What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,928
Εντάξει μωρέ πως κάνετε έτσι. Απλά νοστάλγησαν λίγο ΠΑΣΟΚομίζα

Για όποιον έχασε την υπόθεση

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,359
Σαφώς κ είναι μεμονωμένο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας φημίζονται για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για να εξυπηρετήσουν τον πολίτη εύκολα κ γρήγορα. Είναι δουλευταράδες κ πάν απ` όλα Τίμιοι με Τ κεφαλαίο, νε!
Τα έχουμε ξαναπεί για του ΔΥ. Η κατάσταση είναι όπως και στον ιδιωτικό τομέα. Το 20% βγάζει το 80% της δουλειάς, νούμερα από την γκλάβα μου και τον Παρέτο.
Το θέμα όμως είναι ότι το δημόσιο επιτηδευμένα οδηγείται σε υποβάθμιση και χρησιμοποιείται μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.
Παρόλα αυτά έχεις ΔΥ που χαλάνε την υγεία τους για να εξυπηρετήσουν τον πολίτη.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,852

Αυτό το "απέραντη «τουριστούπολη»" θα χαρακτήριζε μάλλον όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,974

Την ίδια ώρα τα καθαρά έσοδα προμηθειών για τις τέσσερις τράπεζες ανήλθαν στο 9μηνο στα 1,372 δισ. ευρώ ( Eurobank 403 εκατ., Πειραιώς 403 εκατ., Alpha Bank 293 εκατ. και Εθνική 273 εκατ. ευρώ), έναντι 1,288 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο 9μηνο του 2022, αυξημένα κατά 6,5%.

Σπιντάρει η Πειραιώς και ανεβάζει τους στόχους κερδών – μερίσματος για το 2024

  • ενίσχυση της παραγωγής εσόδων από προμήθειες στα επίπεδα του 1ου τριμήνου 2024, που αντιστοιχούν σε περίπου 0,8% ως ποσοστό επί του ενεργητικού για το 2024 σε σύγκριση με προηγούμενη εκτίμηση 0,7% αντίστοιχα,
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,604
Αφαιμαξη κοινως... Χαρατσι σε υπηρεσιες που δεν μπορουν να αποφυγουν οι πολιτες με τις πλατες της κυβερνησης και τον "ελεγκτικων" μηχαχαχαχανισμων :(
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,759
Η φουκαριάρα η Eurobank δεν έβγαινε για αυτό έβαλε 0,6€ το μήνα χαράτσι σε όλους τους λογαριασμούς.
Η φουκαριάρα η Πειραιώς πάλι δεν έβγαινε και για αυτό το POS "100€ για το POS και μετά ότι κόψεις) ξαφνικά έγινε "καλά κοίτα και 4€ το μήνα +ότι κόψεις".

Τα κερατιάτικα που χρεώνουν για διατραπεζικές μεταφορές;
Τα κερατιάτικα που χρεώνουν για να πληρώσεις ΕΦΚΑ/Εφορίες κτλ από το web banking?

Το μηδενικό επιτόκιο που δίνουν για να έχεις τα λεφτά σου σε αυτούς ενώ αυτοί τσιμπάνε κανονικά επιτόκιο για τα λεφτά ΜΑΣ που έχουν;

Φουκαριάρες τράπεζες...
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,649
σκατα. πρωτη φορα δεν ξερω τι να ψηφισω. εχω διαφορα αρνητικα ραμματα για τις γουνιτσες των περισοτερων που εχω τιμησει παλιοτερα με την ψηφο μου. οπότε σκεφτηκα να παω στο σαιτ των πειρατων που εχω ψηφισει καμιαδυό φορες σε ευρωεκλογες να δω τι παιζει.

ως γνωστον οι πειρατες δεν κατεβαινουν γιατι λεει δεν εχουν λεφτα για το παραβολο (20 χιλιαρικα). και σ ενα κομματι της ανακοινωσης τους, γραφουν ποια κομματα προτρεπουν τους ψηφοφορους τους να στηριξουν. ωραια, σκεφτηκα. θ αποφασισουν οι πειρατες για μενα. φτανω στο σημειο, και, δγιαολε, μου λενε να ψηφισω οτι θελω βασικα, αριστεροτερα του συριζα (χοχοχο, με την εξαιρεση του κκε).
πολυ με βοηθησατε, θενκς φορ ναθινγκ, παπαροπειρατες. οπότε δεν το αποφευγω. πρεπει να κατσω να σκεφτω (το κανω σπανια. τρομερα κουραστικο). υπαρχει δε, το ανατριχιαστικο ενδεχομενο να ψηφισω το ιδιο που θα ψηφισει ο τιναπεισξξξξξξξξλλλλθθθθθνορσγκα (και οτι αλλο αποφασισει προσεχως).

και σκεφτομαι οτι ολ αυτα δεν θα συνεβαιναν, αν δεν ησασταν φοβικοι και ριψάσπιδες και κατεβαζατε, οπως ηταν λογικο, το κομμα ρεηκουι. υπαρχουν ατομα στας ευρωπας, εχουν πολιτικη αποψη, σηματακι υπαρχει, θα μας στηριζε με δηλωση ο απατσού κι ο καβίλαρος, και να το 3%. αλλά τετοιοι ειστε, προτιματε την παθητικη γκρινια, αντι της δρασης και της παλης.

παω τωρα. πρεπει να διαβασω τα ψηφοδελτια μπας και βρω κανα φιλο μου, κανενα ποδσφαιριστη που θαυμαζω ή καμμια μετανοημενη πορνοσταρ. τι? να κανω αποχη????? ποτές. το μονο που αποκλειω.

ασχετο. κατι μου κανει η λατινοπουλου. καλα, οχι τοσο ωστε να την ψηφισω, αλλά κουβεντα να γινεται.

α, η ανακοινωση. εχει πλακα, γι αυτο δινω λινκ.

 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,852


Ακρόπολη: Επιβεβαίωση του Documento για τη φάμπρικα με τα πλαστά εισιτήρια​



Ακρόπολη: Επιβεβαίωση του Documento για τη φάμπρικα με τα πλαστά εισιτήρια

Πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Documento (4.2.24) για τη φάμπρικα με παράτυπα εισιτήρια εισόδου στην Ακρόπολη και την έλλειψη ρυθμιστικού πλαισίου για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων αποτελεί η πρόσφατη θεσμοθέτηση ρυθμιστικού πλαισίου για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια που διακινούν τρίτοι, δηλαδή πρακτορεία. Με απόφαση του Oργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) που δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου περιγράφεται αναλυτικά και ο τρόπος με τον οποίο εμπορεύεται μαζικά εισιτήρια ο ΟΔΑΠ για το σύνολο των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων που διαθέτουν e-ticket. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος προφανώς βρίσκεται η Ακρόπολη λόγω του μεγέθους επισκεψιμότητας και των τεράστιων εσόδων.

Οι κυρώσεις
Συγκεκριμένα, ορίζονται διοικητικές κυρώσεις, δηλαδή παύση συνεργασίας του ΟΔΑΠ για δύο ή και τέσσερα έτη με τον εκάστοτε συνεργάτη-πρακτορείο που παραβιάζει τους όρους («διαγραφή της επιχείρησης του συνεργάτη από το ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης συνεργατών»), ενώ σε περιπτώσεις πλαστογράφησης εισιτηρίων η υπόθεση θα οδηγείται στις εισαγγελικές αρχές, όπως ορίζει ο Ποινικός Κώδικας – κάτι που προφανώς ισχύει ανεξαρτήτως του νέου ρυθμιστικού πλαισίου. Η πλαστογραφία είναι ποινικό αδίκημα. Αναρωτιέται κανείς γιατί θεσμοθετήθηκαν οι διοικητικές κυρώσεις εφόσον υπάρχει ο Ποινικός Κώδικας. Είναι συμπληρωματικές ή «παραθυράκι» αποφυγής επιπτώσεων ώστε να μπορεί να πέσει στα «μαλακά» ένα πρακτορείο χωρίς η υπόθεση να οδηγείται στη Δικαιοσύνη;

Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη πρόσφατα εκχώρησε υπερεξουσίες στον ΟΔΑΠ (με τον ν. 5103/2024) μεταθέτοντας την ευθύνη για τον καθορισμό ρυθμιστικού πλαισίου στο ΔΣ του ΟΔΑΠ, αποποιούμενη έτσι η ίδια την πολιτική ευθύνη απέναντι σε τέτοια σκάνδαλα παράτυπων εισιτηρίων. Στην απόφαση του ΟΔΑΠ (αριθμ. ΟΔΑΠ/ΓΠ/10552) που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αρ. φύλλου 2827 και αφορά τον «καθορισμό όρων και τρόπου περαιτέρω διάθεσης μεμονωμένων ή ενιαίων ή κοινών εισιτηρίων εισόδου σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία από τους χρήστες – συνεργάτες του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου» διαβάζουμε, ανάμεσα σε άλλα, ότι απαγορεύεται: «α. Η άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας ή παροχή υπηρεσιών στο αντικείμενο της οποίας συμπεριλαμβάνεται η με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο μεταπώληση ή ανταλλαγή των ανωτέρω εισιτηρίων, β. η αλλοίωση ή απόκρυψη της τιμής των εισιτηρίων, γ. η αποδοχή επιστροφής των εισιτηρίων και επιστροφής του αντιτίμου, δ. η αγορά εισιτηρίων μέσω του καναλιού B2C που αφορά τους μεμονωμένους χρήστες και εν συνεχεία διάθεσή τους σε πελάτες του χρήστη – συνεργάτη και ε. κάθε πρακτική του συνεργάτη που προξενεί παράπονα ή καταγγελίες έναντι του ΟΔΑΠ ή του Υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με προβλήματα στη χρήση των εισιτηρίων που προκαλούν υποβάθμιση της εμπειρίας επίσκεψης».

V_AKROPOLH_PL_5-e1718101420795.jpg


Το εκτεταμένο φαινόμενο παράτυπων εισιτηρίων που σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2023 και αποκάλυψε το Documento στις 4 Φεβρουαρίου 2024 ανάγκασε το υπουργείο να θεσμοθετήσει ρυθμιστικό πλαίσιο

Οι παρατυπίες που περιγράφονται αναδείχθηκαν σε εκτενές ρεπορτάζ του Documento («Φάμπρικα με παράτυπα εισιτήρια… ΥΠΠΟ το βλέμμα της Μενδώνη» [5.2.24]) όπου επισημαίναμε όχι μόνο το γεγονός ότι επισκέπτες της Ακρόπολης εξαπατήθηκαν και είτε πλήρωσαν υπ ε ρ κοστολογημένο εισιτήριο (με τη δικαιολογία της επιπλέον παροχής υπηρεσιών) είτε κατέβαλαν αντίτιμο για δεύτερη φορά, αλλά και ότι κάποιοι ιδιώτες έβγαζαν χρήματα εις βάρος του δημοσίου. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου καλοκαιριού οι αρχαιοφύλακες έρχονταν καθημερινά αντιμέτωποι με τέτοια φαινόμενα παραποιημένων εισιτηρίων που εκδίδονταν ομαδικά από πρακτορεία και μάλιστα είχαν προχωρήσει σε επίσημες αναφορές προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ΕΦΑ Πόλεως Αθηνών κ.λπ.

Τοπίο στην ομίχλη
Με την πρόσφατη λοιπόν απόφαση του ΟΔΑΠ επιχειρείται να μπει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για την ηλεκτρονική διακίνηση των εισιτηρίων του ΟΔΑΠ από τρίτους, ορίζονται διοικητικές κυρώσεις για τα πρακτορεία που παραβιάζουν τους όρους και ε παν α θεσμοθετείται το αυτονόητο, ότι η πλαστογράφηση είναι ποινικό αδίκημα. Να σημειώσουμε, πάντως, ότι εκκρεμεί μια απάντηση για την εξέλιξη της υπόθεσης του εκτεταμένου φαινομένου παράτυπων εισιτηρίων το καλοκαίρι του 2023. Σε σχετικό ερώτημα του Documento προς την πρόεδρο του ΔΣ του ΟΔΑΠ Νικολέττα Διβάρη-Βαλάκου είχαμε λάβει την απάντηση ότι «ο ΟΔΑΠ έχει προβεί σε σειρά Ανακοινώσεων Αξιόποινων Πράξεων προς τον Αρμόδιο Εισαγγελέα, κατόπιν αναφορών για παραποιημένα εισιτήρια, που έχουν τεθεί υπόψη του από την αρμόδια ΕΦΑ Πόλεως Αθηνών». Η υπόθεση παραμένει τοπίο στην ομίχλη. Ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποια εισαγγελική αρχή έφτασε και ποιες ακριβώς αναφορές έχουν παραπεμφθεί. Δειγματοληπτικές ή το σύνολο των αναφορών των αρχαιοφυλάκων που πιστοποιούσαν ότι το φαινόμενο ήταν εκτεταμένο;

Μπόνους στα πρακτορεία
Οι υπερεξουσίες στον ΟΔΑΠ ίσως εξηγούν κι ένα αινιγματικό σημείο που υπάρχει στην αναφορά και θεσμοθετεί bonus (!) για πρακτορεία. Στο άρθρο 7 παρ. 2 διαβάζουμε: «Στις περιπτώσεις που παρέχεται bonus εισόδου σε χώρους μικρότερης επισκεψιμότητας, με κάθε πληρωμή του αντιτίμου εισιτηρίων, εκδίδεται ειδικό voucher/“πρόσκληση” με ορισμένη διάρκεια επ’ ονόματι του Συνεργάτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη μέρους του ανταλλάγματος αγοράς εισιτηρίων για τον χώρο που αναγράφεται σε αυτό». Στο ΦΕΚ όμως για την τιμολογιακή πολιτική του 2025 δεν αναφέρεται bonus. Επομένως, ποιος παρέχει το bonus/voucher, με ποια διαδικασία, για ποια μνημεία/ χώρους; Πώς είναι δυνατόν το ΔΣ του ΟΔΑΠ να εκδίδει απόφαση που υπερβαίνει και παρακάμπτει ΦΕΚ αλλά και σχετική υπουργική απόφαση; Η απάντηση ενδεχομένως βρίσκεται στις εξουσιοδοτικές διατάξεις του ν. 5103/2024 άρθρο 33 παρ. 4, όπου ορίζεται ότι «με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΔΑΠ δύναται να καθορίζονται οι όροι και ο τρόπος περαιτέρω διάθεσης μεμονωμένων ή ενιαίων ή κοινών εισιτηρίων εισόδου σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία από τους χρήστες – συνεργάτες του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου». Ασάφειες και γκρίζες ζώνες διατάξεων που εκχωρούν υπεραρμοδιότητες σε εποπτευόμενο οργανισμό του ΥΠΠΟ, τον ΟΔΑΠ, θα επιτρέπουν bonus για τουριστικά πρακτορεία.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,759
με πήρε ο λογιστής μου για τι θα μου κοστίσει φέτος με τα νέα τεκμαρτά για ΕΕ, ατομικές κτλ.

1700€ φόρος λέει (ή 1800 είπε; δε ξέρω, κόντεψα να λιποθυμήσω λίγο...) , όμορφα, βάσει τα αληθινά οικονομικά μου το 2023 έβγαλα ζημιά, γιατί κάτι οι πανδημίες το ένα και το άλλο πράγματι δεν είχα πολύ δουλειά.

Ευχαριστούμε 41%, τώρα είναι δίκαιη φορολόγηση με τους υπαλλήλους που θα πάρουν και επιστροφή :)

edit έμαθα ότι υπάλληλος με αντίστοιχη φορολόγηση δεν πληρώνει τίποτα γιατί αφορολόγητο.. χμ... οκ.
 
Last edited:

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
4,100
με πήρε ο λογιστής μου για τι θα μου κοστίσει φέτος με τα νέα τεκμαρτά για ΕΕ, ατομικές κτλ.

1700€ φόρος λέει (ή 1800 είπε; δε ξέρω, κόντεψα να λιποθυμήσω λίγο...) , όμορφα, βάσει τα αληθινά οικονομικά μου το 2023 έβγαλα ζημιά, γιατί κάτι οι πανδημίες το ένα και το άλλο πράγματι δεν είχα πολύ δουλειά.

Ευχαριστούμε 41%, τώρα είναι δίκαιη φορολόγηση με τους υπαλλήλους που θα πάρουν και επιστροφή :)

edit έμαθα ότι υπάλληλος με αντίστοιχη φορολόγηση δεν πληρώνει τίποτα γιατί αφορολόγητο.. χμ... οκ.

Εξαργυρώνονται τα μακαρόνια;
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,759
Εξαργυρώνονται τα μακαρόνια;
ξέρω εγώ... σε λίγο δεν θα μένει τίποτα για να ανανεώνω το στοκ καλά καλά, πόσο μάλλον να το αυγατίζω.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,852

Έστειλε εκτός υπουργείων ΤΗ ΔΟΜΝΑ Ο ΑΚΑΡΔΟΣ
 
Top Bottom