Πολύ εκνευριστικό πρόβλημα με router!

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,206
Ρε παιδιά, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, ας το πράξει, γιατί κοντεύω να τρελαθώ μ' αυτό που συμβαίνει.

Λοιπόν, εδώ και πολύ καιρό στο σπίτι είχαμε συνδεδεμένες πάνω στον router τρεις συσκευές με ασύρματη δικτύωση (2 x smartphones, 1 x laptop) και μία με ενσύρματη (desktop). Δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα.

Εδώ και τρεις ημέρες όμως, το desktop δε παίρνει IP με τίποτα από τον router. Η ασύρματη δικτύωση εξακολουθεί να δουλεύει κανονικά. Δοκίμασα να συνδέσω και το laptop ενσύρματα και δεν έπαιρνε ούτε κι εκείνο IP. Συνεπώς είναι καθαρά θέμα router. Δοκίμασα άλλες θύρες, από τις τέσσερις που έχει, τζίφος. Άλλο καλώδιο, τίποτα. Του έκανα reset, τίποτα. Ακόμη και firmware πέρασα, επίσης χωρίς αποτέλεσμα.

Λογικά το πρόβλημα θα λυθεί με μία ασύρματη κάρτα που σκοπεύω να πάω να πάρω για το desktop. Αλλά γιατί ξαφνικά ο router να μη δουλεύει με ethernet καλώδια; Πάει πουθενά το μυαλό κανενός;

O router είναι ο ΖΤΕ ΖXV10 Η108L, που δίνει η Wind. ΟΚ, το ξέρω, έπρεπε να έχω πάρει από καιρό άλλον, αλλά επειδή λειτουργούσε απροβλημάτιστα μέχρ προχθές, είχα μείνει σ' αυτόν.
 
Μήπως απλά χάλασε; ο controller του για το ethernet ξέρω γω. I m just sayin.

Είναι και πολύ ευαίσθητα αυτά μια υπέρταση, βρώμα στο δίκτυο και τα κλαις...

BTW ton ;idio router χρησιμοποιώ κι εγώ και μόνο σταθερό δεν θα το χαρακτήριζα, ειδικά το wifi του. Το ethernet δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ κάποιο θέμα...
 
Θα έλεγα πως το πρόβλημα εστιάζεται στην ενσύρματη σύνδεση, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να παίζει conflict μεταξύ αυτής και της ασύρματης, εφόσον λειτουργούν ταυτόχρονα από ότι κατάλαβα. Δοκίμασες να απενεργοποιήσεις το firewall, μήπως και φταίει αυτό; Πέραν τούτου, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...
 
η ip ειναι ip, δεν υπαρχει διαχωρισμος wifi και καλωδιου. οποτε μαλλον δεν ειναι το ρουτερακι.

τσεκαρε τις ρυθμισεις του δικτυου(dhcp κτλ)
κανε κανενα Ping στο router, τσεκαρε ρυθμισεις και στο ρουτερακι
κανενα firewall που στραβωσε;
 
Αυτά τα φτηνά κινέζικα ZTE που δίνει η WIND μεταξύ άλλων (και ο ΟΤΕ τέτοια δίνει) είναι επιεικώς της πλάκας.
Μην πάρεις ούτε στικάκι ούτε τίποτα. Ζήτα να σου το αλλάξουν.
 
^Κοινώς βάψτο μπλε....
 


ccwr wrote:
Μήπως απλά χάλασε; ο controller του για το ethernet ξέρω γω. I m just sayin.

Είναι και πολύ ευαίσθητα αυτά μια υπέρταση</blockquote>

Χμμμμ, κι όμως, το πρόβλημα ξεκίνησε μετά από διακοπή ρεύματος! Λες;;;;




headless wrote:
Ζήτα να σου το αλλάξουν.</blockquote>

Δε νομίζω να μου το αλλάξουν ρε συ μετά από τόσο καιρό που το έχω.

Αν ήταν το firewall ρε παιδιά, έτσι ξαφνικά και μόνο σε ενσύρματη δικτύωση θα έβγαζε θέμα;



 


manos425f wrote:
Χμμμμ, κι όμως, το πρόβλημα ξεκίνησε μετά από διακοπή ρεύματος! Λες;;;;</blockquote>

99%

Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις να το αλλάξεις, ακόμα και στην ΔΕΗ μπορείς να απευθυνθείς αν και είναι μπλέξιμο...

 
το tinywall που εχω εγω, καλο, ευκολο στην χρηση, δωρεαν κτλ ωρες ωρες τρωει σκαλωμα και κοβει συνδεσεις.ετσι για πλακα.
 
Welcome to the club που λένε και στο χωριό μου. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ. Φυσικά και δεν στο αλλάζουν εφόσον έχει περάσει καιρός όπως λες. Επομένως πάμε στις δύο επόμενες λύσεις. Ή αλλάζεις ρούτερ ή παίρνεις στικάκι. Προσωπικά, έπραξα το δεύτερο.
 
Μάνο, παρόμοιο πρόβλημα είχα και εγώ, μετά από πτώση τάσεως. Σε εμένα έκαψε την θύρα του router που ήταν ο σταθερός, χάλασε το καλώδιο ethernet, και η onboard NIC. Αν θυμάμαι καλά, έχεις μητρική Gigabyte. Αυτές έχουν διαγνωστικό μέσα στο BIOS. Κάνε έναν έλεγχο , και δες τι σου βγάζει.
Αν έχεις smartphone, μην πάρεις στικάκι, κάνε tethering με το τηλέφωνο.
 
Ρε παίδες γιατί να μην αλλάζουνε το ρούτερ μετά από τόσο καιρό? Τόσα λεφτά τους δίνουμε κάθε δίμηνο, ένα ρούτερ που θα χαλάσει μια στο τόσο (που απ' ό,τι κατάλαβα είναι και της πλάκας συνήθως) δεν νομίζω να τους κοστίζει και τίποτα.
Προσωπικά, Μάνο, εφόσον είναι χαλασμένο θα πρότεινα να επικοινωνήσεις με τη Wind και να τους πεις να σου δώσουν καινούργιο (δωρεάν πάντα).
 
Στην συνδεση με οτε, πας το χαλασμενο και σου δινουν νεο, δωρεαν. Γιατι να μην συμβαινει και στην wind αυτο; Αν δεν πηρες ακομη.. παρε κανα τηλερφωνο να δεις τι θα σου πουν. Αλλιως, νομιζω λιγο δυσκολο να επισκευαστει μιας και χαλασε. Μαλλον θα πας για αγορα νεου
 


Nina wrote:
Μαλλον θα πας για αγορα νεου</blockquote>

Όπως έγραψα και στο αρχικό post, η ενσύρματη δικτύωση δε δουλεύει, η ασύρματη είναι μια χαρά. Άρα απ' το ν' αγοράσω άλλον router, μπορώ να πάρω μία εσωτερική PCI / PCIE wireless κάρτα ή ένα USB stick και να κάνω ασύρματα τη δουλειά μου και στο desktop.

 
Στη HOL, κάθε χρόνο που θέλω να μου στείλουν το νέο Netfaster, τους παίρνω τηλ και τους δηλώνω πως "χάλασε" το παλιό, ποτέ δεν μου το έχουν ζητήσει πίσω.
Δοκίμασε, δεν χάνεις τίποτα.
 
απλά να προσθέσω το +1 για να ζητήσεις αντικατάσταση, αν σου πουν μα και μου κάνε και λίγη φασαρία, πες θα πας στη hol που τα αλλάζουν πχ

Από όσο ξέρω ο πάροχος πρέπει να σου παρέχει τον εξοπλισμό δικτύωσης, και εμένα στην hol μου έχουν κάνει 2-3 αντικαταστάσεις σε χαλασμένα εκτός εγγύησης router.
 
Τέλεια. Πάει που πάει η μέρα κατά διαόλου, τώρα διαβάζω εδώ μέσα ότι τα ZTE είναι για τα σκουπίδια. Εχω ένα της CYTA. :pope: :pope:
 
δεν είναι για τα σκουπίδια, για τα σκουπίδια είναι αυτά που δίνουν οι πάροχοι, αν πάρεις ΖΤΕ από το εμπόριο η ποιότητα του θα είναι καλύτερη.
Φαντάσου ότι Phillips έχω έχει κρατήσει μια ζωή, αλλά το Phillips router της otenet με το ζόρι έβγαλε 2 χρόνια.
 
Back
Top