What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Που πας ρε Καραnitro ???

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
προφανως, μονο για μενα ομιλω, παλαιέ. δεν προσπαθω να επηρεασω, ατομικο συμπερασμα βγαζω, που δεν εχει καμμία επιπτωση στην γενικοτητα. βεβαια η περιπτωση μου προστιθεται στα συνολικα στατιστικα ολούθε, οπότε απο μονη της εχει την οποια αξια εχει ενα οποιοδηποτε δειγμα. <br>γνωριζω οτι η αντικειμενικη ουσια ειναι οτι η αρ9 390 ειναι πολυ καλυτερη σε vfm και πιο future proof απ την αντιστοιχη νβιδια. και γι αυτο την επελεξα εξαλλου. αλλά εντελως αυθαιρετα ισως, και αντιθετα με την παραπανω αντικειμενικοτητα, θα ανεβω στο πρασινο αρμα νεξτ ταιμ. ασε που δεν ξερουμε απο τωρα τι θα παιζει τότε απο νεα μοντελα και ποια εταιρεια θα εχει τις καλυτερες σειρες εκεινη τη δεδομενη στιγμη.<br>επισης παιζει δυνατα το ενδεχομενο, τετοιος που μαι, να τα ξεχασω ολα οσα γραφω τουτη δω τη στιγμη και να τ ακουμπησω παλι στην αγαπημενη σαφάιρ.<br><br>θεό, νομιζω οταν κατι δεν κανεις καλα με τους ντραιβερς δεν επηρεαζει μονο το idle ουσιαστικα. εδω ο γκεραλτ ετρεχε στους καμπους για ωρες ατελειωτες χωρις κανενα θεμα. οτι κι αν εκανα με τους ντριβερς, που σου ξαναλεω, τους πειραξα μονο αφου εμφανιστηκε το προβλημα, σιγουρα δεν προκαλεσε το χαρντγουερ προβλημα της καρτας, αφου μετα δοκιμαστηκε σε τουλαχιστον 5 καινουρια συστηματα.<br>ναι, την ιδια πηρα. καλος καλος ο μαριος, αλλα οταν εκανα νυξη μηπως να μου δινανε την asus strix r9 390, εβγαλε καποιος μικρους αλλα ευδιακριτους αφρους απ το στομα και μου ειπε οτι κι αυτο που ηδη κανει για μενα ειναι τού ματς. το να ξερεις ποτε να υποχωρεις ειναι μεγαλη τεχνη, γι αυτο και δεν τον πιεσα αλλο...
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Το οποίο εμφανιζόταν με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αν προέβαινες σε σκάλισμα. Το πρόβλημα με τον driver της Nvidia είναι ότι τον πέρναγες απλά και άρχιζε τις ιστορίες, αν ήσουν "τυχερός".<br><br>Η ουσία είναι ότι απλά κάποιος ξέρει να χειρίζεται την δημοσιότητα καλύτερα, και να κάνει την τρίχα τριχιά, ή να αποσιωπά και να περνά καταστάσεις στο ντούκου όποτε τον συμφέρει.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Φίλη, στο τελευταίο που θίγεις δεν τις φταίει κανένας της κόκκινης. Κι Ολυμπιακός είναι παράγκα τόσα χρόνια, αλλά ό περισσότερος κόσμος είναι γαύρος και μάλιστα τα αρνείται όλα.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Ξέρω, ξέρω, απλά ήθελα να πω τα δικά μου... πάντως εταιρεία/προϊόν με 0% failure rate απλά δεν υπάρχει - αν και στις CPU και η Intel και η AMD τα καταφέρνουν εξαιρετικά καλά, πόσο συχνά έχουμε δει ή έστω ακούσει για "χαλασμένη" CPU; Αν δε μπει χέρι με εξωπραγματικό o/c με deliddling και volt που τείνουν στο άπειρο, οι σύγχρονες (και βάζω μέσα πρακτικά ότι έχει βγει από εποχή 386) CPU είναι αθάνατες (inb4 g0o&#039;s next topic "ΚΑΗΚΕ Η CPU ΜΟΥ QQ").<br><br>Vtheo, δηλαδή όταν κάνει παπαριά η AMD, φταίνε οι χρήστες, όταν κάνει παπαριά η Nvidia, φταίει η κακή πολυεθνική που μας πίνει το αίμα. Έχεις γίνει γραφικός.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Το πρόβλημα της Nvidia, δεν ήταν μαύρες οθόνες ή BSOD; Με το που έκανες επανεκκίνηση, μετά την εγκατάστση του Driver;<br><br>O Crimson δεν παρουσιάζε το πρόβλημα αν είχες σκαλίσει και το Overdrive ( το οποίο BTW σε προειδοποιεί για πιθανότητα βλάβης με το σκάλισμα), και το Afterburner;<br><br>
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Παιδιά, καλή η οπαδική πλάκα και καζούρα αλλά αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, στο 90% και βάλε των περιπτώσεων που ψοφάει μια καρτα γραφικών, φταίει ο ΟΕΜ ανεξάρτητα αν μιλάμε για πράσινες ή κοκκινες. Δεν χαλάει ο πυρήνας ή οι μνήμες αλλά οι πλακέτα, οι πυκνωτές, τα VRM κοκ. Η sapphire είχε ενα μεγάλο ποιοτικό φάουλ εκεί γυρω στο 2012-13 με τις black screen 7870 και γι&#039;αυτό έχω αρχίσει να γίνομαι επιφυλακτικός με την παρτη της.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Προσπάθησα να σε προειδοποιήσω αλλα δεν με άκουσες, τώρα υφίστασαι τις συνέπειες  :evilburns:
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
<blockquote><br>Το πρόβλημα της Nvidia, δεν ήταν μαύρες οθόνες ή BSOD; Με το που έκανες επανεκκίνηση, μετά την εγκατάστση του Driver;</blockquote><br><br>Επιβεβαιωμένα, μόνο για όσους είχαν multi-monitor setup. Όσοι λένε πως είχαν πρόβλημα και με single monitors, είναι τρολς της AMD - btw, εγώ έκανα χτες εγκατάσταση τους "προβληματικούς" drivers χωρίς κανένα πρόβλημα. Ποιος ξέρει τι μαλακίες είχαν κάνει στα συστήματα τους όσοι είχαν BSOD και τώρα τους φταίει η Nvidia - μπορεί ακόμα και να τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν κάποιο feature του Geforce Control Panel οι κανάγιες.<br><br><blockquote>O Crimson δεν παρουσιάζε το πρόβλημα αν είχες σκαλίσει και το Overdrive ( το οποίο BTW σε προειδοποιεί για πιθανότητα βλάβης με το σκάλισμα), και το Afterburner;<br></blockquote><br><br>Ναι, και άμα είχες και Windows αντί για Linux. Ξεκάθαρη υπαιτιότητα του χρήστη.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
G0O, στα post για OC του Φραπόγαλου, δεν έχει κάποιες παραγράφους, όπου ουσιαστικά απαλλάσει τον εαυτό του από τυχόν ευθύνες, αν κάτι πάει στραβά; Κάτι παρόμοιο έχει και το Overdrive. Δεν είπα ότι φταίει μόνο ο χρήστης, είπα ότι φταίει και αυτός, αν κάνει OC/tweaking, και δεν προσέχει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι και η AMD δεν έκανε σωστό έλεγχο, όσον αφορά ένα από τα πιο γνωστά utilities.<br>Τα πολλαπλά μόνιτορ επίσης δεν είναι συνήθης περίπτωση, αλλά δεν θεωρείται λειτουργία εκτός του ασφαλώς καθορισμένου από τον κατασκευαστή ασφαλούς πλαισίου. Και νομίζω ότι ειδικά στο εξωτερικό, υπάρχουν πολλοί χρήστες με τέτοια διαρρύθμιση, ειδικά όσοι κάνουν και κάποιου είδους εργασία στο PC όπου τους εξυπηρετεί. Οπότε, αφού μιλάμε για κάτι που παρέχεται "μαμά", είναι καθαρά θέμα του κατασκευαστή.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
<blockquote>Εγληματικό λάθος δεν ήταν, όπως δυστυχώς είδα να γράφεται εδώ. </blockquote><br><br>Δυστυχώς γιατί; Μήπως εννοείς ατυχώς; Όχι ότι συμφωνώ και μ&#039; αυτό (ναι, εγώ έγραψα το συγκεκριμένο newspost), απλά ρωτάω για να κατανοήσω ακριβώς τι εννοείς.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Το σκεπτικό μου το ανέλυσα και προηγουμένως. Εφ&#039; όσον το bug προκαλούσε πρόβλημα μόνο αν σκάλιζες τις ρυθμίσεις  του ανεμιστήρα,  και μέσα από το Overdrive ( το οποίο overdrive πάντα σε προειδοποιεί για τυχόν βλάβες λόγω υπέρβασης των ορίων λειτουργίας, πριν το ενεργοποιήσεις ) και μέσα από το After Burner, και όχι απευθείας με το πέρασμα του driver, δεν θεωρώ σωστό τον χαρακτηρισμό "εγκληματικό". Και νομίζω ότι θα συμφωνήσεις και εσύ, ότι όταν έχουμε πειράξει την κάρτα μας, καλό είναι να τσεκάρουμε τις θερμοκρασίες όταν αλλάζουμε drivers. ( Εδώ ήταν που θεωρώ ότι είχαν μέρος της ευθύνης οι χρήστες ). Από την άλλη πλευρά, και η AMD έπρεπε να είχε ελέγξει καλύτερα την συμβατότητα του οδηγού της με το Afterburner, καθώς η MSI είναι συνεργάτης της, και χρησιμοποιείται από πολύ κόσμο.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Δε συμφωνώ, αλλά λίγη σημασία έχει. <br><br>Αλλά επειδή πρέπει να πω και γιατί δε συμφωνώ, αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι όταν έχεις αλλάξει drivers 5-6-10 φορές και όλα είναι ΟΚ -όπως πρέπει να είναι άλλωστε- ακόμη κι όταν έχεις μπλεχτεί με Afterburner και Overdrive, δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι θα κάνεις έλεγχο και την 11η ή 12η φορά. Οπότε δε βρίσκω υπαιτιότητα των χρηστών εκεί.<br><br>Η AMD έπρεπε να έχει προσέξει πολύ περισσότερο και η αμέλειά της ήταν -κατ&#039; εμέ- όντως εγκληματική, προφανέστατα όχι με την κυριολεκτική έννοια του όρου βέβαια. Είναι μάλλον παραπάνω από περιττό να πω ότι το ίδιο ακριβώς θα έλεγα κι αν η υπόθεση αφορούσε την nVidia, αλλά δε βλάπτει να τ&#039; αναφέρω.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Το ότι έπρεπε να προσέξει η AMD, δεν το αμφισβητώ. Το ότι έπρεπε να προσέχουν και οι χρήστες επισημαίνω, εφόσον αποφάσισαν να σκαλίσουν λίγο παραπάνω από το σύνηθες το σύστημα τους. Εδώ που τα λέμε, το ίδιο το AfterBurner παρέχει ένα πολύ καλό τρόπο για να παρακολουθείς διάφορα στοιχεία μέσω του OSD. Τo πρόβλημα, αν δεν απατώμαι, εμφανίζονταν αμέσως, αν γινόταν ρύθμιση και από το OverDrive και από το AfterBurner, και όχι σε τυχαία στιγμή. Δηλαδή κανείς, αφού ρύθμισε τα προφίλ, δεν έκανε έναν έλεγχο να δει αν ήταν όλα εντάξει;
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Σ&#039; αυτό που λες έχεις δίκιο, δε λέω, αλλά, απ&#039; ότι κατάλαβα, μάλλον συμφωνούμε ότι σε κάθε περίπτωση το μερίδιο ευθύνης των χρηστών είναι πολύ πολύ μικρότερο σε σχέση μ&#039; εκείνο της εταιρείας.
 
Top Bottom