What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Οδηγός Overclocking GPU...

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Ωραίος οδηγούλης αυτός, ισως εχει ξομείνει κανείς με καμιά 6950 που να ξεκλειδώνει.
Οι δικές μου δεν ξεκλειδώνουν πάντως, το χω δοκιμάσει και η μεθοδος που ανεφερες είναι αυτη που χρησιμοποίησα, οπότε την επικυρώνω. Η καρτα ξεκινησε αλλα οι shaders δεν αλλαξαν.
Αυτο που πραγματικά προσπάθησα να κάνω είναι να περασω bios της sapphire δε θυμαμαι ακριβως τωρα (το κεφαλι μου αδειαζει τετοια εποχή) toxic κατι που ξερω πως εχει διαφορετικό θερμικο οριο (με λιγα λογια το +20 της είναι κοντα 300Watt, και ολα ατα επειδη "βιαζομουν" και δεν προσεχα, οσο επρεπε τη θερμικη συπεριφορα. Αν ηταν σε νερο ισως κατι αλλαζε, αλλα οι ποιοτητα των mosfet δεν την αφηνει για κατι παραπανω απο 885Mhz core/1375mem. Προφανως έχεις δικιο σε ολες της παρατηρήσεις σου γιατι δεν δουλευει to bios. Δεν εχω γνωσεις τετοιου επιπεδου και ψαχνω στο internet φυσικα για αρχεια, πειραγμενα μπιος κλπ. οποτε οι λυσεις ειναι ψιλοστανταρ μετα 3 χρονια απο την παρουσιαση της καρτας. Ευχαριστω πάντως! :thumbsup:

ΥΓ: ειμαι λιγο στη κινηση καμια βδομαδα τωρα (Αθηνα για μερικες μερες) και δεν πολυεμπαινα στο σαιτ. Χθες ομως τσιμπισα ενα φορητο που μου χρειαζοταν στη δουλεια και ... απανω στην ωρα ειδα το ποστ. Οποτε ειπα να το δοκιμασω. :cheer:
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Ψάχνω να βρώ το ΑΤΙ Winflash, legacy έκδοση, 2.0.1.3 kάτι, που δούλευε. Έχουν αναφερθεί θέματα με τις επόμενες εκδόσεις, αλλά αυτή του πόστ είναι η μόνη που βρήκα. Άν είμαστε τυχεροί και την βρούμε, ξαναδοκιμάζεις.
EDIT
Τελικά δεν ήθελε τόσο ψάξιμο. http://www.techpowerup.com/downloads/1919/ati-winflash-2-0-1-13/mirrors" class="bbcode_url">ΑΤΙ Winflash 2.0.1.13
Όσο για τις γνώσεις αυτού του επιπέδου, απλά έτυχε και είχα μια κουβεντούλα με ένα τυπάκι στο Overclock.net, που δούλευε στο Engineering Department της ΑΜD. That's all.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Καλησπερα!
Μαστορα εχω και αλλη ερωτηση:
η nvidia υπερχρονιζονται με αυτον τον τροπο που ... εμμμ ... ειδα στο presision και thundermaster που ειχε η Palit? (βασικα ολοιδια ειναι, αλλο gui εχουν μονο)
Δηλαδη θετω οριο TDP (6%? ... εξι τις εκατό? six persent? γουαου :trollface: ) και offset τα ρολογια με την επιτρεπομενη ανοδο σε mV να ειναι ουσιαστικα οσο σου επιτρεπει? Τι διαλα σαν κλειδωμενες ειναι. Εχω μπερδευτει καπου και δε το ξερω?
edit: απο λιγο ψαξιμο ειδα πως οσοι ξεκλειδωσανε παραπανω TDP και volt, χρησιμοποιησανε και πειραγμενο bios και μονταρισμενο MSI afterburner ... μα μονο 6%? για ονομα τι κοινο νομιζουνε πωε εχουν, θα ψησουνε τις καρτες τους για πλακα? Η AMD τουλαχιστον σου δινει ενα +20% χωρις να χρειαζεται να ακυρωσεις την εγγυηση φλασαροντας τη καρτα (οχι οτι θα με εμποδισει, αλλα οπως και ναχει δε θα ναι το πρωτο που θα κανω ... σημερα. Αμαν.
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
http://www.guru3d.com/articles_pages/evga_geforce_gtx_780_sc_acx_review,26.html" class="bbcode_url">Αφήνω αυτό εδώ
Όπως σου είπα ήδη, περιορισμοί από την εταιρία για να μην κάνουν πατάτα οι νούμπς σαν εμάς.

Τελικά εκεί στο America κάτι κάνανε σωστά και καταφέρανε να περάσουν BIOS από R9 290X σε R9 290, ξεκλειδώνοντας έτσι τoυς έξτρα shaders και TMU's. Eποχές 6950-6970 μου θυμίζει. Για όποιον δεν φοβάται να το κάνει, πρακτικά αγοράζει R9 290X με 350-400 γιούργια. :cheers: :cheers:
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Καλησπέρα αδερφέ!
Οκ, οποιος ψαχνει καρτα στα 350 μόλις βρήκε! Λιγο λοταρια αλλά αξίζει το ψιλορισκο. Ουτως η αλλως καλη καρτα θα πάρει.
Το άτιμο όμως, έπρεπε να το μυριστώ με τη βιασύνη που ειχε η AMD να τις κυκλοφορήσει ... καλή φάση. θα περνούσα καλά με τα φλασαρίσματα ... ... ... αλλά δε μετανοιώνω καθόλου με την 780. Θηρίο κάρτας, με την παρέμβαση ενός συγκεκριμένου skyn3t πέρα στο overclock.net, (με περηφανια δηλωνω πως το modded bios της Palit στη σελίδα εκεί, ξεκινησε τη ζωή του στο ΠιΣι μου :facepalm: ) έχω φτάσει 1300core και 7000mem παρακάμπτοντας το TDP ... βέβαια 400Watt είναι πολλά και δε σκοπευω να τη κάψω από τώρα γιατί δεν έχει ποιά εγγύηση <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />
οι μαλακες εχουν αυτοκολλητα στις βιδες πισω απο τη GPU και αμα τα βγαλεις (για να δεις το revision π.χ.) την ακυρώνεις. Αυτό μεγάλε, πες, δεν το πρέβλεψες. Αυτοί όμως σίγουρα ναι :lol:
heaven Hwbot run:
<img src="http://img46.imageshack.us/img46/7827/nge6.jpg" alt="nge6.jpg" class="bbcode_img" />
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,013
Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα: Μία reference HD 7970 που φλασαρίστηκε επιτυχώς σε HD 7970 GHz, μπορεί να φλασαριστεί εκ νέου σε R9-280X;

Κι αν ναι, θα έχει κανένα νόημα άραγε;
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Δεν έχω μελετήσει τις αλλαγές που τυχόν έχουν γίνει στην μνήμη και τo stock ρεύμα που χρειάζεται, αν είναι μεγάλες το πιθανότερο σενάριο είναι να έχεις memory corruption ή dead κάρτα. Digging into it.

ΕDIT

Σκέψου και το εξής. Flash κάνεις συνήθως για να ξεκλειδώσεις κάτι έξτρα, TMU's και shaders. Στο σενάριο που έβαλες, αν και εφόσον γίνεται, που είναι μικρή εώς ανύπαρκτη πιθανότητα, άντε να κερδίσεις λίγο σε ρολόγια. Απλά κάνεις OC και ξεμπέρδεψες... :cheers:
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Δε μπορω να βρω ενα review που διαβασα πρόσφατα και η gigabyte 280X w3 ήταν ολοιδια η 7970 GHz με αλλο BIOS. Π.χ. απο πισω οι θυρες δε συμφωνουσαν καν με το νεο ντιζαιν 280 αλλα ηταν αυτες της 7970.
Επισης εχεις δικιο Grmadness, φλασαρεις για να ξεκλειδωσεις. Το θεμα ειναι τι ορια εχει η Ghz στα TDP και ρευματα. Παντως αν καποιος ξερει οτι η 7970 του κουβαλαει το ιδιο PCB κ power controller με καποια συγκεκριμενη 280, πιστευω θα δουλεψει. Ποση διαφορα στα ρολογια εχουν οι καρτες?

Οσοι παντως σκευτονται να το κάνουν με τις 290 καλυτερα να ψωνισουν τωρα. Παω στοιχημα πως το revision του chip που ετοιμαζει η AMD θα είναι "διορθωμενο" ...
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Ήδη το έχει διορθώσει.
http://www.overclock.net/t/1443242/the-r9-290-290x-unlock-thread" class="bbcode_url">Linky
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,013
Έχετε δίκιο παίδες, το έψαξα και α) μάλλον δε γίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν β) και να γίνει, δε θα έχει νόημα.

Οπότε μένω με την 7970 GHz ως έχει...
 

borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,827
Πραγματικά εξαιρετικός οδηγός. Μελετάω συγκινημένος <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
H Συγκίνηση είναι όλη δική μου.
Και όταν θα κάνεις την κάρτα πύραυλο, το δάκρυ θα πέφτει κορόμηλο. Γκαραντί. :thumbsup:
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Αν και το θέμα είναι νεκρό, τίποτα δεν το εμποδίζει να αναστηθεί, άλλωστε τα ζόμπι είναι της μόδας:

Aquamark 3 benchmark, ψάχνοντας απόλυτα χαμηλό σκόρ:
<img src="http://img.hwbot.org/u19112/image_id_1486200.png" alt="image_id_1486200.png" class="bbcode_img" />
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,136
είπα να κλοκάρω και εγώ λίγο την κάρτα μου, μέσα στα σχετικά ασφαλή όρια του panel της amd, δυστυχώς οι μνήμες δεν πάνε παραπάνω από 1320Mhz αλλά ο επεξεργαστής ήταν πολύ χαρούμενος στο να ανέβει 50hz πάνω από το 1Ghz.

Αρχικές τιμές 860 και 1200 αντίστοιχα.

Στο 3dmark 11 από εκεί που στο basic test 720p είχα σχεδόν παντού λίγο κάτω, λίγο επάνω από 30fps, μετά το κλοκάρισμα ανέβασα ένα σταθερό και χωρίς tearing 30+ σε όλα εκτός από το νυχτερινό τεστ που τουλάχιστον από τα 13 που έβγαζα στην αρχή έπιασα τα 20 <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

<img src="http://i.imgur.com/D92V0MD.png" alt="D92V0MD.png" class="bbcode_img" />
<img src="http://i.imgur.com/piYXbAd.png" alt="piYXbAd.png" class="bbcode_img" />

αναρωτιέμαι τι διαφορά θα δω ingame
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Από 75MHz και πάνω στον πυρήνα, η καρτούλα σου πιάνει επιδόσεις 7870. Αρκεί να είναι σταθερό το OC και να μην έχεις θέματα ingame. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,136
τα πρώτα παιχνίδια που δοκίμασα ήταν σχετικά παλιά οπότε δεν μπόρεσα να καταλάβω διαφορά, αλλά έβαλα το The Vanishing of Ethan Carter redux (πολύ πιο βαρύ από το απλό) και είδα απίστευτο άλμα στις επιδόσεις, από εκεί που για να μπορέσω να παίξω high με πάνω από 30fps είχα αναγκαστεί να κλείσω το FXAA και να βάλω το distance στο medium τώρα με FXAΑ ανοιχτό ανέβηκα στα 45-55 και αυτό στο ζόρικο ξεκίνημα όπου είναι το δάσος και θεωρώ από τα πιο ζόρικα σημεία του παιχνιδιού.
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Δίχως να έχω διαβάσει τίποτα, υπαίτιο για το δράμα που ζείς αδελφέ θεωρώ την πιο γρήγορη συχνότητα της μνήμης (κυρίως). <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Περιμένω update.
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,136
δεν ξέρω, αλλά το 1GB με χαντακώνει όλο και περισσότερο τελευταία μου φαίνεται.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
3,726
Υπάρχουμε και εμείς των 512 MB. :throw: <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,136
μου έσπασε τα νεύρα με τις ρυθμίσεις radeon... υπάρχει ένα bug που αν κλοκάρεις την μνήμη μετά βάζει ως Minimum ρολόι για την μνήμη την τιμή κλοκαρίσματος... υποτίθεται ότι διορθώθηκε με το τελευταίο update του driver αλλά δεν έκατσα να το τσεκάρω γιατί ο μόνος τρόπος να το επαναφέρω ήταν με το να  σβήσω τα πάντα όλα σχετικά με την κάρτα από το σύστημα (και φακέλους).<br><br>Το παίζω εκ του ασφαλούς με το MSI afterburner τώρα που είναι τζιτζί και σε αντίθεση με τις ρυθμίσεις radeon επαναφέρει τα ρολόγια της μνήμης στα idle επίπεδα (όταν κλόκαρα με radeon settings κράταγε max ρολόγια συνεχώς και πυρήνα και μνήμη).
 
Top Bottom