What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Περί Ban και Locked threads

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602
Θέλω να σχολιάσω κάποια πραγματάκια σχετικά με το thread που ξέφυγε από τα όρια (*κατά την γνώμη μου χωρίς λόγο)
1. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό κλειδώθηκε το thread "Mεγάλος Παλαιός Ένας" ( http://www.ragequit.gr/forum/off-topic/2784 ). Απαγορεύεται να πούμε την γνώμη μας επί του θέματος; στο παρόν thread δεν υπήρξε κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι προκαλεί, οπότε δεν υπάρχει εμφανής λόγος για τον οποίον κλειδώθηκε.
2. Στο επίμαχο thread που "ξέφυγε", το θεωρώ άτοπο, -(μιας και ο διάλογος ήταν μεταξύ Northlander και GreatOldOne)-, να παρέμβει ο Mάνος και με την πρωτοβουλία που πήρε να "ακυρώσει"/"αναιρέσει" τα λεγόμενα του Northlander ο οποίος έδειξε πρόθεση να παραβλέψει την "άκομψη" τοποθέτηση του GreatOldOne και να υπάρξει το ban. Στην τελική, θα μπορούσε να γίνει edit στην επίμαχη ατάκα και να ακολουθήσει προειδοποίηση για το μέλλον και να μην υπάρξει ban έτσι απότομα. Άλλωστε, η "αθυροστομία" έχει παρατηρηθεί σε διάφορα threads και δεν έχει αποθαρυνθεί από τους admins (*το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα)
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Το δεύτερο τόπικ το κλείδωσα εγώ όχι επειδή έπεσε λογοκρισία αλλά επειδή πολύ απλά απαντήθηκε το ερώτημα που τέθηκε στην αρχή του.
Από εκεί και πέρα αυτό που κάνεις είναι αγένεια. Το άλλο τόπικ κλειδώθηκε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όχι για να συνεχιστεί αλλού η κουβέντα. Σωστή ή λάθος είναι μία απόφαση που οφείλει να γίνει σεβαστή, κι εγώ είχα άποψη για το θέμα αλλά δεν μπήκα να ποστάρω κάτω από το Μάνο ενώ θα μπορούσα κιόλας. Τόσο μεγάλη υπόθεση είναι δηλαδή η λίγο παραπάνω υπομονή μέχρι να ανοίξει και πάλι το τόπικ;
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Για το -ορθό- κλείδωμα του δεύτερου thread απάντησε ήδη ο rikimaru, δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω.

Για τα υπόλοιπα που ρωτάς, η αλήθεια είναι ότι επί της ουσίας οι απαντήσεις είναι απολύτως αυτονόητες, φαντάζομαι όμως δε κάνει κακό μία επιπλέον διευκρίνιση.

2. Μπορείς να το θεωρείς άτοπο, δικαίωμά σου. Ο Παύλος έδειξε υπέρμετρη ανοχή απέναντι στην απαράδεκτη συμπεριφορά του εν λόγω μέλους και του το αναγνωρίζουμε όλοι αυτό. Επειδή όμως ως διαχειριστική ομάδα στο σύνολο διακρίσεις δε κάνουμε και δε πρόκειται να κάνουμε, κι αφού οι κανονισμοί είναι απολύτως σαφείς, η διήμερη αδυναμία πρόσβασης στο forum ήταν αυτονόητη και φυσικό επόμενο της εξύβρισης άλλου μέλους (δε κοιτάμε καν αν είναι admin, δεν έχουμε δηλώσει ποτέ ότι κάνει κάποια διαφορά) από τον Great0ldOne. Μη ψάχνεις να βρεις καπελώματα και αναιρέσεις, δεν υφίστανται τέτοια.

Εννοείται επίσης ότι κανένα edit δε θα γινόταν και καμία προειδοποίηση δε θα δινόταν. Τέλος, μη μπερδεύεις την ανοχή στην ελαφρά αθυροστομία που όντως δείχνουμε (αλλά -σ' αντίθεση μ' αυτό που κακώς υποννοείς-, δεν ενθαρρύνουμε κιόλας), με την εξύβριση και προσβολή άλλου μέλος από τον οποιοδήποτε. Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

Υ.Γ & Υ.Γ 2: Κανένα σχόλιο εδώ και δε νομίζω ότι αυτό που έγραψες κολλάει στο thread, μια και η συζήτηση δε πρόκειται να συνεχιστεί εδώ, αλλά στο κλειδωμένο thread, όταν ξανανοίξει.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Αυτό που είπε ο G0O ήταν για ban και το ήξερε καθώς περιπτώσεις σαν τον Γαίο οπου αφου βρίζει και τρωει ban κάνει παράπονα για αδικίες και διακρίσεις είναι σπάνιες και μοναδικές, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί ο G0O χρειάστηκε να βρίσει για ένα θέμα που και δεδομένο γνωστό είναι αλλα και πολλά παραδείγματα μπορούσε να φέρει... εγω πάντως συμφωνώ σε πολλά μαζί του, σε αυτά που έλεγε οχι στο οτι έβρισε τον Βόρειο- αν και αυτό είναι υπο συζήτηση :trollface:
 

lucky shamrock

Half-Ogre
Joined
Oct 21, 2013
Messages
705
Ποιος προσπαθεί να ξεπεράσει ΕΜΕΝΑ, που έχω φάει ban μέχρι και από το 9gag; :trollface:
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,744
η ελευθερια λογου σε αυτο το φορουμ αρχιζει και τελειωνει οπου γουσταρει ο καρκαλεμης.
δικο του ειναι αλλωστε.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191


gaius germanicus wrote:
η ελευθερια λογου σε αυτο το φορουμ αρχιζει και τελειωνει οπου γουσταρει ο καρκαλεμης.
δικο του ειναι αλλωστε.</blockquote>

Τώρα πραγματικά, αυτό το εννοείς, ή το έγραψες απλά για να δημιουργήσεις εντυπώσεις; Την ελευθερία του λόγου εσύ την ορίζεις ως το να λέει κάποιος σε έναν άλλο να πάει να γαμηθεί; Σοβαρά μιλάμε;

To forum δεν είναι δικό μου, δεν είναι καν ολόκληρης της διαχειριστικής ομάδας, το forum το αποτελεί κάθε μέλος που καθημερινά μπαίνει και δίνει ζωή σ' αυτό που ονομάζεται Ragequit. Δίχως τα ενεργά μέλη του τι μένει; Ένα νεκρό forum. Συνεπώς κι εδώ λάθος κάνεις.

Σε καλώ όμως να φτιάξεις εσύ ένα forum, να επιτρέπεις να βρίζονται τα μέλη μεταξύ τους και θα έρθω κι εγώ να γραφτώ και να πάρω μέρος, αφού εκεί θα μας παρέχεις την απόλυτη και απεριόριστη -όπως εσύ την εννοείς- ελευθερία λόγου...

 

quake_gl

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 9, 2013
Messages
354


Lucky Shamrock wrote:
Ποιος προσπαθεί να ξεπεράσει ΕΜΕΝΑ, που έχω φάει ban μέχρι και από το 9gag; :trollface:</blockquote>

Τι έκανες στο 9gag??

 

lucky shamrock

Half-Ogre
Joined
Oct 21, 2013
Messages
705
Πραγματικά, δε θυμάμαι. Απλά είχα γράψει κάποια σχόλια σε κάτι φωτογραφίες τού 9gag και προφανώς κάποιο θα τους πείραξε και με μπλοκάρανε. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Πάντως, δεν μπορώ να κάνω like ή σχόλιο στη σελίδα τους. Πιο συχνά, από αθλητικές σελίδες το τρώω το ban. Το sport 24 με μπάναρε ταχύτατα, από τα πρώτα σχόλιά μου. :lol: Πού είναι η ελευθερία τού λόγου; :trollface:
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
θα κλάψω καιγώ γιατί κλειδώθηκε το θρεντ που βάζω τα γκιβαγέη μου και άνοιξα καινούργιο ;-;
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191


Stamatimenos wrote:
θα κλάψω καιγώ γιατί κλειδώθηκε το θρεντ που βάζω τα γκιβαγέη μου και άνοιξα καινούργιο ;-;</blockquote>

Fixed <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />

 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Τι να πω και εγώ που ακόμα κλαίω θρεντ-διαμάντια που καταδικάστηκαν σε κλείδωμα; Πριν καιρό στην συνάντηση του RQ και ύστερα απο σκληρή πίεση και υπο την επήρεια μπύρας ο Μάνος μου είπε οτι θα τα ξεκλειδώσει, ακόμα περιμένω <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />
Θα γύρισε σπίτι, θα άνοιξε τον υπολογιστή, θα τα ξαναδιάβασε, θα μετάνιωσε άμεσα και μόνο που το σκέφτηκε να τα ξεκλειδώσει και μετά θα κατέληξε οριστικά:
<img src="http://www.memegen.com/m/ofr3ds.jpg" alt="ofr3ds.jpg" class="bbcode_img" />
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Steel πες μου <u>τώρα</u> από πού κα πώς με παρακολουθείς!
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,327
Δεν ξεκινά καλά η μέρα. Τέλος πάντων.

Ως ο δημιουργός του thread περί του G0O, δηλώνω πως δεν με ενόχλησε καθόλου το κλείδωμα του thread, ειδικά από τη στιγμή που απαντήθηκε το ερώτημά μου. Ο μόνος σκοπός μου ήταν να μάθω τι πραγματικά έγινε και "έπεσε" το ban καθώς για κάποιο λόγο το επίμαχο thread δεν μου εμφανίστηκε στα unread οπότε δεν το πήρα είδηση άμεσα. Μάλιστα, έστειλα pm στον riki δηλώνοντας ξεκάθαρα πως αν επιθυμούσε να προχωρήσει στη διαγραφή του εν λόγω thread, θα με έβρισκε σύμφωνο. Δημιουργήθηκε από δική μου "απροσεξία" και ουσιαστικά δεν είχε κανένα λόγο ύπαρξης.

Περί της αιτίας του ban του Μέγα Παλαιού, δεν νομίζω πως αξίζει καν να πει κανείς τίποτα. Η χυδαιολογία μερικές φορές είναι θεμιτή καθώς προσθέτει έναν πιο χιουμοριστικό ίσως χαρακτήρα σε κάποια posts, αλλά η προσωπική επίθεση στο ήθος του εκάστοτε μέλους, ανεξαρτήτως με το ποιος είναι, δεν νομίζω πως βρίσκει και πολλούς εδώ μέσα σύμφωνους.

Τέλος, περί λογοκρισίας, ελευθερίας του λόγου κ.ο.κ. έχοντας μελετήσει αρκετά επί του θέματος τόσο λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος όσο και λόγω εργασιών κατά τη διάρκεια των σπουδών μου και με βάση τη γενικότερη ιδεολογία μου, η <b>προσωπική </b>άποψη στην οποία έχω καταλήξει και ακολουθώ είναι: Εκφράσου όπως θέλεις, αλλά τουλάχιστον έχε τα cojones να δεχθείς τις συνέπειες, από τη στιγμή που αποδέχεσαι τους όρους ενός community. Δεν τίθεται θέμα ελευθερίας του λόγου. Όπως εσύ θέλεις να βρίσεις και το κάνεις, έτσι και ο άλλος θέλει να σου ρίξει ban. Αν δεν σεβαστείς, δεν θα σε σεβαστούν. Simple as that.

P.S. Το προσωπική το έβαλα σε bold καθώς δεν επιθυμώ να ξεκινήσω/συμμετάσχω σε άλλη μια ιδεολογική συζήτηση, ειδικά επί του συγκεκριμένου θέματος. Μην πολλαπλασιαστούν άσκοπα και τα bans <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,675


manos426f wrote:
Steel πες μου <u>τώρα</u> από πού κα πώς με παρακολουθείς!</blockquote>

Steel_Havoc ενεργοποιεί τις κρυφές κάμερες μετά το meating.
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i.imgur.com/1US7vzk.gif" alt="1US7vzk.gif" class="bbcode_img" /></span>

 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161


manos426f wrote:
Steel πες μου <u>τώρα</u> από πού κα πώς με παρακολουθείς!</blockquote>
Δεν χρειάστηκα κατασκοπεία εδώ, ανάλυση των γεγονότων, συγκέντρωση των στοιχείων και συνδυασμός τους με την λογική και το άτομο που καλούταν να πάρει την απόφαση και υπολογισμός των πιθανοτήτων είχαν σαν αποτέλεσμα ενα ασφαλές συμπέρασμα, γιατί και η ζωη είναι ενα adventure <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
edit: τώρα έχω την εντύπωση οτι ο Βόρειος με παρακολουθεί <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,675
Meh, η δική μου ερμηνεία μου άρεσε καλύτερα. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Τι έγινε ρε παιδιά; Λίγες μέρες έλειψα και είδα μπανάκια σε μέλη που δεν πίστευα πως θα δω, Κινέζους χωριάτες να καταλαμβάνουν τα giveaways μου, και τον χάρο να γίνεται προάγγελος του Skynet. Άντε, να μας βάλουν τσιπάκι στο μπράτσο για μόνιμη σύνδεση, δεν είναι να χάνεις στιγμή εδώ μέσα.
 

lucky shamrock

Half-Ogre
Joined
Oct 21, 2013
Messages
705


Pain wrote:
Η χυδαιολογία μερικές φορές είναι θεμιτή καθώς προσθέτει έναν πιο χιουμοριστικό ίσως χαρακτήρα σε κάποια posts, αλλά η προσωπική επίθεση στο ήθος του εκάστοτε μέλους, ανεξαρτήτως με το ποιος είναι, δεν νομίζω πως βρίσκει και πολλούς εδώ μέσα σύμφωνους.</blockquote>
Σ'ωραίος. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> Συμφωνώ απόλυτα.

 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602
Δεν μπορώ να μην σχολιάσω αυτό που με τα λύπης μου είδα στο thread του Infamous:
http://www.ragequit.gr/forum/off-topic/2873-knock-knock
Καλά, είναι δυνατόν να κλειδώνεται το thread επειδή εκτιμήθηκε πως τα μελλοντικά post <b><u>ίσως</u></b> να είναι προκλητικά ; :eek:hmy:
Δεν φτάνει που το παιδί έφαγε ban <b><u>1 μήνα</u></b> για μια κοτσάνα που της δώθηκε 20πλάσια σημασία από αυτή που έπρεπε (*υποκειμενική γνώμη μου πάντα), τώρα του κλειδώνετε το thread <b><u>προληπτικά</u></b> μην τυχόν ξεφύγει στο μέλλον?? !! :eek:hmy: :eek:hmy:
Υπάρχει κάτι που λέγεται αίσθηση του χιούμορ !! Τι να πω πια !!
 
Top Bottom