Για εμένα προσωπικά δεν έχει σημασία αν ένας συντάκτης βάλει 98% ή 23% σ' ένα παιχνίδι, ακόμη κι αν διαφωνώ καθέτως μαζί του, αρκεί να στοιχειοθετεί με σαφήνεια και να καθιστά ξεκάθαρους τους λόγους που τον οδήγησαν σ' αυτή τη βαθμολογία. Από 'κει κι έπειτα, είναι δική μου δουλειά ν' αξιολογήσω την βαρύτητα όσων περιγράφει κι αναφέρει ως θετικά / αρνητικά γνωρίσματα και να καταλήξω στο αν συμφωνώ μαζί του.
Μ΄ άλλα λόγια, μη κολλάτε σ' έναν βαθμό. Η ουσία είναι, όταν φτάνει κάποιος στο τέλος ενός κειμένου, να έχει αποκτήσει μία όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για το παιχνίδι στο οποίο αναφέρεται. Αυτό λογίζεται ως ένα καλό review. Οι βαθμοί είναι τελείως δευτερευούσης σημασίας υπόθεση.
Τα στοιχεία που ενοχλούν πολύ εμένα σε μία κριτική είναι κυρίως
α) το να διαπιστώσω ότι ο συντάκτης είναι άσχετος με το είδος (π.χ. να ξεκινά adventure review κα να μου μιλάει, για μία ακόμη φορά, για το 1991, αφήνοντας ένα βαρύ αναστεναγμό για το νεκρό αυτό είδος του σήμερα)
β) τα σαχλά αστεία και η τελείως αναίτια κάφρικη, συνοδεία βωμολοχίας, γλώσσα και
γ) το θάψιμο ενός τίτλου με τελείως γελοία επιχειρήματα
Φυσικά δεν είμαι σύμφωνος ούτε με την υπερβαθμολόγηση, αλλά εξήγησα παραπάνω το γιατί δε με πειράζει και τόσο, χώρια που είναι ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο, οπότε έχουμε εξοικειωθεί πλέον μαζί του.