OK yes, OK yes, Πάει η Ελλάδα για Εκλογές...

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Με μια-δυο μέρες απόσταση πλέον για να μπορούμε να εκτιμήσουμε τα πράγματα καλύτερα, έχω μια θεωρία για το εκλογικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι ο Σύριζα έχασε τόση εκλογική δύναμη για διαφορετικούς λόγους προς τα αριστερά και τα δεξιά του.

α) Προς τα αριστερά (ΚΚΕ και Κωνσταντοπούλου) πιστεύω πως έχασε κάποιο κοινό επειδή δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι κινείται σε μια πιο κεντρώα κατεύθυνση σε σχέση με το πιο αριστερό παρελθόν του.

β) Προς τα δεξιά (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) έχασε ψήφους αφενός για το προσφυγικό (που προκάλεσε δεξιά στροφή σε όλη την Ευρώπη) αφετέρου για την φορολογική επιβάρυνση της μεσαίας τάξης. Μεγάλο μέρος του κοινού που αύξησε τα ποσοστά του Σύριζα και το έκανε κόμμα εξουσίας, κυρίως προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, πίστευε για τον εαυτό του ότι ήταν φτωχό και άρα θα είχε προνομιακή μεταχείριση και προστασία. Όταν λοιπόν βρέθηκε στο στόχαστρο των φορολογικών μέτρων πήδηξε από το καράβι.

Το άλλο μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η ΝΔ δεν είχε την παραμικρή φθορά μετά από μια τετραετία σεισμών, λιμών και καταποντισμών. Έχει κανείς κάποια θεωρία επ' αυτού;

Ευτυχώς έχω τα χαρτιά μου μεταφρασμένα. Κάτι σφραγίδες Χάγης και τέτοια λείπουν, αλλά η καβάτζα υπάρχει. Υγεία.

347562738_947985746287010_6747797033793446902_n.jpg

Με μια-δυο μέρες απόσταση πλέον για να μπορούμε να εκτιμήσουμε τα πράγματα καλύτερα, έχω μια θεωρία για το εκλογικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι ο Σύριζα έχασε τόση εκλογική δύναμη για διαφορετικούς λόγους προς τα αριστερά και τα δεξιά του.

α) Προς τα αριστερά (ΚΚΕ και Κωνσταντοπούλου) πιστεύω πως έχασε κάποιο κοινό επειδή δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι κινείται σε μια πιο κεντρώα κατεύθυνση σε σχέση με το πιο αριστερό παρελθόν του.

β) Προς τα δεξιά (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) έχασε ψήφους αφενός για το προσφυγικό (που προκάλεσε δεξιά στροφή σε όλη την Ευρώπη) αφετέρου για την φορολογική επιβάρυνση της μεσαίας τάξης. Μεγάλο μέρος του κοινού που αύξησε τα ποσοστά του Σύριζα και το έκανε κόμμα εξουσίας, κυρίως προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, πίστευε για τον εαυτό του ότι ήταν φτωχό και άρα θα είχε προνομιακή μεταχείριση και προστασία. Όταν λοιπόν βρέθηκε στο στόχαστρο των φορολογικών μέτρων πήδηξε από το καράβι.

Το άλλο μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η ΝΔ δεν είχε την παραμικρή φθορά μετά από μια τετραετία σεισμών, λιμών και καταποντισμών. Έχει κανείς κάποια θεωρία επ' αυτού;

Σε γενικές γραμμές έκανε δουλειά η ΝΔ, και όπως έχει αναφερθεί αρκετές φορές υπάρχει μια μεγάλη μερίδα του κοινού που επιλέγει να δει μόνο αυτό.

Μεγάλο μέρος της Ελλάδας αδιαφορεί μέχρι να γίνει κάτι που τους αφορά άμεσα, μιλάμε για όργιο τοπικισμού.

Το έξτρα 10% λοιπόν; Να πως ήταν όταν γράφτηκε κάθε μαύρη σελίδα της διακυβέρνησης ΝΔ
:
oh-no.gif

Νομίζω οφείλεται σε 3 παράγοντες,
α) έλλειψη εναλλακτικής πρότασης. Ποιον να ψηφίσει ο κόσμος που να του δημιούργει την αισιοδοξία για μια καλύτερη διακυβέρνηση. Ούτε φυσικά η ΝΔ δεν την προσφέρει αλλά ευνοείται λόγο των β και γ
β) Ο Έλληνας θέλει την νίκη. Οπότε πάει με τον διαφαινόμενο νικητή προκειμένου να νιώσει την ικανοποίηση ότι είναι και ο ίδιος νικητής (και όχι ο χαμένος)
γ) ο κόσμος ζητάει την σταθερότητα (= the devil you know). Ο σύριζα είναι πολύ ασταθής και δεν ακολουθεί ούτε την ίδια του την πολιτική γραμμή (εικόνα προηγούμενης διακυβέρνησης με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα). Η ΝΔ είναι ότι είναι, αλλά τουλάχιστον ξέρεις τι να περιμένεις (again, the devil you know)

Πολυτονικό σύστημα, λογότυπο που παραπέμπει σε αμάλγαμα χριστιανικού σταυρού και ήλιου της Βεργίνας, εκκλησιαστικές πλάτες, νταξ, δεν είναι πως περίμενε κανείς αναφορές στο Computing Machinery & Intelligence του Turing εκεί μέσα.

Εμενα παντως με κερδισε για τις επομενες εκλογες!

Η αυτο η ΚΚΕ δαγκωτο!

Για να έχουμε μια πιο καλή εικόνα του αριθμού των ψηφοφόρων, παραθέτω τα αποτελέσματα του 2004 όπου ΝΔ/ΠΑΣΟΚ είχαν 6.3εκ ψήφους σε 7,5εκ που πήγαν να ψηφίσουν. Αυτή θεωρώ ότι ειναι η πραγματική εικόνα της Ελλάδας στο θέμα των ψηφοφόρων.
Ekloges_2004.PNG

Σε σχέση με το σήμερα, η ΝΔ "χάνει" φαινομενικά 1εκ ψηφοφόρους αλλά αν συνυπολογίσεις ότι ψήφισαν 1,5εκ λιγότεροι σε σχέση με το 2004 (6εκ αντί για 7,5εκ), οι δεξιές ρεζέρβες μάζεψαν καμιά 500.000+ ψήφους και οι καταδικασμένοι φασίστες εφαγαν πόρτα ως ΧΑ ή Έλληνες GTP οπότε μπορεί να μην ψήφισαν, έχει κρατήσει μια χαρά τον κόσμο της.

Γενικά, ο σκληρός πυρήνα της Δεξιάς έχει μπετόν αρμέ κόσμο. Η όποια διάσπαση προκύπτει ειναι προσωρινή στα πλαίσια στρατηγικής (Χρυσά Αυγά, Βελόπουλος, ΛΑΟΣ, Τζήμεροι, Μάνος, Χριστιανοταλιμπάν κλπ) και στο τέλος επιστρέφουν όλοι στο μαντρί. Βάλε και πόσους μπάτσους διαφόρων ειδών έχει διορίσει στην 4ετία, πόσα λεφτά έχει μοιράσει δεξιά αριστερά, πόσους μετακλητούς βόλεψε και συμπληρώνεις το παζλ :)

Έχει αρκετό ενδιαφέρον και η ηλικιακή κατανομή του εκλογικού σώματος που προσήλθε στις κάλπες, κάπου υπάρχει στο ΥΠΕΣ

2af43d00b9ab8daf.png
Χωρίς να έχω κάτι με τους ηλικιωμένους, αν αθροίσουμε τους πάνω από 55, έχουμε >50% με τους άνω των 70 στο > 23%

Guys, δεν θα αλλάξει τίποτα ποτέ. Η ελληνική κοινωνία είναι πλήρως αποχαυνωμένη, συντηρητικοποιείται ολοένα και περισσότερο γιατί γερνάει, γιατί βλέπει τον κόσμο να αλλάζει απότομα, γιατί την πρόδωσε η αριστερά. Αυτή η Νέα Δημοκρατία είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή, με άκρες παντού, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό.

Εγώ δεν έχω κεραία και το 90% της ενημέρωσης μου είναι από κάνα δυο sites εμπιστοσύνης και το twitter. Έτσι, οποτε πάω στα παππούδια μου παθαίνω πολιτισμικό σοκ. Χθες, στον alpha λέγανε απροκάλυπτα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει πως η ελληνική κοινωνία είναι αυτοί που γράφουν Μητσοτάκη Γαμιέσαι στο twitter. Οτι αυτοί που ψήφισαν, δεν νοιάζονται ούτε για τις υποκλοπές, ούτε για την ακρίβεια, ούτε για τους νεκρούς του Κορωνοιού, ούτε για τα Τέμπη. Ότι θέλουν ένα (απροσδιόριστο) αύριο, το οποίο μόνο η ΝΔ το εγγυάται.

Το μόνο που εγγυάται (για μένα) η ΝΔ είναι ότι θα κλέψουν, θα καταπατήσουν, θα ξεζουμίσουν και σου λένε έλα κοντά μας να φας κ εσύ ένα ξεροκόμματο. Και αυτή η προοπτική είναι πλέον ελκυστική για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Να προσθέσω, ότι το πρόβλημα μου αυτή την στιγμή δεν είναι γενικά και αόριστα η Δεξιά, αυτή η ΝΔ δεν κινείται σαν δεξιό Ευρωπαϊκό κόμμα, αλλά σαν συμμορία.

Αυτά, συγγνώμη για την πολυλογία.

Πάμε και μια αναθεώρηση συντάγματος τώρα με αυξημένη αυτοδυναμία της ΝΔ να ολοκληρωθεί το έργο της σύγχρονης μετα-δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Θα απαγορεύσουν συνταγματικά τις εκτρώσεις για να γεμίσουμε ελληνόπουλα επιτέλους, κάποιος πρέπει να κοντράρει τον Ερντογάν.

Ίσως το νέο σύνταγμα ορίζει κιόλας πως τα βιβλία του Άδωνι θα μοιράζονται στα παιδιά στα σχολεία. Η παιδεία θα μας σώσει.

Τόσες προοπτικές.

Θα με ενδιέφερε η προοπτική, οι σκύλοι που έμαθαν αρχαία ελληνικά από τον Αδωνι, να διδάξουν στα σχολεία μας.

Back