Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Εντωμεταξύ κάτι πήρε το μάτι μου ότι οι ασφαλιστικές λένε πως θα αποζημιώσουνε το 10% των οχημάτων.
 
Εντωμεταξύ κάτι πήρε το μάτι μου ότι οι ασφαλιστικές λένε πως θα αποζημιώσουνε το 10% των οχημάτων.
10% των οχημάτων είχαν ασφάλεια που καλύπτει φυσικές καταστροφές λέει. Μου κάνει εντύπωση στην Ελλάδα των ηλίθιων που μας κυβερνάνε να μην είναι ασφαλισμένα ακόμα και για κομήτη τα αμάξια πάντως.
 


Cancelάκης ftw.

Ήρθε ουρανοκατέβατος και όλα αυτά για την καταγωγή του κτλ είναι sketchy AF, αλλά μόνο και μόνο που τρώει τόσο λυσσαλέο πόλεμο από όλους τους πυλώνες εξουσίας εγώ υπεργουστάρω.


βαλτος της πρεσβειας ειναι (οχι οτι οι αλλοι δεν ειναι), αλλα ρε φιλε ειναι εντελως ξεφτιλα για οτι εχει απομεινει απο τον συριζα τετοιοι κλοουν.
 
Τελικά τι ανακοίνωσε;
Στο ζάπινγκ τον πέτυχα να λέει κάτι αλλά μόλις είδα το απίστευτα αλαζονικό υφάκι του έκλεισα τελείως την τηλεόραση.
 
Νομίζω θα ξεπαγώσουν λέει οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα που είχαν παγώσει το '12 με μνημονιακή δεσμευση...

Τριετία και +10% στον μισθό. Αναγνωρίζονται μέχρι τρεις τριετίες.

Βλέπω ΣΕΒ - εργοδότες να βγάζουν αφρούς...
 
Τελικά τι ανακοίνωσε;
Στο ζάπινγκ τον πέτυχα να λέει κάτι αλλά μόλις είδα το απίστευτα αλαζονικό υφάκι του έκλεισα τελείως την τηλεόραση.

– Ξεπαγώνουν από 1η Ιανουαρίου 2024 οι «τριετίες» και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας που βρίσκονταν σε αναστολή απ’ το 2012.

– Αύξηση των αμοιβών στο Δημόσιο από 01/01/2024 κατά 10,5%. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 660.000 υπάλληλοι αποκτούν έναν πρόσθετο μισθό τον χρόνο.

– Σε 1.340.000 δηλώσεις το αφορολόγητο αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για παιδιά.

– Σε 200.000 πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ μηδενίζεται η συμμετοχή στα φάρμακα.

– Νέα μέτρα με στόχο τη διατήρηση σταθερών και μειωμένων τιμών σε βασικά προϊόντα.

– Συνέχιση του «Market Pass» έως το τέλος του έτους στη Θεσσαλία και στον Έβρο.

– Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Απρίλιο.

– Αύξηση κατά 8% του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από τον Δεκέμβριο.

– Καταβολή έκτακτης αρωγής σε όσους αδικεί η «προσωπική διαφορά» Κατρούγκαλου, με έμφαση στους χαμηλοσυνταξιούχους.

– Νέα ετήσια αύξηση στους συνταξιούχους τον Ιανουάριο.

– Επιστροφή του Ειδικού Φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο.

– Συνέχιση του Επιδόματος Θέρμανσης, με έμφαση στις οικογένειες με παιδιά.

– Συμπληρωματική πρόνοια για το ρεύμα, για τους πιο ευάλωτους καταναλωτές.

– Καταβολή μόνο μίας εισφοράς 10% επί των πρόσθετων αμοιβών από τους συνταξιούχους που εργάζονται, αντί της σημερινής επιβάρυνσης των αποδοχών τους κατά 30%.

– Εξυγίανση και ενίσχυση του ανταγωνισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων, ανάδειξη και 5ου τραπεζικού πυλώνα και παροχή δανείων και από μη τραπεζικούς φορείς.

– Κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των κρατικών ομολόγων ως μία νέα εναλλακτική επιλογή αποταμίευσης.

– Μείωση στο μισό του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών.

– Ανάδειξη της υπηρεσίας IRIS, με την οποία ποσά έως 500 ευρώ ημερησίως διακινούνται χωρίς τραπεζική προμήθεια.

Μέτρα για την οικογένεια, τους νέους και τη στέγη ανακοίνωσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, τα οποία αφορούν:

– Το εισόδημα από βραχυχρόνια μίσθωση 3 ή περισσότερων ακινήτων από τον Ιανουάριο θα υπόκειται σε ΦΠΑ και στα τέλη που ισχύουν για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

– Καταβολή του «Youth Pass», 150 ευρώ σε 200.000 18άρηδες και 19άρηδες

– Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Σπίτι Μου» για πολίτες 25-39 ετών. Έχουν εγκριθεί ήδη 4.700 χαμηλότοκα δάνεια. Στόχος να αποκτήσουν σπίτι συνολικά 10.000 νέοι. Με τις παράλληλες δράσεις για τη στέγη, να ευνοηθούν τελικά 150.000 πολίτες.

Ανακοίνωσε, επίσης, μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Ειδικότερα,:

– Έως την άνοιξη του 2024 οι ταμειακές μηχανές 450.000 επιχειρήσεων θα διασυνδεθούν με τα POS

– Επέκταση ηλεκτρονικών πληρωμών σε όλη τη λιανική αγορά

– Υποχρεωτικά ηλεκτρονικές πληρωμές και στις αγοραπωλησίες ακινήτων, όπου καταργούνται οριστικά τα μετρητά

– Δρομολογούνται τα ψηφιακά τιμολόγια και τα ηλεκτρονικά βιβλία

– Ενεργοποίηση, από τον Ιανουάριο, του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής. Όλα τα στοιχεία του ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ

– Τα περισσότερα προνοιακά επιδόματα θα πληρώνονται μόνο μέσω πιστωτικών καρτών

– Πρόστιμο διπλάσιο του ύψους τους για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ με μετρητά
Δημόσια Υγεία

– 800 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και καινούργια ασθενοφόρα

– Ίδρυση ενιαίου κέντρου συντονισμού σε κάθε Περιφέρεια της χώρας

– Δημιουργία «Πύργου Ελέγχου», ώστε η άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στις πόλεις να φτάσει σε 10 λεπτά

– 6 βάσεις ιατρικών ελικοπτέρων για τις διακομιδές από απομακρυσμένα σημεία.

– Αναβάθμιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών 96 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας

– Πρόσληψη 10.000 νέων υγειονομικών

– Επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων

– 4 νέα νοσοκομεία
Τα μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

– Συγκροτείται Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας υπό τα Υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος, με σκοπό τον κεντρικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων. Ταυτόχρονα, θα γίνουν εισηγήσεις για μόνιμες λύσεις στην άρδευση.

– Υποχρεωτική η ασφάλιση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις για φυσικές καταστροφές. Προχωρά και η αναδιάρθρωση της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής.

– Έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για όσους ασφαλίζουν τα ακίνητά τους για φυσικές καταστροφές, στο πλαίσιο συστήματος κινήτρων και αντικινήτρων που θα ενθαρρύνουν την ασφάλιση.

– Διπλασιάζεται από το 2024 το Αποθεματικό για Φυσικές Καταστροφές από τα 300 στα 600 εκατομμύρια ευρώ. Το πρόσθετο ποσό θα προέλθει από αύξηση του φόρου ημερήσιας διαμονής από 1 έως 6 ευρώ, ιδίως σε πολυτελή ξενοδοχεία.

– Πρόσληψη πυροσβεστών και δασικών.

– Ταχεία εκτέλεση του προγράμματος «Αιγίς» και πιο συστηματική συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις, με συγκεκριμένα πρωτόκολλα που θα ενεργοποιούνται προληπτικά.

– Προμήθειες σε drones εντοπισμού της φωτιάς, με αισθητήρες θερμότητας και με κάμερες στα σημεία κινδύνου.

– Στη Θεσσαλία, άρχισαν την Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές από την κρατική αρωγή.

– Ψηφίστηκε στη Βουλή η διάταξη για την ανασυγκρότηση των βαρέων υποδομών στις μεταφορές.
 
έρχεται ο σοσιαλισμός κυρ Στέφανε!
Αυτο εδώ τι φάση πάλι;
Πρόστιμο διπλάσιο του ύψους τους για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ με μετρητά
 
Συναλλαγές με μετρητά για ποσά άνω των 500 ευρώ είναι παράνομες εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής. Βέβαια όποιος είναι συνηθισμένος στο μετρητό που υπάρχει κάτω από το στρώμα της γιαγίας (ένας φίλος από το χωριό) ξέρει πως αυτό είναι πρακτικά ανέκδοτο, οπότε σου λέει ας κοτσάρουμε κάνα σοβαρό πρόστιμο μπας και τρομάξει κανείς.
 
κι εμενα εκει επεσε το ματι μου. πλαστικο χρημα, χρονό, ΠΡΟΟΔΟΣ.....

καταλαβαινω οτι αν σε πιασουν να χεις δωκει 1000 ευρω στον μαγαζατορα για το πισι για να σου κοψει κανα κατοσταρικο, θα πλερωσεις στο κρατος 2 χιλιαρικα. λογικό δε σου φαινεται? σε αντιμετωπιζει α πριόρι ως παρανομο, επειδη εκανες συναλλαγη με αληθινα, ζεστα λεφτακια. πραγματικα δεν ξερω αν ολες αυτες οι παπαροιδέες πέφτουν σε δικαστήρια, αλλά θα ειχα μεγαλη περιεργεια να παρακολουθησω μια τετοια δικη.

εντιτ: ναι βρε γκού, αλλά αν θυμαμαι καλα, δεν υπηρχε τετοιο παραλογο προστιμο.
 
Όχι δεν υπήρχε, βασικά δεν ξέρω τι προβλεπότανε αν τυχόν σε "έπιαναν" να πληρώνεις με μετρητά, και μάλλον δεν έμαθε και ποτέ κανείς.
 
Συναλλαγες σε τέτοια ύψη δεν κάνω, τουλάχιστον όχι συχνά, αλλα κι όταν έκανα δεν θυμαμαι να μου είπε έστω ο λογιστής μου πως ήταν υποχρεωτικό. Πχ σε αγορά αυτοκινήτου, συνεργείο, αγροτικο εξοπλισμό κτλ.
Υποθέτω πως αυτοί που κινδυνεύουν κάπως περισσότερο είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού οταν έχεις συμβόλαιο ενοικίασης, είναι δεδομένο ότι θα πέφτει παραδάκι, αν όχι κάθε μήνα, κάθε δυο τρεις. Τίποτα έμποροι, οχημάτων παντός τύπου και αγρότες/κτηνοτρόφοι, οι οποίοι ως ελεύθεροι επαγγελματίες την έχουν φάει έτσι κι αλλιώς.

Η ουσία είναι μια. Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά εξασφαλίζει τα κέρδη των τραπεζών και της συμμορίας. Εμείς επιμένουμε σταθερά στο κασέρι, χωρίς να έχουμε νταβαδες, μέχρι να μας πουν ότι τέλος και οι αναλήψεις από τα ατμ.

Μόλις με ειδοποίησαν από το κοντρόλ ότι οι τριετίες δεν θα προσμετρηθούν αναδρομικά... Άλλο ένα γκολ για την γενιά μας, που χάνει έντεκα χρόνια εργασίας, οριακά τέσσερις αυξήσεις, και έχοντας φάει όλο το σκατο, ενηλικιωμενη στον βούρκο που ξεχείλισε επι πρωθυπουργίας ΓΑΠ.
 
Last edited:
ο πραιμινιστε ανακοινωσε χτες την υπαγωγη της ΕΜΥ και του εθνικου αστεροσκοπειου στην Πολιτικη Προστασια. λογικο. αν ελεγχεις τα δυο αυτα, δεν μπορουν ουτε να σε διαψευσουν ουτε να βγαζουν "ενοχλητικες" ανακοινωσεις, οπως τοτε που ειχε κατακαει η ευβοια με εναμιση μπωφορ αερα....
απλα αφηνω αυτο εδω... (καλα, μαρτυρανε μονοι τους οι αθρωποι, αλλά καλα κανουν. σαρανταενατακατό. 🖕 )

 
Οπότε να έχουμε υπόψη μας πως οι ανακοινώσεις του μετεο και της ΕΜΥ πλέον δε θα γίνονται αποκλειστικά με βάση επιστημονικές ενδείξεις αλλά θα περνάνε και πολιτική λογοκρισία
 
Μόλις με ειδοποίησαν από το κοντρόλ ότι οι τριετίες δεν θα προσμετρηθούν αναδρομικά... Άλλο ένα γκολ για την γενιά μας, που χάνει έντεκα χρόνια εργασίας, οριακά τέσσερις αυξήσεις, και έχοντας φάει όλο το σκατο, ενηλικιωμενη στον βούρκο που ξεχείλισε επι πρωθυπουργίας ΓΑΠ.

Περιμένεις 12 χρόνια με τον ίδιο μνημονιακό μισθό...
ακούς οτι επιτέλους ξεπαγώνουν οι τριετίες...
αλλά μετά σου ξεφουρνίζουν οτι θα πρεπει να περιμένεις κι άλλα 9 χρόνια για να μαζέψεις προυπηρεσία που ΗΔΗ έχεις δουλέψει...
...για να πάρεις +10% αυξηση του κατώτατου μισθού που ίσχυε το '12....

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΦΕΤ
 
20230917-211922.jpg
 
Περιμένεις 12 χρόνια με τον ίδιο μνημονιακό μισθό...
ακούς οτι επιτέλους ξεπαγώνουν οι τριετίες...
αλλά μετά σου ξεφουρνίζουν οτι θα πρεπει να περιμένεις κι άλλα 9 χρόνια για να μαζέψεις προυπηρεσία που ΗΔΗ έχεις δουλέψει...
...για να πάρεις +10% αυξηση του κατώτατου μισθού που ίσχυε το '12....

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΦΕΤ

Ειναι καφριλα αυτο που κανουν γιατι ουσιαστικα οπως ειπες σου εκμηδενισαν τα αναδρομικα των τριετιων σου...πλεον νομοθετικα δεν υπαρχει πισωγυρισμα.

Αν δεν ειχαν δειλιασει οι συριζαιοι με το νομο αχτσιογλου θα μπορουσαν να νομοθετησουν την αναδρομικοτητα, αλλα προδωσαν ακομη μια φορα το εργατικο κινημα και καναν πασα στο χαμο του χατζηδακη.
 
Όπως είπα, ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στην χώρα.

Θα δείξει...
 
Οπως και να'χει ας ελπισουμε να πατωσει στις αυτοδιοικητικες μπας και διασπαστει και σωθει η χωρα
 
Back
Top