Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Καλημερούδια.
Μα βγαίνει και τα λέει ο Σαλμάς, ο ΠΘ ήξερε για όλα.
Αν δεν ήξερε τότε είναι ανίκανος να διοικεί και προτιμώ να βάλουμε ένα καρότο στην θέση του.
Ξέρει για όλα όμως και ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ είναι επικίνδυνος και φτάνει στα όρια του μίσους προς την χώρα που κυβερνάει.
 
προφανως ηξερε οτι καποιοι εκει περα ΤΡΩΝΕ. δεν νομιζω να ενδιαφερθηκε για παραπανω λεπτομερειες. εξαλλου αλιμονο αν δεν ξερει τι εστι λευτερης π.χ. Υποτιθεται οτι ειναι προσωπικοι, οικογενειακοι φιλοι.

το ιδιο λεμε, μαντνες. αν δεν ξερεις (και καλα) για τιποτα απ οσα συμβαινουν, τοτε τι κανεις εκει πανω? αλλά μαλλον οι συμπατριωτες μας αλλιως το σκεφτονται.
 
Για πάμε λίγο οι μένουμε Ευρώπη!

Καταλάβατε τώρα γιατί τόση πρεμούρα από αυτούς και τους δικούς τους επι συριζα; Εκατό κακά είχε ο Αλέκος, αλλά αυτό το χάλι δεν γινόταν.
Ευτυχώς γίναμε αποικία για την γερμανική οικονομία, διότι αλλιώς μας βλέπω να κάναμε παρέα με την Αγγλία.
 
Είναι τόσα πολλά που σκάνε που δεν προλαβαίνουμε. Άσε και τα όσα περνάνε στα μουλωχτά τώρα που η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη σε 2-3 μεγάλα. Πχ, 13ωρο εργασίας, μεταναστευτικό, φωτιές, αφήνουμε λίγο στην άκρη τα Τέμπη, ο Φλωρίδης ορίζει άλλον από αυτόν που ψήφισαν οι δικαστές για πρόεδρο του ΑΠ και άλλα. Όλα Υ ΠΕ ΡΟ ΧΑ!
 
Το 13ωρο δεν θα έπρεπε να αποτελεί νέο όταν η διάταξη προβλέπει ήδη «παράνομη» υπερωρία με 72 ώρες εργασίας την εβδομάδα δηλωμενες στο εργανη και όλα αυτά σε έναν εργοδότη.

Η μη τήρηση των προϋποθέσεων για πραγματοποίηση νόμιμης υπερωριακής απασχόλησης, την καθιστά μη νόμιμη και χαρακτηρίζεται ως παράνομη υπερωρία. Για κάθε ώρα παράνομης υπερωρίας ο μισθωτός δικαιούται αποζημίωση ίση με το καταβαλλόμενο ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά εκατόν είκοσι τοις εκατό (120%) (αρθ. 58, Ν.4808/2021).
 
η κλασικη εκφραση "εργασιακος μεσαιωνας" ουτε που ξεκιναει να περιγραφει αυτο που συνεβη και που οπως λεει ο μαντνε εχει περασει στα ψιλα. ανοιξε οχι παραθυρο, αλλά πορτάρα για 13ωρο. ειδικα σε τομεις οπως σεζον στα τουριστικα επαγγελματα ή στα ντιλιβερι η π.χ. στους εργαζομενους στα φαστ φουντ...
ο νομος γραφει οτι θα πρεπει, λεει, να συμφωνει ο εργαζομενος γι αυτο. ναι, ναι, οκ. φανταστειτε διαλογο: "μπρο, ΕΧΕΙΣ επιλογη. 13 ωρο η απολυση?"
αν πει οχι ο εργαζομενος, απλα απολυση και προφανως χωρις αποζημιωση, αφου δεν εχουν συμπληρωθει οι χρονικες προυποθεσεις για την ληψη της.

ενταξει ειμαστε.
 
ΕΛΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΠΙΠΑ ΚΩΛΟ ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ 14ΩΡΑ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΩΣ 7ΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΙΝΩ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΤΙ ΕΙΠΕΣ, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ? ΟΚ ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ, ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ (προσλαμβάνει στη θέση του έναν 18χρονο που θα δουλέψει πρόθυμα και 20ωρο αν χρειαστεί)
 

Κοινώς η διάταξη θεωρεί ως φυσιολογικό να εργάζεται ο άλλος 12 ώρες (βάσει 6ημέρου). Όπως είπα ήδη, όλα Υ ΠΕ ΡΟ ΧΑ!

EDIT
Κατ εμέ το πρόβλημα δεν είναι το 13ωρο αυτό καθεαυτό αλλά η εσκεμμένη δημιουργία μιας κατάστασης κατά την οποία το 8ωρο δεν φτάνει για να ζήσει κάποιος με αξιοπρέπεια. Just my 2 cents.
 
Last edited:
Κάτι που ξέχασα. Στην προηγούμενή μου δουλειά δουλεύαμε κόντρα βάρδιες. Για όποιον δεν γνωρίζει, σημαίνει ότι αν ήσουν στην πρωινή βάρδια, έπιανες ξανά στην βραδινή. Δηλαδή είχες 8 ώρες να οδηγήσεις, μπρος πίσω, να φας, να πλυθείς και να κοιμηθείς.
Στην εργανη δηλωνόταν κανονικά. Στην επιθεώρηση εργασίας που το ανέφερα μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι εφόσον το σύστημα του εργανη το δέχεται.
Φυσικά. Τι να κάνεις στον Μυτιληναίο; Τον καινοτόμο επιχειρηματία;

Επίσης, να σημειωθεί ότι τα νούμερα που πόσταρε ο Φραπές, ο Ορθοδοξος, ο Ρεηκουητικό, αφορούν τις δηλωμένες ώρες. Ειδικά τώρα με τις κάρτες, είναι σύνηθες να λένε στον εργαζόμενο βγες και ξαναμπές, όταν αυτός δουλεύει δηλωμένη υπερωρία.
 
Κάτι που ξέχασα. Στην προηγούμενή μου δουλειά δουλεύαμε κόντρα βάρδιες. Για όποιον δεν γνωρίζει, σημαίνει ότι αν ήσουν στην πρωινή βάρδια, έπιανες ξανά στην βραδινή. Δηλαδή είχες 8 ώρες να οδηγήσεις, μπρος πίσω, να φας, να πλυθείς και να κοιμηθείς.
Στην εργανη δηλωνόταν κανονικά. Στην επιθεώρηση εργασίας που το ανέφερα μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι εφόσον το σύστημα του εργανη το δέχεται.
Φυσικά. Τι να κάνεις στον Μυτιληναίο; Τον καινοτόμο επιχειρηματία;

Επίσης, να σημειωθεί ότι τα νούμερα που πόσταρε ο Φραπές, ο Ορθοδοξος, ο Ρεηκουητικό, αφορούν τις δηλωμένες ώρες. Ειδικά τώρα με τις κάρτες, είναι σύνηθες να λένε στον εργαζόμενο βγες και ξαναμπές, όταν αυτός δουλεύει δηλωμένη υπερωρία.
Εργάζομαι κυλιόμενο τα τελευταία 25 χρόνια, κάτι ξέρω. Καλή ώρα σχόλασα 2 (μια ώρα πρίν ) και στις 10 το βράδυ δουλειά πάλι. Η διαφορά είναι πως εμείς υπογράφουμε ανά 6 μήνες πως αποδεχόμαστε το συγκεκριμένο πρόγραμμα βαρδιών και είναι όλοι νόμιμοι.
 
να γυρισουμε λιγο στο φραπε - γκέιτ.
κοιταξτε τι απαντουσε ο τοτε υπουργος γεωργιας (ετσι τον λεω, βαριεμαι να γραφω...) λιβανός το 2021 σ ερωτηση στην βουλη για τον οπεκεπε... προφανως ειχε βρει/μαθει τι ακριβως γινεται κι εψαχνε τροπο να σταματησει η μασαμπούκα που κυριως συνεβαινε στην λεβεντογέννα λογω λευτερη και φραποχασαπη:


ιν ρετροσπέκτιβ, αποκτά άγρια ομορφιά η παρακατω αφισα που ειχε εμφανιστει ξαφνικα σε διαφορες αγροτικες περιοχες τση κρήτης λιγο αργότερα. μαι εξπεκτέισονς, ξεκαθαρα.
δηλ. μετα απο ολα αυτα, αν και τωρα δεν κουνηθει φυλο, οπως τελικα εγινε με τις υποκλοπες ας πουμε, ειναι για ν αλλαζουμε ολοι μαζι χωρα, ή και πλανητη ακομα ακομα....


kakourge_apatewna_livane.jpg
 
Last edited:

Ο Γρύλλος Παπαδάκης είναι αγροτοσυνδικαλιστής της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη και το όνομά του φέρεται να εμπλέκεται στις συνομιλίες που έχουν διαρρεύσει αναφορικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σε μια εμφάνιση του στο One Channel, αντί να δώσει απαντήσεις επί της ουσίας, επιχείρησε να αλλάξει τη συζήτηση, «απειλώντας» με βεντέτες, αν συνεχιστεί η δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Μάλιστα, κάλεσε τα ΜΜΕ να σταματήσουν τις αποκαλύψεις και τους εισαγγελείς να παρέμβουν, γιατί όπως είπε «δεν μπορούμε να βάλουμε οικογένειες να σκοτωθούμε».

«Όλες οι συνομιλίες και όλα που έχουν βγει στον αέρα, κακώς έχουν βγει στον αέρα γιατί βλέπουμε πως ο ένας κατηγορεί τον άλλον (…) κινδυνεύουμε για σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Κινδυνεύουμε να κηρυχτεί στο νησί της Κρήτης βεντέτα και μεγάλου βαθμού βεντέτα», δήλωσε χαρακτηριστικά, προκαλώντας εύλογες αντιδράσεις.

Ρε σταματήστε να ερευνάτε τα σκάνδαλα, θα αρχίσουν να αλληλοσκοτώνονται οι καημένοι.
 
εγραψα υποκλοπες παραπανω σαν παραδειγμα, αλλα προσπαθωντας να παρακολουθησω οσα προλαβαινω απ τα κατορθωματα του μαντνες, επεσα πανω σ αυτο. ρε, μονο εμενα δεν παρακολουθουσαν (χμμμ, δεν ειμαι και τοσο σιγουρος τωρα που το σκεφτομαι...). και μετα λεμε γιατι εκανε πισω ο ανδρουλακης για τις παρακολουθησεις στο ατομο του.... ουπς, κρητικος και αυτος.... οκ, σταματαω εδω.


λοιπον, τι λεεεεεγαμε? α, ναι. ο γνωστος μυλωνακης ηξερε τα παντα, απο τοτε. το μονο που δεν ηξερε μαλλον ειναι οτι τα τελεφωνα τα παρακολουθουσε συγχρονως και η ρουμανα ηρωιδα....
μυλος, μυλωνακη μου.

 
Μιας και αναφέρατε το αν ήξερε/δεν ήξερε ο Μητσοτάκης κλπ.

Αν κρίνουμε από τον Βορίδη και το υπεροπτικό σκατουφάκι του, που απαντάει πάντα με δυνατή φωνή και με ύφος Εκατομμυρίων Πόουπς, τότε συμπερασματικά βγαίνει ότι όλο αυτό είναι μια βιτρίνα που τους έχει προτείνει κάποιος σκατόμυαλος επικοινωνιολόγος (βλ «Αν χτυπάς το χέρι σου και ωρύεσαι για τα λεγόμενα άλλων, τότε αυτόματα θεωρείσαι αθώος»).
Απ αυτό και μόνο, την ίδια αντίδραση δηλαδή, εγώ διαισθάνομαι...ή βασικά ΞΕΡΩ ότι και ο Μιζοτάκης γνώριζε πολλά απ αυτά που γίνονταν. Αλλά είναι τόσο σκατιάρηδες που συνεχίζουν το ίδιο εμετικό βιολί.

Ψόφο εύχομαι μπας και καθαρίσει ο τόπος από τους «Άριστους».

Και επίσης εύχομαι ψόφο στην Φον Der Lying bitch για το σκάνδαλο/μίζα με τα pfizer εμβόλια του σάπιου Μπουρλά.
 
δηλ. μετα απο ολα αυτα, αν και τωρα δεν κουνηθει φυλο, οπως τελικα εγινε με τις υποκλοπες ας πουμε, ειναι για ν αλλαζουμε ολοι μαζι χωρα, ή και πλανητη ακομα ακομα....
Τίποτα δεν θα γίνει. Επίσης, αν την Κυριακή γινόντουσαν εκλογές, με σωστούς εκλογικούς καταλόγους, πάλι πρώτο κόμμα θα ήταν η ΝΔ, για να μην σου πω και αυτοδύναμη.
 
Κοίτα να δείς κάτι πράγματα.
Από το 2005 μέχρι το 2020 τα αιγοπρόβατα στην Κρήτη από 2.233.758 έφτασαν τα 2.475.488.
Από το 2020 μέχρι σήμερα έφτασαν τα 7.812.923. Η απορία μου είναι Τι διάολο τα ταίζουν; Για αυτό τα πάνε σε άλλα μέρη της Ελλάδας να βοσκήσουν; Έχει καλύτερο γκαζόν ο Τύρναβος;
Αν μη τι άλλο ζούμε μεγάλες στιγμές.
 
Back
Top