What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

πεθανε?

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,744
εχω εναν αμδ 6300 με 8 γκικα μνημη και καρτα xfx 7870 και ενα coolermaster τρφοδοτικο στα 600w.<br>το θεμα που εχω ειναι οτι ο υπολογιστης μεν ανοιγει (τρεχουν τα ανεμηστηρακια,τα λαμπακια ανβοσβηνουν) αλλα η οθονη δεν παιρνει σημα.το θεμα προκυψε αφοτου κρασαρε ο υπολογιστης μετα απο πολυωρο γκειμινγκ,εβγαλε μια πολυχρονη οθονη και εναν ηχο "γκριιιι" και εκανα reset χηροκινητα<br>το ειχα ξαναπαθει αλλες 3 φορες τους τελευταιους 4 μηνες αλλα μετα απο 2-3 επανεκινησεις ο υπολογιστης επανερχοταν.<br>συγκεκριμενα εμφανιζονται/καν στην οθονη τα εξης<br><br>-αμεσως μετα το κρασαρισμα και την μανουαλ επανεκινηση τα windows ζητασαν ειτε να κανω επανεκινηση ξανα η αυτοματη επιδιορθωση του προβληματος,διαλεξα επανεκινηση και εμφανιστηκε το λογκ ιν σκριν των γουιντος οπου βαζεις τον κωδικο αλλα το αφησα για κανα 10λεπτο και οταν γυρισα η οθονη ηταν μπλε.<br>-δεν παιρνει σημα καθολου(no signal).<br>-μετα απο 2-3 λεπτα φαινεται οτι παιρνει αλλα δεν δειχνει τιποτα στην οθονη και μετα παλι no signal.<br><br>
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Ίσως σε άφησε η 7870.<br><br>Speaker έχεις στην μητρική για διαγνωστικό; Αν ναι, σου δίνει error code?<br>Πες μας εντωμεταξύ και την μητρική σου και το ακριβές μοντέλο τροφοδοτικού, μην τυχόν έχει συμβεί τίποτα άλλο.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,555
Eίχα παρόμοιο No Signal πρόβλημα και αυτό που έκανα και έστρωσε ήταν να καθαρίσω το κουτί μέσα αφαιρώντας τη σκόνη με κρύο αέρα από πιστολάκι για τα μαλλιά και καθαρίζοντας όλους τους ανεμιστήρες με μπατονέτες. Επίσης έβγαλα τις ram, τις καθάρισα από τη σκόνη και τις ξαναέβαλα. Επαψε να μου πετάει πια αυτό το μήνυμα και το pc πετάει τώρα.<br>Εμένα όταν πέταγε αυτό το μήνυμα κολλούσε ο υπολογιστής, έσβησε η οθόνη και το λαμπάκι από πράσινο γίνονταν πορτοκαλί. Από ένα τσεκάρισμα που έκανα με το bluescreenview και τις συμβουλές του φίλου <b>ccwr</b> έφταιγε η κάρτα γραφικών. Αφαίρεσα τελείως τον οδηγό της σε safemode με το Display Driver Uninstaller και τον ξαναπέρασα μετά αλλά πάλι μου έκανε τα ίδια. Μετά το καθάρισμα όμως τέλος δεν μου ξαναεμφάνισε προβλήματα ο υπολογιστής.<br>Αν μου ξανακάνει (που ελπίζω πως όχι) θα δοκιμάσω memory stress tests
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,744
τι ειναι το speaker?<br>τροφοδοτικο εχω το corsair cx 600 και mobo gigabyte 970a-ds3.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,744
εβαλα vga καλωδιοα αντι για το hdmi που χρησιμοποιουσα και τωρα μου βγαζει μια μαυρη οθονη με 3 κοκκινες λωριδες καθετα,και εμφανιζεται ενα μενου των γουιντος με επιλογες για <br>-εξοδος και συνεχεια στα γουιντος<br>-αντιμετωπιση με επαναφορα των γουιντος<br>-απενεργοποιηση<br><br>οι επιλογες 1 και 3 δεν οδηγουν πουθενα,να δοκιμασω την δευτερη?(μαλλον φορματ θα κανει)<br><br>τελικα μπηκα στα γουιντος σε safe mode με το vga καλωδιο,αλλα τα χρωματα ειναι η μαυρη οθονη και 3 κοκινες λωριδες και ασπρες διακεκομενες σε ολο το μηκος της οθονης,η αναλυση ειναι στα 640χ480 και δεν βλεπει την οθονη μου ουτε μπορω να αλλαξω αναλυση.παω να μπω στο radeon control panel αλλα λει οτι ειτε δεν λειτουργουν σωστα ειτε δεν ειναι εγκατεστημενο.<br>στην διαχειριση συσκευων παντως τους βλεπει τους ντραιβερς.<br><br>τι να κανω τωρα?φορματ?<br><br>
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Οκ αφού ανάβει και σε πάει τουλάχιστον στα Windows, πάλι καλά. Αν θέλεις, βγάλε μια φωτογραφία την οθόνη σου να δούμε ακριβώς τι συμβαίνει με τις λωρίδες που αναφέρεις.<br><br>Όσον αφορά τις επιλογές που σου δίνουν τα Windows, αρχικά δεν είναι περίεργο που δεν ανοίγει το control panel σε safe mode, είναι τελείως normal κάτι τέτοιο. Αυτό που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να απεγκαταστήσεις τους drivers μέσω safe mode και έπειτα να κάνεις και ένα καθάρισμα με το Display Driver Uninstaller που αναφέρει και ο Chosen πιο πάνω. Αυτό το προγραμματάκι είναι πολύ απλό στην χρήση και αναλαμβάνει να καθαρίσει όλα τα υπόλοιπα που ενδεχομένως αφήσουν οι drivers ακόμα και έπειτα από την απεγκατάσταση. Όλα αυτά σε safe mode.<br>Στην συνέχεια, θα μπορέσεις λογικά να μπεις στην κανονική λειτουργία των Windows, ώστε να κατεβάσεις και να περάσεις τους τελευταίους drivers για την κάρτα σου.<br><br>Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά τα σημάδια δεν είναι καλά. Πολύχρωμες οθόνες μετά από ώρες gaming, άρνηση να ανοίξει η οθόνη και έπειτα περίεργες διακεκομμένες γραμμές, δεν είναι καθόλου καλοί προάγγελοι, εύχομαι να λυθούν όλα τα προβλήματα με ένα απλό καθάρισμα drivers και πέρασμα των νεότερων. Αν όχι, τότε κατά πάσα πιθανότητα η κάρτα γραφικών σου έφτασε σιγά σιγά στα τελευταία της.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,744
εκανα απεγκατασταση τους παλιους αλλα συνεχιζει να μπουταρει οπως πριν,θα κανω φορματ και βλεπουμε.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,744
τελικα παπαλα,ουτε με το φορματ εφτιαξε.<br>εκτος απο την καρτα γραφικων τι αλλο μπορει να φταιει?τροφοδοτικο πχ?<br>η οθονη δουλευει σωστα γιατι την εχω περασμενη στο λαπτοπ.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
Κι εγω παντα το τροφοδοτικο υποπτευομαι πρωτα, αλλα δυστυχως τα σημαδια δειχνουν καρτα γραφικων.<br>το πιο απλο που μπορεις να κανεις αν ειναι εφικτο, ειναι να δοκιμασεις αλλη καρτα γραφικων στο πισι σου, ή τη δικη σου σε αλλο πισι για να σιγουρευτεις τι φταιει.
 

blender5d

Umber Hulk
Joined
Dec 15, 2016
Messages
894
και εγώ φίλε Γάιε, κάρτα γραφικών υποπτεύομαι (είχα στην δουλειά ένα παρόμοιο περιστατικό, με το που αλλάξαμε κάρτα γραφικών, όλα κομπλέ).<br><br>Δοκίμασε και αυτό που προτείνει ο Chosen, μπας και γλυτώσεις την αντικατάσταση.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,744
2 φορες που τον ξαναανοιξα,μπηκε στην επιφανεια εργασιας με κομπλε γραφικα και αναλυση αλλα μετα απο κανα διλεπτο επεσε στο no signal παλι,μετα αν τον αφησω μερικες ωρες και τον ξανανοιξω δουλευει για 2-3 λεπτα και μετα παλι τα ιδια.<br>βασικα δεν ειναι ακριβως no signal το λαμπακι της οθονης ειναι μπλε αλλα δεν δειχνει τιποτα.<br><br>αν ηταν το τροφοδοτικο ο φταιχτης τη σημαδια θα ειχα?
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,744
Τελικά σήμερα αφού ξαναεκανα φορμάτ δούλεψε κανονικά,πέρασα ντραιβερς τους προτελευταίους και όλα δείχνουν να δουλεύουν.<br>Μου κανει εντύπωση πάντως οτι έπρεπε να τον έχω κλειστό πολλές ώρες για να επανέλθει,μηπως τελικά δεν είναι η κάρτα και είναι κάτι αλλο :hmm:<br><br>απντειτ<br>τελικα μου κρασαρε παλι,αυτην φορα δεν επαιζα κατι απλα ακουγα μουσικη-εμφανιστηκαν κοκινα μικρα τετραγωνα σε ταχτα διαστηματα σε ολη την οθονη και μετα κρασαρε με μια γκρι-ασπρη οθονη.<br>μετα απο ρεσετ επανηλθε.<br>θα δωκω απντειτ με το πως θα εξελειχθουν τα πραγματα.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,438
Καλιγούλα, αν θες, δες μήπως υπάρχει σκόνη στην θύρα PCIe όπου βάζεις την κάρτα.
 
Top Bottom