What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Παρακολουθηση τηλεφωνου..??

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
326
Καλησπερα παιδια. Υπαρχει ενα σοβαρο θεμα με εναν γνωστο μου, αλλα ειναι προσωπικο και δεν μπορω να δωσω λεπτομερειες.
Απλα υπαρχουν υποψιες οτι το τηλεφωνο του (κινητο, καρτοσυμβολαιο) παρακολουθειται. Υπαρχει περιπτωση να μπορει να γινει κατι τετοιο? Οχι αν ειναι νομιμο, ξερω οτι δεν ειναι, αν μπορει να γινει.

Παρακαλω μην ρωτησετε λεπτομερειες γιατι το θεμα ειναι προσωπικο και σοβαρο.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Έχουν κυκλοφορήσει πολλά προγράμματα στο παρελθόν που σου επιτρέπουν να είσαι μέσα στο κινητό του άλλου. Να βλέπεις μηνύματα κλπ. Δεν ξέρω για live παρακολούθηση... Αλλά είναι σαν ιός, πρέπει να το βάλει κάποιος στο κινητό σου, είτε με sms είτε με bluetooth, κάτι...
 

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
326
Η περιπτωση αναφερεται σε παρακολουθηση και καταγραφη μηνυματων και κλησεων..

Ειναι δηλαδη ενας ιος που καταγραφει τι γινεται στο κινητο και μετα τα στελνει σε ενα email πχ?
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
πεφτω απο τα συννεφα.

και να ρωτηξω-πως καταλαβατε οτι παρακολουθειτε το κινητο απο τριτους?
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Κοίτα αν δεν κανονίζει τίποτα χοντρά νταλαβέρια η πεσίματα με οπλα και μηχανή εξω απο γραφεία πολιτικών κομμάτων δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
γενικά μόνο σεσημασμένους παρακολουθούνε και αυτα σε συνεργασία αστυνομίας-εταιρειών κινητού οπότε και να τον παρακολουθούν δύσκολα μπορει να κάνει κάτι, οπως και δύσκολα μπορει κάποιος να καταλάβει αν τον παρακολουθούνε εκτός αν καρφωθούν απο μόνοι τους αυτοι που κάνουν την βρωμοδουλειά...
 

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
326
Γαιε, οπως ειπα και στην αρχη δεν θα μπω σε λεπτομερειες. Δεν εχει σημασια πως το καταλαβαμε ή μαλλον δεν αφορα κανεναν τριτο. Δεν θελω ειρωνειες και να ξεφυγει το θεμα, το ξαναλεω.

Αν εχεις κατι να πεις σχετικα με αυτο που ρωταω, περιμενω να σε διαβασω, αν οχι, θα σε παρακαλουσα να κρατηθεις και να μην το συνεχισεις με ειρωνειες κλπ. Ισχυει και για τους υπολοιπους.

Θελω να μεινει σοβαρο το θεμα γιατι αφορα προσωπικα δεδομενα τριτου προσωπου που δεν συμμετεχει καν στο φορουμ για να μπορει να απαντησει.

Σας ευχαριστω για την κατανοηση.
 

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
326
Οχι Χαβοκ δεν εχει να κανει με νταλαβερια ουτε τιποτα τετοια.


Steel_Havoc wrote:
εκτός αν καρφωθούν απο μόνοι τους αυτοι που κάνουν την βρωμοδουλειά...</blockquote>

Σε περιπτωση που καρφωθουν μονοι τους, ειναι δυνατον να ζητησεις απο την εταιρεια τηλεφωνιας να "δουνε" αν παρακολουθειται οντως ο αριθμος?
Γνωριζει κανενας το νομικο πλαισιο?

 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Τι να σου πω οι εταιρείες συνήθως το παίζουν δύσκολες σε κάτι τέτοια θέματα, κάτι τα προσωπικά δεδομένα κάτι μην τους "μαυρίσει" το όνομα, βέβαια αμα υποψιάζεται τόσο πολύ μπορεί να ρωτήσει την εταιρεία η και να πάει σε ενα κατάστημα για καθαρισμό/φορμάτ σε περίπτωση που γίνεται αυτο που περιγράφει ο 'Αλουκαρντ ποιο πάνω, τωρα να του έχουν βάλει κοριό στο κινητό μου φαίνεται κάπως τραβηγμένο οπως και να μην τον εχει δει ας πούμε... Δεν γνωρίζω τι παιζει ακριβώς αλλα υπάρχει και το ενδεχόμενο να ψαρώσει αυτους που μπορει να τον παρακολουθούνε, ειδικά αν υποψιάζεται και ποιοι μπορει να είναι, ξέρεις να αναφέρει ενα σημείο συνάντησης η κάτι που μπορεί να του το πούνε μετά... τι να πω μπορει να είναι γκόμενα η γονείς που υποψιάζονται; εσυ ξέρεις
 

nina

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 3, 2013
Messages
331
Γνωριζω οτι μπορει να γινει αρση τηλεφωνικου απορρητου, με εντολη εισαγγελεα. Αν ειμαστε σ'αυτη την περιπτωση, πρεπει να ηταν κατι σοβαρο, για να το επιτρεψει εισαγγελεας. Δηλ.. με υποψια απιστιας πχ.. σε γαμο ισως και να μπορουσε (η πιο απλη περιπτωση)

Δευτερη περιπτωση καποιος να μπορεσε να εχει προσβαση. Θυμαμαι πιο παλια κατι nokia ειχαν την δυνατοτητα να μπουν σε κινητο αλλου, αν ηταν ενεργα τα "μπλε δοντια" και να τεσταρουν φωτο, ακομη και να τις σβησουν. Και αν αυτο ηταν εφικτο πριν μερικα χρονια, φαντασου σημερα με τα τελευταιας τεχνολογιας κινητα ποσο ευκολο γινεται.

Επομενη περιπτωση ειναι καποιος ιος, που δεν γνωριζω σχετικα τι δυνατοτητες εχει.

Στην θεση του γνωστου σου παντως.. εγω θα "επαιζα" λιγακι. Καταρχην, θα εβγαζα αλλο νουμερο κινητου σε αλλη συσκευη. Δευτερο αν ειχα υποψιες για το ατομο που με παρακολουθει, θα φροντιζα να το ριξω σε παγιδα, με στοχευμενα μηνυματα, και τριτο.. μια συσκευη παλαιου τυπου (οι γνωστες παντοφλες) ισως να εκανε δουλεια..
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Kαλημέρα.

Έτσι όπως περιέγραψες την κατάσταση, μάλλον πρόκειται για keylogger κατά 99.9%. Ότι πληκτρολογείται καταγράφεται και αποστέλλεται με e-mail σε τρίτο άτομο. Δοκιμάστε να συνδέσετε το κινητό σε PC, και κάντε γενναίο scan. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι κινήσεις μπορείτε να κάνετε όσον αφορά το νομικό πλαίσιο του θέματος, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο.
Links
Για scan
1. http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free/" class="bbcode_url">MBAM
2. http://www.malwarebytes.org/products/chameleon/" class="bbcode_url">Chameleon

Απλά όταν ξεκινάς, μπές σε Safe Mode για καλύτερα αποτελέσματα.
Α, ναί. Show hidden files/folders μήπως και το δείτε κατευθείαν το αρχείο-πρόγραμμα.
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
ναι υπαρχει τετοια δυνατοτητα δυστυχως.[strike] ο γνωστος σου ειναι μπλεγμενος?[/strike]
σορρυ λαθος ερωτηση.
και θα σου πω την δικη μου μινι εμπειρια. πριν ενα μηνα πηγα σε καταστημα κινητης τηλεφωνιας να παρω δευτερη sim και ΔΕΝ μου ζητησαν ταυτοτητα.... αρκεστηκαν στο angel looking υφος μου μαλλον οτι λεω την αληθεια....... προφανως μπορουσα να παρακολουθησω τηλεφωνηματα...
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Δεν μας έχει πει αν παρακολουθείται από κάποιον τρίτο ή από την ΕΥΠ.

Αν είναι το πρώτο τραβάτε κάντε ένα γενικό φορμάτ του κινητού να γίνει καινούργιο του κουτιού γιατί είναι προγραμματάκι (πολύ σωστά λέει ο φραπές για keylogger) που σας τη κάνει τη δουλειά το οποίο αρκετά εύκολα μπορεί να περάστηκε στο κινητό.

Τώρα αν είναι της ΕΥΠ, εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μπορεί να παρακολουθούνται τα πάντα μέρα νύχτα (αν π.χ. ο φίλος πετάει ρουκέτες στην Αμερικάνικη πρεσβεία), ή να ενεργοποιήται η καταγραφή μέσω λέξεων κλειδιά που έχουν οριστεί.

Το τελευταίο το ξέρω από πρώτο χέρι λόγω των γεγονότων των Σκουριών στην Ιερισσό. Όλο το χωριό σχεδόν το παρακολουθούν. Όταν πήρανε φιλαράκι μου για κατάθεση, τον ρωτούσαν ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ "ΠΑΜΕ ΡΕ ΓΙΑ ΜΠΥΡΟΝΙΑ;" δεν σας κάνω πλάκα. Μου είπε και άλλα αλλά δε τα θυμάμαι ρε γαμωτό.

Βέβαια εγώ το διασκεδάζω... του στέλνω κάτι μυνήματα του τύπου: ΠΑΟΚ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ, ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ, ΣΚΟΥΡΙΕΣ-ΙΕΡΙΣΣΟΣ. Τα δύο τελευταία για να ενεργοποιηθεί η καταγραφή ενώ με το υπόλοιπο κείμενο δε μπορούν να κάνουν κάτι σε εμένα ούτε στο φίλο μου. :spiteful:

Πάντως άδειες παρακολούθησης από εισαγγελέα δίνονται σχετικά εύκολα. Το άκουσα που το έλεγε ένας δικαστικός στη τηλεόραση όταν έγινε το μπαμ με τις παρακολουθήσεις.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Νομίζω πως το θέμα του Αδερφού Βαγγέλη είναι καθαρά προσωπικό και δεν συντρέχει λόγος ανάμειξης των όποιων Αρχών. Οι λύσεις που πρότειναν οι Αδελφοί Φραπές και Μπόμπ είναι και οι αποτελεσματικότερες για να ξεφορτωθείς ανεπιθύμητα προγράμματα.

Αν τώρα κάποιος έχει πρόσβαση σε κέντρο τηλεφωνικής εταιρείας, δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο παρά να μαζέψεις αποδείξεις και να κάνεις μήνυση για παραβίαση απορρήτου και τα σχετικά.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,222
Αν έχει κινηθεί ποινική διαδικασία φυσικά και δεν μπορεί να πάρει να ρωτήσει αν τον παρακολουθούν σιγά μην του απαντήσουν κιόλας. Αν πρόκειται όμως για παρακολούθηση από τρίτο άτομο π.χ. ιδιωτικό detective είναι παραβίαση του νόμου περι προσωπικών δεδομένων και έχει δικαίωμα και καλή βάση για να κινηθεί και νομικά. Δηλαδή το σώφρον θα ήταν να πάει σε έναν δικηγόρο και να στείλει εξώδικο(ή μήνυση) στην εταιρία ή όπου αλλού νομίζει και να ΜΗΝ προσπαθήσει να τα βγάλει πέρα μόνος του...

Αν πρόκειται για επίσημη παρακολούθηση δεν νομίζω να υπάρχει τρόπος να το πάρεις χαμπάρι. Θα γίνεται είτε μέσω της εταιρίας ή με αυτά τα βαλιτσάκια-φορτηγάκια που ακούμε, αυτά τσιμπάνε τα ραδιοκύματα στον αέρα και μάλλον δεν είναι εντοπίσημα...

Υγ Μην νομίζετε ότι στην Ελλάδα η αστυνομία περιμένει την εισαγγελική εντολή για να κάνει άρση. Συνήθως ξεκινάνε οι παρακολουθήσεις πολύ πριν εκδοθούν τα εκάστοτε βουλεύματα και μπαλώνετε το κενό αργότερα...

φραποχάκερ ρεσπεκτ απλά :worship:
 

rckiller

Gelatinous Cube
Joined
Nov 30, 2012
Messages
153
Κανείς δε ρώτησε το απλό παιδιά, για τι τηλέφωνο μιλάμε;
Αν πρόκειται για smartphone, είναι εφικτό να παρακολοθούνται τα SMS του, καθώς και ότι πληκτρολογεί. Βέβαια, επειδή αυτά τα δεδομένα στέλνονται σε άλλο νούμερο με SMS συνήθως, ο φίλος σου θα έπρεπε να το έχει καταλάβει, αφού θα έβλεπε παράξενες χρεώσεις. Αν τώρα στέλνονται μέσω Internet, επίσης θα μπορούσε να ελέγξει τα MB του, κάθε εταιρία προσφέρει σχετικό προγραμματάκι που δείχνει πόσα έχεις καταναλώσει.

Φαντάζομαι ότι δεν πρόκειται για άτομο σχετικό με την τεχνολογία, ας δώσει το τηλέφωνο για έλεγχο σε κάποιον σχετικό, αν είναι πειραγμένο θα το βρει αμέσως.

Πάντως, στην περίπτωση που έχει κάποιο απλό κινητό ή/και νομίζει ότι παρακολουθείται από κρατικές υπηρεσίες, χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας, σου λέω ότι το σύνδρομο καταδίωξης είναι πραγματική ασθένεια και ίσως θα έπρεπε να κάνει έναν έλεγχο.
 

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
326
Αδερφια ευχαριστω για τις απαντησεις. Ας ξεκαθαρισω λιγο τα πραγματα.
Πρωτον, η παρακολουθηση γινεται (αν γινεται) απο τριτο ατομο και οχι απο κρατικες υπηρεσιες, αστυνομιες κτλ... Δεν υπαρχει τετοιο θεμα..
Δευτερον, το κινητο ειναι smartphone..
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι το ατομο που υποψιαζεται ο γνωστος μου οτι τον παρακολουθει, δεν εχει σχεση με την τεχνολογια... Και απο οτι καταλαβα πρεπει να εχει ερθει σε επαφη με το τηλεφωνο για να βαλει το προγραμματακι... Πραγμα που απλα δεν παιζει να εχει γινει... Αυτο με τους ιδιωτικους ντετεκτιβ τι παιζει? Μπορουν να παρακολουθουν οποιο νουμερο θελουν?

Θα δοκιμασω αυτο που προτεινει ο φραπεδαρας να καθαρισουμε....
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Και όμως είναι απλό να έχει μπεί το πρόγραμμα στο smartphone, κρυμμένο μέσα σε εικόνα που στάλθηκε μέσω facebook, για παράδειγμα. Από την στιγμή που ανοίχτηκε, άρχισε να στέλνει πληροφορίες. (αν και εφόσον ισχύει η θεωρία μου) Simple as that.
 

quake_gl

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 9, 2013
Messages
354
ΠΕΤΑΓΜΑ του κινητού από το παράθυρο,και μόνο πρόσωπο με πρόσωπο από εδώ και πέρα (mafia style).
Και μακριά από σπιούνους/smartass phones/facebooks και ότι άλλο.

:mosh:
TEH ONLY WAY!!!
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
vagelis_h
φιλε επειδη ηδη το θεμα εχει πολλα μπορει, ειναι αρκετα δυσκολο να βγαλεις συμπερασματα με το "καποιος,καπου,καποτε".
το πως του ηρθε του ιδεα οτι τον παρακολουθουν, αγγιζει το αλεφ και το ωμεγα.
χωρις αυτα, μεγαλωνει ο αριθμος των σεναριων.
θα το αποδειξω αμεσως τωρα με αυτο το μακρυναρι, στην προσπαθεια μου να καλυψω τα παντα.

τα προγραμματα εντοπισμου κλεμενων συσκευων, δινουν τοποθεσια μεσα απο το google map. ανοιγουν καμερα και τραβανε και screenshots. με πολλα ακομα extra τα οποια λειτουργουν ακομα και στην περιπτωση που αλλαχτει η sim. ολα αυτα με ενεργοποιηση της υπηρεσιας μεσω sms.
<u>αυτος που υποπτευεται μπορει να μην εχει προσβαση στο κινητο του, ομως καποιος τριτος μπορει να το εκανε. ο κοσμος ειναι γεματος καλοθελητες.</u>

παρακολουθηση ομιλιας ειναι αλλο κεφαλαιο. απο οτι ξερω, ενα σημαδι υπαρξης ακροατη "παρασιτο" ειναι οι μικρες καθυστερησεις στην ομιλια. σαν να μιλας με αμερικη ενα πραγμα.
παρακολουθηση ομιλιας δεν γινεται μονο οταν καλουμε καποιον.
"ανοιγουν" το μικροφωνο της συσκευης και ακουν οποιες συζητησεις γινονται στον χωρο. αυτο χωρις να αναψει η οθονη.

για να γινουν ολα αυτα, απαιτειται αρση απορρητου.
(νομικα και υποθετικα) πρεπει να υπαρξει καταγγελια/υποψια/θεμα με οτι εχει να κανει με εγκληματα που εχουν σχεση με την ζωη (φονος,απειλες θανατου κτλ) επισης θεματα ηθικης (παιδεραστιες <span style="font-size:1">"στον καιαδα"</span> κτλ)
αν πω μεσα στο forum "ο ταδε ειναι τρωγλη, του αξιζει ο θανατος/σκοτωστε τον/θα τον σκοτωσω" παιζει θεμα, ΠΟΛΥ σοβαρο.

<b>επισης, κι οχι λιγοτερο σημαντικο
bluetooth, σπαει για πλακα. αν ο τυπος στο διπλανο διαμερισμα εχει εγκατεστημενη καποια penetration διανομη, τοτε εχει μετακομισει μεσα στο σπιτι του φιλου σου.
"BlueBugger: The buggers exploit the vulnerability of the device. The bluebugger is set for the bluetooth security holes found in some bluetooth- enabled device. <u>They can access the images, phone-book , messages and other personal information."</u></b>

αν ο κολητος του φιλου σου (ισως και εσυ) εχει ανοιχτη ακροαση οποτε μιλατε κλεισμενοι στο δωματιο του...

ακουλουθει η αποδειξη, γιατι οι ανθρωποι ειναι ηλιθιοι.
<span class="bbcode_spoiler"><u>λογικη</u>
επειδη δεν κανω κατι υποπτο/παρανομο, δεν με ενδιαφερει αν με παρακολουθουν. δεν εχω κατι να κρυψω.
απαντηση:
επειδη ακριβως δεν σε ενδιαφερει, δινεις ελευθερο πεδιο να κανουν οτι γουσταρουν.
να καταπατουν τα δικαιωματα σου χωρις προβλημα.
οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο, ας βαλει γυαλινους τοιχους στο σπιτι του.

εσυ δεν ενδιαφερεσαι γιατι εισαι ενας τιμιος ανθρωπος. ειμαι και εγω τιμιος αλλα με ενοχλει οταν μου φτιαχνουν φακελο.
εχουμε φτασει σε σημειο, που ειμαι και εγω τιμιος, αλλα αν κρυψω τα προσωπικα μου δεδομενα να θεωρηθω υποπτος/ενοχος (βλ. συμβαν tor) επειδη καποιοι ηλιθιοι δεν καταλαβαινουν τι παει να πει ελευθερια/ιδιωτικοτητα και οτι το κρατος πρεπει να σταματαει στην πορτα του σπιτιου σου.
</span>

συγνωμη κιολας και να με συμπαθατε πατριωτες
για μενα ειναι απαραδεκτο, σε ενα forum που λειωνει στο internet. να μην γνωριζουν τα μελη του ποτε μπορει να γινει αρση απορρητου και ποια ειναι τα δικαιωματα του.
τα δικαιωματα σας, δεν εχουν σχεση με την τιμιοτητα.
αν τα καταπατανε χωρις εγκριση, ισως να φταιει που ειστε τιμιοι και δεν πειραζει.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,222
<blockquote>Αυτο με τους ιδιωτικους ντετεκτιβ τι παιζει? Μπορουν να παρακολουθουν οποιο νουμερο θελουν?</blockquote>

Απ' όσο ξέρω, τυπικά δεν έχουν δικαίωμα να παρακολουθούν κανένα τηλέφωνο, πρακτικά συνήθως είναι πρώην αστυνομικοί με διασυνδέσεις που δεν θ' έπρεπε να έχουν...
 
Top Bottom