electroduck wrote:
Μερικά πράματα μόνο όταν τα χάνεις ολοκληρωτικά τα εκτιμάς. Αργά βέβαια αλλά έτσι δε πάει άραγε;
Πολύ ωραίες αναμνήσεις το αγαπημένο user και μπράβο -ξανα υπενθυμίζω διότι αξίζει- στην ομάδα που ηρωικά μετέφερε σε ψηφιακή μορφή τα τεύχη του!</blockquote>
Όταν έγραφα στο περιοδικό (εννοώντας το PC Master), τον Αύγουστο του 2010 είχα κάνει ένα θέμα για την πορεία των ελληνικών περιοδικών πληροφορικής. Για τις ανάγκες εκείνου του άρθρου λοιπόν είχα ξεφυλλίσει και διαβάσει πολλά περιοδικά, είτε σε έντυπη, είτε σε σκαναρισμένη μορφή. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα, μετά από πολλά χρόνια, για πρώτη φορά, μακριά πλέον από την εξιδανικευμένη εικόνα των παιδικών χρόνων, πόσο μέτριο (για να είμαι και επιεικής) περιοδικό ήταν το USER. Πραγματικά υπήρχε πολύ μεγάλος αριθμός κάκιστων κειμένων κι η αναλογία αξιόλογης/άχρηστης ύλης ήταν τραγική.
Ναι μεν είχε το χαβαλεδιάρικο ύφος που του επέτρεπε η δεκαετία στην οποία κυκλοφόρησε και που το κατέστησε αγαπητό σε μερίδα του κοινού, αλλά τη σήμερον ημέρα, αν θεωρήσουμε ότι θα κρατούσε πάνω-κάτω το ύφος που είχε και με τα επίπεδα της όποιας δουλειάς μαρτυρούσαν τα διάφορα τεύχη του, θ' άντεχε λιγότερο κι απ' το Play On (εκδόσεις Compuress, πρόλαβε να βγάλει μόλις 6 τεύχη).
Ακόμη αργότερα, διάβασα πολλά ακόμη απ' τα 93 τεύχη του -ελέω της εκπληκτικής δουλειάς των παιδιών του iamretro.gr- και ειλικρινά κατάλαβα πόσο καλά κάνουμε κάποιες φορές που αφήνουμε ορισμένα πράγματα να υπάρχουν μόνο στις αναμνήσεις μας. Έτσι κι εγώ θα προτιμούσα να μην έχω ξαναδιαβάσει το περιοδικό και να διατηρώ τις εικόνες και τις εντυπώσεις που είχα απ' αυτό, όντας 14χρονος-15χρονος έφηβος...