What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Παίζετε αλήθεια παιχνίδια των Wadjet Eye/Grundislav;

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Πρόσφατα μου δημιουργήθηκε η εξής απορία :

-Όλα αυτά τα 'νεο-ρετρό' adventures, κυρίως προερχόμενα από την Wadjet Eye και την Grundislav, πόσοι από εσάς τα αγοράζετε/παίζετε τον μήνα της κυκλοφορίας τους;

Έχω αρχίσει να σχηματίζω μια αντίληψη, πως παρά το γεγονός ότι όλοι οι πάλιουρες πάντα χαίρονται να βλέπουν πίξελ-αρτ στην κεντρική σελίδα, στην ουσία πλέον έχουν αλλάξει οι συνήθειές τους σε βαθμό τέτοιο, που αν ασχοληθούν, θα είναι σε κάποιο σέηλ, αρκετό χρόνο αργότερα και τότε είναι αμφίβολο.

Και για να το πάω ένα βήμα παραπέρα, ας πούμε πως η τιμή δεν ήταν θέμα και είχα 5 κωδικούς Unavowed και 5 κωδικούς Lamplight City στο Inbox. Αν κάποιος κέρδιζε ένα τέτοιο κωδικό, θα ασχολούταν άμεσα με τον τίτλο, θα 'καιγόταν' να τον δει;

Προσωπικά, για διεστραμμένους λόγους, βρίσκω την ενασχόληση με τα συγκεκριμένα παιχνίδια ιδιαίτερα σαγηνευτική. Χαίρομαι ιδιαίτερα το γεγονός πως έχουν αρχή, μέση και τέλος και πως μπορώ να ευχαριστηθώ την ερευνητική διαδικασία στην οποία με βάζουν, δίχως να ανησυχώ για μάζωμα παπαρουνόσπορων και τρύπιων αδιάβροχων (Σε βλέπω, We Happy Few) προκειμένου να δω την επόμενη συζήτηση (στην οποία μάλιστα δεν θα έχω και λόγο). Τα περιμένω με την λαχτάρα (σχεδόν) που περίμενα τα adventures της Sierra και της LucasArts πιτσιρικάς.

Μικρόφωνο σε σας.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Κοίτα, με βάση το ότι δεν υπάρχει πλέον τίποτα που να αγοράζω Day 1 (εκτός ίσως από Cyberpunk 2077, θα δείξει), δεν μπορώ να πω πως το ότι δεν πήρα με τι μία Hero-U, Unavowed και Lamplight City δείχνει κάτι για για την αντιμετώπιση που έχω προς αυτά τα παιχνίδια συγκεκριμένα.

Ναι θέλω να τα παίξω. Ίσως μάλιστα αν τα κέρδιζα σε giveaway, να τα έπαιζα αμέσως. Αλλά είμαι σε φάση που κοιτάζω την άβυσσο του backlog και απλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω με τίποτα στον εαυτό μου την επέκτασή του, δεν πα να βγει το Game of the Century σε τιμή 10 ευρώ. Που θα πάει, θα μου περάσει...
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Η ζωή είναι πολύ μικρή για μπάκλογκς Γκου. Άργησα, μα το κατάλαβα.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίζεις 'ακαδημαϊκά' τίτλους που δε σου μιλάνε και δε σε πιάνουν έστω σε ένα ποσοστό 90%. Είναι πλέον ΠΑΡΑ πολλά τα παιχνίδια. Οπότε αφοσιώνεσαι εκεί που αγαπάς.
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Το Unavowed το τσίμπησα με το που βγήκε αλλά ακόμα δεν το έχω βγάλει το άτιμο. Σε γενικές γραμμές ναι, γουστάρω κάργα Wadjet Eye.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Εμένα αυτά τα παιχνίδια μου έχουν τραβήξει την προσοχή. Μου βγάζουν και έναν ρομαντισμό με τα γραφικά τους. Το πρόβλημα είναι ότι Day 1 δεν παίρνω παιχνίδια εκτός και αν τα περιμένω απεγνωσμένα για δύο λόγους. Πρώτον γιατί σίγουρα λίαν συντόμως θα μπούν σε κάποια γενναία έκπτωση ή θα είναι σε μόνιμη στο instant. Δεύτερον γιατί λόγο του Backlog υπάρχουν παιχνίδια που τα έχω στην άκρη και πραγματικά θέλω να παίξω, οπότε με παίρνει να το παίξω safe ώστε να πέσω στην πρώτη περίπτωση ή ακόμα καλύτερα να έχω την τύχη να πέσει κάτι σε tier 1 του humble. Καλώς η κακώς αυτή την εποχή έχω κάποιες νέες κυκλοφορίες που γλυκοκοιτάζω , όπως το tomb raider και ας είναι δελεαστικότατη η τιμή τους .  Από την άλλη δεν είναι ότι τα σνομπάρω , αν τα είχα στην άκρη θα τα έπαιζα λίαν συντόμως, όπως καλή ώρα τα Blackwell που τα πήρα από sale στο Gog .
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664
Τα adventures έχουν πεθανει.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Πολωνοί είναι ο Βατζετ Αι και  ο Γκρουντισλαβ;
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,958
Όταν το backlog είναι φίσκα (δηλαδή πάντοτε), σχεδόν απίθανο να αγοράσω παιχνίδι full price, ειδικά αν δεν γράφει πάνω Witcher.

Με ένα πρόχειρο googlάρισμα στη μνήμη μου, όσα Wadjet Eye και Grandislav παιχνίδια εξασφάλισα δωρεάν (είτε λόγο PC Master, είτε λόγω GOG) τα έπαιξα πάνω-κάτω στον πρώτο μήνα. Όσα θέλανε μαρούλι έμπαιναν στην απύθμενη wishlist και τσιμπιόταν σε sale αρκετό καιρό μετά.

Ναι, είμαι ολίγον cebula (ο τσιφούτης εδώ στην Πολωνία).

Για να παω και στο ζουμί της ερώτησης, τσούκου-τσούκου κάποια στιγμή τα παίζω σχεδόν όλα τα πιξελιάρικα, ειδικά αν έρχονται με περγαμηνές. Γενικά πολύ περισσότερο θα hypαριστώ με καινούργιο Grundislav ή -κυρίως- Wadjet Eye adventure από κάποια ανακοίνωση της King Art ξερω γω. Εξαίρεση το Unforeseen Incidents που ήταν ανέλπιστα τίμιο και μερακλίδικο (παρότι δεν εδέησα να το τελειώσω ακόμα).
 

gvorris

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
475
Τα adventures μόνο με ένα τρόπο παίζονται, Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να σηκωθείς την Κυριακή το πρωί, να φτιάξεις το καφεδάκι σου, να φορτώσεις και να απολαύσεις την αγαπημένη σου περιπέτεια. ;-)

Οι πάλιουρες ξέρουν πολύ καλά ποιος έλεγε συχνά αυτήν την φράση και μας έμαθε με ποιο τρόπο να παίζουμε σωστά αυτού του είδους τα παιχνίδια.

Όταν παίζεις ένα adventure πρέπει να είσαι εκεί 100%, να το ζεις, να το νιώθεις, να γίνεσαι ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού αλλιώς έχεις χάσει όλη την μαγεία, και αυτός είναι ο λόγος πιστεύω που δεν τραβάει τόσο το είδος διότι όλοι προτιμούν τα gaming σφηνάκια τα γρήγορα, που σου δίνει 10 achievements την ώρα και λες πωωωω έπαιξα και τα πήγα και πολύ καλά  :)

Όλα αυτά τα ‘νεο-ρετρό’ adventures λοιπόν, ναι, μου μιλάνε κατευθείαν, χαίρομαι σαν μικρό παιδάκι και ενθουσιάζομαι με  την κυκλοφορία τους τόσο, όπως όταν ήμουνα μικρός που είχα ταχυκαρδία από την λαχτάρα μου να φορτώσει, να το δω, να δω εικόνες και γραφικά και να γίνω ο ήρωας που αποφάσισαν κάποια μεγαλύτερα μυαλά από μένα.

Για μένα λοιπόν δεν είναι θέμα τιμής του παιχνιδιού η αν θα το κερδίσω, αλλά γιατί δυστυχώς δεν μπορώ να τα παίξω με την ησυχία μου, να εισπράξω ότι αποφάσισε ο δημιουργός να μου μεταδώσει, δεν θα είμαι εκεί να ζήσω την περιπέτεια λόγω πολλών παραγόντων, όπως υποχρεώσεις, έλλειψη  ηρεμίας και άλλα αρνητικά που μας θυμίζει ότι μεγαλώσαμε.

Ναι μου λείπουν πολύ και δεν θα ήθελα να σταματήσουν να υπάρχουν, θα στεναχωριόμουν, όπως όταν ήμουν πιτσιρικάς που έμαθα ότι έκλεισε η Sierra on line και έκλαιγα για μέρες, αυτή είναι η αληθινή αγνή αγάπη που είχα και έχω για το είδος, αλλά δυστυχώς μάλλον ισχύει και εδώ ο νόμος της αγάπης, που λέει ότι ο,τι αγαπάς δεν το έχεις.

Έτσι παίζω adventures σπάνια, αλλά όταν το κάνω θα είμαι εκεί, πάλι παιδί, με συναισθήματα έντονα να ουρλιάζουν μέσα μου από χαρά και ικανοποίηση όσο προχωράει η περιπέτεια, όπως τον παλιό καλό καιρό.

 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,547
Oμολογώ πως παιχνίδια της συγκεκριμένης εταιρείας δεν έχω δοκιμάσει και γενικώς δεν έχω παίξει και πάρα πολλά adventures αν και μου αρέσουν. Iσως κάποτε το κάνω αφού παίξω πρώτα κάποια remaster από lucas arts & sierra που κάθονται στο backlog μαζί με 2 broken sword που δεν έχω παίξει ακόμα και τα deponia που επίσης περιμένουν παιχτούν. Day 1 αγορά δεν κάνω για κανένα λόγο ανέκαθεν. Δεν υπάρχει ποτέ κάτι να με καίει να το πάρω άμεσα και όπως έχει καταντήσει η κατάσταση γενικώς πλέον, ξέρεις πως θα βγει μετά season pass, dlcs και δεν συμμαζεύεται οπότε το βρίσκω κοροιδία για πολλά παιχνίδια να κοστολογούνται στο 50ευρω. Καλά και το backlog μου δεν έχει τελειωμό εμένα καθώς δεν περιορίζεται μόνο στο pc όπως ξέρετε. Πάντως χαίρομαι που συνεχίζουν να βγαίνουν adventure με old school αισθητική. Πάντα θα μας ενδιαφέρουν προφανώς. Βγαίνει και νέος Larry ποιος μας πιάνει...
 
Top Bottom