What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Πάσταρδοι στο Βουλκανιζατeauγ

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Μη σας τα πολυλογώ τον Δεκέμβρη (10 περίπου) του 2022, αλλάζω και τα 4 λάστιχα επειδή σπίνιαραν γερά τα μπροστινά ακόμα και σε στεγνό δρόμο.
Βάζω τα PremiumContact 6 195/65 R15 91 V της Continental.
Για 2 μήνες όλα τέλεια. Μιλάμε ανέβαινε και σταματημένο κάτι τελείως άκυρες ανηφόρες με βροχή, χωρίς να σπινιάρει μία!

Αρχές Φλεβάρη μετά από άκυρο ατύχημα (don't ask) σκάει το μπροστινό αριστερό λάστιχο. Λέμε μην το πάμε σε αυτούς που τα βάλανε, να τα πάμε σε ένα πιο κοντινό.
Πάμε μας λέει
«Θα αργήσει αφού θες να σου φέρω το ίδιο που φοράει, αλλά έλα Δευτέρα να σου βάλουμε ένα προσωρινά (εννοείται χρησιμοποιημένο) να κάνεις τη δουλειά σου».
Πάω Δευτέρα. Το αλλάζει μπαμ μπαμ. Στο δρόμο παρατηρώ να πηγαίνει λίγο αριστερά το αυτοκίνητο. Λέω «τι διάολο...έπαθε μεγαλύτερη ζημία και θέλει και ευθυγράμμιση;».
Πάω το παρκάρω σπίτι. Μετά από 2 ώρες πάω να φύγω... ΣΚΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ. Πραγματικά δεν ξέρω πως άντεξε το αμάξι να προχωρήσει με ΠΙΤΑ το ελαστικό εώς τον μπάσταρδο στο Βουλκανιζατέρ. Είχα χεστεί πάνω μου γιατί σερνόταν.

Μη σας τα πολυλογώ το φτιάχνει, φέρνει το νέο ελαστικό μετά από 2-3 μέρες. Το βάζει. Παρατηρώ ότι είναι ίδιο μοντέλο αλλά είναι 91 H αντί για V.
Ξέρω ότι αυτό αναφέρεται στην τελική ταχύτητα που μπορεί να πιάσει το ελαστικό. Παρόλαυτα τον ρωτάω «Τα άλλα είναι V, αυτό δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα;»
Μου γνέφει αρνητικά σε φάση «Άραξε μπρο...Δεν έχει θέμα».

Ε τώρα το αριστερό λάστιχο είναι το ΜΟΝΟ που σπινιάρει ακόμα και σε στεγνό δρόμο ανηφόρας. Θυμάμαι να βλέπω τις έγχρωμες γραμμές στο ελαστικό (που υποτίθεται υποδεικνύουν ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί), αλλά μήπως παίζει καμιά άλλη πουστιά; Μπορούν να τα ζωγραφίζουν οι ίδιοι π.χ.;
Γιατί δεν εξηγείται να είναι κατά 98% ίδιο και να έχει τόσο μεγάλη διαφορά στο υλικό....

Εσείς τι λέτε μύστες γκάηζ;;;
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Φοράω τα ίδια V, λίγο φαρδύτερα. Έτυχε επίσης να βάλω δυο eco contact H για ένα καλοκαίρι επειδή σκίστηκε το ένα σε μαρμαρογωνιά και μετά από λίγες μέρες, χαιρέτησε και το δεύτερο από τον ίδιο λόγο. Ο λόγος που τα έβαλα ήταν γιατί είχα ήδη την τετράδα από οταν είχα πάρει το αυτοκίνητο στο υπόγειο, γιατί κάτι τέτοιες περιπτώσεις και δεν ήθελα να αλλάξω τετράδα, εφόσον τα προηγουμενα είχαν ψωμί.
Δεν παρατήρησα καμία αλλαγή στην συμπεριφορα του οχήματος, ακόμη και σε μεγάλες ταχύτητες. Θεωρω ότι για να δεις τρανταχτές διάφορες, θα πρέπει να βάλεις κανένα παλιολαστιχο σαν κάτι κινεζικά που πουλάνε καποιοι με πρόσχημα οτι προκειται για το ίδιο εργοστάσιο με τησ Michelin και όλως αλλάζουν την στάμπα.
Αυτο που θα κοίταζα για αρχή είναι για τις στάμπες γνησιότητας που φέρουν τα επώνυμα ελαστικα καθώς και για την ημερομηνία κατασκευής τους καθότι αν δεν είναι αποθηκευμένα σωστά ο χρόνος ζωής τους μειώνεται.
Για το κατά ποσό έχει χρησιμοποιηθεί η όχι, οι ζωγραφιές και η γενικότερη κατάσταση είναι μια καλή ένδειξη αλλά αν θες να βεβαιωθείς καλό είναι να μετρήσεις το τακούνι η όπως αλλιώς λέγεται αυτό το αυλακι που μετράει την φθορά της γόμας.

Σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει σε ελαστικό.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,925
Κατά τη γνώμη μου, τεράστιο φάουλ του βουλκανιζάτορα που σου έβαλε H αντί V. ΟΚ, μιλάμε για δείκτες ταχύτητας που σπανίως παίζουν ρόλο σε "γήινα" αυτοκίνητα, αλλά σίγουρα η σύνθεση της γόμας του V θα διαφέρει έναντι του Η.

Συμφωνώ με τον Χρονό. Δες οπωσδήποτε όλες τις σημάνσεις στην περιφέρεια του ελαστικού και την ημερομηνία κατασκευής (είναι τετραψήφιος αριθμός που υποδηλώνει την εβδομάδα και το έτος), καθώς και τη χώρα κατασκευής. Όσον αφορά την αυλάκωση, χώσε ένα κέρμα και κάνε σύγκριση με αυτά που έχεις ήδη για να έχεις μια ένδειξη.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Τα χα δει καμιά βδομάδα αφού μου είπατε να δω την ημερομηνία.

Αν θυμάμαι καλά, τα 4 (τώρα 3) που βάλαν αρχικά ήταν την 38η εβδομάδα του 2022, ενώ το άλλο ήταν την 42η εβδομάδα του 2022.
Αν τα δα καλά (πρέπει να το ξαναδώ για να επιβεβαιώσω), τότε το ενδεχόμενο της παλαιότητας μπορούμε να το αποκλείσουμε.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,265
εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν πήγες στους ίδιους που έβαλαν και τα άλλα, αν βρεις καλό συνεργείο/βουλκανιζατέρ, το παντρεύεσαι με τόσα λαμόγια που υπάρχουν εκεί έξω.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν πήγες στους ίδιους που έβαλαν και τα άλλα, αν βρεις καλό συνεργείο/βουλκανιζατέρ, το παντρεύεσαι με τόσα λαμόγια που υπάρχουν εκεί έξω.
Καλά κι εσύ με τρόμπα τα έφτιαξες;
 
Top Bottom