Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

σπουδαιο παλικαρι ο μο. και μεσα, αλλά κυριως εξω απ τις 4 γραμμές, εκει που μετραει.

Τελικά ποιον δεν έχει πηδήξει ο μητσοτάκης και γιατί τον ψηφίζουν ακόμα;

Αμ δεν είναι μόνο ο Κούλης!! Από το 2010, ένα κάρο κυβερνήσεις από όλο το φάσμα!! Αλλά όταν τρως κράξιμο από την Ε.Ε. για υπερβολικά πλεονάσματα και δεν ιδρώνει το αφτί σου!!

Τελικά ποιον δεν έχει πηδήξει ο μητσοτάκης και γιατί τον ψηφίζουν ακόμα;

Το 60% βαριέται να πάει να ψηφίσει, τι ψάχνεις τώρα. Ζήτω ο ωχαδερφισμός.

Το 60% βαριέται να πάει να ψηφίσει, τι ψάχνεις τώρα. Ζήτω ο ωχαδερφισμός.
Μιλώντας για εμένα που δεν πήγα στις τελευταίες δύο εκλογές( βουλευτικές και ευρωεκλογές)
Δεν ήταν θέμα βαρεμάρας αλλά απογοήτευσης
Με το υπάρχων σύστημα, εάν δεν ψηφίσεις κόμμα που πέρασε το 3% για να μπει στην Βουλή, είναι άχρηστη ψήφος που δεν μετράει σε τίποτα.
Τώρα κοιτάς ποια κόμματα είχαν πάνω από 3% και σε πιάνει απελπισία. Επιλογές ανάμεσα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Μετά ακόμα χειρότερα εκκλησία, δεξιά και το κακό συναπάντημα. Προς τα αριστερά μόνο ΚΚΕ που ούτε οι ίδιοι δεν θέλουν να βγουν κυβέρνηση. Ζωή έχει πλάκα για να την βλέπεις στην τηλεόραση να τσακώνεται με όλους αλλά αλίμονο να γίνει κυβέρνηση καθώς αυτή είναι πραγματικά τρελή.
Πες ότι αύριο γίνονται εκλογές. Συμφωνώ ότι η τρέχουσα κυβέρνηση δεν πρέπει να μείνει άλλο γιατί έχουν ξεφύγει ακόμα και για ελληνικά δεδομένα. Να πάω να ψηφίσω ποιον?
Αυτά βλέπω να μάλλον θα το ρίξω στην τύχη στο τέλος

Στην τυχη δεν θα το ριξεις καθως σιγουρα εχεις αποκλεισει προκαταβολικα 2-3 κομματα. Απο εκει και μετα, αμυνα παιζουμε καθως υπαρχει μεγαλο μερος που παρασιτει και στηριζει το δεξιο τοξο.

Με το υπάρχων σύστημα, εάν δεν ψηφίσεις κόμμα που πέρασε το 3% για να μπει στην Βουλή, είναι άχρηστη ψήφος που δεν μετράει σε τίποτα.
Τεχνικά αυτό είναι σωστό αλλά υπάρχει σημαντική ηθική απόσταση. Άλλο να είσαι με το δεν ψήφισες και άλλο να είσαι με το ψήφισες αλλά το εκλογικό σύστημα δεν σού επέτρεψε την εκπροσώπηση. Επίσης ακόμα και στα κόμματα που είναι στην βουλή υπάρχει μια κλιμάκωση. Σωστά λέει ο Eaglos για «άμυνα». (και μιλάμε για λαίλαπα όχι απλώς «δεξιά», ό,τι μας απομακρύνει έστω και λίγο στην ακρότητα που ζούμε κάτι είναι και αυτό από το τίποτα.)

Μιλώντας για εμένα που δεν πήγα στις τελευταίες δύο εκλογές( βουλευτικές και ευρωεκλογές)
Δεν ήταν θέμα βαρεμάρας αλλά απογοήτευσης
Τώρα κοιτάς ποια κόμματα είχαν πάνω από 3% και σε πιάνει απελπισία. Επιλογές ανάμεσα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Μετά ακόμα χειρότερα εκκλησία, δεξιά και το κακό συναπάντημα. Προς τα αριστερά μόνο ΚΚΕ που ούτε οι ίδιοι δεν θέλουν να βγουν κυβέρνηση. Ζωή έχει πλάκα για να την βλέπεις στην τηλεόραση να τσακώνεται με όλους αλλά αλίμονο να γίνει κυβέρνηση καθώς αυτή είναι πραγματικά τρελή.
Πες ότι αύριο γίνονται εκλογές. Συμφωνώ ότι η τρέχουσα κυβέρνηση δεν πρέπει να μείνει άλλο γιατί έχουν ξεφύγει ακόμα και για ελληνικά δεδομένα. Να πάω να ψηφίσω ποιον?
Αυτά βλέπω να μάλλον θα το ρίξω στην τύχη στο τέλος

Καταλαβαίνω απόλυτα το αίσθημα ότι δεν βρίσκεις εκπροσώπηση στα υπάρχοντα κόμματα και σχηματισμούς, κι εγώ νιώθω ακριβώς το ίδιο. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι τραγικό. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έλεγα ότι η λογική της άμυνας που ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω είναι μια λύση. Ψηφίζεις ουσιαστικά όχι υπέρ κάποιου κόμματος αλλά κατά του κόμματος εξουσίας ώστε αυτό τουλάχιστον να αισθάνεται την απειλή μη επανεκλογής και να μην ακολουθήσει π.χ. η λαίλαπα που έφερε το 41%.

Δυστυχώς η πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι απελπιστική. Είμαστε πάνω στον Τιτανικό που βουλιάζει και η ψήφος είναι το κουβαδάκι με το οποίο προσπαθούμε να καθυστερήσουμε όσο γίνεται την πλήρη βύθιση. Αυτό είναι το μοναδικό εργαλείο που μας δίνει η φάρσα που λέγεται ελληνική δημοκρατία, μαζί με τα social media που σπάνε το μπλοκ της ελεγχόμενης ενημέρωσης και την ατομική προσπάθεια του καθενός μας να ζει μια ηθική ζωή.

Προς τα αριστερά μόνο ΚΚΕ που ούτε οι ίδιοι δεν θέλουν να βγουν κυβέρνηση.
Κι αυτό γιατί είναι κακό; Εννοώ ότι είναι μια παράταξη που είναι με τον εργάτη. Πώς είναι δυνατόν να διεκδικεί τα δικαιώματα του εργάτη αν είναι κυβέρνηση. Αν το κάνει σωστά; Μπορεί κι όχι να πουν κάποιοι. Αλλά το ότι δεν θέλει να βγει κυβέρνηση είναι σωστό. Δυνατή αντιπολίτευση θέλει να είναι, που δεν είναι και μάλλον δεν θα γίνει, αλλά αυτό ουσιαστικά θέλει.

Καλή βδομάδα σε όλους ωρέ, εύχομαι να είστε με δίχαλο σε παραλία και μακρυά από φλόγες (εκτός και αν κλοκάρατε το PC με 40 βαθμούς ambient in which case σας βγάζω το καπέλο επειδή είστε κάφροι σαν εμένα)

Το ΚΚΕ είναι ο ορισμός του τρέχω μόνος μου για να χάσω και κάνει αντιπολίτευση παντού εκτός από εκεί που θα έπρεπε.
Στα της αποχής, είναι η χαρά των συστημικών κομμάτων αφού ψηφίζουν μόνο οι δικοί τους, οι γελοίοι με το κομματικό τσιπάκι στον όποιο εγκέφαλο. Καλύτερα να πάνε να ψηφίσουν πολλοί μικρά κόμματα παρά καθόλου, η ψήφος είναι το ύψιστο δικαίωμα που σου δίνει η Πολιτεία. Αν μπούνε 10 κόμματα στην βουλή εκεί να δεις γλέντια οι "μεγάλοι".

Είπα την παπάτζα μου και εξαφανίζομαι για άραγμα ρεμάλια, να περνάτε όμορφα. ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΟΝΣΟΛΕΣ.

Αν γίνει κυβέρνηση να κάνει πράγματα για τον εργαζόμενο, δεν καταλαβαίνω πως είναι ασύμβατο αυτό το πράγμα. Επίσης αν δεν σε ενδιαφέρει αν βγεις κυβέρνηση δεν θα πάρεις ψήφους για να είσαι σεβαστή αντιπολίτευση.

Αν γίνει κυβέρνηση να κάνει πράγματα για τον εργαζόμενο, δεν καταλαβαίνω πως είναι ασύμβατο αυτό το πράγμα. Επίσης αν δεν σε ενδιαφέρει αν βγεις κυβέρνηση δεν θα πάρεις ψήφους για να είσαι σεβαστή αντιπολίτευση.
Το είχε πει η Παπαρήγα στην τελευταία της αναμετρηση ως ΓΓ του ΚΚΕ, πως δεν μπορείς να είσαι κυβέρνηση και να είσαι και στους δρόμους. Aka είμαστε βολεμένοι και πληρωνόμαστε για να κράζουμε, είναι γαμάτο και είμαστε κομπλέ. Τι δεν καταλαβαίνεις; :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Σωστά όλα αυτά που λέτε. Αλλά το θέμα είναι ότι αν είναι κυβέρνηση δεν θα μπορεί να στηρίζει τον εργάτη. Απλό το βλέπω εγώ. Αν κάνει σωστή αντιπολίτευση ή όχι είναι άλλο θέμα.

Το ΚΚΕ δεν θέλει να είναι κυβέρνηση σε αυτό το σύστημα, το δοκίμασαν και δεν γίνεται. Από την άλλη δεν κάνει αντιπολίτευση στον αέρα όπως οι περισσότεροι, είναι στον δρόμο, πάει να στηρίξει ανθρώπους που τους πεταν έξω από τα σπίτια τους, πηγαίνει σε επιχειρήσεις να στηρίξει εργαζόμενους κτλ. Απλώς όλα αυτά θέλουν και συμμετοχή από όλους κανείς σουπριμ λιντερ δεν θα φέρει την σωτηρία

Όσον αφορά την αποχή, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήμουν κομματικός εκπρόσωπος και σε κουβέντα με την δικηγόρο για τα περί συμμετοχής κτλ μου έδειξε ότι στο τμήμα μας ψήφισαν κάτω από το 1/3 των εγγεγραμμένων διότι πάρα πολλοί εξ αυτών είχαν πεθάνει. Ο μεσος όρος ηλικίας πρέπει να ήταν τα 100.
Αν καθάριζαν τους εκλογικούς καταλόγους ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Κι αυτό γιατί είναι κακό; Εννοώ ότι είναι μια παράταξη που είναι με τον εργάτη. Πώς είναι δυνατόν να διεκδικεί τα δικαιώματα του εργάτη αν είναι κυβέρνηση. Αν το κάνει σωστά; Μπορεί κι όχι να πουν κάποιοι. Αλλά το ότι δεν θέλει να βγει κυβέρνηση είναι σωστό. Δυνατή αντιπολίτευση θέλει να είναι, που δεν είναι και μάλλον δεν θα γίνει, αλλά αυτό ουσιαστικά θέλει.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή η θέση του ΚΚΕ είναι μια δικαιολογία για να κρύψει τον πραγματικό λόγο. Εάν ο στόχος είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του εργάτη, κάτι που δεν αμφισβητώ, τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από μια κυβέρνηση που θα νομοθετούσε με γνώμονα το καλό του εργάτη και θα είχε πρόσβαση στους κατάλληλους ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε να εφαρμόσει τον νόμο; Αν μια κυβέρνηση είχε την πρόθεση να εφαρμόσει τον νόμο και να κυνηγήσει όσους εκμεταλλεύονται τον εργαζόμενο, δεν θα υπήρχε πλέον ανάγκη να βγει κανείς στον δρόμο.

Κατά την γνώμη μου, ο πραγματικός λόγος είναι ότι το ίδιο το ΚΚΕ γνωρίζει πως εάν γινόταν κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει τα περισσότερα από όσα ευαγγελίζεται. Είδαμε ένα κάπως παρόμοιο παράδειγμα με τον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο θα χόρευαν οι αγορές. Μια κυβέρνηση ΚΚΕ θα είχε δύο δρόμους: Να προσπαθήσει να εφαρμόσει τα όσα πρεσβεύει σε έναν καπιταλιστικό πλανήτη με ενδεχόμενο αποτέλεσμα την απομόνωση της χώρας και την πιθανή οικονομική καταστροφή της, ή να κάνει συμβιβασμούς χάνοντας οριστικά το ηθικό πλεονέκτημα δεκαετιών. Και στις δύο περιπτώσεις θα δικαιώνονταν όσοι ασκούν κριτική για μη πρακτικά εφαρμόσιμες πολιτικές.

Εαν πάντως θέλουμε να τα κάνουμε όλα πουτ@@@, καλή επιλογή είναι η Ζωή. Με την τρέλα που κουβαλά, θα ήθελα να την δω κυβέρνηση έτσι από περιεργια και για την πλάκα (αλλά σε μια άλλη χώρα σε άλλη ήπειρο, όχι στην χώρα που ζω!:eek:)

Κατά την γνώμη μου, ο πραγματικός λόγος είναι ότι το ίδιο το ΚΚΕ γνωρίζει πως εάν γινόταν κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει τα περισσότερα από όσα ευαγγελίζεται.
Αυτό ακριβώς. Είναι σαν ένας εργάτης να γίνεται διευθυντής. Δεν θα μπορεί να τρέξει την επιχείρηση χωρίς να έρθει σε σύγκρουση με τους εργαζόμενους. Δικαιολογία ή όχι εγώ πιστεύω ότι αυτά τα 2 είναι αντίθετα. Οπότε για να μπορεί να κάνει αγώνα υπερ των εργαζομένων θα πρέπει να πει ότι κυβέρνηση δεν γίνεται και να πει ότι πάει για δυνατή αντιπολίτευση.

Το ΚΚΕ δεν θέλει να είναι κυβέρνηση σε αυτό το σύστημα, το δοκίμασαν και δεν γίνεται.
Συμφωνώ.

Τέλος πάντων ας το σταματήσω εδώ γιατί στο τέλος θα νομίζετε ότι είμαι γραμμένος στο Κ.Κ.Ε και τους υποστηρίζω σ' ό,τι και να λένε και κάνουν.

Αυτό ακριβώς. Είναι σαν ένας εργάτης να γίνεται διευθυντής. Δεν θα μπορεί να τρέξει την επιχείρηση χωρίς να έρθει σε σύγκρουση με τους εργαζόμενους. Δικαιολογία ή όχι εγώ πιστεύω ότι αυτά τα 2 είναι αντίθετα. Οπότε για να μπορεί να κάνει αγώνα υπερ των εργαζομένων θα πρέπει να πει ότι κυβέρνηση δεν γίνεται και να πει ότι πάει για δυνατή αντιπολίτευση.

Συμφωνώ.

Τέλος πάντων ας το σταματήσω εδώ γιατί στο τέλος θα νομίζετε ότι είμαι γραμμένος στο Κ.Κ.Ε και τους υποστηρίζω σ' ό,τι και να λένε και κάνουν.
εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους ΚΚουετζίδες, έχω φίλους κουκουετζίδες, αρκεί να μην προκαλούν :p

Back