What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ποιο είναι το καλύτερο Resident Evil;

Ποιο είναι το καλύτερο RE;

  • Resident Evil

  • Resident Evil 2

  • Resident Evil 3

  • Resident Evil - Cove: Veronica + Code: Veronica X

  • Resident Evil (2001) + HD Remaster (2015)

  • Resident Evil 0 + HD Remaster

  • Resident Evil 4

  • Resident Evil 5

  • Resident Evil 6

  • Resident Evil: Revelations

  • Resident Evil: Revelations 2

  • Resident Evil 7

  • Resident Evil 2 (2019)

  • Εκείνα του Paul Anderson...

  • Residen Evil 3 (2020)

  • Resident Evil: Village

  • Resident Evil 4 (2023)


Results are only viewable after voting.

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,850
Δεν το έχω παίξει (!!!) αλλά από αυτά που βλέπω πως έχουν αλλάξει, όντως μοιάζει σαν ένα καινούργιο game. Να δεις που ένα rmk θα μπει για υποψηφιότητα για GOTY 2023.

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Εγώ για σένα η Κάντι yo #misheardlyrics #nostalgia #hype


Μερικές σημαντικές στιγμές

11.53
Χωρίς τον σκύλο δεν πάμε πουθενά capcom.
σορυ μέητ

17.00
πάμε κι όπου β... sheeeeeeeeiiiit

17.26
H Πέτα θα ήταν αντίθετη με αυτό.

21.17
You just don't turn it off

Μπράβο στην Κάπσκοπμ (sic) που δε λύγισε το γόνατο στο θρόνο της μοντερνοποίησης και η χρηματοπιστωτική μονάδα είναι πετσέτες αντί για ευρώ.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,050
σορυ μέητ

Ναι, τον βρήκα κι εγώ, αλλά δεν είναι ο ίδιος θέλω να ελπίζω.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Ubisoft: "ας ζητήσουμε συγνώμη και ας μην μας το ζήτησαν"
.
.
.

Capcom: "ας βάλουμε μυστικά σε ένα demo και ας μην μας τα ζήτησαν"


 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
Χαλάσανε τον Σαλαζάρ
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι λένε οι χωρικοί στο RE4?
Ταχύρρυθμα μαθήματα Ισπανικών για να μάθετε και λίγες λέξεις πέρα από τα κόμα μιέρντα πούτα μαρίκα που μάθατε από αποτυχημένο καμάκι σε Κολομβιανές όταν βλέπατε το Νάρκος

 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,050
Δοκιμάσατε parry στο ντέμο; Φοβερή προσθήκη.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706

Wait for it...

The only real miss is Ashley. In the original game, she personified essentially every problem with videogames and female characters – if not a helpless, shrieking damsel, she was an obedient robot that we shouted orders at, or otherwise, when climbing a ladder or crawling under a desk, a sex object. The remake improves on Ashley, no doubt, but still patronises and condescends to the idea that a woman – a woman! – could be of some use to the player.

In one sequence, she hands Leon a map, where she’s circled a possible route for their escape. “You did this?” Leon asks, incredulous. “Wow, keep this up and I’ll be out of the job!” There’s also a moment where she has to turn a valve – just turn a valve – and she chirpily exclaims “leave it to me, I’m good at this stuff.” It’s as if Resident Evil 4 wants you to know that it’s thought about and tried to change Ashley, but at the same time, still doesn’t really give her anything to do or to be except a thing for us to protect.

I hoped Resident Evil 4 Remake would tackle this particular aspect of the original with more vigour. Despite all its other improvements, the fact that it doesn’t makes the remake feel that much more redundant.

66f1f41d11b8b25d3d3cdea1c5f8dd8c.jpg
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
#freeAshley
#sigamigyrisoumekaivalves

Με τόσα θεμελιώδη προβλήματα και του έβαλαν 8, γελοίοι.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Ναι, είναι μία από εκείνες τις λίστες...
Από εκείνες που όλοι έχουν μία, όχι του στυλ τι πίνεις και δε μας δίνεις, clickbait κλπ.

Για αυτό που έχει στην πρώτη θέση συμφωνώ - αν και τα νέα 2 και 4 είναι πολύ σκληρός ανταγωνισμός πλέον - αλλά το παιχνίδι είναι πραγματικά σταθμός στο horror. Αυτό που έκαναν έμοιαζε παραλογισμός αλλά το αποτέλεσμα τους δικαίωσε: πήραν ένα παιχνίδι που άντε να είχε κλείσει τα 5 χρόνια ζωής και, γιατί έτσι, ξαναέφτιαξαν. Στην κυριολεξία.




This is a veteran RE4 player enjoying the remake! This is what I was looking for. Amazing gameplay!

Δεν ξέρω μαν μου, περισσότερο για βετεράνο των Souls τον κόβω...
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Θα καταχραστώ αυτόν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Ρεσιντεντιβιλολατρείας για να περιγράψω και τη δική μου εμπειρία, μια που πρόσφατα τελείωσα το Village.

Η πρώτη μου επαφή με το franchise ήταν στο γυμνάσιο. Ένας τσάκαλος στην Καβάλα σκέφτηκε να φτιάξει κάτι σαν πρώιμο νετ καφέ στήνοντας 5-6 κονσόλες Playstation, SNES και SEGA Mega Drive σε έναν "κενό" χώρο του βιντεοκλάμπ του. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο απόγευμα, οι νέρντουλες της γειτονιάς μαζευόμασταν εκεί για κάψιμο (δεν θυμάμαι καν τις χρεώσεις τώρα πια). Κυριαρχούσαν το Donkey Kong Country, το Mario Kart, τα Mortal Kombat II και III, φυσικά ο Sonic, κι ένα beat 'em up με τους Power Rangers. Οι λίγο μεγαλύτεροι ή/και πιο τολμηροί, μαζευόταν γύρω από το Playstation για να παίξουν το ολόφρεσκο και τρισδιάτατο (ουάου) Resident Evil. Θυμάμαι οι υπόλοιποι να χαζεύουμε -από ασφαλή απόσταση- το σκηνικό με τα λυσσασμένα σκυλιά στην τραπεζαρία, το άνοιγμα κάθε πόρτας με το χαρακτηριστικό μαύρο κενό να χάσκει προτού αποκαλυφθεί το δωμάτιο, και φυσικά τις μάχες με τα σκόρπια ζόμπι στους διαδρόμους. Τότε ήμουνα μεγάλος χέστης κι ούτε καν μου περνούσε απ'το μυαλό να κάτσω να παίξω μόνος μου ένα τέτοιο παιχνίδι (άσε που δεν είχα και κονσόλα).

Με την πάροδο των χρόνων, φυσικά, η σειρά γιγαντώθηκε και θυμάμαι κάθε τόσο να διαβάζω reviews (στο PC Master κυρίως) για τα sequels και την κυμαινόμενη ποιότητά τους, αλλά ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να ασχοληθώ, ίσως κι επειδή είχα μείνει πλέον τόσο πίσω που μου φαινόταν ταλαιπωρία να ξεκινήσω. Όλο αυτό άλλαξε με το remake του RE2.

Και φτάνω -επιτέλους- στο διά ταύτα: την τελευταία τετραετία, που αποφάσισα να γνωρίσω επιτέλους τη σειρά (στη σύγχρονη εκδοχή της) έπαιξα κατά σειρά τα remakes των Resi 2 και 3, μετά το 7 και τώρα το Village. Ρε σεις (Resis?) έχω πάθει πλάκα! Αυτή η καλτ, μπιμουβάδικη αισθητική, τα τραβηγμένα σενάρια/setpieces, το σχεδόν κωμικό gore, ο εκπληκτικός φωτορεαλισμός της RE Engine (ίσως η αγαπημένη μου μηχανή γραφικών εκεί έξω), η αγωνιώδης δράση, τα αποτελεσματικά ψήγματα horror... Εντάξει, οι πρωταγωνιστές μου είναι πάντα ψιλοαδιάφοροι, οι κακοί είναι τέρμα γραφικοί και χαρ χαρ χαρ, το σενάριο/lore μάλλον δεν θα βγάλει ποτέ πουθενά αλλά το πακέτο είναι ΤΟΣΟ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ που δεν με ενδιαφέρει στο ελάχιστο. Απλά θέλω να μπω στην επόμενη σάπια πόλη/χωριό/έπαυλη, να πολεμήσω το επόμενο τερατούργημα, να ψάξω κάθε γωνιά για το pouch που θα μου διευρύνει το inventory, να βρω σφαίρες για τα "καλά" όπλα – γενικώς δεν τη χορταίνω τη φάση.

Δεν έχω κάποιο επιμύθιο, απλά ήθελα να μοιραστώ αυτό τον ενθουσιασμό που μου έχουν προκαλέσει τα Resi τώρα ξαφνικά στα gaming γεράματα. Kαι να χειροκροτήσω την Capcom, που δεν επαναπαύεται στην αναγνωρισιμότητα του brand name και τη σιγουριά της συνταγής zombie + splatter αλλά κάθε τόσο της κάνει mutate μπολιάζοντας με νέες ιδέες (π.χ. προοπτική πρώτου προσώπου) ή settings, υποστηρίζοντάς τα κάθε φορά με πρωτοκλασάτα production values.

Μπόνους το scalability της RE Engine που επιτρέπει στα παιχνίδια της να τρέχουν άψογα μέχρι και στο Deck. 👌
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,050
Άτσα και fake!
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Έτσι τα θέλω τα ζόμπι. Ένα ένα και σε 5 μέτρα απόσταση! Πόσα τσεκούρια χωράνε στην τσέπη του;
 
Top Bottom