What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ποια GPU οεο;

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Δεν ... καπου μπερδευτηκα με τις απαντησεις. Αυτο ρωτησα και εγω αν κανει throttling ή αν μπενοβγαίνει το boost ή κάτι τετοιο και αλλαζει η συχνοτητα τους, τοσο πολυ.

Να ξεκαθαρισουμε πως δεν εχει θεμα κατι εκτος των αυτιων σου ετσι? Το coil whine ειναι "νορμαλ λειτουργια" πως να το πω κατω απο δεδομενες συνθηκες θερμοκρασιας/ρευματος/emi η ταλαντωση των πηνιων φτανει σε συχνοτητα που μπορει να ακουσει το ανθρωπινο αυτι. Τιποτα παραπανω.
Ολες σχεδον οι sapphire ΑΤΙ που ειχα το κανανε και για τον επαγγελματια overclocker ειναι feature ... απο τους λιγους τροπους να βρεις συμπεριφορα των fet (αν και μαλλον χρειαζεσαι "μουσικο αυτι" :trollface: ) στο ρευμα μαζι με θερμοκρασια, αν μπορεις να παρεις.

Τωρα σε "στοκ" ρολογια να το κανει δεν ξερω. Μετα το 20λεπτο μαλλον ζεστενονται αρκετα και η συχνοτητα φευγει απο τα ορια του αυτιού και για αυτο χανεται.
Και εμενα σφυριζει λιγο η μια καρτα αλλα σε 1250+Mhz με 1.212V (η αλλη καθολου).
ccwr, τι ρολογια και βολτ εχει απο τη μαμα της αυτη?

Κανε ερωτηση στην evga. Γραψου στο φορουμ τους και συζητατο με καποιον εξπερτ της evga εκει, μη βρεθεις προ εκπληξεως. Μπορει να θελουν να σου την αλλαξουν καλου κακου.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,317
Έχεις δίκιο όντως κάνει throttling. Συγκεκριμένα η μπάσα περιοχή είναι στα ~1097Mhz και το υψίσυχνο στα ~1124Mhz. Η εταιρία έχει 1006Mhz Base clock και 1072Mhz Boost clock. Voltage σε idle 887mV ενώ full πιάνει ~1110mv. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι παίζει αλλά απ' ότι βλέπω από το evga precision η κάρτα έχει ένα power target και temp target και προσπαθεί να ισοσταθμίσει. Ίσως επειδή αυτή έχει καλύτερη ψύξη και τρέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε σχέση με την μαμα γι αυτό το λογισμικό του δίνει λίγα παραπάνω mhz. Ίσως να κάνω λίγο tweaking αλλά εκ πρώτης όψεως απλώς μειώνεται ο θόρυβο σε χαμηλότερα Mhz δεν εξαφανίζεται...

(Τελικά μια χαρά συνεχίζει και μετά το 20λεπτο sta benchies, ιδέα μου ήταν)

Το παράδοξο που λέει και ο kuiv είναι σε παιχνίδια με 95-99% load δεν ακούω κάτι... πχ στο AC3 me το ρολόι στα 1136Mhz δεν κάνει τπτ :blink:

Δυστυχώς αν και το μαγαζί έχει DOA υπηρεσία επειδή η κάρτα δεν ήταν Dead On Arrival δεν δικαιολογεί επιστροφή, μπορώ να την επιστρέψω στα πλαίσια της εγγύησης και με τις διαβεβαιώσεις του μαγαζάτορα ότι 99,9% θα γίνει κανονική αντικατάσταση, δλδ θα πάρω καινούργια κάρτα.

Λογικά θα κάνω και το topic στην evga, να δω τι και πως και αν μου πουν και από κει να την στείλω αυτό θα κάνω. Αν υπήρχε το DOA θα το είχα κάνει ήδη, αλλά μου λένε απο το μαγαζί ότι η όλη διαδικασία μπορεί να κρατήσει και ένα μήνα γι αυτό το σκέφτομαι λίγο παραπάνω...

Edit: με σταθερό ανεμιστήρα στα 80% κάνει ακριβώς τα ίδια. Στα 40% που είναι το λογικό minimum δεν την αφήνει να ανεβάσει συχνότητα μένει στα 664Mhz άρα δεν κλαίει. Το ίδιο συμβαίνει και με το frame limiter στα 60 fps.
(στο tessMark π.χ.)

Edit: Πάντως τελικά ο θόρυβος είναι μακράν χειρότερος στο TessMark σε σχέση με οτιδήποτε άλλο. Δοκίμασα αρκετά παιχνίδια και δεν ακούγετε τίποτα. Μόνο στο Batman έκανε μια στιγμιαία κόρνα.

Εκτός από το TessMark που κάνει ό,τι ακούσατε στο βίντεο και το σκαμπανέβασμα με το ρολόι μαζί με το whine, στα υπόλοιπα benchmarks κάνει ένα μικρό bazzz που με δυσκολία ακούγετε. Μάλλον το tessmark κάνει κακό στην κάρτα :unsure: ( ;; ).
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,462
Λέτε τα δικά σας οι κλοκάδες και αναλύετε και αναλύετε, ρε σας βρήκα λύση τσακ μπαμ
<img src="http://2.bp.blogspot.com/_6IRxZ_QB8QE/S_BARuzRBgI/AAAAAAAABJs/PoYaEW30Njs/s1600/earplug.jpg" alt="earplug.jpg" class="bbcode_img" />

:trollface:
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Δεν ειναι καλές αυτές! Σιλικονης αμα θες καλα αποτελεσματα! :trollface:
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,317
Που μπαίνουν αυτά ρε παιδιά; πείτε μου κι εμένα!! :trollface:
 
Top Bottom