What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Πάνω που αναρωτιόμουν πως θα περάσει η μέρα...

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Σουηδία, Lund, έμαθα από συγγενείς που κατοικούν εκεί, πως με 0.01 σου αφαιρούν το δίπλωμα και ξαναδίνεις εξετάσεις. Με τη μία. Συμπαθάτε με, αλλά κι εγώ αυτό πιστεύω. Το αυτοκίνητο είναι όπλο και μπορεί να σκοτώσει, με πολλαπλά θύματα. Είτε 0.01 αλκοόλ, είτε κινητό, είτε τσιγάρο κατά την οδήγηση, δίπλωμα και γεια σας.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,316
Φάλαγγα για 0.01, κόψιμο χεριών για οτιδήποτε πάνω από 0,011  :lol:  :silly:<br><br>Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω στο USA δεν κάνουν πια test με το breathalyzer. ΓΙΑΤΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΜΠΕΡΜΠΟΝ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ. Γενικά τα αλκοτεστ μετράνε πόσο αλκοόλ έχει η ανάσα, που ενδεχομένως να μην έχει άμεση σχέση με την ικανότητα ή με την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώθηκε...  <br><br>Γι αυτό κάνουν το sobriety test και μετά εξετάσεις αίματος. Πολύ πιο δίκαιο σύστημα imho. <br><br>Άσε που η οδηγική ικανότητα και τα αντανακλαστικά του Α με 0,03 στην ανάσα μπορεί να είναι κλάσεις ανώτερη από την νηφάλια Β κυράτσα που οδηγεί με τις πιστοποιήσεις ικανότητας οδήγησης που έβγαλε πριν την μεταπολίτευση... 
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,258
Οι Έλληνες οδηγοί δεν έχουν αλκοόλ στην ανάσα. Οδηγούν χωρίς αίσθηση ευθύνης και φαίνεται παντού αυτο. Αν αρχίσω να γράφω πόσες φορές τσακώθηκα ως πεζός ή ποδηλάτης θα τελειώσω αύριο.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
Το κακό είναι ότι υπάρχει η νοοτροπία (η οποία ΔΕΝ είναι αποκλειστική του Έλληνα) ότι είναι υπεράνω νόμου.<br><br>
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,258
Μα κατηγορούν τον μπάτσο που τους έκοψε κλήση και όχι τον εαυτό τους.<br>Και φυσικά άμα σε δουν με ζώνη, κράνος και λοιπά μέσα προστασίας σε δουλεύουν. Καλά ρε φοράς κράνος και παντελόνι για να πας στην παραλία; Εγώ μαγιό και σαγιονάρα χρειάζομαι.<br>Όχι ότι τον χειμώνα το φοράς, αλλά άμα πέσεις με το μαγιό, θα σηκωθείς μισός, ο άλλος μισός θα είσαι στην άσφαλτο.<br><br>Και η μαλακία είναι ότι δεν ψοφάνε μόνοι τους, παίρνουν και αθώους μαζί τους.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
Dress for the slide, not for the ride.<br><br>Είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά αν πάρεις απόφαση σε κεντρικό επίπεδο και καταφέρεις να την επιβάλεις, θα έχεις να αντιμετωπίσεις τις ορδές κουτοπονηρων που νομίζουν ότι παίζουν το σύστημα στα δάχτυλα. Από την άλλη θέλεις μια δεκαετία (σε μη καταλυτικές συνθήκες) για να δημιουργήσεις νέα νοοτροπία σε μια γενιά, έτσι και το καταφέρεις.
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Για να μην παρεξηγηθώ συμφωνώ με όλα όσα λέτε παραπάνω. Δε συνηθίζω να πίνω και να οδηγώ ειδικά όταν έχω και άλλους στο αμάξι μαζί μου (χθες δεν είχα). Ακριβώς για το λόγο που είπατε παραπάνω. Αν κάποιος θέλει να κάνει μαλακίες ας πάει να σκοτωθεί μόνος του. <br><br>Εγώ έγραψα το παραπάνω γιατί μία από τις ελάχιστες φορές που έχω πιεί ( μιλάμε για 2.5 μπύρες) και οδήγησα μετά, έτυχε να με σταματήσουν και να γλιτώσω στο τσακ τα χειρότερα. Και εννοείται ότι δεν είπα σε κανέναν "με έγραψαν οι μαλάκες οι μπάτσοι". Τουλάχιστον την επόμενη φορά θα προσέχω περισσότερο.<br><br><br>
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
Arwindan σε καμία περίπτωση δεν είχαμε προσωπικό κατηγορητήριο, απλώς εκμεταλλευτηκαμε το παράδειγμα για μια διαπιστωσιολογια
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
μου θυμισες μια φαση. απο τις ελαχιστες φορες που ηπια και οδηγησα. συμβαινει καμια φορα. αυτη ηταν η μοναδικη που ηπια πολυ.<br>ηθελα να ανεβασω στη μηχανη (TTR 600) ενα φιλαρακι. εξισου μεθυσμενο και με το ενα ποδι στον γυψο, για να τον παω σπιτι. δεν τον πηγα για λογους που δεν εχω χρονο να εξηγησω.<br>την αλλη μερα βρηκα την μηχανη εξω απο το σπιτι, πεταμενη κατω. μια χαρα θα ηταν αν με σταματουσαν οι μπατσοι.<br>πιστευω οτι η φυσηγμα στο σωληνακι ειναι αδικο. συμφωνω με ccwr
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Σε αυτό το σωληνάκι φύσηξα και εγώ. Εν τω μεταξύ επειδή δεν μπορούσα να πάρω εγώ το αμάξι ήρθε ένας ξάδερφός μου από εκεί, με τον οποίο είμασταν μαζί στο μαγαζί πριν και ο οποίος πρέπει να είχε πιει παραπάνω από εμένα αλλά δεν οδηγούσε, και του έκαναν και αυτού αλκοτέστ και τελικά του το έδωσαν κανονικά και φύγαμε. Τρέχα γύρευε.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Έχοντας φάει την 700άρα πριν 2 χρόνια, έχω να πω τα εξής:<br><br>- Καλά να πάθω<br>- Πλέον δεν υπάρχει περίπτωση να πιω και να οδηγήσω. Πάντα το απέφευγα καθαρά "ιδεολογικά" αλλά που και που ξεχνιόμουν και η μία μπύρα γινόταν 2 και 3. Όχι ότι αυτό θα προκαλέσει το ατύχημα, αλλά you never know. Πάντως ακόμα και λόγω φόβου για το πρόστιμο να μην οδηγήσει κανείς πιωμένος, αν και δεν επέρχεται ιδιαίτερη αλλαγή στη νοοτροπία του, τουλάχιστον αποτρέπεται ένα πιθανό έγκλημα.<br>- Οι αστυνομικοί της τροχαίας είναι συνήθως ευγενέστατοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση προσπάθησαν και να μου τη χαρίσουν, δίνοντάς μου ένα μισάωρο να αράξω μαζί τους, να μου ξανακάνουν τεστ μπας και πέσει η τιμή στα φυσιολογικά. Γενικώς η άποψή μου για τα όργανα δεν είναι και η καλύτερη (όσοι με ξέρουν, ξέρουν) αλλά όταν φέρονται όπως πρέπει, τα ποζεριλίκια του τύπου "οι κωλόμπατσοι με έγραψαν, εγώ οδηγώ τέλεια και πιωμένος" κλπ. πιστεύω πως είναι περιττά.<br>- Επίσης περιττά πιστεύω πως είναι τα παρακάλια και τα ψεματάκια. Ήπιες, σε έπιασαν, deal with it. Στην τελική, περισσότερες πιθανότητες να σου τη χαρίσουν έχεις αν είσαι ευγενικός και συνεργάσιμος, παρά αν πας να το παίξεις μάγκας. <br><br>Όσο για το θέμα προστατευτικού εξοπλισμού:<br>Ας λένε ό,τι θέλουν, με 40 βαθμούς μια χαρά φοράς το κράνος, το μπουφάν και τα γάντια. Κανονικά και παντελόνι, ειδικά για ταξίδι, αλλά εκεί κάνω σκόντο και εγώ, είναι απίστευτα άβολο ρε γμτ. Πρέπει να βρω έναν τρόπο να το ξεπεράσω όμως. <br><br>Το χειρότερο πάντως στο θέμα των σχολίων δεν είναι το "που πάει ρε ο χέστης, έβαλε τα πάντα μην τυχόν και χτυπήσει" αλλά το "που πάει ρε ο πόζερος, λες και μπήκε σε πίστα αγώνων είναι" που ακούω από πολλούς ασχέτους όταν βλέπουν άτομο με full εξοπλισμό.
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
737
Εν τω μεταξύ με αφορμή τη συζήτηση προσπαθώ να θυμηθώ (με googlάρισμα δε βρήκα κάτι)  τι συμβαίνει σε περίπτωση που εμπλακούμε σε ατύχημα με σαφής υπαιτιότητα του άλλου (πχ παραβίασε stop) και βρεθούμε μεθυσμένοι. Νομίζω δεν αποζημιωνόμαστε.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Επειδή το έπαθε φίλος πρόσφατα (ευτυχώς μόνο ηλικές ζημιές): Την μάμησες. Δεν σε αποζημιώνουν, χάνεις δίπλωμα για κάποιους μήνες και προφανώς πας και δικαστήριο, αν ο άλλος θέλει να το κυνηγήσει.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,984
<blockquote><br>Το χειρότερο πάντως στο θέμα των σχολίων δεν είναι το "που πάει ρε ο χέστης, έβαλε τα πάντα μην τυχόν και χτυπήσει" αλλά το "που πάει ρε ο πόζερος, λες και μπήκε σε πίστα αγώνων είναι" που ακούω από πολλούς ασχέτους όταν βλέπουν άτομο με full εξοπλισμό.<br></blockquote><br><br>Φαντάζομαι πως είναι οι ίδιοι που όταν δουν κάποιο ατύχημα λένε "μα καλά, τι περίμενε να πάθει δηλαδή, αφού ένα σορτσάκι φορούσε μόνο, ούτε καν κράνος!". Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά τέτοια άτομα-κατσαρίδες (υπερβολικά πολλά θα έλεγα).<br><br>Εγώ, πάντως, όταν βλέπω στον δρόμο αναβάτη μηχανής με φουλ εξοπλισμό, όχι μόνο γουστάρω και θαυμάζω, αλλά (το σημαντικότερο) νιώθω πως είναι συνειδητοποιημένος οδηγός (σε αντίθεση με τον Σαγιονάρα και τον Παντόφλα).<br><br>Όσοι οδηγείτε μηχανή, μην ακούτε κανέναν παπάρα, παιδιά. Προσπαθήστε να συνηθίσετε τον φουλ εξοπλισμό όσο μπορείτε... για τη ζωή σας πρόκειται.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,316
**ranting mode on**<br>Πιο βασικό ίσως από τον εξοπλισμό στην μηχανή είναι οι κανόνες. Φόρα την πανοπλία του βασιλιά Αρθούρου, αν περνάς όλες τις διασταυρώσεις με κόκκινο, δεν κάνει τίποτα... <br>Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που είδα μηχανή να κινείται νομότυπα στο δρόμο(ή και σε εθνικές ακόμα) στο ελλάντα. Πάντα κάθονται ανάμεσα στην λωρίδες σε μια συνεχόμενη σφήνα. Όχι ότι είναι παράνομο σύμφωνα με τον ΚΟΚ, όχι σε καμία περίπτωση................. Αν κόψεις σφήνα μηχανής γιατί πρέπει να αλλάξεις κι εσύ κάποτες λωρίδα, είσαι ο περίεργος και θα αρπάξεις και τα μπινελίκια σου, γιατί φυσικά πρέπει να κάτσεις μέχρι να περάσουν όλα τα μηχανάκια της Αθήνας. Λίγο παιδεία ρε γμτ. Βλέπεις κάποιον να αλλάζει λωρίδα; ΜΗΝ πατάς γκάζι.<br><br>**ranting mode off**<br><br>true story: Με σταμάτησαν στο Σύνταγμα μετά από σουβλακοκανάλωση με σάλτσα από ουίσκι. Μου κάνει το τεστ το όργανο και την ίδια ώρα με ρωτάει, έχετε πιει; Του νεύω αρνητικά ενώ φυσάω και το μηχάνημα γράφει 0.025(δεν θυμάμαι ακριβώς, κάτι κοντά στο όριο). Μου λέει, έχετε πιει! Του απαντώ με τεράστια σιγουριά, ΌΧΙ δεν έχω πιει.... Η κολοκυθιά συνέχισε για κανα 2λεπτο μαζί και με έναν συνάδελφο του.. Για να μην τα πολυλογώ, στο τέλος με ρώτησαν γιατί πιστεύω ότι έγραψε το μηχάνημα και τους είπα, σε πιο μαγαζί έφαγα σουβλάκια, έβαλαν τα γέλια και με άφησαν να φύγω...  <br><br>Μιλάμε για αξιόπιστες μεθόδους όχι μλκιες... Το αστείο θα ήταν να με γράφανε(διόλου απίθανο) και να έπρεπε να χάσω 2, 3 μέρες από την ζωή μου για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.. <br> <br>@pain<br><blockquote> Οι αστυνομικοί της τροχαίας είναι συνήθως ευγενέστατοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση προσπάθησαν και να μου τη χαρίσουν, δίνοντάς μου ένα μισάωρο να αράξω μαζί τους,</blockquote><br><br>Εμμμ δεν πήγαν να σου την χαρίσουν. Απλά ήταν τυπικοί... Άμα γράψει το αλκοτεστ έχεις δικαίωμα 2ης προσπάθειας μετά από ικανό χρονικό διάστημα. Γιατί ακριβώς δεν θεωρείται αξιόπιστο το τεστ, περιμένουν να εξατμιστεί ποσότητα του αλκοόλ από την ανάσα σου.. Ακόμα και μετά την δεύτερη φορά μπορείς να αρνηθείς το αποτέλεσμα και να πας και για εξετάσεις αίματος. (αν δεν κάνω λάθος)<br><br>
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
<blockquote><br>**ranting mode on**<br>Πιο βασικό ίσως από τον εξοπλισμό στην μηχανή είναι οι κανόνες. Φόρα την πανοπλία του βασιλιά Αρθούρου, αν περνάς όλες τις διασταυρώσεις με κόκκινο, δεν κάνει τίποτα... <br>Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που είδα μηχανή να κινείται νομότυπα στο δρόμο(ή και σε εθνικές ακόμα) στο ελλάντα. Πάντα κάθονται ανάμεσα στην λωρίδες σε μια συνεχόμενη σφήνα. Όχι ότι είναι παράνομο σύμφωνα με τον ΚΟΚ, όχι σε καμία περίπτωση................. Αν κόψεις σφήνα μηχανής γιατί πρέπει να αλλάξεις κι εσύ κάποτες λωρίδα, είσαι ο περίεργος και θα αρπάξεις και τα μπινελίκια σου, γιατί φυσικά πρέπει να κάτσεις μέχρι να περάσουν όλα τα μηχανάκια της Αθήνας. Λίγο παιδεία ρε γμτ. Βλέπεις κάποιον να αλλάζει λωρίδα; ΜΗΝ πατάς γκάζι.<br><br>**ranting mode off**<br><br>true story: Με σταμάτησαν στο Σύνταγμα μετά από σουβλακοκανάλωση με σάλτσα από ουίσκι. Μου κάνει το τεστ το όργανο και την ίδια ώρα με ρωτάει, έχετε πιει; Του νεύω αρνητικά ενώ φυσάω και το μηχάνημα γράφει 0.025(δεν θυμάμαι ακριβώς, κάτι κοντά στο όριο). Μου λέει, έχετε πιει! Του απαντώ με τεράστια σιγουριά, ΌΧΙ δεν έχω πιει.... Η κολοκυθιά συνέχισε για κανα 2λεπτο μαζί και με έναν συνάδελφο του.. Για να μην τα πολυλογώ, στο τέλος με ρώτησαν γιατί πιστεύω ότι έγραψε το μηχάνημα και τους είπα, σε πιο μαγαζί έφαγα σουβλάκια, έβαλαν τα γέλια και με άφησαν να φύγω...  <br><br>Μιλάμε για αξιόπιστες μεθόδους όχι μλκιες... Το αστείο θα ήταν να με γράφανε(διόλου απίθανο) και να έπρεπε να χάσω 2, 3 μέρες από την ζωή μου για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.. <br> <br>@pain<br><blockquote> Οι αστυνομικοί της τροχαίας είναι συνήθως ευγενέστατοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση προσπάθησαν και να μου τη χαρίσουν, δίνοντάς μου ένα μισάωρο να αράξω μαζί τους,</blockquote><br><br>Εμμμ δεν πήγαν να σου την χαρίσουν. Απλά ήταν τυπικοί... Άμα γράψει το αλκοτεστ έχεις δικαίωμα 2ης προσπάθειας μετά από ικανό χρονικό διάστημα. Γιατί ακριβώς δεν θεωρείται αξιόπιστο το τεστ, περιμένουν να εξατμιστεί ποσότητα του αλκοόλ από την ανάσα σου.. Ακόμα και μετά την δεύτερη φορά μπορείς να αρνηθείς το αποτέλεσμα και να πας και για εξετάσεις αίματος. (αν δεν κάνω λάθος)<br></blockquote>    <br><br>Τώρα γιατί έπρεπε να εξανεμίσεις τη μόνη ελπίδα που είχαν τα άτομα αυτού του επαγγέλματος να μου γίνουν σχεδόν συμπαθή; <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

tommy

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 13, 2015
Messages
396
ΜΕ: Προγραμματισμένο update ... Παρασκευιατικο ..... τι μπορεί να πάει στραβά κύριε Μέρφι ?<br>Μ  : Είσαι ανώμαλος παιδάκι μου τέτοια μέρα και απόγευμα ??<br>ΜΕ: Δεν φταίω εγώ άλλοι το θέλανε  :&#039;(<br>Μ  : Καλά άστα αφτα τώρα και κοίτα να τα κάνεις σωστά και προβλεπέ<br>........<br>Update ..... τσουπ μήνυμα κατά την διάρκεια του ότι θα έπρεπε να κάνετε κάτι πρώτα γιατί αλλάξαμε κάτι στην επικοινωνία και δεν θα δουλεύει όπως το ξέρατε από δω και πέρα<br>ΜΕ :  <img src="/surprise.gif" width="" height="" alt=":O" title=":O" class="bbcode_smiley" /> :facepalm:<br>        και τώρα Μερφι ??<br>Μ  : Τώρα καλά  :deal: :deal: :pope: :pope:<br>ΜΕ:  :smash: :smash: :throw: :throw:<br> :manosontheloose: :manosontheloose:<br><br>Γιατί @π@φτονοντε οι programmers H έστω βάλτε το με BOLD στο patch notes
 

Ultimus

Umber Hulk
Joined
Nov 30, 2012
Messages
884
Συμπάσχω, έβαλα java 9 σήμερα.<br>Τη Δευτέρα γυρνάω πάλι σε 8 :throw:
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Το συναίσθημα όταν αλλάζεις μόνος σου βρύση και σωλήνες που έχουν διαρροή και φτιάχνεις ΚΑΙ τη μηχανή την ίδια μέρα.<br><br><img src="https://media.tenor.com/images/e92ed995173b9996f722db02cc4866b7/tenor.gif" alt="tenor.gif" class="bbcode_img" />
 
Top Bottom