What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ποιο ηταν το παιχνιδι που αναγκασε να κανω αναβαθμιση στο συστημα!

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
δεν θελω τρελλες... ολοι κατα βαθος εξαιτιας καποιου παιχνιδιου την καναμε την αναβαθμιση...
για μενα ο τιτλος αυτος ηταν η dota 2....

αφου πλεον στο φορητο με την 4530, μεσα σε μια μαχη, επεφτε συχνα στη γειτονια των 10fps.... 'επρεπε κατι να γινει'
η 7480 του 5300 ηταν σαφως ανωτερη και εξασφαλιζε παντου 25+fps στη dota2

...αλλα μετα εγινα απληστος και ηθελα να δω ολα τα τελευταια games, οποτε κατεληξα με μια 7790... thats another story.
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Πίσω στο 2003-4

Prince Of Persia, the Sands of Time. Ήμουν μικρός τότε και μου φαινόταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ να γράφει στo κουτί: GeForce 3 or higher - excluding GeForce 4 !!!

Οπότε η GeForce 4 αντικαταστάθηκε από την GeForce 5700LE και φχαριστήθηκα παιχνίδι. Και αυτή ήταν η μια και μοναδική αναβάθμιση που έχω κάνει ποτέ, άι σιτ γιου νοτ.

(Ακολούθησαν πάμπολλες ώρες NFS Underground, Tony Hawk's Pro Skater 3-4. Good times, man <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> )
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Το Might and Magic VII : For blood and Honor, όχι γιατί ήταν βαρύ (μου έτρεχε άνετα) αλλά γιατί δεν είχα κάρτα γραφικών της προκοπής και δεν μπορούσα να απολαύσω τα γραφικά στο max (π.χ. η επιλογή για lighting μου ήταν κλειστή χωρίς να μπορώ καν να την ανοίξω, με είχε επηρεάσει τότε και το review του ΑΠΤ για τα νέα γραφικά της MnM σειράς). Τότε άρχισε ένας πόλεμος νεύρων στο σπίτι (ξέρετε τι γίνετε όταν ένας πιτσιρικάς ΘΕΛΕΙ κάτι) και κατέληξα να κοτσάρω στο τότε pc μια 3dfx Voodo 2 (αν θυμάμαι καλά 2 ήταν!) Και εγένετο lighting! Η πλάκα είναι ότι πλέον κάτι lighting και shadows τα κλείνω μόνος μου γιατί με κουράζουν στα μάτια (θέλω όσο ποιο καθαρά γίνετε τα γραφικά, ας είναι και χειρότερα τεχνικά) <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Έτσι, για να είμαι φανταστικός και ρετρό :η πρώτη μου συνειδητή αναβάθμιση για παιχνίδι, ήταν για το Teenage Mutant Ninja Turtles της CAPCOM, στον ηρωϊκό 8086 μου με την τετράχρωμη CGA. Είχα θυμάμαι 512ΚΒ (προσοχή, ΚΙΛΟΜΠΑΪΤ) RAM και το παιχνίδι ήθελε 640Κ ώστε να μπορεί να φορτώσει τα επίπεδα μετά το πρώτο. Μιλάμε για τη μεταφορά του κλασσικού beat 'em up, η οποία έδειχνε παραδεισένια υπέροχη τω καιρώ εκείνω.

Το είχα πρωτοβάλει και είχα πραγματικά σαλτάρει με την αγνή ποιότητα (Η αληθινή ταυτότητα του Σρέντερ αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια σας, τυχεροί) και μόλις είδα το black screen μετά την πρώτη πίστα, ίσα που δεν με έπιασαν σπασμοί. Γρήγορα κλάψα στο Μαστροπέτρο και βόλτα σε γνωστό hardware-άδικο της εποχής για το πολυπόθητο DIMMάκι των 128KB.

Άνοιγμα του κουτιού, κούμπωμα και ω δόξα, ω ευτυχία, πέντε μαγικά επίπεδα των Χελώνων Νίντζα ήταν επιτέλους δικά μου για να τα ξεβρωμίσω από τους Ποδαράδες!

Ο μικρός Μποράτσος έκανε Χριστούγεννα νωρίς εκείνη την ημέρα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,438
Χμμμμ. Από την στιγμή που έστειλε η θεία το PC, έχρηζε αναβάθμισης. Βέβαια σαν καλό geek, έκανα όλα τα κόλπα που χρειάζονταν για να την αποφύγω. Η πρώτη αναβάθμιση, έγινε αλλάζοντας την δοξασμένη GeForce 4 MX μου (BTW για εμένα, η Nvidia έπαψε να είναι αδιαμφισβήτητη επιλογή μετά την GeForce 4 σειρά), με την Geforce 5200 του συγκάτοικου, τσίμπησα και 2 χ1 GB μνήμη (τα 512 ΜΒ που είχα δόθηκαν στον συγκάτοικο), άλλαξα και τον 80GB PATA δίσκο με ένα SATA 500GB, και μπορούσα να παίξω CnC 3, CoH, και CoD 4.
¨Ελα όμως που μετά από λίγο τα έφτυσε το PC... Πάλι συνάδελφος φοιτητής με καβάτζωσε. Τσίμπησα από αυτόν μνήμη, κάρτα γραφικών, και μητρική, και αγόρασα επεξεργαστή και τροφοδοτικό καινούρια. Πλέον τα έπαιζα όλα, σε top γραφικά (βοήθαγε και το ότι έχω μικρή οθόνη). Τώρα μάλλον για τον Γουίτσορα τον 3ο τον μεγαλο...σπαθή :lol: θα τα ακουμπήσω, αν και δυστυχώς τα οικονομικά πλέον είναι πολύ χαλιά, και υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,294
Lord Of The Rings 3. Είχα την Voodoo μου η οποία δεν το σήκωνε και στην τύχη, σοβαρά μιλάω, πήα την 5200. Μετά ήταν που άρχισα να καταλαβαίνω τι γίνετε στον κόσμο του hardwhare. Μέχρι τότε είχα 5GB σκληρό και όταν έφτασα να μην μπορώ να βάλω κάτι πιο καινούργιο πήγα κατευθείαν σε νεο σύστημα. Αν και τον έχω ακόμη στο χωριό για να παίζω κανένα AoE II πλέον ο ήχος του IDE με εκνευρίζει <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Επίσης αλλαγή που έχω κάνει ήταν για χάρη του Oblivion να αυξήσω τη RAM μου από 1 σε 3 και να πάρω σκληρό γιατί βλέπετε έχω και ψύχωση και δεν σβήνω εύκολα αρχεία, το οποίο με ανάγκασε να πάρω και τροφοδοτικό.

Για τις ανάγκες του πρώτου Witcher πήρα μία Phillips 227E, το είχα λιώσει πιο πριν στην 14" CRT που αποχωρίστηκα πέρυσι αλλά όταν το είδα σε κάποιον γνωστό το ξαναερωτεύτηκα και αποφάσισα να του κάνω τα παιδιά του αφού τότε την είχα πάρει προσφορά 80Ε. Για το τρίτο μέρος της σειράς προβλέπω να κάνω πιάτσα σε παραθαλάσσιο μέρος της πόλης της Πάτρας για να τα ξηλώσω όλα από την αρχή
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Το Oblivion!

Το σύστημα που είχα τότε ήταν με μια ATI radeon 9550 + celeron + 1GB ram αν θυμάμαι καλά και δεν έτρεχε κανένα πρόσφατο παιχνίδι. Αντικατασταθηκε με Core 2 Duo E8400 + 8800GT + 2gb ram που ήταν πολύ δυνατό setup τότε. Το αστείο είναι ότι Oblivion το έπαιξα πολυυύ αργότερα, η αναβάθμιση όμως άξιζε και με το παραπάνω.
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Για το Witcher 2 άλλαξα τη κατά τ'άλλα αξιοπρεπέστατη 8800GTX με την HD4890.
 

zombiecow

Blackguard
Joined
Nov 26, 2013
Messages
1,358
2 words and TL;DR : Doom 3.


<blockquote>Wall of Text mode<span style="color:#ff0000"> /on</span></blockquote>

Back in the day, ειχα ενα υπεργαματο συστημα που φοραγε μια GeForce 2 με εναν single core Celeron.

Εφτασε Αυγουστος μηνας του 2004. Το hype train που ακολουθουσε το Doom 3 ειχε παρει φωτια. Ηταν το παιχνιδι που ολοι περιμεναμε με τρελα και εκσταση.

Φτανει η μερα που θα γινοταν το meeting με τον "θειο", ο οποιος θα μου εφερνε το πολυποθητο Χαμο 3. (Ειχα ISDN συνδεση τοτε. Το να κατεβασω το παιχνιδι απο τορεντ θα μου κοστιζε περισσοτερα απο το να το παρω original. Και μιας και ημουν μολις 13, το να μαζεψω λεφτα να το παρω on release, απλα ηταν αδυνατο).

Πηγαινω με τον πατερα μου στο rendezvous point. Γινεται η συναλλαγη και περνουμε το δρομο του γυρισμου.

This is it. I finally have it in my hands.

Ανεβαινω σπιτι τρεχοντας, μπαινω στο δωματιο, κουναω το ποντικι για να βγει εκτος standby το PC. Ηταν ολα μελετημενα στην εντελεια. Βαζω το Verbatim δισκακι και ξεκιναω το install. Ολα καλα, ολα τελεια. Περναω το "σπασιμο", διπλο κλικ στο shortcut.

Μπαινω στο menu και αρχιζω να βλεπω το slideshow.

"Φταιει η κακη αντιγραφη" λεω. Ολα καλα, ολα τελεια. New game. Το slideshow συνεχιζεται. Φταινε οι drivers. Κατεβαζω κατι πειραγμενους που εβγαζε ενα παλικαρι για μεγιστο performance. Ολα καλα, ολα τελεια. Τρεχω το game, παλι slideshow.

"Δεν μπορει" λεω, "κατι εγινε λαθος στο install". Uninstall, re-install. No luck.

"Μαμαααααα πρεπει να κανω αναβαθμιση, ΤΩΡΑ!!!!!111"

Παλευα βδομαδες να πεισω τους δικους μου να μου παρουν μια καρτα γραφικων.
(Οντας ασχετος πιτσιρικας, νομιζα οτι μονο η καρτα γραφικων εφταιγε που δεν ετρεχε το παιχνιδι).

Διαβαζα οσο δεν ειχα διαβασει ποτε στη ζωη μου, για να βγαλω καλους βαθμους ωστε να εχω το ace up my sleeve για να εχουν λογο να μου κανουν το χατιρι. Τα καταφερα. Εφερα διαγωνισμα μαθηματικων με καθαρο 20.

Περνω το οκ απο τους δικους μου να ψαξω καρτα γραφικων, μεχρι περιπου €70 αν θυμαμαι καλα. Deal!

Μπαινω στο φορουμ του Pc Master και αρχιζω να διαβαζω αρθρα περι performance issues για το Χαμο. Πεφτει το ματι μου πανω σε ποστ fellow συν-forum-ητη.

"Υπαρχει πολυ καλη προσφορα σε μαγαζακι κοντα στο Πολυτεχνειο. ΑΤΙ Radeon 9600XT στα €75 περιπου."

This is it! "Μαμαααααα θελω αλλα €5, βρηκα την καλυτερη καρτα γραφικων στον κοσμο!!111"

Την απεκτησα την επομενη μερα, αμεσως μετα το σχολειο, οπου πηγα τρεχοντας με φιλαρακι στο εν λογο μαγαζακι.

Γυρναω σπιτι, τρεχοντας. Ξηλωνω την GeForce, κουμπωνω την ATI. Αναβω PC. Τρεχω Χαμο 3.

Παιζω μιση ωρα, χεζομαι πανω μου απο τον φοβο, το κλεινω. Uninstall.

Totally worth it.

The end.


<blockquote>Wall of Text mode<span style="color:#ff0000"> /off</span></blockquote>

Υ.Γ. Ευτυχως, λιγους μηνες μετα απεκτησα το Half Life 2. Οποτε δεν πηγε χαμενο το upgrade. Ετρεχε τελεια σε full αναλυση 1024 x 768. Ημουν ευτυχησμενος.

Απο τοτε δεν ειχα μπει στον κοπο να κανω upgrade. Η 9600XT ηταν ενα τερας και ετρεχε τα παντα για περιπου 3-4 χρονια. Ωσπου αναγκαστηκα να αγορασω μια μεταχειρησμενη GeForce 5200 για να μπορω να παιζω Pro Evolution Soccer στα high :whistle:
 

theonirvana

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,230
το 2010 οταν και αρχισα να ασχολουμαι με το pc gaming.πριν επαιζα ελαχιστα παιχνιδια στο pc.αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να εχω ξεμεινει μεχρι εκεινη τη χρονια με ενα pc απο το 2003-2004 με 512ram και καρτα γραφικων που ουτε που θυμαμαι.
τεσπα,το 2010 βγηκε το WoW Cataclysm και εριξα μια ματια στις απαιτησεις,ειδα οτι δεν το σηκωνει το pc μου και πηρα καινουριο.νομιζω 7 χρονια χωρις αναβαθμιση χωρις τιποτα τα εβγαλε τα λεφτα του το παλιο :spiteful:

EDIT:δεν ξαναχρησιμοποιησα κονσολα απο τοτε(μονο κατι Pokemon στο DS-3DS)
 

sandwraith_

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
574
Αγόρασα καινούργιο pc μόνο και μόνο για να απολαύσω όπως του άξιζε το Assasin's Creed 2. Εκτός του οτι ειναι το καλύτερο της σειράς μέχρι τώρα, με ανάγκασε να αγοράσω ενα μείγμα απο deluxe-harcore body parts απο ενα τεύχος του pc master. Βέβαια το 1ο μου pc το είχα απο πέμπτη δημοτικού, οπότε η αλλαγή στα τέλη 3ης γυμνασίου - αρχές 1ης λυκείου (2010 +) επιβαλόταν, αλλα ο κύριος λόγος είναι οτι ήθελα οπωσδήποτε να πορωθώ επιτέλους με το game.
 

technik

Commoner
Joined
Jan 7, 2014
Messages
21
Need for speed most wanted. Έτος 2005: Μετά από αρκετή γκρίνια στους γονείς μου κατάφερα και πήρα στα χέρια μου το πιο αγαπητό μου game μεχρι σήμερα, το need for speed most wanted. Το βάζω στο laptop (pentium 2ghz ,1gb ram και γραφικά τις intel πρέπει να ήτανε) και λιώνω για καμιά βδομαδα. Κάποια στιγμή άρχισε να κάνει τυχαίες επανεκκινήσεις.Μια ,δυο ,τρεις τα έπαιξε κανονικά το καημένο. Πρέπει να είχε καεί το τροφοδοτικο. Αυτό ήταν αρκετό ώστε να πείσω τους γονείς μου να μου πάρουν σταθερο (core 2 duo 2.13 GHz 2 gb ram ,nvidia 7600). Το αστείο είναι πως με μια αλλαγή τροφοδοτικού το λάπτοπ συνεχίζει και ζει αναμεσά μας μέχρι σήμερα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337
Το Indiana Jones & The Fate of Atlantis με "ανάγκασε" να πουλήσω την Amiga μου και να πάρω PC - οι 10+ δισκέτες δεν αντεχόντουσαν, ούτε καν με 2 drivers.

Πάντως δεν ήταν μόνο αυτό, είχε φτάσει η εποχή που τα νέα adventures σταμάτησαν να βγαίνουν σε Amiga και κυκλοφορούσαν μόνο σε PC.

Είμαι adventure-ας, τι να κάνουμε.
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,532
Ηταν πολλά, καθώς μια εποχή το φαινόμενο της αναβάθμισης ήταν πολύ πιο έντονο απ'όσο σήμερα (ύστερα από 6 μήνες το hardware σου ήταν πλέον πεπαλαιωμένο) και στο gaming αφιέρωνα το 99% του χρόνου.

Τα πιο τρανταχτά παραδείγματα που θυμάμαι ήταν Monkey Island 2 (εξαιτίας του αγόρασα σκληρό δίσκο) Wing Commander 2 (έρωτας), Mortal Kombat (ήθελε 4ΜΒ RAM, τρελό νούμερο για την εποχή άλλα άψογο port), Doom (no comment) και Dark Forces (ελέω CD-ROM). Χρονολογίες μη ρωτάτε...
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Χμμ. Δύσκολο ερώτημα. Δεν είχα ποτέ κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι για το οποίο έκανα αναβάθμιση αλλά συνήθως αν έβλεπα 2-3 παιχνίδια που ήθελα να παίξω να μην πηγαίνουν καλά, τότε έκανα.

- Quake III Arena ήταν ένα από τα παιχνίδια που με έκανε να θέλω καινούργιο PC. Ούτε κάν έτρεχε στον Pentium 133 με την S3 Virge και ο Pentium III με TNT2 του αδερφού μου δεν ήταν πάντα διαθέσιμος...
Μου πήραν (παράήμουν μικρός για να ξέρω από αυτά) έναν Celeron 900 με μία SiS ενσωματωμένη. Τουλάχιστον έτρεχα το Quake III και δεν με ένοιαζε <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />.

- Unreal II, Metal Gear Solid 2, Morrowind και άλλα

Με ανάγκασαν να αλλάξω τον Celeron 900. Πάλι μου πήρε άλλος PC, έναν Celeron 2.4GHz (μακράν οι χειρότεροι και πιο αργοί Celeron στην ιστορία της Intel και είχα την τύχη να έχω έναν) με μία GeForce FX 5600 XT. Θανατηφόρος συνδυασμός αλλά και πάλι για ορισμένα χρόνια ήταν αρκετά για να ευχαριστηθώ τα παίχνίδια που ήθελα να παίξω! Και προπάντων, έτρεχαν!

- Far Cry, Half-Life 2, F.E.A.R, Oblivion

Το ξέρω ότι έχουν μεγάλη διαφορά κυκλοφορίας μεταξύ τους αλλά κυρίως με τα τελευταία δύο είδα πως δεν τράβαγε άλλο η κατάσταση. Αρχές του 2007 λοιπόν πήρα μία 7600GS στην οποία έκανα τρελό Overclocking και πήρα έναν μεταχειρισμένο Northwood 2.8GHz. Νομίζω η RAM έφτασε πλέον τα 1.5GB.
Επιτέλους, μπορούσα να παίξω σαν άνθρωπος... Για λίγο καιρό ακόμα τουλάχιστον.

- Ομολογουμένως δεν έδωσα πολλά λεφτά για την προηγούμενη αναβάθμιση. Προς τα μέσα με τέλη του 2007 βγήκε μία πληθώρα τίτλων που πραγματικά έδειξε γιατί αξίζει να έχεις ένα πραγματικά δυνατό σύστημα. Κατάλαβα πως δεν άξιζε να δώσω άλλα λεφτά στο s478 και ξεκίνησα να μαζεύω λεφτά για να παίξω το Crysis (όλοι αυτό θέλαμε τότε χεχεχε).
Πήρα έναν C2D 6550, 2GB DDR2 RAM και μία μεταχειρισμένη 7800GTX από τον φίλο Spherical!
Βέβαια ούτε αυτή άντεξε πολύ, το καλοκαιράκι πήρα μία 4850 και ησύχασα για αρκετά χρόνια. Επιτέλους είχα ένα σύστημα που τα έσπαγε, έπαιζα ό,τι ήθελα χωρίς σοβαρές υποχωρήσεις!

Και έπαιξα και αυτό το καταραμένο Crysis με τα πάντα τέρμα!
 

giorgosmcg

Gelatinous Cube
Joined
Dec 15, 2012
Messages
196
Χμμ...τωρα προσφατως αντικατεστησα την 6870 μου με την R9 270X για να παιζω με Mantle, BF4 και Thief!
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
DOOM : ...απλά με πέρασε απο τον κόσμο της amiga στο χώρο του pc!(total upgrade!! σε κατι που χλευαζα μεχρι πριν λιγο καιρο - βλέπε pc-ιά )

NFS II κ hexen : το glide οδηγησε στην πρωτη voodoo 2...κ μετά απο ένα 6μηνο και στη δευτερη <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> .
Η viper επαιζε δυστυχως τα παντα μεσα στο πιξελιασμα κ εγώ έχοντας δει σε μηχανημα φιλου την πρωτη voodoo σαλιαριζα ασυστολα :trollface: :trollface:

sacrifice : η 770 δεν μπορουσε να το κρατησει αξιοπρεπως ..οπότε αποφάσισα κ πηγα στην πρώτη geforce 256 (παράδοξο : ...την πηρα απο το πλαισιο κ ο πωλητης εκει δεν προσπαθησε να μου πουλησει αυτη με την sdr μνημη-που ειχαν κ αμεσα διαθεσιμη-αλλα προτεινε να περιμενω αυτη με την ddr αν ηθελα max settings . Εγώ τον άκουσα κ κερδισα κ εγω κ το πλαισιο .
Σημερα θα μου πουλουσαν καμια 5450 για full gaming εμπειρια -" δε χρειαζεται να περιμενετε κυριε...εχει αυτη κ 4 gb μνημη...θα σας τρεχει τα παντα ουυυυυυυυ"
:trollface: :trollface: :trollface:
 

kingslayer

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
569
NBA live 2006 <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> μεχρι τοτε το pc της οικογενειας ετρεχε windows 98 και ουτε ξερω τι ειχε μεσα
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,158
Το oblivion με έκανε να αλλάξω κάρτα γραφικών.
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,141
Το gothic 3 με έκανε να αλλάξω την Radeon X600 XT για μια GeForce 7900 GT
 
Top Bottom