Official thread περί adventure games

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Εν τω μεταξύ έχετε πάρει πρέφα την επιστροφή Άλκη Πολυράκη;Το νέο του παιχνίδι αναμένεται λέει μέσα στο 2027.

επιστροφή; τι άλλο έχει στο ρουστερ του;

Τελείωσα χθες το εξαιρετικό The Dark Rites of Arkham.
Πολύ καλή γραφή, απλά οκ γρίφοι και κάπως με ξένισαν λίγο τα over the top σκηνικά που υπήρχαν εδώ και εκεί. Ίσως θα προτιμούσα μια ολίγον πχιο ψυχολογική προσέγγιση.
Παρόλα αυτά είναι ένα τίμιο 8/10

Τώρα θα τσεκάρω το Anna's Quest

Ρε συ Τόνεχ, εντύπωση μου κάνει αυτό που λες. Το DROA γι'αυτό ακριβώς μου άρεσε : κυλούσε σαν αμειγώς αστυνομική περιπέτεια στο μεγαλύτερο μέρος (αντίστοιχη φάση με τα Kathy Rain) προτού το γυρίσει σε πιο γκάου μπίου φασάρες προς το φινάλε. Αυτές επιβάλλονται και από την θεματολογία. Σε σχέση δηλαδή με κάτι Shadow of the Comet και Prisoner of Ice, απείρως πιο στρωτή η δομή των γρίφων και η κλιμάκωση της δράσης.

Ίσως δε μου άρεσε το πως αποτυπώθηκε (πχ το όλο reference στη γνωστή καλτ ταινία). Αλλά γούστα είναι αυτά και στο τέλος μπορώ να πω πως το ευχαριστήθηκα.

@Tony Corvus Συμφωνούμε απόλυτα. Αυτή η τάση προς τις over-the-top κλιμακώσεις του σεναρίου, είναι για μένα που καταδικάζει τα παιχνίδια του -υπερταλαντουχου κατά τα άλλα- Meléndez να μένουν δέσμια στη σφαίρα του καλτ/underground. Περισσότερο κι από την έλλειψη speech π.χ.
Πάντοτε ξεκινούν με άψογη ατμόσφαιρα και γράψιμο, μέχρι και κοινωνικοπολιτικές αναφορές κεντημένες ωραία μέσα στο setting, και στο τελευταίο 1/4 καταλήγουν σε αναμέτρηση με κοσμικούς δαίμονες που πίνουν αίμα με οκτώ γλώσσες γιατί τους λείπει σίδηρος ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Άντε στο Nightmare Frames, που ήταν love letter προς τις "φτηνές" b-movies παλαιότερων δεκαετιών, ίσως να ταίριαζε κάπως (εμένα πάλι με ξενέρωσε αλλά οκ), ωστόσο στα επόμενα δύο που έμοιαζαν πολύ πιο ώριμα και "δεμένα" games, είναι όντως σφαλιάρα αυτές οι σαχλές εμμονές του. Και πιστεύω ότι όντως είναι εμμονές κι όχι τεμπελιά, ο τύπος απλά γουστάρει το ακραίο cheese και δεν το κρύβει.

Έσκασε το ντέμο του Less Miserables στο Steam και δυστυχώς με ώθησε στο να το πετάξω από την wishlist με συνοπτικές διαδικασίες. Ημιτελές, janky, φώναζε 'ευγενής αποτυχία' από μακριά.

Δεν ξέρω, εμένα τα παιχνίδια του Μελέντεζ μου αρέσουν ΜΕ τις υστερίες τους, βρίσκω πως χαρίζουν μια επιπλέον 'παιχνιδένια' γλύκα. Δηλαδή όταν παίρνω ένα ΤΕΤΟΙΟ παιχνίδι, δεν περιμένω το επόμενο L.A. Noire. Τον απολαμβάνω όλο και περισσότερο σε κάθε κυκλοφορία του.

Δηλαδή όταν παίρνω ένα ΤΕΤΟΙΟ παιχνίδι, δεν περιμένω το επόμενο L.A. Noire

Δεν ξέρω πώς το εννοείς αλλά για μένα το Hob's Barrow είναι πολύ πιο ταιριαστή σύγκριση. Folk horror με στρωτή ιστορία, ατμόσφαιρα, και κλιμάκωση, πότε πότε έχει και κάνα χωρατό μη μας πνίξει η σοβαροφάνεια, μια χαρούλα. Ο Μελέντεζ ενώ έχει πιο δυνατή πένα, φτιάχνει πιο πυκνές και πολυεπίπεδες τις ιστορίες του (ειδικά το setting) τα μπιμουβάδικα/pulpy ένστικτά του είναι θαρρείς πιο δυνατά απ'τον ίδιο.

Κοίτα, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Το Hob's Barrow είναι ρεαλιστικό φόλκ χόρορ αξιώσεων, πάει αλλού.

Ο Μελέντεζ είναι τρασάκιας, η διαδραστική εκδοχή του straight to video Dagon του 2003 (ή κάπου εκεί) γι'αυτό και τον αγαπάμε.

Btw, δεν έχω τσεκάρει τα άλλα πονήματα του δημιουργού (αν και έχω κατεβάσει στο στημ το Nightmare Frames).

Κοίτα, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Το Hob's Barrow είναι ρεαλιστικό φόλκ χόρορ αξιώσεων, πάει αλλού.

Ο Μελέντεζ είναι τρασάκιας, η διαδραστική εκδοχή του straight to video Dagon του 2003 (ή κάπου εκεί) γι'αυτό και τον αγαπάμε.

Ρεαλιστικό το Hob's Barrow ούτε κατά διανοια. Σοβαρό ναι, θα μπορούσες να το πεις.

Όσο για τον Μελέντεζ, το όλο γράψιμο και στήσιμο της ιστορίας δεν "μυρίζει" τρας ή cheese. Μέχρι να του τα σκάσει η νοσταλγία της βιντεοκασέτας και των βίπερ τρόμου εκεί λίγο μετά τα μισά και να το στείλει στον διάολο. Ξαναλέω: αυτή είναι προφανώς η καύλα του και οι επιρροές του, 3/3 δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Αλλά μια υφολογική αντίφαση υπάρχει, όσο να 'ναι.

Έσκασε το ντέμο του Less Miserables στο Steam και δυστυχώς με ώθησε στο να το πετάξω από την wishlist με συνοπτικές διαδικασίες. Ημιτελές, janky, φώναζε 'ευγενής αποτυχία' από μακριά.
Ανέβηκε Kickstarter καμπάνια και ήδη είναι κοντά στο στόχο του. Προφανώς, θα το στρώσουν. Το demo φαίνεται ότι είναι σε αρκετά πρώιμη μορφή, αφού υπολογίζουν να το κυκλοφορήσουν σε κανένα χρόνο από τώρα (Q1 2027 γράφει το Steam).

Παραμένω αισιόδοξος.

Ρεαλιστικό το Hob's Barrow ούτε κατά διανοια. Σοβαρό ναι, θα μπορούσες να το πεις.

Δηλαδής στα δικά σας χωριά δε γινόσαντο (sic) τέτοια όλη την ώρα; Να το κοιτάξω;

Εντυπωσιακό το νούμερο που έχει μαζέψει για την ολοκλήρωση του remaster ενός (σχετικά μέτριου) sequel. Και υπολείπονται πολλές ημέρες ακόμη...

Με βάση τα λεγόμενα του Cecil, υποθέτω ότι τα χρήματα αυτά θα διατεθούν και σε άλλα projects, όπως το Broken Sword 6 που το έχουν αφήσει στη μέση, λόγω έλλειψης ρευστού.

Back