What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Pillars of Eternity

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,333
Ο Χρονομάντης προτείνει να πας με τα παιδιά που θα βρίσκεις στα ταξίδια σου. Ίσως είναι πιο δύσκολο στην αρχή, αναλόγως και το επίπεδο δυσκολίας, αλλά είναι πιο απολαυστικό και το RP αποκτά μεγαλύτερο βάθος
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Επίπεδο δυσκολίας? Ένα δεν έχει? Path of the Damned. :starwars:

Αυτό που δεν πολυκαταλαβαίνω είναι το expert mode.
Από το manual: "Additionally, there is Expert Mode, which disables all of the helper features in the game. Players who want to rely on their own faculties and intuition while playing the game should play Expert Mode".

Τι ακριβώς εννοεί?Ότι θα πρέπει να μαντεύω features τού παιχνιδιού ή ότι δεν θα έχω ευκολίες στους διαλόγους ας πούμε?
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,333
Εγώ το έβαλα για σιγουριά. Δεν μου φάνηκε να προσθέτει κάτι αρνητικό. Και τα tutorials που σκάνε μύτη τα κλείνεις οπότε καλύτερα φύλαγε τα ρούχα σου
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,851
Δε θα το πρότεινα γιατί απενεργοποιεί τα πάντα(μπορείς να επιλέξεις expert και μετά να μην κάνεις confirm το new game για να γυρίσεις στο gampelay menu και να δεις τι σου έχει off), καλύτερα να απενεργοποιήσεις εσύ αυτά που θέλεις. Όχι δεν σου παρέχει ευκολίες απλά σου κρύβει κάποια metagaming ας πούμε στοιχεία (π.χ. να μην ξέρεις καθόλου ότι υπήρχαν και απαντήσεις που δεν είχες τα απαραίτητα stats για αυτές -έτσι κι αλλιώς στις εμφανίζει κόκκινες, με το όνομα του required stat και την περιγραφή required not met αντί για το πλήρες κείμενο, να σου κρύβει γενικώς τα stats απ΄όλες τις επιλογές στους διαλόγους, να σου κρύβει άμυνες σε εχθρούς που δεν έχεις καταγράψει στο bestiary, να μην μπορείς να δεις αν κάποια απάντηση σου αυξάνει ή σου μειώνει το reputation με συγκεκριμένα γκρουπ ή περιοχές, αν σου δίνει συγκεκριμένο disposition και πολλά άλλα ακόμη).
Εγώ πάντως αρκετά από αυτά τα άφησα ενεργοποιημένα στο πρώτο playthrough έτσι ώστε να μπορώ να το εκτιμήσω καλύτερα ως παιχνίδι.

EDIT: Εννοείται companions θα πάρεις, είναι φοβεροί!

O Durance είναι ο αγαπημενος μου χαρακτήρας μέχρι τώρα (και δεν εννοώ στις μάχες, αν και εκεί συνεισφέρει σημαντικά). Μεγάλη μορφή!
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,543
Μόλις "πήρα" το Caed Nua, έστησα εξαμελές πάρτι και πριν πατήσω Defiance Bay ετοιμάζω να την ξανοίξω χοντρά στο Raedric. Ο Durance είναι εμετικά ψυχάκιας και χλεμπονιάρης, αλλά διάβολε, κάνει τις μάχες τόσο μα τόσο εύκολες <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Το expert mode εγώ το ενεργοποίησα.Προσθέτει μια essence hardcorίλας.Δε χάνεις τίποτα πάντως.Εμένα έτσι κι αλλιώς μου τη σπάνε τα πολλά Indicators και βαριόμουν να τα απενεργοποιώ ένα ένα.Από την άλλη,αν έχεις όρεξη μπορείς να πειραματιστείς.Για το Path of the Damned δεν ξέρω.Στο hard είναι ήδη πάμπολλοι οι εχθροί (σε σημείο το game να θυμίζει ID),αν τους προσθέσεις και 50% HP ίσως γίνει εκνευριστικό.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,691
Εγώ πάλι έχω δώσει άλλη διάσταση στο metagaming, και πηγαίνω κάθε 10 λεπτά στο γραμματοκιβώτιο (a.k.a. θυρίδα) και βλέπω αν μου έρθει το κουτάκι.

Έχουν φτιάξει οι γάμπες μου από το πολύ πάνω-κάτω στις σκάλες. Real-life refresh, όχι αστεία.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχει τόσο καυτές γάμπες ο Βόρειος...
Ο Λάκι Σάμροκ στο έμαθε το κόλπο; :spiteful:
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214


Adhan wrote:

EDIT: Εννοείται companions θα πάρεις, είναι φοβεροί!

</blockquote>

Η λογική λέει πως θα πάω για τους companions, αλλά στο Path of the Damned σίγουρα θα θέλει min/max και οι companions δεν θα έχουν και τα καταλληλότερα attributes. Anyway, για το RP και μόνο θα πάω με αυτούς και αν τα βρω τόσο σκούρα, φτιάχνω τους δικούς μου.

Εν τω μεταξύ, είμαι μεταξύ cipher και chanter. Ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω ποιον απ' τους 2 να διαλέξω. Η αγαπημένη στιγμή σε αυτά τα παιχνίδια.

 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,893
^^ Hard και expert είσαι μια χαρά. Άσε το path of the damned και το μαχαίρι στα δόντια για κάνα επόμενο playthrough
Eπίσης τι Durance και άλλες φλωριές; Grieving mother και τα μυαλά στα κάγκελα. :mosh:
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,543
Δεν την έχω βρει ακόμη την Mother...από το όνομα και μόνο, ακούγεται τίγκα αρρωστίλα. Με 6 4άρηδες πάντως, το Raedric's Hold βγήκε αέρας. Το παιχνίδι είναι εξωπραγματικά απολαυστικό. Αράζω και ασχολούμαι με το Stronghold λες και είναι Farmville και ειλικρινά ξεμένω από δικαιολογίες για να ΜΗΝ πάω στην Defiance Bay και συνεχίσει το στόρι!
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,893
Βασικά το παιχνίδι είναι τόσο γεμάτο που δε ξέρεις τι να πρωτοκάνεις. Επίσης όσοι αποκαλούν την ιστορία generic θα ήταν καλό να έφερναν παραδείγματα rpg με ιστορία και κυρίως πλοκή πιο πρωτότυπη από το pillars, για να μπορούμε να συγκρίνουμε και μεις οι peasants..
Κατα τ'άλλα Στέφανε το Defiance bay έχει πολύ πράμα πέρα από την main quest, αλλά σε παίρνει νομίζω να εξερευνήσεις και τις γύρω περιοχές πριν πας εκεί. Κυρίως το Dyford village.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,543
Χεχε...όχι πως ήθελα ιδιαίτερη προτροπή! Εννοείται παίζω τσεκάροντας ψυχωτικά και τις τέσσερις πιθανές εξόδους κάθε οθόνης και οργώνοντας κανονικά όλα τα side/wilderness areas προτού συμβιβαστώ και ακολουθήσω το σενάριο. Άσε που ψήνομαι πριν καν ξεμυτίσω προς Dyford Village/Defiance Bay να δω πόσο βαθιά μπορώ να φτάσω στα Endless Paths. Μέχρι level 5, θαρρώ θα τα καταφέρω!
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Εγώ τελικά με 5μελές party κατάφερα να το φτάσω μέχρι το 10.Εκεί δεν μπορώ να προχωρήσω καθόλου.Πρέπει να levelάρω άγρια και να επιστρέψω.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,543
Πενταμελές πάρτι τί λέβελ; Διαβάζω γενικά πως το Ogre είναι ο "κόφτης" του Nua. Πάντως δείχνει να υπάρχει consensus, κατεβαίνεις τα levels αναλογικά με το level της ομάδας και μπορείς να το τερματίσεις όταν είσαι κοντά στο 10-11. Εντωμεταξύ ήθελα να ρωτήσω, με τον Raedric, δεν παίζει "τέλεια" λύση, έτσι; Είναι ή Kolsc ή Raedric. Έψαξα πάρα πολύ για τον "τρίτο δρόμο" αλλά υποψιάζομαι πως δεν υπάρχει!
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682


Borracho wrote:
Πενταμελές πάρτι τί λέβελ; Διαβάζω γενικά πως το Ogre είναι ο "κόφτης" του Nua. Πάντως δείχνει να υπάρχει consensus, κατεβαίνεις τα levels αναλογικά με το level της ομάδας και μπορείς να το τερματίσεις όταν είσαι κοντά στο 10-11. Εντωμεταξύ ήθελα να ρωτήσω, με τον Raedric, δεν παίζει "τέλεια" λύση, έτσι; Είναι ή Kolsc ή Raedric. Έψαξα πάρα πολύ για τον "τρίτο δρόμο" αλλά υποψιάζομαι πως δεν υπάρχει!</blockquote>
<b><i>SPOILER INTENSIFIES!!!</i></b>
<span class="bbcode_spoiler">Μπορείς πάντα να τους μακελέψεις όλους.

Α, και αν πεθάνει ο Raedric, τον ξαναβλέπεις.</span>

 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,731
(τι φάση, σβήστηκε το ποστ μου από μόνο του :worship: ξαναγράφω)

Ουσιαστικά οι πιθανές εκβάσεις του subplot είναι 3:

<span class="bbcode_spoiler">
1) Πας με το μέρος του Raedric. Στην αρχή κυβερνά απολυταρχικά αλλά μετά το φινάλε του γκεημ ηρεμεί κάπως. Το "μέτριο" φινάλε.

2) Πας με το μέρος του Kolsc αλλά μετά <span class="bbcode_spoiler">δεν σκοτώνεις τον νεκραναστημένο champion of berath. Ο Raedric απλά σκοτώνει τους πάντες στο Gilded Vale.</span> Το κακό φινάλε.

3) Πας με το μέρος του Kolsc και μετά <span class="bbcode_spoiler">σκοτώνεις τον νεκραναστημένο champion of Berath</span>. Το ανεξάρτητο πλέον Gilded Vale οδεύει σε νέα χρυσή εποχή. Το καλό φινάλε.</span>
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,543
<span class="bbcode_spoiler">ΖΟΜΦΑΓΚΑΟΥΑ. Τέτοια λέγε μου. Ο Undead Raedric θα έρθει να με βρει μόνος να μου την ξανοίξει, έτσι; Γιατί έφυγα από το Hold με τρουμπέτες και πανηγύρια και ως μέγας Ήρως του Gilded Vale και χτίζω τώρα με τση χερούκλες μου τση αντρίκιες το Caed Nua, λέω να φτάσω κανά λέβελ 5 τα Endless Path, μετά να μασουλήσω όλα τα wilderness γύρω εκεί που βρήκα την Εσκιμώα Ρέηντζερ και στο 25ωρο επάνω να μπω Defiance Bay, 'σγα 'σγα με το πάσο μου. </span>
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Θα πας Τουίν Ελμς και μετά.

...

Χέλιον πες την αλήθεια: Sul ή Oernos?
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Borracho,τα ogres δε με προβλημάτισαν καθόλου σχεδόν.Όταν το παράτησα το Endless Paths ήμουν level 6 5μελές party.Πρέπει να επιστρέψω όμως έτσι κι αλλιώς και σε προηγούμενα επίπεδα,γιατί δεν είχα αρκετά υψηλά mechanics για να κάνω κάποια πράγματα.Γενικά δεν ήταν σωστό αυτό που έκανα,χάνεις πραγματάκια έτσι,αλλά το ήξερα από πριν αυτό και παρόλα αυτά προχώρησα.Πάντως για να προχωρήσω κάτω από το 10ο επίπεδο πρέπει να δυναμώσω πάρα πολύ ακόμη.
 
Top Bottom