Περί περιοδικού PC Master

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Υπήρξα δεινός αναγνώστης του περιοδικού από τον Οκτώβρη του 2003 μέχρι το 2010, όπου δεν είχα χάσει τεύχος. Ύστερα το ενδιαφέρον μου άρχισε να πέφτει δραματικά. Τα τελευταία 4 χρόνια πρέπει να έχω πάρει συνολικά ~11 τεύχη (τα περισσότερα αγορασμένα το 2010). Φυσικά, έχω πολλά τεύχη από πιο πριν, αλλά δεν ήμουν σε ηλικία για να τα αγοράζω μόνος μου και τα περισσότερα έχουν προέλθει από αδερφό, φίλους και αγορασμένα μεταγενέστερα.

Ωραία η ιδέα σου grotenfrod. Και εμένα μου αρέσει να βουτάω τα τεύχη και να τα ξαναδιαβάζω. Τις προάλλες έβλεπα αφιέρωμα στις "νεες" κάρτες γραφικών, 6800GT/Ultra και X800 Pro/XT. Με έψησε να αγοράσω καμία για να σηκώνει το μηχάνημα μου τα επερχόμενα Doom III και Half Life 2. Αλλά τι να επιλέξω; Nvidia ή ATi; Απ' ότι φαίνεται θα πρέπει να διαλέξω γιατί το ένα παιχνίδι θα είναι αδυναμία της άλλης! :vaultboy:

Ρε γαμώτο, κάπου έχω πάει αρκετά τεύχη από 2003-2006, σε κανένα χωριό υποψιάζομαι, και μόλις τα βρω θα με γεμίσουν αναμνήσεις. Απίστευτο πόσο μπορεί να σε ταξιδέψει πίσω ένα έντυπο.
 
Πολύ ενδιαφέρον το εγχείρημα του "ξεφυλλίσματος" παλαιότερων τευχών του περιοδικού και φέρνει ξανά στην επιφάνεια αναμνήσεις γλυκές και πολύτιμες.
Είμαι αναγνώστης απο το 1999, απο τότε που το είδα στο σπίτι ενός φίλου. Αυτό ήταν, κόλλησα.
Τον τελευταίο 1-1.5 χρόνο θεωρώ έχει πάρει την κάτω βόλτα ποιοτικά (θέματα, γραφή κλπ) και έχει κακογεράσει (αισθητικά). Κρίμα. Πια, δεν το αγοράζω σταθερά, αλλά το βρίσκω απο τον περιπτερά μου πριν το επιστρέψει και το χαζεύω λιγάκι. Η μαγεία χάθηκε, όχι γιατί άλλαξαν τα γούστα μου, ούτε επειδή μεγάλωσα (παρα μόνο βιολογικά) και άλλαξα.
 
Moυ λείπει ο Τσουρινάκης ρε γκαμωτι! Γενικά, όχι μόνο από το pc master. H ανάγνωση των άρθρων του ήταν ιεροτελεστία κι ας μην έπαιζα τα παιχνίδια που παρουσίαζε.
 
Ο Τσούρι παρότι δεν μου άρεσε σαν reviewer καθόλου, καθώς ήταν πολύ επιεικής με πολλά παιχνίδια και συνήθως δεν εστίαζε εις βάθος σε θέματα που με αφορούν, εντούτοις σε ταξίδευε με τα άρθρα του. Ουσιαστικά πωρωνόταν τόσο με τα παιχνίδια είτε τα έπαιζε πρώτη φορά είτε αναπολούσε σε κάποιο από τα εκατοντάδες άρθρα του που σε ανέβαζε στο hype train και εκτίναζε τις προσδοκίες σου. Ήταν και είναι μεγάλος λάτρης του είδους, ακριβώς επειδή κατάλαβε την αξία του και την διαφορετικότητα από πολύ νωρίς, αυτό οφείλει να του το αναγνωρίσει ο καθένας πιστεύω. Τα video games χρειάζονται άτομα σαν τον Τσουρινάκη, εγκυκλοπαίδειες γνώσης και ακόμα και hype αν θέλετε, το οποίο εγώ το μεταφράζω ως πάθος.

Πολύ χαρακτηριστικό review που μου έρχεται στο μυαλό είναι φυσικά το Schizm II, που μέσα σε λίγες παραγράφους νομίζω πως έχει ψήσει όλους τους sci-fi fans για το σενάριο του παιχνιδιού.
Επιπλέον, πραγματικά χαιρόμουν να διαβάζω τα άρθρα retrospective που έκανε κατά καιρούς (αρκετά από αυτά στο PCM Gold) όπου έκανε εκπληκτικές αναφορές και ανέσυρε μνήμες που φάνταζαν να είναι από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Ορισμένα από αυτά ήταν text adventures, δηλαδή παιχνίδια ανευ γραφικών...

Αυτά λοιπόν για τον Τσούρι, απλά όταν τον διαβάζετε δεν πρέπει ποτέ να τον παίρνετε στα πολύ σοβαρά, απλά να απολαμβάνετε το πάθος του.
 
Για μένα ο Τσουρινάκης είναι στο απυρόβλητο για όλους αυτούς τους λόγους που ανέφερε ο f2bnp.Τρομερές γνώσεις και τρομερό πάθος για αυτό που έκανε και αγαπούσε.Έζησε ουσιαστικά το χώρο (και ειδικά τα είδη που έπαιζε) από τη γέννησή τους και είχε παίξει κυριολεκτικά τα πάντα.Ήταν ένας από τους λόγους (πιθανότατα ο κυριότερος) που τα adventures και τα rpgs είναι τα αγαπημένα μου είδη.Μέσα από τα άρθρα του με έκανε να λατρεύω παιχνίδια πριν καν τα παίξω (π.χ. Wizardry <img src="/bigeyes.gif" width="" height="" alt="8)" title="8)" class="bbcode_smiley" />.

Όσον αφορά τα reviews του,προσωπικά τα θεωρώ πάρα πολύ καλά.Απλά μετά από 5-6 μήνες max μάθαινες το Τσουρινάκιο σύστημα βαθμολογίας,όπου κατά 99% αν ένα παιχνίδι είχε κάτω από 95 έπρεπε να το ψάξεις περισσότερο,να παίξεις κανένα demo κτλ.Αυτά μπροστά σε ότι έχει προσφέρει στο χώρο είναι πταίσματα.
 
συμφωνω σε πολλα με φουτουμπουνουπού και ραζ.
επισης, στο δικο μου αξιακο συστημα, οταν βλεπω οτι καποιος εκπεμπει φοβερο παθος κι αγαπη γι αυτο που κανει, και αυτο συνδυαζεται με αρτιες εγκυκλοπαιδικες γνωσεις και προσωπικοτητα δυνατη και εντονη (ακομα και λιγο φευγατη, στα υπερ το μετραω), ανεβαινει σε αλλο επιπεδο. ειναι βαρια η λεξη, αλλά κατι σαν μύθος. ληβινγκ λετζεντ που λενε και στο χωριο μου.
ισως με παραδειγματα το εξηγησω καλυτερα. ειμαι λοιπον ευτυχης που στην εποχη μου εχω "ζησει" τους Διακογιαννη στο ποδοσφαιρο, συριγο στο μπασκετ, πετριδη στη μουσικη.... ε, σ αυτο το πολυ κλειστο κλαμπ, βαζω τον τσούρι, οσον αφορα τα αρπιτζι και τα adventures τουλαχιστον.

ενταξει, ξερω: θα πουν παλι μερικοι οτι ακομα ενα θρεντ περιστρεφεται και γυρισε ετσι που μιλαμε παλι για τον τσουρι. ε, τι να κανουμε? εξαλλου ο τιτλος του θρεντ ειναι "η ιστορια του πισι μαστερ". μας αρεσει, δε μας αρεσει, σε μεγαλο βαθμο ταυτιζεται με τον απατσού.
 
Θεωρείτε πως 4 σελίδες για review είναι πολλές ή πάρα πολλές? <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Τα τωρινά παιδιά που γράφουν, μάλλον το δεύτερο. Οι καημένοι, για να γεμίσουν σελίδες μόνο πώς πέρασε πρόπερσυ η θεια τους τα χριστούγεννα δεν αφηγούνται. Διστυχώς δεν σας πρόλαβα όταν γράφατε στο περιοδικό, και δεν έχω ιδέα για το πως λειτουργούσε το pc master στη χρυσή εποχή του. Από πάντα τα παιχνίδια ΑΑΑ τίτλων ήταν τετρασέλιδα? Είναι θέμα αριθμού σελιδών ή συγγραφικής ικανότητας τελικά? Ελπίζω να μπορείτε να απαντήσετε και να μην ρώτησα κάτι που να δημιουργεί πρόβλημα σε εσάς τους ίδιους και στο ragequit εν γένη. :blush:
 
http://pcmaster.gr/section/reviewsall
Μπορείς να βρεις κάποια πιο παλιά reviews όπως είχαν δημοσιευτεί στα τεύχη, τα ονόματα τα γνωρίζεις <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> Έτσι μπορείς να κάνεις μόνη σου σύγκριση. Δε νομίζω πως έχει να κάνει τόσο με την ποσότητα αλλά με την ποιότητα. Εγώ διάβαζα ανελλιπώς την ομάδα του 2003-2006 και θυμάμαι να γελάω πάρα πολύ και να μαθαίνω ταυτόχρονα πάρα πολλά. Μπορεί να φταίει και η ηλικία μου τότε. Μετά το έπαιρνα πιο σποραδικά. Θυμάμαι παλιά τα reviews είχαν άλλη δομή πιο αυστηρή, ήταν χωρισμένο σε τμήματα gameplay/story/sound κλπ. Μετά έγινε ενιαίο κείμενο, κάτι που βρήκα πολύ κουραστικό και άβολο όταν ήθελα να κάνω επιλεκτική ανάγνωση. Άλλα αν ο reviewer είναι καλλιτέχνης ζωγραφίζει σε οποιοδήποτε καμβά.
 
Θυμάμαι κάτι παλιές καλές εποχές που τα ριβιού πιάνανε και οχτώ σελίδες.....
 
Τα πίσω χρόνια τα παλιά, ήταν ανάλογα με το παιχνίδι. Ας πούμε ένα "ζουμερό" AAA RPG ή Adventure έπιανε έξι σελίδες. Ένας πιο "μεσαίος" τίτλος θα ήταν στις τέσσερις και τα μικρά/indies ήταν στο δισέλιδο. Φυσικά παλιότερα δεν υπήρχαν indies, οπότε το δισέλιδο έμενε για κάποια συνήθως περίεργα, μικρά ή απλώς τριτοτεταρτοκλασάτα παιχνίδια. Από 'κει και πέρα, η έκταση του κειμένου καθορίζεται από τον αρχισυντάκτη, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για τη συνολική ύλη του κάθε τεύχους.

Αν πχ πρέπει να μπουν 20 reviews σε ένα τεύχος, είναι λογικό να μην είναι όλα εξασέλιδα. Είναι καθαρή συνάρτηση δηλαδή κατανομής ύλης/σελίδων του περιοδικού και σχεδιασμού του τεύχους.
 
Να υποθέσω ότι στον Τσουρινάκη δεν λέει κανείς όχι; θυμάμαι τεύχη που οι μισές σελίδες ήταν δικές του
 
the name we don't speak of here...

:trollface:

πέρα από την πλάκα Τσούρι γούσταρα, τους φαν που του έκαναν βωμό δεν γούσταρα.
 


Borracho wrote:
Αν πχ πρέπει να μπουν 20 reviews σε ένα τεύχος, είναι λογικό να μην είναι όλα εξασέλιδα.</blockquote>

Λολ, αυτό που είπε ο μάντης από κάτω σκέφτηκα αμέσως. Αν ήθελε o Τσούρι 20 σελίδες σε κάθε τεύχος για να γράφει τι έκανε στο Oblivion βασικά. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 
Υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που ο Τσουρινάκης έγραφε όλες αυτές τις σελίδες, αλλά πρέπει να διατηρηθεί μυστίκ και να εξηγηθεί σε σουβλακομασαμπούκιασμα προσεχές!
 
ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΤΣΟΥΡΙΝΑΚΗ ΠΙΣΩ ΣΤΟ PC MASTER

<span class="bbcode_spoiler">ή έστω εδώ, να ναι δίπλα στον Nitro και να παίζει τον nitro στα μπούτια του :trollface: </span>

fangirl mode off. OVER N OUT
 
Στέφανε μην κρύβεις την αλήθεια από τον κόσμο. Είχε διαρρεύσει βιντεάκι μαζί με τα DVDs του Gold λίγο μετά την αποχώρηση του όπου έδειχνε τον λόγο που τον λέγανε Δεινόσαυρο. Όταν του έλεγε όχι ο Κουβόπουλος μεταμορφωνόταν σε δεινόσαυρο και τα έκανε όλα γυαλιά-καρφιά.

Πέρα από την πλάκα πιστεύω ότι όντως μετά την αποχώρησή του από το περιοδικό μέσω ενός time vortex ταξίδεψε στην Ιουρασική περίοδο. Έχω κρατήσει την δήλωση περί συνέχειας των ριβιούζ και γενικά άρθρων μέσω ίντερνετ, κάτι που δεν έγινε.

Α έχω και μια εκπομπή στον σέντρα φμ
 
Εκεί δεν είχε δώσει συνέντευξη κιόλας; Ή με τρολάρεις και εκμεταλλεύεσαι τα ελάχιστα εναπομείναντα εγκεφαλικά μου κύτταρα για να δημιουργήσεις πολλαπλές πραγματικότητες; <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 
χαχαχα όχι. Είχε δώσει μια συνέντευξη η οποία είναι γύρω στο 2ωρο
Υπάρχει στο γιουτουμπ

Πω μου θύμισε που ήθελα να κάτσω να τον ακούσω και επειδή μου είχανε πάρει την οθόνη για να μην παίζω wow πήγα σε έναν γείτονα και έβαλα το audacity να γράφει όλη νύχτα και το πρωί πήγα και κόψαμε την εκπομπή για αν την ακούσω τη Δευτέρα στο σχολείο
<span class="bbcode_spoiler">https://www.youtube.com/watch?v=NJcMnmnH4WM</span>
 
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, kara και Borracho ειδικότερα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά του ragequit είναι όντως καλλιτέχνες. Εγώ τους ανακάλυψα και τους αγάπησα, όχι για το όνομα που κουβαλάνε, αλλά για την τέχνη γραφής,την φαντασία και την αγάπη με την οποία κοσμούνε κάθε review, άρθρο και οτιδήποτε δικό τους. Όταν έπεσα πάνω σε αυτόν τον ιστότοπο, τα δικά μου μάτια δεν είδαν θρύλους του pc gaming διότι πολύ απλά δεν είχα ξανακούσει κανένα όνομα. Αυτό που είδα ήταν μαζεμένα ταλέντα με μεράκι και αγάπη γι αυτό που κάνουν. Οπότε δεν θα μου εκανε καμία εντύπωση αν βρίσκανε όντως τον μαγικό τρόπο να γεμίσουν ακούραστα 8 και 12 σελλίδες. Kι ας μου φαίνονται εμένα υπερβολικά πολλές :blush:

Κάρααα ευχαριστώ για την θερμή απάντηση και γαι το λινκ <img src="/heart.gif" width="" height="" alt="<3" title="<3" class="bbcode_smiley" /> Πάω να ξεστραβοθώ :popcorn:
 
[video width=425 height=344 type=youtube]goQiwNZzoVA[/video]
 
Back
Top