Παράξενο πρόβλημα με την μητρική

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

lich king

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Όταν αφερώ όλες τις USB συσκευές από τον υπολογιστή ώστε να τον καθαρίσω, και όταν τις ξανασυνδέω, λειτουργούν όλα κανονικά, αλλά δεν δείχνει τίποτα η οθόνη: σαν να μην έχω συνδέσει το monito με τον υπολογιστή, και ανάβουν δύο φωτάκια στην μητρική κίτρινου και κόκκινου χρώματος - κάποιες φόρες δεν συμβαίνει αυτό το πρόβλημα.
Συνήθως το πρόβλημα λύνεται 'οταν αποσυνδέσω και ξανασυνδέσω τις RAM, ή όταν ανοιγοκλείσω τον υπολογιστή κάποιες φορές.
Κατά άλλα, ο υπολογιστής λειτουργεί σωστά, χωρίς κάποιο πρόβλημα.
Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

motherboard: MSI Mag B650 Tomahawk WIFI

Όταν λες πως βγάζεις τις USB συσκευές, τι εννοείς; Ποντικια, πληκτρολόγιο κτλ; Δεν βλέπω τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα περιφεριακά με το πρόβλημα που αναφέρεις.

Μήπως κουνάς καταλάθως τιποτα (πχ καμιά μνήμη, κανα καλώδιο ρευματος) κατα την διάρκεια καθαρίσματος του πι-σι; Και αυτό το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο μετά από καθαρισμό του πι-σι; Δεν σου εμφανίστηκε ποτέ κατα την διάρκεια χρήσης του υπολογιστή;

Ριξε μια ματιά στο manual της μητρικής για να βρεις τι ακριβώς σημαίνουν οι φωτεινές ενδείξεις (τα φωτάκια κιτρινα/κοκκινα που ανάβουν) όταν εμφανίζεται το πρόβλημα.

Για να βελτιώνεται με το λύσιμο/δέσιμο της ραμ, μήπως δεν είχε κουμπώσει σωστά κάποιο κλιπάκι;
Πόσες φορές το έχεις αντιμετωπίσει;

Re-seat τον επεξεργαστή, εμένα αυτό δούλεψε πρόσφατα σε παρόμοια κατάσταση. Άρχισε να μην βλέπει καλά τον Μ.2, τον βγάζω και τον ξαναβάζω και δεν έπαιρνε μπροστά το PC (έπαιρναν μπροστά οι ανεμιστήρες, αλλά δεν άναβε το led strip στην κάρτα ήχου της μητρικής, τίποτα η οθόνη). Έβγαλα Μ.2, SATA δίσκους, κάρτα γραφικών, μνήμες, μπαταρία BIOS, USB συσκευές, τα ίδια. Στο τέλος έβγαλα και ξαναέβαλα τον επεξεργαστή (καιρός ήταν και για αλλαγή πάστας), έπαιξε.
Σε παλιότερο setup με FX-6300, όταν το έκανε, το άφηνα κανά δίωρο σβηστό στην ησυχία του και έστρωνε μόνο του.

Η δικια μου μητρικη ειναι 9 χρονων και 1 μηνα και ακομα λειτουργει κανονικα χωρις κανενα περιεργο προβλημα. Ποσο λετε να αντεξει μεχρι να χαλασει??

Ναι, μονο οταν καθαριζω το pc γινεται - οχι, παντα.
Δεν κουναω κατι, το καθαριζω πολυ προσοεκτικα.
Μαλλον οι ram ειναι το προβλημα

Last edited:
Είναι πιθανό να φταίνε οι ram. Μου έχει τύχει παρόμοια περίπτωση με ιδιότροπες μητρικές που δεν γουστάρουν κάποιες μνήμες
Κατάφερνα με πατέντες να τις κάνω να δουλέψουν και μόλις έβγαινε το μηχάνημα απο την μπρίζα μετά κατευθείαν έβγαζε μαύρη οθόνη και δεν έκανε post.
Κοίτα μήπως έχει βγει κανένα bios update για τη μητρική σου μπας και λυθεί το πρόβλημα. Αλλιώς σταμάτα να το καθαρίζεις. :ROFLMAO:

Last edited:
Μήπως οι μνήμες είναι υπερχρονισμένες; Εμένα η μητρική με την ram που φοράω αν τις υπερχρονίσω και βγάλω τον υπολογιστή από την πρίζα για καιρό τρώει μαύρη οθόνη και θέλει reset στα πάντα μια φορά νόμισα ότι κάηκε η κάρτα γραφικών γιατί είχα ξεχάσει ότι σε χαμηλές θερμοκρασίες δεν γυρίζουν οι ανεμιστήρες και ίδρωσα δέκα φορές μέχρι να δω τι φταίει.

Back