By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Μένει να φανεί. Στο ευρωπαϊκό κατάστημα τής evga πάντως οι τιμές αφαιρέθηκαν. Ίσως γιατί δεν συμβάδιζαν με τις τιμές του αμερικάνικου καταστήματος, οι οποίες για κάποιο λόγο ήταν μικρότερες, αν και σε κανένα από τα δύο δεν υπολογίζοταν ο φπα.Τώρα αυτό το ξεπούλημα σημαίνει ότι εμείς οι τελευταίο, άεργοι βραδυποδες που δεν θα τρέξουμε να τις αγοράσουμε στα πρώτα νανοσεκοντ, θα τις πάρουμε φθηνότερα μιας που θα πιάσουν τους στόχους τους ή πρόκειται για όνειρο φθινοπωρινής νυκτός;
οι καθυστερημένοι με λεφτά του μπαμπά που πήραν και της προηγούμενες...Τώρα το γιατί κάποιος να θέλει να την αγοράσει σε αυτή την τιμή, άγνωστο.
![]()
How a Bot Bought Dozens of RTX 3080 Units Before Consumers Could Grab Them
Based on a tweeted image, the bot was able to help one reseller score 42 units of the RTX 3080 from Nvidia’s website before it went out of stock.uk.pcmag.com
τι εννοείς στο θέμα μνήμης; ή έχει επιδόσεις ή δεν έχει, η μνήμη αρκετά συχνά είναι 3-5fps διαφορά.Είναι γελοίο πάντως αυτό που γίνετε με το FOMO και την αισχροκέρδεια που κάνουν πάνω του.
Hθελα να αλλάξω κάρτα αλλά πλέον λέω να περιμένω 2-3 μήνες γιατί πiστεύω μόνο κερδισμένος θα βγω. Κυρίως και με τις AMD που όλα δείχνουν θα έχουν πολύ καλά spec και θα χτυπανε στα ίσια της nvidia κυρίως στο θέμα μνήμης.
Δλδ δεν υπάρχει περίπτωση να μην λογικευτούν οι τιμές.
Εννοώ ότι μνήμη έχουν και κάτι τελειωμένα entry level και δεν λέει τίποτα, οι τεχνικές συμπίεσης texture γίνονται συνεχώς καλύτερες (σε επίπεδο drivers), δεν θυμάστε που λέγαμε τι να κλάσει η Radeon 285 που έχει μικρότερο bus και vram από την 280Χ και τελικά την πέρναγε;Στο Doom Eternal με 4Κ ultra nightmare textures, είναι 30fps διαφορά, μιας και τα 8GB δεν φτάνουν, για την ακρίβεια θέλει 9GB. Και ναι, είναι ένα game, και ναι, μπορείς να απενεργοποιήσεις τα ultra textures, αλλά κανείς δεν σκάει 600+ για GPU με προοπτική να ξεκινήσει με συμβιβασμούς με το καλημέρα, και να μην ξέρει τι θα γίνει του χρόνου με τις απαιτήσεις όταν έρθουν τα next-gen games.
Εννοώ ότι μνήμη έχουν και κάτι τελειωμένα entry level και δεν λέει τίποτα, οι τεχνικές συμπίεσης texture γίνονται συνεχώς καλύτερες (σε επίπεδο drivers), δεν θυμάστε που λέγαμε τι να κλάσει η Radeon 285 που έχει μικρότερο bus και vram από την 280Χ και τελικά την πέρναγε;
Εδώ τώρα το είδα εγώ με την 4άρα 5500ΧΤ που είναι καλύτερη από την άλλη επιλογή μου στην 580 8GB.
Η id tech από όσο ξέρω είναι λίγο περίεργο ζώο με την RAM, αφού παρατήρησα ότι και να βάλω σε επιλογή πάλι τερματίζει την VRAM. Οπότε θα έλεγα ότι κάνει προσαρμογές on the go και ανάλογα τι έχεις το φορμάρει μέχρι τέρμα.
Το βλέπουμε τόσα χρόνια με nvidia που βγάζει κάρτες με bus 192bit και όχι 256 αλλά πετάνε οι κάρτες.
Θέλω να πω πως ότι και να βγάλει ο κάθε κατασκευαστής, η ποσότητα μνήμης δεν είναι σημαντικός παράγοντας, αν και ανά περιπτώσεις σαφώς θα υπάρξει κάποια παραφωνία.
Στο skroutz πάντως έσκασαν οι πρώτες τιμές, 919€ η φθηνότερη.