμποϊσμό, Βένετοι, Κόκκινοι, Πράσινοι στο ίδιο τσουβάλι, ενώ οι υπόλοιπο κοιτάνε τι πραγματικά τους συμφέρει σε συνάρτηση με τις ανάγκες τους την εκάστοτε περίοδο.<br>Πχ, δεν θα έλεγα όχι σε μια 970 ή την 290 του φ2, αλλά αφού δεν θα την αξιοποιήσω για 1-2 χρονάκια γιατί να την πάρω; Για να λεώ ότι την έχω και μετά να καθαρίζω στο backlog παιχνίδια 6-10 ετών;
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,307
<blockquote>Πάρε την ηθική ικανοποίηση ότι με "κέρδισες"</blockquote><br><br>Μόλις έκανες την συζήτηση αμοιβάδα... <br><br>Αν έχεις κάποιο προσωπικό πρόβλημα μαζί μου απλά δεν με αφορά..<br>Καλό θα ήταν στο μέλλον να αλλάξεις τακτική, μιας και έχεις την συνήθεια να προσπαθείς να μειώνεις τους συνομιλητές σου και όχι το επιχείρημα.<br><br> :vomit: <br><br>Καλό απόγευμα.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
<br>Εγώ μιλούσα για διάστημα 2,5-3 χρόνων, αλλά και στην διετία, κακή αγορά έκαναν. Βέβαια οι 780Ti αποδείχθηκαν υπερκοστολογημένες τελικά σε σχέση με τις Hawaii. Kαι μην μου πεις για οικονομία ρεύματος σε κάρτες που κοστίζουν όσο ένα μηνιάτικο, είναι σαν να αγοράζεις supercar και να κοιτάς ποιο καίει λιγότερη βενζίνη.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,654
@chrono<br>Έχεις απόλυτο δίκιο. Η δική μου επιλογή ήταν να είναι αρκετά future proof μέχρι την επόμενη αναβάθμιση, σε καλό κόστος. Εψαξα, είδα, αποφάσισα. Και τώρα δεν κατηγορώ ουτε κατασκευαστικά λάθη ουτε τίποτα.<br><br>@ccwr<br>Δεν μειωσα κανέναν. Ανελυσα ενα σκεπτικό και αυτό που εκανες ηταν να θεωρησεις δεδομενο οτι ειπα κάτι εντελώς διαφορετικό, παρεκτρεποντας την κουβεντα για δευτερη φορα. Δεν μπορω να αντικρουσω επιχείρημα, όταν πηδαμε απο το ενα θέμα στο άλλο για να μην βγει κανένα συμπέρασμα... που δεν μας συμφέρει. Αν είχα προσωπικό πρόβλημα δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να απαντήσω.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Δεν ξερω τι λετε εσεις, εγώ παντως βλέπω στο σκρουτζ οι r9 390 και 970 να ξεκινουν απο τα 300€. Και τα όνειρα για sli ξανάρχονται.<br><br>Α και οσοι σκοπευετε να πουλήσετε συντομα, βιαστείτε γιατί και τα 200€ που θα ζητάτε πολλα θα φαινονται.
 
Top Bottom