Πρόταση αγοράς εσωτερικού σκληρού δίσκου HDD

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Chosen Undead

Death Knight
Λέω να πάρω έναν 1-2 TB γύρω στα 50-60 ευρώ για τα installations των παιχνιδιών καθαρά. Τι μου προτείνετε να πάρω και από που?

Σας παραθέτω και τι pc έχω. Αυτός ο 150άρης λογικά θα πάρει πόδι και θα βάλω τον νέο στη θέση του

Θα σου πω την εμπειρία μου όσον αφορά τους δικούς μου,

4 1/2 χρόνια έχω έναν WD Blue 1TB. Στα 3 χρόνια μου έκανε έναν ήχο όταν διάβαζε και έγραφε σαν γρατζούνισμα και μάλιστα πολύ έντονα, επικοινώνησα με την WD και μου είπαν ότι θέλει άμεσα αντικατάσταση και λυπούμαστε για αυτό (μόλις είχε βγει από την εγγύηση 3 χρόνια)

Τότε λοιπόν αγόρασα έναν Toshiba P300 1TB μετέφερα όλα τα δεδομένα από τον WD στον Toshiba και του έκανα το κλασικό φορμάτ που κρατάει 365 μέρες :roll: , και δουλεύει κανονικότατα μέχρι τώρα, δεν μου ξανάκανε απολύτως τίποτα.

Όσον αφορά τον Toshiba από τις χειρότερες αγορές και θεωρείται ο πιο αξιόπιστος δίσκος, το έχω πει και εγώ αυτό, γιατί? γιατί κάθε τρεις και λίγο spinαρει μόνος του κλείνει και ανοίγει και είναι τέρμα σπαστικό σε σημείο που μου έρχεται να τον πετάξω από το παράθυρο.

Πάντως από ταχύτητα είναι πιο γρήγορος ο Toshiba από τον WD με μετρήσεις αλλά τι να το κάνεις λογικά έπεσα σε ελαττωματικό.

Άλλος δίσκος πάλι που έχω και είναι ''σκυλί'' και συνεχίζει ακόμα χωρίς το παραμικρό (αγορά 2010) είναι ένας Hitachi 500άρης.

Δεν ξέρω η δική μου εμπειρία είναι ότι οι δίσκοι είναι απλά λοταρία. Απλά αγοράζεις έναν στην τύχη και ελπίζεις.

Δώσε λίγα παραπάνω και πάρε τον https://www.skroutz.gr/s/9513108/Seagate-Firecuda-1TB.html">Seagate Firecuda 1TB. Είναι SSHD, δηλαδή έχει ενσωματωμένη SSD cache για να πετυχαίνει πολύ καλύτερες ταχύτητες από έναν κλασικό HDD. Και έχει 5 χρόνια εγγύηση, σε αντίθεση με πολλούς άλλους που δίνουν 3 κι αν. Αν μπορείς να ανεβάσεις το budget στα 100 ευρά ώστε να πάρεις την εκδοχή των 2ΤΒ ακόμα καλύτερα, γιατί τα games έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν σε install size, αλλά εδώ την έχεις παλέψει με τα 500GB μέχρι τώρα, μια χαρά θα βολευτείς και με 1ΤΒ για να γλυτώσεις κάνα φράγκο.

EDIT: Αλήθεια, πού έχεις εγκατεστημένα τα Windows? Ελπίζω όχι στον 150άρη που έχεις σκοπό να διώξεις, γιατί θα έχεις βαβούρα με κατ' ελάχιστο reinstall των windows.

Έχω αυτόν από 10/2016 (ο 1 TB είναι στα 40€) για αποθήκευση υλικού και χείμαρρους. Προς το παρόν δουλεύει χωρίς πρόβλημα (με 92 GB ελεύθερο χώρο).

Σκυλί πάντως έχει βγει ένας 500άρης WD Black που τον είχα πολύ πριν τον παραπάνω και τον έχω για εγκατάσταση προγραμμάτων/παιχνιδιών. Αντίθετα, ένας άχρωμος WD (ο πρώτος δίσκος μου) και ένας WD Blue 1TB βγήκαν off (ο μπλε με το που έληξε η εγγύηση). Ίσως φταίει το qbit ή απλά δεν ήταν ποιοτικοί.

[quote quote=509140]

EDIT: Αλήθεια, πού έχεις εγκατεστημένα τα Windows? Ελπίζω όχι στον 150άρη που έχεις σκοπό να διώξεις, γιατί θα έχεις βαβούρα με κατ’ ελάχιστο reinstall των windows.
[/quote]

Στον 500αρη τα έχω. Γι'αυτό ακριβώς που είπες θέλω νέο σκληρό. Συνέχεια 60-80+ gb ζητάνε τα παιχνίδια πλέον και είναι εκνευριστικό αυτό το βάλε-βγάλε ή βάλε μόνο το τάδε και βλέπουμε στο μέλλον. Πολύ καλή η πρόταση σου.  Μάλλον αυτό θα κάνω να γίνει σοβαρή επένδυση. Δεν είχα ιδέα πως υπήρχαν και SSHD καλή φάση

Έχω 2 WD Blue (AAKS) των 640GB από το 2009. Προφανώς κι έχω διπλά-τριπλά backup σε εξωτερικούς, but still. Από το 2009.

Τείνω να συμφωνήσω πάντως με το Lucinos. Σε μένα ένα Barracuda το '07 είχε βγάλει bad sectors σε χρόνο dt. Σε άλλους έχει συμβεί με άλλους δίσκους. Ότι κάτσει.

Back