Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Περίμενα ότι η δικαιολογία του θα ήταν ότι ο ίδιος αποτελεί μέρος τής έκθεσης. Αν ένα έργο έχει σκοπό να προκαλέσει τότε χρειάζεται και το υποκείμενο στο οποίο θα πιάσει.

κανε ενα εσυ και στειλτο.
και ξεχασα να βαλω το quote. απευθυνoμουν στον @Dim Gian Bot

edit στο edit

Last edited:
κανε ενα εσυ και στειλτο.
και ξεχασα να βαλω το quote. απευθυνoμουν στον @Dim Gian Bot
Αυτό πάντως είναι σημείο που αυτοί που αντιδρούν έχουν πόϊντ. Υπάρχουν ισχυροί μηχανισμοί που τρώνε χρήματα φορολογουμένων και προωθούν συγκεκριμένα διεφθαρμένα άτομα και συγκεκριμένες «πολιτικές» (δεν τις θεωρώ πραγματικά πολιτικές) κατευθύνσεις. Έχουμε και πρόσφατο το θέμα με την USAID. Θα μπορούσε βέβαια να λειτουργεί και «αντίστροφα» (να θυμηθούμε το καρακιτσαριό τής χούντας). Σε κάθε περίπτωση αυτού τού είδους οι επιθέσεις είναι στην καλύτερη περίπτωση ανόητες. Εκτός ίσως αν καταφέρουν να πείσουν ότι παράγουν τέχνη...

Να πω ότι δεν κρίνω την συγκεκριμένη έκθεση. Δεν την έχω κοιτάξει και μπορεί να είναι και πραγματικά καλή. Περισσότερο έχω στον νού μου άλλες προηγούμενες τραγικές περιπτώσεις.

Μα εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου καλλιτέχνη ούτε αυτοπροσδιορίζομαι ως καλλιτέχνης (δεν έχω τέτοιες ψευδαισθήσεις). Αυτό όμως δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να κρίνω ένα έργο που δεν μου αρέσει, αλλά αρέσει σε σένα ή σε ικανοποιεί για τους Χ λόγους, σωστά; @Sugamoto Panagia

ένα έργο που δεν μου αρέσει, αλλά αρέσει σε σένα ή σε ικανοποιεί για τους Χ λόγους, σωστά;
Σε αυτό δε διαφωνώ.
Και θα ήθελα και έργα παχατουριδη στο μουσείο

Σε αυτό δε διαφωνώ.
Και θα ήθελα και έργα παχατουριδη στο μουσείο

Χαίρομαι που συμφωνούμε σε αυτό. Ωστόσο, αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό σου πίσω από τη φράση "κανε ενα εσυ και στειλτο". Αν θες, μου εξηγείς.

Εγώ βασικά, έψαχνα να βρω ποιός είναι ο Μαέβιος Παχατουρίδης!!!

Μάεβιους, "μικρέ και άσχετε" καπετάνιε, όπως θα έλεγε και ο ίδιος!!! Ντροπή και αίσχος που δεν γνωρίζεις αυτόν τον ΟΓΚΟΛΙΘΟ της Τέχνης!!!111!!!

Μάεβιους, "μικρέ και άσχετε" καπετάνιε, όπως θα έλεγε και ο ίδιος!!! Ντροπή και αίσχος που δεν γνωρίζεις αυτόν τον ΟΓΚΟΛΙΘΟ της Τέχνης!!!111!!!

Ζητώ ταπεινά συγνώμη από την ανθρωπότητα, για την αβυσσαλέα έλλειψη αναγνώρησης αυτού του ιερού τέρατος της Τέχνης, από μέρους μου.

Προχωρώ σε αποκατάσταση της ζημίας:

giphy.gif

Ζητώ ταπεινά συγνώμη από την ανθρωπότητα, για την αβυσσαλέα έλλειψη αναγνώρησης αυτού του ιερού τέρατος της Τέχνης, από μέρους μου.

Προχωρώ σε αποκατάσταση της ζημίας:

giphy.gif

Και ας μην ξεχνάμε το ΚΟΡΥΦΑΙΟ του έργο με τίτλο "Η μοναξιά της αγελάδας"!

Θυμάστε που σε κάποια φάση ο Τράμπ έλεγε ότι ξοδεύει μύρια η μούρκα για τρανς ποντίκια; Τελικά το πρόγραμμα ήταν έρευνα για τον καρκίνο... Δεν έλεγε "transgender" αλλά "Transgenic", δηλαδή με αλλοιωμένο DNA για τους σκοπούς της έρευνας...
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, αφού το είπε ο πρόεδρος, έτσι θα είναι...

Όλοι λένε ότι είναι προδότης πράκτορας της Ρωσίας, εγώ λέω μάλλον εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Κίνας... καταρχάς όλοι αυτοί οι επιστήμονες που ο Τράμπ βλέπει σαν σπατάλη χρημάτων, θα πάνε στην αγκαλιά της Κίνας, που ξοδεύει άπειρα λεφτά σε υποδομές και αμοιβές για επιστήμονες από όλο τον κόσμο για να εργαστούν εκεί.

btw γιατί είναι επικίνδυνη η παραπάνω στάση απέναντι στην τέχνη

Βήμα βήμα φτάνουμε στο να καίμε βιβλία και καλλιτέχνες "γιατί δε μου άρεσε αυτό που έφτιαξε", "γιατί γράφει μέσα για σεξ έξω από το γάμο οπότε έιναι βλασφημία" κτλ κτλ.

Και αν νομίζετε ότι δεν γίνονται αυτά έτσι μωρέ σιγά και τώρα τι έγινε κτλ, ένα τσιγάρο δρόμος είναι όλα αυτά και οι αναφορές στην ιστορία πολλές.

btw γιατί είναι επικίνδυνη η παραπάνω στάση απέναντι στην τέχνη

Βήμα βήμα φτάνουμε στο να καίμε βιβλία και καλλιτέχνες "γιατί δε μου άρεσε αυτό που έφτιαξε", "γιατί γράφει μέσα για σεξ έξω από το γάμο οπότε έιναι βλασφημία" κτλ κτλ.

Και αν νομίζετε ότι δεν γίνονται αυτά έτσι μωρέ σιγά και τώρα τι έγινε κτλ, ένα τσιγάρο δρόμος είναι όλα αυτά και οι αναφορές στην ιστορία πολλές.
Αναρωτιέμαι τί στάση θα κρατήσει η ΝΔ στην άρση της ασυλίας. Λογικά θα ψηφίσει υπέρ αν και σίγουρα θα ανησυχεί για το πώς θα το λάβουν οι πιο συντηρητικοί* ψηφοφόροι της.

*Το συντηρητικοί χρησιμοποιείται συντηρητικά ;) για να μην χρησιμοποιήσω κάποιο πιο colorful επίθετο

Εγώ είμαι λίγο πιο επιφυλακτικός. Όχι όσον αφορά στο αν έχει δικαίωμα κάποιος να εκφραστεί ελεύθερα μέσω της τέχνης (ασφαλώς το έχει) αλλά ως προς τα κίνητρα του εν λόγω καλλιτέχνη. Αισθάνομαι ότι κάποιες φορές τα έργα γύρω από την θρησκεία προκύπτουν όχι ως αποτέλεσμα επιθυμίας για έκφραση αλλά με βάση εμπορικό κίνητρο, δηλαδή "ποιος είναι ο πιο εύκολος και ασφαλής τρόπος να ακουστεί το όνομα μου; Να δημιουργήσω ένα έργο που θα προκαλέσει την αντίδραση των χριστιανών".

Εύκολος γιατί ζούμε σε μια χώρα όπου οι χριστιανοί είναι πλειοψηφία και άρα τα media θα τσιμπήσουν άμεσα, και ασφαλής διότι ο χριστιανισμός είναι από τις πολύ λίγες θρησκείες των οποίων τα ιερά σύμβολα και πρόσωπα μπορείς να "θίξεις" ελεύθερα χωρίς να σε αποκεφαλίσει κάποιος ή να εξαφανιστείς από προσώπου γης.

Εύκολος γιατί ζούμε σε μια χώρα όπου οι "χριστιανοί" είναι πλειοψηφία και άρα τα media θα τσιμπήσουν άμεσα, και ασφαλής διότι ο χριστιανισμός είναι από τις πολύ λίγες θρησκείες των οποίων τα ιερά σύμβολα και πρόσωπα μπορείς να "θίξεις" ελεύθερα χωρίς να σε αποκεφαλίσει κάποιος ή να εξαφανιστείς από προσώπου γης.
fixed that for ya

δεν ξερω αν ισχυει αυτο που λες αδμιραλ, παντως ειναι σιγουρο οτι δουλευει both ways. ουτε τον βουλευτη ηξερε κανείς, υποθετω.
και τωρα εχει παρει τα καναλια φεράντζα και λεει τα δικά του.
και θα την βαλει και την παπαργι@ που εκανε ως μεγκα ατσίβμε στο "βιογραφικο" (οκ, δεν τον κοβω να ηταν το βιογραφικο πανω απο 4-5 σειρές ετσι κι αλλιως...) του.

Back