What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Πόσο καιρό κρατάτε το case σας;

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,422
Είδα ένα θεματάκι στο Reddit σχετικά με το "ποιος ο λόγος να αλλάξεις case" και αναρωτήθηκα τι έχουμε εδώ και πόσο καιρό κρατάτε το ίδιο case?

Στην περίπτωσή μου η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο Case που αγόρασα ήταν το CM N500 κάπου το 2016 μόνο και μόνο γιατί ήταν καραχτυπημένο το παλιό και ήθελα να φαίνεται καινούργιο το σύστημα (άνοιγα το γραφείο τότε και ήθελα να είναι λίγο μούρη), αν και στην πορεία το παλιό case επανήλθε στο δεύτερο σύστημα του γραφείου και στο σπίτι έχουμε ακόμα ένα παλιό τουρμπέξ κουτί που είχε ξεκινήσει την καριέρα του με κάποιο c2d αν θυμάμαι καλά.

Γενικά δεν είμαι πολύ φαν του να αλλάζω cases, γιατί όσα μου αρέσουν είναι στα 150φεύγα και δεν θέλω να δώσω τόσα χρήματα for the looks.
 
Last edited:

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,537
σ αυτη την κληρωση δεν θα μπω νιτρε, γιατι ΑΠΛΑ εχω το υπερκουτί PHANTEKS ENTHOO PRO M που δεν το αποχωριζομαι.
και οταν/αν αλλάξω συστημα καποια στιγμη, θα το κρατησω. παραφορος ερωτας.

PER.815651.jpg

PER.8156512.jpg


ΩΣΤΟΣΟ, Μπράβο για την κίνηση.....!!!!!!!!!!!1!!!!1.
εισαι λεβεντιά.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
CM 690 gen 1, αγορασμένο το 2007. Έχει υποστεί αναστρέψιμες και μη μόντες, για λόγους ψύξης. Δεδομένου πως δεν υπάρχει στα πλάνα νέο desktop, πιθανότατα θα είναι το last of its line.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,974
Έχω το Fractal Design Define R5 (Titanium) από το 2016. Στο παλιό σύστημα με τον Core2Duo που έχει πιάσει αράχνες (ουσιαστικά είναι παροπλισμένο), έχω το CM 690 (2008).

Δεν αλλάζω κάσα στο πισί μου παρά μόνο όταν αγοράζω καινούργιο σύστημα.
Συνήθως το ψάχνω πολύ πριν από την αγορά, εστιάζοντας κυρίως σε θέματα ψύξης, θορύβου αλλά και λοιπών χαρακτηριστικών που θα μου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη στην πορεία. Έτσι, καταλήγω στο να δίνω κάτι παραπάνω στην αρχή, χωρίς όμως να μετανιώνω για την αγορά ή να θέλω να "μετακομίσω" σε άλλο "σπίτι" για τους Χ λόγους.
 

devvy

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,750
Άλλαξα πρόσφατα, πήγα από ένα Thermaltake των 40 ευρώ που είχα πάρει το 2012 σε ένα Fractal Meshify 2 Compact.
Ακόμα και αν μιλάμε για διαφορετική κατηγορία τιμής αλλάζουν αρκετά πράγματα με τα χρόνια. Πέραν από τα προφανή (πχ το παλιό δεν είχε καν USB 3.0) αλλάζει και γενικότερα η φιλοσοφία στα κουτιά με τα χρόνια. Για παράδειγμα το παλιό είχε μηδέν επιλογές για cable management, τώρα και τα πιο φθηνά έχουν ένα back panel να τα χώσεις, το παλιό ξόδευε το μισό χώρο σε drive bays, το καινούριο τα βάζει στο κενό χώρο μπροστά απο το PSU.
Αυτό που θέλω να καταλήξω έιναι ότι μπορεί να σου μείνει 10ετια αλλά αειθαλές δεν είναι.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Πηρα πριν καναδυο χρονια που εφτιαξα καινουργιο PC το Corsair Carbide 200R γιατι δεν χωρουσε η καρτα γραφικων στο αρχαιο μου Vero. Βεβαια το εχω στο 2ο PC με εναν c2d. Ενα σπρευ μπογια στις λαμαρινες και λιγη φαρμακευτικη βαζελινη (αποροφαται) στα πλαστικα και δειχνει σαν καινουργιο. Λαμαρινες σασι αθανατα.
 

Attachments

  • VERO1.jpg
    VERO1.jpg
    917.1 KB · Views: 2

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469
Συνηθως, η αλλαγη κουτιου κουμπωνει με καινουργια σιδερικα. Λιγο σπανιο να αλλαξει καποιος κουτι γιατι το βαρεθηκε.
Εχω ενα Hipper που αγοραστηκε πριν το 2010 και μετα το 2006. Ουτε ποτε το πηρα δεν θυμαμαι αλλα το ειχα παρει μεταχειρισμενο απο καποιον γνωστο. Στην πορεια του εστριψε η βιδα, κανονικα. Αν τα πραγματα μας δεν εχουν μια ιστορια να διηγηθουν, ισως μας κανει βαρετους τυπους, σαν αυτους που σχολιαζει ο Bukowski.
Το κραταω σαν το αποκτημα απο εναν τρελο.
 

vlad

Half-Ogre
Approval of the Admiral
Joined
Oct 31, 2013
Messages
608
Έχω από το 2012 το Coolermaster k350 και το κράτησα για το νέο πισι που έφτιαξα το 2019 (νομίζω). Θα ήθελα να το αλλάξω πιο πολύ γιατί το βαρέθηκα, αλλά στα περισσότερα πλέον δε βρίσκεις εύκολα 5,25 υποδοχή για το DVD RW (τι εννοείτε "από πότε έχω να το χρησιμοποιήσω"; ).
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Προσωπική μου άποψη είναι πως ότι δεν επηρεάζει άμεσα τις επιδόσεις του PC χάνει πιο αργά την αξία του. Οπότε πχ δεν θα έπαιρνα μια super duper υπερχρονισμένη από το εργοστάσιο GPU, αν το επιπλέον κόστος σε σχέση με μια αξιοπρεπή υλοποίηση, μου επέτρεπε να πάρω καλύτερο κουτί/τροφοδοτικό/οθόνη/περιφερειακά.

Ένα καλό κουτί, πέρα από την εμφάνιση ( που είναι και υποκειμενική ) επιτρέπει εύκολη συναρμολόγηση/αναβάθμιση/συντήρηση, σημαντικά όλα και για τους DIYers, και για όσους απευθυνθούν σε επαγγελματία ή γνωστό για να στήσουν το σύστημα τους.

Για τον χρόνο που κρατάμε το κουτί... Στο Μαναρόχρεπο™ πρέπει να έκλεισα δεκαετία, αλλά να είμαι ειλικρινής, είχε να κάνει με το ότι δεν είχα λεφτά να το αλλάξω. Δεν είχα πολλά χρήματα όταν το είχα πάρει, και φαινότανε αυτό. Πιστεύω ότι ένα αξιοπρεπές full tower όμως, κρατάει 10 χρόνια άνετα ( αν δεν το βαρεθείς ή φαντάζει "ντεμοντέ" ).
 
Last edited:

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,427
Καλά ρε πλεμπαίοι, ούτε ένας με RGB? Γιατί δεν αγοράζετε κονσόλες;



 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469
Αν ειχαμε λεφτα για κουτι θα αγοραζαμε κονσολα. Ειναι διασκεδαστικο να πετας τα λεφτα σου.
Αλλα ειναι αυτος ο λογος; οχι.
Ωραια τα RGB, στην αρχη. Η βρωμια θα βγαζει ματι σε λιγο καιρο και καθαριοτητες κανει η κατωτερη ταξη.

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469
@Great0ldOne αυτα τα κυτια ειναι για τους ερημιτες που η ζωη, οχι οι ιδιοι, τους ορκισε δια βιου παρθενους. Δεν μπορεις να εχεις γυναικα-γκομενα και να εχεις τετοια λαμπακια. Θα σε πουν γουρουνι που σκεφτεται μονο τον εαυτο του. Αληθεια ειναι αλλα δεν ειναι αναγκη να το δειχνουμε με εργα.
Αυτα τα φωτα δεν μου αρεσουν καθολου γιατι τα θεωρω φωτορυπανση. Τυχαινει να ειμαι απο αυτους που το κουτι το θελουν διπλα τους, συμπολεμιστη και συντροφο. Οχι στο πατωμα. Θα παθω καμια επιληψια ρε μαν.
Ο σκοπος τους ειναι καθαρα φωτογραφικος για να κανει ο καθε τσαρλατανος φιγουρα στα social, κοιταξτε ποσο παρθενος ειμαι.

Το κουτι ειναι ο βωμος του hardware. Δεν θα βαλουμε μεσα χριστουγεννιατικα δεντρακια. Εχεις δει εκκλησια με light show;
Βλεπω μεσα απο τις γριλιες τα πολλα αλλα διακριτικα φωτακια της μητρικης. Φωτιζουν ως καντηλακια στον οριζοντα και μου αρκει που ειναι εκει. Κανω τον σταυρο μου που ειναι ολα αναμενα και το pc λειτουργει αλλη μια μερα.

Ευλαβικες στιγμες και οχι καρναβαλια.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,537
Ωμιλησες Τόμους, Κουνέλι.
ειδικα στην αποψη οτι κουτι και οθονη συζουν/συγκατοικουν, ζουν και πεθαινουν διπλα διπλα σαν ζευγαρι 90χρονων γερόντων.
εξαλλου εμεις που μαθαμε ν Αφουγκραζομαστε τους ηχους των κυκλωματων δίπλα μας, καταλαβαινουμε πριν ακομα κι απ τον τεχνικο του σρε, πότε κατι παει πολυ πολυ στραβά και πότε το πισακι γουργουριζει ευτυχισμενο και υγιες.
για του λογου το αληθες:

IMG_20220316_1854061.jpg

γκου, με στεναχωρεσες.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,670
Εγώ έχω ένα Coolermaster 590 του 2007-8 (δεν θυμάμαι καλά). Μου το έδωσε ο αδερφός μου γιατί τότε δεν με βολευε στο γραφείο το θηρίο κουτί που είχα και έτσι του έδωσα το δικό μου Thermaltake Xaser III. Στην επόμενη αναβάθμιση θα το πάρω ξανά και θα το αλλάξω όταν σαπίσουν οι λαμαρίνες. :ROFLMAO:
fullshot.jpg
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Οχι στο πατωμα.
6 μηνες κουτι στο πατωμα, με 6 μηνες κουτι πανω στο γραφειο, τεραστεια διαφορα σε σκονη, χνουδια μικροοργανισμους καρατσεκαρισμενο. Ισως εξυπηρετει σε καποιες περιπτωσεις στο πατωμα αλλα βρωμιζει πολυ.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Αφουγκραζομαστε τους ηχους των κυκλωματων
Πωωωωωω! με τελειωσες τωρα. Καπως ετσι αφουγκραζομανε κι εγω τους ηχους, κουζινετων, εδρανων, κομβιων καθως και την ροη λιπαντελαιου μεταξυ των 29000 ιππων, 90 σ.α.λ. 9 κυλινδρης 2χρονης Sulzer, βαρδια 12-4 σαν τριτος μηχανικος. Με συγκινησες, τον γεροντα, ρε παληκαρι
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,537
ω ρε φιλε, χαωθηκα. 350 αγνωστες λεξεις σε μια προταση. καπως σαν να περιγραφει την καρτα που θ αγορασει ο σρε ακουστηκες με την σουλτσερ και τους κυλινδρους.

τι παλικαρια και γεροντες τωρα? παιζει να μαστε οι 2 αρχαιοτητες του φορου.
εσυ ο παρθενωνας κι εγω το ερεχθειο.
τα πίλαρς οφ ητερνιτυ αςούμε.
 
Top Bottom