What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Official thread περί adventure games

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191


tyrion395 wrote:
'Ισως ο Μάνος ποστάρει review κάποια στιγμή </blockquote>

Xωρίς να το αποκλείω 100%, το βλέπω πολύ δύσκολο.

Εκτός του ότι με τη συγκεκριμένη σειρά δεν έχω αρκετή σχέση, το πρόγραμμά μου δε μου επιτρέπει να ασχοληθώ άμεσα. Οπότε κι αν γίνει review (από εμένα, γιατί αν το αναλάβει άλλος, αλλάζει το πράγμα φυσικά), θα αργήσει αρκετά... <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Έχω χάσει το μέτρημα με το πόσα Δρακουλο-adventures έχουν βγει...και είναι ο κυριότερος παράγοντας που μ'έχει κάνει ν'ασχοληθώ με ελάχιστα από αυτά. Από ένα σημείο καταντάει πανηγυράκι το θέμα.

Είχα τελειώσει θυμάμαι τα δυο Γαλλικά Dracula που είχαν βγει τέλη-μέσα 90's και τα είχα βρει συμπαθητικά, έχω και το Origins στο Steam, αλλά δεν σκίζω καλσόν να το ξεκινήσω ακόμη. Λέει τίποτα;
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Ντάξει, δεν είναι και χάλια το Origin, παιχνίδι του 60-65% more or less. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του ότι είναι αρκετά άψυχο/ άνευρο/ άχρωμο, οπότε αμφιβάλλω αν θα σου αρέσει. Mind you, δεν ανήκει στην ίδια σειρά με τα υπόλοιπα, είναι ανεξάρτητο στόρι απλά βασίζεται κι αυτό στο γνωστό μύθο.

Αν είναι να παίξεις έστω και ένα adventure με το Dracula στον τίτλο, πήγαινε κατευθείαν για το Path of The Dragon. Τα δύο πρώτα των 90s τα είχα βρει μέτρια και τούτο με έπιασε πραγματικά στον ύπνο, μια που ποιοτικά βρίσκεται 2 σκαλιά παραπάνω. Τα παιδιά παραπάνω αναφέρθηκαν εκτενώς στις αρετές του (αλλά και τα φάουλ - βλ. δυσκολία). Go for it.
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Έχουμε καμιά πληροφορία σχετικά με το δεύτερο μέρος του the journey down?Το περιμένω σαν τρελός.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Dracula Origin είναι πως ξεκινάει δυνατά και σου ανοίγει την όρεξη για ένα πολύ καλό adventure, και μετά συνεχίζει μέτρια χωρίς κορυφώσεις. Α, έχει και ένα γρίφο που πρέπει να έχεις τουλάχιστον βασικές μουσικές γνώσεις για να τον λύσεις, είναι απαραίτητες (ότι χειρότερο δηλαδή για μένα) και δε παρέχονται in-game.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
ΟΚ ευτυχώς με σώσατε από το Dracula Origins τότε. Παλιότερα ίσως το ξεκίναγα για το χαμό, αλλά πλέον αν κάτι δεν είναι του 80+, να αξίζει πραγματικά, δεν υπάρχει χρόνος για να το δω.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Στέφανε λογικά έχεις παίξει αυτά (1999 και 2000 αντίστοιχα):
http://en.wikipedia.org/wiki/Dracula:_Resurrection
http://en.wikipedia.org/wiki/Dracula_2:_The_Last_Sanctuary

Storywise, το 2 είναι άμεση συνέχεια του πρώτου.

Απέφυγε το origins και παίξε ένα από τα καλύτερα adventure που έχουν κυκλοφορήσει ever:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dracula_3:_The_Path_of_the_Dragon
Και ελπίζω να μην εννοείς 80+ με βάση το metacritic καθώς όλοι γνωρίζουμε πως αντιμετωπίζονται τα adventure από την πλειοψηφία των sites...

Maladroid, διαφωνώ ως προς το μέτρια, το 1 ιδανικό entry point στο είδος αλλά αρκετά καλό, το 2 πιο challenging και ακόμα πιο καλό συνολικά (διάρκεια, γρίφοι, και ναι, gameovers ρε γαμώτο).
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Τα δύο πρώτα Dracula είναι παιχνίδια που "βρωμάνε" Cryo από μακριά. Έπαιρνες πανέμορφα γραφικά, καταπληκτική μουσική, μέτριους προς εκνευριστικούς γρίφους και πολύ κακό writing σε όλους τους χαρακτήρες. Όσοι είχαν την υπομονή να τα τερματίσουν έμεναν με μία σχετική απογοήτευση διότι πραγματικά αν η Cryo είχε καλύτερο writing στα παιχνίδια της θα μπορούσε να είχε τρομερά παιχνίδια.

Και φυσικά μην ξεχνάτε την φωνή του David Gasman που παίζει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της και δίνει την ίδια γαμημένη φωνή σε όλους σχεδόν τους ρόλους του. :lol:

Αν σε κάποιον αρέσει η αφέλεια που χαρακτηρίζει τα παιχνίδια της Cryo, θα λατρέψει τα Dracula 1 & 2.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Σχεδόν απάντησε ο f2bnp για λογαριασμό μου. Ποτέ δεν με κέρδισε το στυλ της Cryo, νομίζω ο μοναδικός λόγος που έκανε το (όποιο) όνομα είναι ο τεχνικός τομέας και ότι έπεσε πάνω στη μακρά περίοδο ξηρασίας του είδους. Η Kheops που τη "διαδέχτηκε" στο ύφος είχε πιο αξιοπρεπές στήσιμο στα παιχνίδια της, νομίζω.
Μάλιστα, ενώ το Dracula 1 το ολοκλήρωσα (ήταν και αρκετά μικρό), το Last Sanctuary το παράτησα κάπου στη μέση. Το μοναδικό game με ανάμειξη Cryo (publisher) που παραδέχτηκα ήταν το σχετικά άγνωστο Faust: Seven Games of the Soul. Φοβερή ατμόσφαιρα, φιλοσοφημένο σενάριο, ενήλικη θεματολογία, ζόρικοι γρίφοι (ίσως λίγο παραπάνω απ' ό,τι θα ήθελα αλλά οκ).
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Ναι, εννοώ 80+ στη insider-κρυφή-κοινότητα-επαϊόντων μας, εκείνα που έχουν πραγματικά κάτι να πουν και τα δέχονται οι αληθινοί και χάρντκορ αντβεντσουράδες.

Αυτή ακριβώς την αίσθηση που γράψατε πριν μου άφησαν τα δυο πρώτα Dracula και ευχαριστώ για το προ-τιπ περί του τρίτου. Κάπου το πήρε το μάτι μου σε έκπτωση στο Gamer's Gate αυτές τις μέρες, οπότε θα το τσιμπήσω <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
Τα πρωτα δρακουλα ηταν πολυ καλα [για την εποχη τους] <span class="bbcode_spoiler">τα ειχα παιξει σε ps1/psx <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" /> [προβλεπω 8ανατο με αυτο που ειπα :lol:] </span>
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
παιζω το origins αυτη την εποχη.
δεν ξερω, εμενα μ αρεσει το ειδος των γριφων που ενωνεις ξερω γω κομματια σκισμενου χαρτιου για να βρεις ενα μηνυμα, μ αρεσει το σετινγκ, εχει δυσκολους γριφους (που οι 9 στους 10 γκειμερς σημερα τους χαρακτηριζουν ασχετους η ακαταλαβιστικους), πολυ ομορφα γραφικα και μεχρι τωρα το γουσταρω. σε λυσαρι εχω καταφυγει μια φορα για μια μεταφραση ιερογλυφικων που οντως ειναι ζορικη, αλλα αν ειχα αφιερωσει περισσοτερο χρονο θα εβγαινε κι αυτη.
μπορατσε, αρχισε το. αν σ αρεσει ο πρωτος γριφος με το χαρτη και μετα οι γριφοι στο νεκροταφειο, συνεχισε το. θελει ομως αφοσιωση και προσοχη - πωρωση για να μπεις στο κλιμα των γριφων. αυτα τα 2 ομως δεν ειναι και τα χαρακτηριστικα των μεγαλων adventures?
μην ακους τωρα τον κοσμακη. δεν μπορουν τα παλουκάρια (που ελεγε κι ο μεγας Προπονητης Άγγελος Κυρίου). εμενα ν ακους. παίχτο.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Μη τον μπερδεύεις τώρα κι εσύ ρε ανακατωσούρα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Πάντως, αυτού του είδους οι γρίφοι που περιγράφεις, Bruce, ούτε κι εμένα με ενοχλούν. Άλλωστε το Origin δεν το βρήκα αναίτια δύσκολο απλώς υπερβολικά flat. Η αρχή πιστεύω είναι κομματάκι παραπλανητική γιατί ξεκινάει ατμοσφαιρικά και στη πορεία ψιλο-μπατάρει (εξαίρεση το σημείο όπου βρίσκεις το ημερολόγιο του Δράκουλα - αρκετά καλογραμμένο αν και κάπως φλύαρο). Δε θέλω να σε προκαταλάβω, αλλά θαρρώ θα το διαπιστώσεις κι εσύ παρακάτω.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706


Brother Bruce wrote:
αυτα τα 2 ομως δεν ειναι και τα χαρακτηριστικα των μεγαλων adventures?</blockquote>

<span class="bbcode_spoiler">OXI.</span>
:trollface:

Ιστορία και γρίφοι είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των καλών adventure, ακολουθούν χαρακτήρες, ατμόσφαιρα και χιούμορ (όπου ταιριάζει). <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
χελοοουυυυυυυ, ανταν.
νομιζω το ιδιο λεμε.... με διαφορετικες λεξουλες.τωρα το τι γριφοι αρεσουν στον καθενα ειναι αλλο καπελο.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Δεν ήξερα ότι η αφοσίωση και η προσοχή-πόρωση είναι χαρακτηριστικά των adventure... :lol:
Χαίρομαι που συμφωνείς ότι λέμε τα ίδια, νομίζω... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
αφοσιωση και προσοχη - πωρωση για να μπεις στο κλιμα των γριφων, εγραφε ο καλλιτεχνης...
πως το λετε εσεις της οξφορδης? ιμερσιον? α, γεια σου...
το ιμερσιον που παει? δεν παει στο κλιμα του παιχνιδιου, στην ιστορια και βεβαια στους γριφους?
διαφωνεις οτι καθε παιχνιδι εχει δικο του "ειδος", "ταυτοτητα" γριφων? ολα ειναι τα ιδια?
μαλλον εχω χαρισμα που μπορω και τα ξεχωριζω... εμ, μετα πως να σας αρεσει το παιχνιδι, αμα δεν μπειτε στο τριπακι του τι πρεπει να γινει για να λυσετε τον γριφάκο....
οτι απορια εχεις, αδαν, μη διστασεις... :lol: :whistle: <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> :trollface:
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Αφοσίωση, προσοχή κτλ. απαιτεί και το Dark Souls. Δεν είναι χαρακτηριστικά παιχνιδιού, (το immersion είναι και προέρχεται από την ατμόσφαιρα και τον κόσμο και τους χαρακτήρες και από άλλα επιμέρους συστατικά, όπως διάλογοι) τα απαιτεί από εσένα το παιχνίδι, εκεί θέλω να καταλήξω.
Για τους γρίφους δε διαφωνώ, υπάρχουν puzzles, inventory/item- based γρίφοι, αποκρυπτογραφήσεις κτλ., κάποια εχουν λίγο από όλα, κάποια άλλα ένα συγκεκριμένο είδος.
Για το δε Origins δεν έχω να πω κάτι, όμως όποιος γουστάρει σκηνικά 9η πύλη (και βάλε) <span class="bbcode_spoiler">ουπς σπόιλερς χαρχαρχαρ<span class="bbcode_spoiler">.... και καλά :trollface:</span></span> βάζει Path of the Dragon και στανιάρει. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Αδερφέ Μπρους θα παίζω το 3 μέχρι να προχωρήσεις το Όριτζινς. Αν δεν ξενερώσεις ακόμα και μετά, θα το βάλω να το ιδώ <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
οριστε ρε σεις. νιωστε. το ειδατε το πουλέν μου?
και ψομματα να λεει, το κανει μ ενα γλυκο, αλαφρο τροπο, σαν παγωτο παρφέ, σαν αερακι τον αυγουστο.
μποράτσος φορ πρεζ, λέμε (πρεζιντεντ, μην παει ο μυαλος σας αλλού)
 
Top Bottom