What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Official thread περί adventure games

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
The Longest Journey.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191


Borracho wrote:
Ξεκινάς από τις Special Editions των δυο Monkey Island και μόλις τα τελειώσεις, επιστρέφεις για επόμενο χρησμό.</blockquote>

Δεν είναι και τόσο εύκολα τα MI όμως Στέφανε.... <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />

 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Νταξ, έχει ψωμί. Ξεκινάω τα Book of Unwritten Tales που φαίνονται... looney, και μετά Syberia.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Ξεκίνα από το The Critter Chronicles, που χρονολογικά προηγείται.

Μπορείς να βρεις review του http://www.ragequit.gr/reviews/item/the-book-of-unwritten-tales-the-critter-chronicles" class="bbcode_url">εδώ, ενώ αν κολλήσεις κάπου, μια ματιά στο http://ragequit.gr/word-of-manos/item/the-spoiler-files-vol-3-case-of-the-book-of-unwritten-tales-the-critter-chronicles" class="bbcode_url">σχετικό "Spoiler Files" άρθρο, θα σε βοηθήσει... <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167


manos426f wrote:


Borracho wrote:
Ξεκινάς από τις Special Editions των δυο Monkey Island και μόλις τα τελειώσεις, επιστρέφεις για επόμενο χρησμό.</blockquote>

Δεν είναι και τόσο εύκολα τα MI όμως Στέφανε.... <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /></blockquote> Ειδικα αυτος ο γριφος με το χρηματοκιβωτιο στο πρωτο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />



 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
τρομερο και το the dark eye: chains of satinav....

ενθουσιαστηκα.... σχετικα ευκολο, με μονο ενα δυο σημεια σε ολο το παιχνιδι που θα τα ελεγα δυσκολα (πως παιρνεις το κλειδι απο τον πειρατη, ηταν το ενα που με κουφανε!)
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Ναι αλλά είναι εκπαίδευση ΛΟΚατζή και με περιτύλιγμα τόσο όμορφο που μετά ερωτεύεσαι το είδος για πάντα. Το πρώτο Monkey Island το έπαιξα ούτε δέκα χρονών, μου πήρε μήνες, αλλά η ικανοποίηση όταν το τελείωσα, δεν συγκρινόταν με τίποτε <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
https://www.youtube.com/watch?v=xBql1bFsGKg
<blockquote>Ether One is a first person adventure that deals with the fragility of the human mind.

There are two paths in the world you can choose from. At its core is a story exploration path free from puzzles where you can unfold the story at your own pace.

There is also a deeper, more adventurous path in which you can complete complex puzzles to restore life changing events of the patients history in order to help the validation of their life.
The choice is left to you.</blockquote> φαινεται εξαιρετικα ενδιαφερον :woohoo:
<span class="bbcode_spoiler">https://www.youtube.com/watch?v=C9x0zibv_6E</span>
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
http://www.eurogamer.net/articles/2014-03-25-telltales-game-of-thrones-to-be-concurrent-with-the-series" class="bbcode_url">Telltale's Game of Thrones to be concurrent with the series
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Mάγκες τελικά έπαιξα Deponia, τερμάτισα τα δυο πρώτα κοιτάζωντας μόνο 3 φορές σε walkthrough (παπαγάλος, λαμπάκια σιδηρόδρομου και πλατύποδας) και τώρα ξεκίνησα το 3ο. Τα βρίσκω αρκετά εύκολα και χιουμοριστικά, μη διστάσετε.
 

greygore

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 15, 2013
Messages
213


Borracho wrote:
Ξεκινάς από τις Special Editions των δυο Monkey Island και μόλις τα τελειώσεις, επιστρέφεις για επόμενο χρησμό.</blockquote>


manos426f wrote:
Δεν είναι και τόσο εύκολα τα MI όμως Στέφανε.... <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Οι Special Editions όμως αν δεν κάνω λάθος έχουν και hint system, οπότε τις θεωρώ και εγώ καλές επιλογές για "αρχάριο" στο genre.

@Stamatimenos Προσωπικά θα πρότεινα για αρχή τα δύο free adventure που δίνει το GOG.com με δημιουργία νέου account (παραπάνω ως μια cost-free εισαγωγή στο είδος, καθώς και επειδή το <b>Beneath a Steel Sky</b> τουλάχιστον είναι κλασσικό) ή το fan-made <b>Heroine's Quest</b> μέσω Steam.

Απο εκεί και πέρα μπορείς να δοκιμάσεις τις διάφορες υποκατηγορίες adventure games που υπάρχουν για να δεις προς που τείνουν τα γούστα σου:

Αν θες κάτι με πιο "lite" puzzles και περισσότερη έμφαση στους χαρακτήρες, δες το <b>The Last Express</b>.

Αν σε ενδιαφέρει περισσότερο το world-building και το "πάντρεμα" sci-fi/fantasy, δες το <b>The Longest Journey</b> (και σε μικρότερο βαθμό το sequel <b>Dreamfall</b>).

Αν σε ενδιαφέρουν ψυχολογικά θρίλερ, το <b>Sanitarium </b>ή το <b>I Have No Mouth And I Must Scream</b> είναι must.

Αν είσαι φαν των θεωριών συνομοσίας, καθώς και αν θες καλές ιστορίες μυστηρίου, τότε τα πρώτα δύο <b>Broken Sword</b> (Shadow of the Templars και The Smoking Mirror αντίστοιχα) σε καλύπτουν άνετα (απόφυγε αν μπορείς το 3ο και 4ο μέρος της σειράς, μάλλον θα σε απογοητεύσουν σε σύγκριση με τα πρώτα 2).

Αν σε ενδιαφέρει να δεις τις ρίζες του genre, δοκίμασε για αρχή το http://adamcadre.ac/if/905.html" class="bbcode_url">9:05 (πολύ σύντομο text adventure, τα 2 playthrough που χρειάζονται για να "καταλάβεις" το story παίρνουν κάπου 5-10 λεπτά). Αν το βρεις ενδιαφέρον, μπορείς να ψάξεις για κάποιο "indie" του είδους (η συγκεκριμένη υποκατηγορία εκτός απο text adventure ονομάζεται και interactive fiction) στο Google ή να δοκιμάσεις οτιδήποτε κυκλοφόρησε η Infocom εμπορικά (καλή αρχή είναι το <b>A Mind Forever Voyaging</b>, για κάτι πιο κωμικό/σατιρικό δες την σειρά <b>Zork</b>, ενώ αν ψάχνεις κάτι πιο μοναδικό δες το ανεπανάληπτο <b>Suspended</b>).

Για ένα γενικό "best of" των adventure games, απλά βρες οτιδήποτε κυκλοφόρησε η LucasFilm/LucasArts μεταξύ 1987 και 1998 χωρίς τις λέξεις "Star Wars" στον τίτλο (αν μη τι άλλο, απλά για να δεις γιατί δεν το βουλώνουμε ποτέ οι fans <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />).

<span class="bbcode_spoiler">Θα πρότεινα συγκεκριμένα το <b>The Loom</b> (δεν έχει inventory system με την παραδοσιακή έννοια, υπάγεται στο "fairy-tale" fantasy genre) και <b>The Dig</b> (επικό sci-fi με φοβερό character development) ως πιο "cult" classics, αλλιώς βρες τα "γνωστά που ξέρουν όλοι" <b>Full Throttle</b>, <b>Sam & Max Hit The Road</b>, <b>Monkey Island</b> series (αλλά όχι το 4ο που κυκλοφόρησε 2000), <b>Day of the Tentacle</b> (και το prequel Maniac Mansion αν θες και backstory), <b>Grim Fandango</b>.
</span>

Στον αντίποδα, η Sierra Entertainment (αντίπαλο δέος της Lucas τότε - η "κύρια" διαφορά μεταξύ τους είναι πως η Lucas έτεινε προς πιο cartoon art styles καθώς και πιο κωμικό writing, ενώ η Sierra είχε τους πιο "mature" τίτλους και character deaths στα παιχνίδια της) είχε κυκλοφορήσει αρκετές καλές σειρές στην ίδια χρονική περίοδο.

<span class="bbcode_spoiler">Tα <b>King's Quest</b> (7 παιχνίδια + 1 έκτρωμα, απόφυγε το Mask of Eternity όπως ο διάολος το λιβάνι), <b>Leisure Suit Larry</b> (όχι τόσο "πονηρά" όσο θυμόμαστε οι περισσότεροι), <b>Hero's Quest</b> (μείγμα adventure/RPG με μοναδικά features -για την εποχή του- για character export μεταξύ παιχνιδιών και πολλαπλές λύσεις στους γρίφους βάση του character class σου) και <b>Gabriel Knight</b> (τα οποία πραγματεύονται σε πιο supernatural ιστορίες - είναι επίσης καλό παράδειγμα της εξέλιγης του adventure genre απο point-and-click σε FMV σε full 3D).</span>

Το είδος έχει πολύ "ψωμί" πάντως, έγραψα ολόκληρο σεντόνι και δεν έχω καλύψει ούτε το 10% των (καλών) διαθέσιμων παιχνιδιών του είδους... Αν έχεις πιο συγκεκριμένες προτιμήσεις σε υπο-είδος (sci-fi, fantasy, steampunk κ.τ.λ.), είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βρείς κάτι για να σε καλύψει 100% <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />.



 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Greygore, κυκλοφόρησαν καλά adventure και μετά το 1999, ξέρεις.
 

greygore

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 15, 2013
Messages
213


Great0ldOne wrote:
Greygore, κυκλοφόρησαν καλά adventure και μετά το 1999, ξέρεις.</blockquote>

Έχει λόγο που συνήθως δεν προτείνω νέα adventures:

1. Τώρα τελευταία δεν έτυχε να παίξω πολλά adventures, λόγω RL υποχρεώσεων άρχισα να τείνω προς genres που δεν απαιτούν τόση (συνεχή) αφοσίωση και χρόνο (βλ. rogue-likes, hack & slash, γενικά πιο story-lite τίτλους), οπότε δεν μπορώ να προτείνω κάτι συγκεκριμένο.

2. Τα λίγα πρόσφατα που έπαιξα έχουν ήδη αναφερθεί απο άλλους συμφορουμίτες (θα πρότεινα π.χ. τα άπαντα της Wadjet Eye αλλά με πρόλαβαν).

3. Είναι είδος που (ευτυχώς ή δυστυχώς) είναι highly derivative απο τους προκάτοχους του, οπότε θεωρώ καλή επιλογή για κάποιο "πρωτάρη" να ξεκινήσει απο τα πρώτα του είδους για να σχηματίσει αφ'ενός πιο σφαιρική άποψη και αφ'ετέρου για να μπορεί να "εκτιμήσει" περισσότερο τις βελτιώσεις/αλλαγές που έγιναν στο είδος μέχρι σήμερα.

4. Θεωρώ πάντα "κίνδυνο" να συνηθίσει κάποιος στα πιο πρόσφατα παιχνίδια και μετά να μην ασχοληθεί με παιχνίδια που θεωρώ "paragons" του είδους για επιφανειακές μαλακίες (βλ. γραφικά, interface, εργονομία κ.ο.κ.) γιατί του φαίνονται υπερβολικά oldskool.

5. Retro-λαγνεία, κάτι που παρατήρησα παθαίνουν οι gamers μετά απο κάποια ηλικία
<span class="bbcode_spoiler">
:trollface:
</span>

Edit: Και μια και μιλάμε για retro-λαγνεία και πρόσφατα παιχνίδια (QQ post):

<span class="bbcode_spoiler">
Νομίζω πως είμαι απο τους λίγους που δεν συμπαθεί καθόλου το 90% των νέων παραγωγών που κυκλοφορούν (απο αυτά που έχω παίξει πάντα) - πιο συγκεκριμένα ξίνισα απίστευτα με τα πρώτα δύο Deponia (και γενικά τις παραγωγές της Daedalic πλήν του Chains of Satinav και Memoria), που τις βρίσκω να "πάσχουν" όσο αφορά το character development των πρωταγωνιστών, ενώ το Broken Age με άφησε αδιάφορο (αν και εκεί περιμένω το δεύτερο episode ελπίζοντας να "χτίσει" ένα καλό 2ο και 3ο act με τις βάσεις που έθεσε στο πρώτο επεισόδιο). Είμαι επίσης απογοητευμένος που τα μόνα adventure(ish) παιχνίδια που κατάφεραν να με "κρατήσουν" μέχρι τέλους πρόσφατα κυκλοφόρησαν για... iPad, συγκεκριμένα τα δύο The Room και το adventure/stealth υβρίδιο Republique, ενώ το καλύτερο που έπαιξα για PC ήταν τo The Gray Matter...
</span>

 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
http://www.rockpapershotgun.com/2014/04/15/moebius-review/

ωχ. ωχωχωχ.
για να δουμε τι θα πει κι ο μανος.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167


Brother Bruce wrote:
http://www.rockpapershotgun.com/2014/04/15/moebius-review/
</blockquote>http://www.adventureadvocate.gr/gamereviews/item/moebius-2

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
http://www.rpgcodex.net/content.php?id=9445
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
http://www.dsogaming.com/news/the-crows-eye-new-indie-first-person-horror-adventure-inspired-by-amnesia-bioshock/" class="bbcode_url">The Crow’s Eye – New Indie First-person Horror Adventure Inspired By Amnesia & Bioshock
https://www.youtube.com/watch?v=aliETXNwb0c
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959


tyrion395 wrote:
Το broken sword 5 ολοκληρώθηκε συναγωνιστές.</blockquote>

Έχω κι εγώ περίπου 3 εβδομάδες που το τελείωσα. Νομίζω λίγο πολύ ήταν αυτό που περιμέναμε να δούμε. Παιχνίδια του 10 δεν ήταν ποτέ αλλά αν κάποιος είχε ευχαριστηθεί τουλάχιστον τα 2 πρώτα, θα ευχαριστηθεί και αυτό. Το review που ανέβηκε ήταν κατατοπιστικότατα νομίζω, το μόνο που θα μπορούσα να συπμληρώσω είναι ότι προσωπικά θα περίμενα περισσότερη ποικιλία σε χαρακτήρες και περισσότερες φρέσκιες ιδέες στο συγκεκριμένο κομμάτι.

 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Τερμάτισα τα Deponia.
Ω ρε στεναχώρια!! :unsure:
<span class="bbcode_spoiler">κλάμα :cry: <span class="bbcode_spoiler">το βάζω σε spoiler γιατι οι άντρες δε κλαίνε και εύχομαι ότι δεν θα το πατήσει κανείς</span></span>
Aς πούμε ότι η Goal πάει με τον Rufus στο Elysium...
<span class="bbcode_spoiler">...αλλά ο Rufus δεν πάει με την Goal :cry: </span>
Α ΓΑΜΗΣΟΥ DAEDALIC! :unsure: :throw:
Είχα να κλάψω έτσι από τότε που ο Vader <span class="bbcode_spoiler">είδε τον γιο του με τα δικά του μάτια :cry: <span class="bbcode_spoiler">btw ο γιος του είναι ο Luke<span class="bbcode_spoiler">Kαι η Leia κόρη του, άρα αντικρύσαμε αδέρφια να φιλιούνται <span class="bbcode_spoiler">τύφλα να 'χουν τα γκέμια του θρον'</span></span></span></span>
ή από τότε που πέθανε στο FFVII <span class="bbcode_spoiler">7</span> <span class="bbcode_spoiler">η Aeris :cry: <span class="bbcode_spoiler">aka Aerith</span></span>
 
Top Bottom