What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Overrated as duck!

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Θέλω να μου πείτε σειρές/ταινίες/κόμικς/κινούμενα σχέδια που θεωρείτε πως η διασημότητα που έχουν δεν είναι αντάξια του περιεχόμενου που διαθέτουν.

Αρχίζω:
-Dragon Ball
-Pokemon
-Ότι anime έχει βγει βασικά.
-Dark Knight Trilogy
-Friends

Αυτά για αρχή.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095


TomG wrote:
-Ότι anime έχει βγει βασικά.</blockquote>

Σε βρίσκω υπερβολικό, οκ μπορεί να μη σου αρέσει το είδος (ούτε εμένα) αυτό δε σημαίνει ότι είναι <u>όλα</u> υπερεκτιμημένα. Death note <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> 35 επ μόνο.
<blockquote>-Dark Knight Trilogy</blockquote>

Για σειρά ταινιών που βασίζεται σε κόμιξ είναι εξαιρετική. Σκηνοθεσία, ρυθμός, ηθοποιία, δράση checked.


<blockquote>-Friends</blockquote>

Η καλύτερη αμερικάνικη sitcom. Απλό σενάριο, ατάκες γραμμένες από ομάδα σεναριογράφων τεσταρισμένες σε αληθινό κοινό κατά τα γυρίσματα και ό,τι δεν άρεσε αναπροσαρμοζόταν. Πολύ μπροστά, ξεκούραστη βλέπεται άνετα και σήμερα τόσο μεμονωμένα επεισόδια όσο και σερί.

 

sandwraith_

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
574
Οτι anime εχει βγει; Πες μου πλιζ τι anime εχεις δει γιατι εισαι πάρα πολυ λάθος εδω και δεν το λεω υποκειμενικά αλλα αντικειμενικά.
+ Dark Knight Trilogy προσωπικά πιστεύω οτι ειναι οτι καλύτερο εχει βγει σε ταινίες σε σχέση με "superhero".
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
<blockquote>Ότι anime έχει βγει βασικά.</blockquote>

<img src="http://img.4plebs.org/boards/tg/image/1366/03/1366036932622.png" alt="1366036932622.png" class="bbcode_img" />
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Το ενδεχόμενο να μη μου αρέσουν και να τα θεωρώ overrated κατά τη ταπεινή μου άποψη, δε παίζει έτσι;

<img src="http://www.quickmeme.com/img/02/02b4419f5e8c5a153baf4b4f34e6f555ea138a6e47bb4b2e1d2684fa9b2c96db.jpg" alt="02b4419f5e8c5a153baf4b4f34e6f555ea138a6e47bb4b2e1d2684fa9b2c96db.jpg" class="bbcode_img" />
 

sandwraith_

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
574
Να τα θεωρείς αλλα δεν μου ειπες τα επιχειρηματά σου..
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,266


TomG wrote:
-Friends

.</blockquote> :cheers:
Blair witch project
Community
The Conjuring
Smallville.

Αυτα για αρχη.

 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736


kara wrote:


TomG wrote:
-Ότι anime έχει βγει βασικά.</blockquote>

Σε βρίσκω υπερβολικό, οκ μπορεί να μη σου αρέσει το είδος (ούτε εμένα) αυτό δε σημαίνει ότι είναι <u>όλα</u> υπερεκτιμημένα. Death note <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> 35 επ μόνο.
<blockquote>-Dark Knight Trilogy</blockquote>

Για σειρά ταινιών που βασίζεται σε κόμιξ είναι εξαιρετική. Σκηνοθεσία, ρυθμός, ηθοποιία, δράση checked.


<blockquote>-Friends</blockquote>

Η καλύτερη αμερικάνικη sitcom. Απλό σενάριο, ατάκες γραμμένες από ομάδα σεναριογράφων τεσταρισμένες σε αληθινό κοινό κατά τα γυρίσματα και ό,τι δεν άρεσε αναπροσαρμοζόταν. Πολύ μπροστά, ξεκούραστη βλέπεται άνετα και σήμερα τόσο μεμονωμένα επεισόδια όσο και σερί.</blockquote>


1. Έχω δει naruto/ death note/ attack on titan/ one piece και κάποια άλλα που δε θυμάμαι. Τα θεώρησα υπερβολικά γνωρίζοντας φυσικά από που έρχονται. Από κει και πέρα τα θεωρώ υπερεκτιμημένα. Σε άλλους αρέσουν και δεν έχω πρόβλημα με αυτό φυσικά.

2. Και μένα μου άρεσαν οι ταινίες και συχνά πυκνά τις βλέπω. Δεν υπάρχει Batman όμως τουλάχιστον όπως τα κόμικς τον έκαναν να είναι. Ήταν απίστευτα θνητός.

3. Τα φιλαράκια σαφώς και ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΛΩΝ είναι η καλύτερη αμερικάνικη sitcom. Και; Αυτό σημαίνει πως πρέπει να μου αρέσει και να μη τη θεωρώ υπερεκτιμημένη; Στις (πολλές σεζόν) που είδα δε με τράβηξε τίποτα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτά είναι καθαρά υποκειμενικά. Εμένα αν μου πουν κακό λόγο για το Breaking Bad θα μου έρθει η ανάγκη να τους λιθοβολήσω. Αυτό σημαίνει πως κάνουν λάθος; Δεν υπάρχει αντικειμενικό κριτήριο σε αυτά (κατά την άποψη μου).



 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
<blockquote> Το ενδεχόμενο να μη μου αρέσουν και να τα θεωρώ overrated κατά τη ταπεινή μου άποψη, δε παίζει έτσι;</blockquote>

Για κάτσε λίγο ρε Τομ. Με τόσες χιλιάδες ανιμε διαθέσιμα είναι δυνατόν να μην σου αρέσει κανένα?

Θεωρώ εξαιρετικά υπερεκτιμημένο το Big bong theory.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,797
Τομ, δες Monster, Berzerk, Cowboy Beebop, Ergo proxy κτλ. Μετά πες μας τι πραγματικά σκέφτεσαι για τα ανιμε... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

EDIT: Το death note καλό είναι αλλά ανήκει στην κατηγορία εκείνων που έκαναν γρήγορα μεγάλο hype και όνομα και το έχουν δει ακόμα και άτομα που δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ τους.

Υπερεκτιμημένο θα έλεγα και εγώ το Big bang theory και το Supernatural. Στο πρώτο τα αστεία άρχισαν να κουράζουν και να γίνονται επαναμβανόμενα κάπου στην 3η σαιζόν, στο δεύτερο πήγα με συστάσεις φίλων ότι είναι πολύ καλή σειρά horror, τελικά πιο τρομακτικό είναι να σου αρπάξει το μπάρμπεκιου... :trollface:
 

sandwraith_

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
574
Το Berserk καλύτερα να το διαβάσεις. Bάλε στην λίστα το Full Metal Alchemist: Brotherhood , Fate Zero και για πιο mindfuck πάμε Steins;Gate. Αυτα ειναι τα αντικειμενικά καλά, και απλα σου προτείνω να τα δείς αν βρείς χρόνο. Για anime movies καθαρά πάρε παραμάζωμα το studio Chibli με αποκορύφωμα το Spirited Away, Howl's Moving Castle και Princess Mononoke.
 

archantwn

Hobgoblin Captain
Joined
Jul 29, 2013
Messages
388
Για αρχή:
Marvel: Agents of Shield
Blair Witch Project
Superman Returns

Επίσης overated θεωρώ τα:
/shield stance on
<span class="bbcode_spoiler">Doctor Who
Breaking Bad
Dexter</span>

Για μένα τα Friends ήταν καλή σειρά για την εποχή της. Τώρα δεν μπορώ να τη δώ.
Το Supernatural ήταν ωραίο μέχρι την 3η season.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,433
Anime δεν είναι μόνο τα φωσκολικά Shonen, όπως το One piece. Απευθύνονται σε μικρότερες ηλικίες. Δοκίμασε κάποιες από τις σειρές που προτάθηκαν πιο πάνω.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
@ TomG
Ο Βatman για μένα στα κόμιξ και γενικότερα σαν ήρωας είναι φλώρος, με τα λεφτά του μπαμπά του κάνει τον ήρωα ούτε δουλεύει ούτε καν με τον εξοπλισμό του δεν ασχολείται. Όντως στις ταινίες είναι θνητός τρώει πολύ ξύλο, ειδικά στην 3, αλλά δεν έχει κάτι υπερφυσικό από μόνος του. Την dark ατμόσφαιρα πέτυχαν και ανανέωσαν τον ήρωα.

Σίγουρα δεν γίνεται να αρέσουν όλα σε όλους και η αντικειμενικότητα πάει περίπατο. Τα φιλαράκια τα κρίνω με βάση την επίδραση που είχαν στο είδος. Μετά από αυτά βγήκαν πολλές αμερικάνικες σειρές στα πρότυπά τους (π.χ. Το How I Met Υour Mother επηρεάστηκε πάρα πολύ σαν κόνσεπτ, μία παρέα φίλων που βρίσκεται σε 1 bar και μαθαίνουμε τις περιπέτειες τους). Έχουν περάσει 10 χρόνια από το τέλος της και βλέπεται άνετα και σήμερα, διαχρονική.
Να μην γελάς με τα αστεία της δεκτό, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι καλή κωμωδία ή σειρά στο σύνολο. Είχε κατά καιρούς φοβερούς guest και η ίδια βασίστηκε σε 6 άγνωστους ηθοποιούς. Απευθύνθηκε στο αμερικάνικο κοινό, το οποίο την τίμησε με την υψηλή τηλεθέασή της. Πριν έγραψα πως είναι η καλύτερη <u>αμερικάνικη</u> sitcom, όχι η καλύτερη κωμική σειρά που έχει γυριστεί ποτέ. Οπότε ναι για το είδος της δεν την θεωρώ υπερεκτιμημένη. Φυσικά κουβέντα κάνουμε.
 

devvy

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,750


tony wrote:
The Conjuring </blockquote>
Αν εννοιεις http://www.imdb.com/title/tt1457767/?ref_=fn_al_tt_1" class="bbcode_url">αυτο τοτε δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο πιο generic horror δεν παιζει να υπαρχει

Το The big bang theory αγγιζει την ευαισθητη νερντοκαρδουλα μου, οπως θα λεγε και ο μπορατσος για αυτο και δεν το λεω overrated

Supernatural, απο καποια απο τις 9 (!) σαιζον του και μετα (κοντα στην 3η, 4η) χαλασε το πραμα (οχι οτι και πριν ηταν super) δαιμονες, αγγελοι, τερατα και δεν συμμαζευεται. Το βλεπω καμια φορα αργα το βραδυ στο Star για την τιμη του καλτ

 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Tom,για τα anime με κάλυψαν Adhan και Sandwraith.Να προσθέσω και το Neon Genesis Evangelion που είναι ότι καλύτερο έχω δει σε ψυχαγωγικό μέσο (εξαιρουμένων των βιβλίων).Επίσης,Darker than Black.Η αλήθεια είναι πάντως πως πολλές φορές τα anime φορτώνονται με συμβολισμούς χωρίς καμία ουσία (υπάρχουν απλά για να υπάρχουν),αλλά αυτό δεν τα κάνει σε καμιά περίπτωση unwatchable.Ειδικά το Monster που αναφέρει ο Adhan δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι δεν αρέσει σε κάποιον.Δίκιο έχει και ο Θεοφίλης.Τα Naruto και One Piece δεν είναι τίποτα μπροστά στα πραγματικά καλά anime,το Death Note τουλάχιστον μέχρι τη μέση περίπου θα έπρεπε να σου αρέσει λογικά.Τέλος,το Attack on Titan βλέπεται ευχάριστα,αλλά δεν είναι δα και κανά αριστούργημα.

Το Dark Knight το θεωρώ πραγματικά κορυφαία τριλογία.Ίσως μόνο το τελευταίο να μην ανταποκρίνεται τόσο στις προσδοκίες.Προσωπικά μου αρέσει η ανθρώπινη προσέγγιση του Batman.

Για το Friends επίσης καλύφθηκα.Υπάρχουν και άσχημες στιγμές (σχεδόν 300 επεισόδια έχει,λογικό είναι),αλλά όσο περνούσαν οι σεζόν γινόταν όλο και καλύτερο μέχρι να γίνει πραγματικά ξεκαρδιστικό.

Και έφτασε η στιγμή να λιθοβοληθώ.Υπερεκτιμημένο θεωρώ το Breaking Bad.Καλή σειρά,δε λέω (κάποτε την είχα καταδικάσει,αλλά άλλαξα γνώμη),όμως σε καμία περίπτωση δε στέκεται δίπλα σε πραγματικά μεγάλες σειρές,όπως το The Wire,το Mad Men (και για αυτό άλλαξα γνώμη),The Sopranos κτλ.Επίσης,το Walking Dead και το Sons of Anarchy.

Αυτό μου συμβαίνει πάντως πιο πολύ με τα βιβλία,ειδικά όταν ήμουν μικρότερος.Κάτι Ημερολόγια της Άννας Φρανκ,κάτι Μικρούς Πρίγκηπες και Ιούλιους Βερν που μου φέρνανε δώρο δεν είχα καταφέρει ποτέ να τα νιώσω πραγματικά.Κι η λίστα έχει κι άλλο (Ροβινσώνας Κρούσος κτλ.)

Τέλος,οι ταινίες είναι αμέτρητες για να τις θυμηθώ όλες,αλλά θα συμφωνήσω με τον Tony για το Blair Witch κι επίσης Good Will Hunting,Argo,Life of Pi με έκαναν να θέλω να κλάψω από τη βαρεμάρα.
 

Roronoa

Half-Ogre
Joined
Apr 28, 2014
Messages
500
Anime υπαρχουν παρα πολλα και πολλα ειδη, σιγουρα καποιο θα πρεπει να σου αρεσει, απλα δεν εχεις ασχοληθει αρκετα.
Γενικα τα anime ειναι "υπερβολικα" γιατι αμα δεν ηταν δεν θα υπηρχε νοημα να τα κανανε animation, θα τα κανανε με ηθοποιους. Ακομα και σε anime τυπου slice of life υπαρχει υπερβολη με τις εκφρασεις και τις καταστασεις.
Δες κανα neon genesis evangelion η κανα FLCL θα παθεις τοσο overdose με την υπερβολη που θα σου αρεσει μετα :trollface:

Πιστευω αν δεις ταινιες του hayao miyazaki θα αλλαξεις αποψη για τα anime, μιλαμε για επιπεδο εφάμιλλο με της κορυφαιες ταινιες της disney (ξερω εχουν διαφορετικο υφος αλλα θεωρουνται οι απο τις κορυφαιες animated) και δυστηχως δεν εχουν τοση απήχηση.

Και μην βλεπεις μονο action anime οπως οι περισσοτεροι, δες και καμια κωμωδία <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

[video width=425 height=344 type=youtube]z30Y572EmCk[/video]


Προσωπικα υπερεκτιμημενα θεωρω το the big bang theory και το Avatar: The Last Airbender της nickelodeon.
Το πρωτο εχει γινει μια μπουρδα αλλα κερδιζει ολο και μεγαλυτερο κοινο, το δευτερο εκατσα να το δω για μερικα επεισοδια αλλα ειναι απλα οκ προς καλο, δεν αξιζει ολον αυτον τον ντορο.
Ταινιες το avatar που αναφερει και ο απο κατω μου, πραγματικα ταινια που ξεχνας σχετικα γρηγορα, δεν ηταν κακη ταινια αλλα πραγματικα δεν τα αξιζε ολα αυτα που κερδισε.

[video width=425 height=344 type=youtube]N4C9eAAQSSk[/video]
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Η κορυφαία ταινία σε εισπράξεις παγκοσμίως είναι το Avatar (2009)
Είχε γίνει χαμός τότε με την τεχνολογία που χρησιμοποιούσαν, το 3D κλπ. Σεναριακά το Avatar είναι η μπλε Ποκαχόντας όπου ο στρατιώτης πάει να μάθει τη ζωή των μπλε-ινδιάνων, ερωτεύεται την κόρη του αρχηγού και προδίδει τους δικούς του στον πόλεμο. Ναι είχε ωραία εικόνα-εφέ στο σύνολο όμως :nope:
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Επειδή δε βλέπω τηλεόραση, παρά μόνο sports κλπ, θεωρώ υπερεκτιμημένα ολα τις σειρές, ειδικα κατι sitcom, στο σύνολο. Αντίθετα θεωρώ μια αλλη μορφη ψυχαγωγίας (το gaming) πολύ παρεξηγημένο, ειδικά στη χωρα μας. Ετσι οπου βρεθω και σταθώ θα φωνάζω "αφηστε το τηλεκοντρολ και πιάστε το μαους!" μετα για να ξεπονεσουν τα ματια ενα καλο βιβλίο, η τηλεόραση είναι για τους συνταξιούχους, θα δείτε πολύ-πολύ, αργότερα! :facepalm: <span class="bbcode_spoiler">:trollface: </span>

edit: ο Τομ ειναι sith lord! dark force!
 
Top Bottom