What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ποιο είναι το ABSOLUTE MAIN game genre σας;

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Έβαλα RPG παρόλο που έχω παίξει λίγα και τερματίσει ακόμα λιγότερα τα σέβομαι πολύ ως κατηγορία.

Κάποια χρόνια πριν δήλωνα πως αγαπημένο μου είδος είναι τα Fighting που λείπουν ως κατηγορία από το Poll. Έχω επενδύσει αρκετές ώρες σε ατέλειωτο ξύλο με τον αδερφό μου και είναι το μόνο είδος που μπορώ και τον κερδίζω. Σε όλα υπόλοιπα με εξευτελίζει. Ακόμα πιο παλιά μου άρεσαν τα sports sim, τότε που ήταν arcade και όχι εξομοιωτές. Τελευταία sports για μένα ήταν FIFA 2002, NHL 2002 και NBA Live 2003. Μετά έγιναν πολύ ρεαλιστικά και δεν μου άρεσαν. Από τα υπόλοιπα είδη δεν έχω θέμα όλα τα παίζω αρκεί να μην είναι Horror. Επίσης φυλάω την κατηγορία adventures (τα παραδοσιακά με γρίφους inventory κλπ) για αργότερα που θα έχω περισσότερη υπομονή, ωριμότερη σκέψη και χειρότερα αντανακλαστικά. Είμαι μικρή ακόμα για αυτά.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,506
RPGs θα πω και γω, ειδικά για το τι παίζω τα τελευταία δύο χρόνια. Αν και άνετα θα μπορούσα να πω fighting ή action adventure. Sports όχι τόσο πια, μπορώ να πω πως έχω βαρεθεί μετά από καμιά δεκαριά χρόνια λιώσιμο σε manager, fifa & pro και πλέον τα αποφεύγω για να μην ξανακατρακυλήσω και κάνω στη μπάντα όλα τα υπόλοιπα ξανά <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Αν και για μένα υπάρχει μεγάλη κάμψη στο είδος. Δεν είναι τυχαίο πως εξακολουθώ να παίξω fifa 14 καμιά φορά μόνο....
FPS δεν ασχολιόμουν για πολλά χρόνια, τώρα θα καλύψω το κενό ωστόσο σιγά σιγά, αν και με μόνο single player games, αδιαφορώ για online. Racing πάλι παλιότερα έλιωνα στα need for speed, έχω αγοράσει μερικά τελευταία του είδους αλλά δεν με συγκινούν τόσο όσο παλιότερα. Αdventure μου αρέσουν αρκετά αλλά παίζω σπάνια το είδος αυτό. Με τα υπόλοιπα είδη που είναι στο poll τέλος δεν ασχολούμαι, τουλάχιστον για την ώρα.
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625


Alucard wrote:
Τα RPG ήταν πάντα το αγαπημένο μου είδος. Υπέροχες ιστορίες και μάχες που σου μένουν στη μνήμη για πάντα... Χαρακτήρες με background και προσωπικοτητες με βάθος... Τι άλλο να ζητήσεις;
Α,μην αναφέρω και τις υπέροχες medieval πανοπλίες και όπλα!!!

Αν και στο pc ξεκίνησα με strategy.</blockquote>

What he said.
Για αρκετά χρόνια θεωρούσα αγαπημένο είδος τα strategy. Πλέον RPG/Strategy και κανα adventuraki μεσα μεσα.
Επίσης να καταγγείλω την τρολιά του Σταματημένου που έβαλε στην κατηγορία Rpg και τα jRPG κάνοντας με να μήν μπορώ να ψηφίσω <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

edit: Το έριξα στα turn-based strategy λόγω έρωτος και άλλων [strike]δαιμονίων[/strike] εξωγηινων... <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />

 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Η κατηγορία casual για τον Tsok φτιάχτηκε, ε; :silly:
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Σύμφωνα με το steam το ποιο λιωμένο είναι το ALbion Prelude παρόλο που έπαιξα μάλλον, ούτε, τις μισές ώρες από ότι το Terran conflict ...
μια ψήφος στα space sim. Τα επόμενα με μικρή διαφορά είναι Football Manager και τα RPG βεβαίως.
 

gvorris

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
475
Role Playing Games :cheer:

αλλά θα προτιμήσω το genre που έχω εισπράξει τα ισχυρότερα συναισθήματα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Αρχίζοντας την περιπέτεια <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Εν τω μεταξύ,το αποτέλεσμα είναι λιγάκι πλασματικό imo.Καλά,πρώτη θέση θα ήταν σίγουρα τα RPGs.Όμως αν τα ARPGs είχαν δική τους κατηγορία ή ενσωματώνονταν στα RPGs (κάτι που προσωπικά μου φαίνεται πιο σωστό,άλλωστε τα περισσότερα RPGs είναι πλέον ARPGs,εκτός κι αν με αυτόν τον όρο αναφερόμαστε ακόμα μόνο στα Diablo clones) τα adventures θα ήταν χαλαρά δεύτερα.
 

kaidan

Gelatinous Cube
Joined
Jul 15, 2015
Messages
182
Άρχισα από adventure όπως Rise of the Dragon και τα adventure της Sierra online. Ταυτόχρονα έπαιζα μέχρι θανάτου sensible soccer και τα platform της apogee. Μετά το γύρισα λίγο στα RTS με warcraft2, Command and conquer, warcraft 3, Starcraft, total anihilation, Myth1 κλπ κλπ. Προς το τέλος της τρέλας μου με τα rts έπιασα το Baldur's Gate, το fallout και τα heroes of might and magic2 & 3.

~15 χρόνια μετά, δηλαδή τώρα, τι είναι το absolute main game genre μου;; Αν κρίνω απ'το γεγονός πως: (α) Τα παιχνίδια που έχω παίξει όσο τίποτα άλλο είναι τα homm2&3 (β) απ'το πόσο έχω παίξει το hearthstone τα τελευταία ~2 χρόνια, και (γ) απ'το γεγονός πως αυτές τις μέρες έπαιζα hard west και είχα πάει σε έναν φίλο με xbox360 το xcom έτσι ώστε να προετοιμαστώ για τον ερχομό του xcom2 τότε μάλλον θα πρέπει να πω: turn-based strategy, με δεύτερα και τρίτα στην σειρά τα platform και τα rpg.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
<blockquote>Κατα τ'αλλα, Multiplayer FPS > all</blockquote>
Κουιβάμα εσύ?

Όσον αφορά στις κατηγορίες, πιστεύω ότι Α-rpg όπως είπαν αρκετοί θα έπρεπε να μπουν στα rpg. Στα action θα μπορούσαν να μπουν action-adventure, horror κτλ.

Με βάση το που έχω επενδύσει περισσότερες ώρες θα έλεγα rpg, αν και τα διάφορα platformοειδή- sidescrollers-3d platform κτλ. δεν πρέπει να είναι πολύ πίσω ως δεύτερα.
 

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337
Βγάλε τώρα το (telltale too) από την κατηγορία <i>adventures</i> γιατί όχι μόνο δεν ψηφίζω αλλά θα σε κάνω και report στον ΟΗΕ.
 

zombiecow

Blackguard
Joined
Nov 26, 2013
Messages
1,358


Adhan wrote:
<blockquote>Κατα τ'αλλα, Multiplayer FPS > all</blockquote>
Κουιβάμα εσύ?
</blockquote>

Insane plot twist :trollface:

 

Roronoa

Half-Ogre
Joined
Apr 28, 2014
Messages
500
Παιζω απ' ολα εκτος απο fighting games, αθλητικα και πολυ λιγο απο rts. Τα αγαπημενα μου ειναι σιγουρα τα action, τα rpg και τα fps ενω πολυ κοντα ακολουθουν τα adventures.
Αλλα αν επρεπε να κανω μια επιλογη τοτε θα ειναι τα action αλλα action θεωρω και τα μη καθαροαιμα shooterακια. Αλλα αν βαζαμε τα action-rpg στα rpg τοτε θα ηταν τα rpg.
Στην πραγματικοτητα δεν εχω ABSOLUTE MAIN αγαπημενο genre.

Επρεπε να υπαρχει κατηγορια visual novel για να βαλουμε τα telltale games :trollface:
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,138
RPG ενός χαρακτήρα κυρίως.

Απο κει και πέρα <b>πολύ σπάνια</b> παίζω κάνα action RPG, racing, αθλητικό ή RTS

Α, ναι. ΜΙΣΩ τα FPS. :whistle:
 

Havanezos

Death Knight
Joined
Aug 3, 2013
Messages
2,524
Football Manager! Είναι μια κατηγορία μόνο του! Να μπει και σαν επιλογή παρακαλώ να χω να επιλέξω κάτι!
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045


elric wrote:
Α, ναι. ΜΙΣΩ τα FPS. :whistle:</blockquote>

<span class="bbcode_spoiler">
Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις...<img src="https://media.giphy.com/media/FFtAE4Twgv8cM/giphy.gif" alt="giphy.gif" class="bbcode_img" /></span>

 

zombiecow

Blackguard
Joined
Nov 26, 2013
Messages
1,358
Να φανταστω και οι δυο εχετε αντανακλαστικα Μπορατσου και γι'αυτο δεν παιζετε FPS; :trollface:
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Το κάθε ένα έχει την γλύκα του.

Στα action φανατίζεσαι και το αδιάκοπο τάκα τάκα του πολυβόλου ή το το χλατς χλουτς του σπαθιού ακούγεται σαν μουσική στα αυτιά σου , και εσύ σαν νέος Τσακ Νορις ξέρεις ότι τίποτα δεν σε σταματά. Μέχρι που τρως μια ξεγυρισμένη από το πουθενά και βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα. Κάτι όμως που σε κάνει να πεισμώνεις ακόμα περισσότερο και να συνεχίζεις με περισσότερο μένος την απόλυτη διαγραφή των εχθρών σου.

Στα point and click adventure σε τραβάει η καλογραμμένη ιστορία ή η καφρίλα σε κάποια. Είναι η υπέρτατη χαλάρωση. Απλαμβάνεις την ιστορία και ταυτόχρονα βάζεις και το νιονιο να δουλέψει για να λύσεις τους γρίφους τους. Αξία όταν ξεκολήσεις μόνος σου από το σημείο που έχεις φάει ώρες, ανεκτίμητη.

RPG. Ο κάθε ένας τα λατρεύει για τους δικούς του ξεχωριστούς λόγους. Εγώ τρελαίνομαι γιατί εκτός ότι σε μεταφέρουν σε κόσμους επικούς , όπου το ορκ και το έλφ είναι καθημερινό πλάσμα ( ευτυχώς ο δράκος όχι και τόσο), υπάρχει έντονο το στοιχείο του rp. Γιατί όπως και να το κάνουμε, το rp είναι το αλατοπίπερο του παιχνιδιού και του κρεβα...

Τα αθλητικά είναι όλα τα λεφτά όταν έχεις και έναν φίλο σου να παίζετε μαζί. Ομοίως και τα fighting. Όπου οι virtual φαπες γίνονται εύκολα πραγματικότητα όταν ο chosen σπαμάρει την Mei-Li...

Σε αυτά όμως που δεν αντιστέκομαι με τίποτα , και είναι προφανώς και η ψήφος μου, είναι παντός είδος simulator. Ειδικά όταν πρόκειται για αεροπλάνα. Είχα πάντα κόλλημα με την πάρτι τους και τα πράγματα γίναν ακόμα χειρότερα όταν μου εξήγησαν κάποια πράγματα στο flight simulator και πλέον μπορώ να διαβάσω χάρτες, και να βρω τον δρόμο μου μόνο με την βοήθεια των οργάνων. Ειδικά όταν πετάς σε server με παίκτες που έχουν τον ρόλο του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας είναι απλώς ΤΡΕΛΑ!!!
 

shodanas

Gelatinous Cube
Joined
Jun 10, 2015
Messages
67
RPG's.

Αλλά... απεχθάνομαι με πάθος οτιδήποτε ασιάτικο.
 

armatvlos

Gelatinous Cube
Joined
Sep 11, 2014
Messages
127
Τurn based strategy
Και απο οτι βλεπω υπαρχουν 3 ακομα συντροφοι
Panzer corps κανεις?
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207


Adhan wrote:
<blockquote>Κατα τ'αλλα, Multiplayer FPS > all</blockquote>
Κουιβάμα εσύ?
</blockquote>

Κούιβαμαα! Ο τόνος στο ού, στην πρώτη συλλαβή όπως όλες οι φινλανδικές λέξεις. Ναι, Ράικονεν (αν και πιο κοντά στην σωστή προφορά είναι το Ρέικιονεν) , Λίτμανεν, Βάτανεν, Κάνκουνεν κοκ.

Κατά τα άλλα FPS = αγάπη.

https://www.youtube.com/watch?v=KwCCCHIhzbI

 
Top Bottom