What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Πρόβλημα με κάρτα γραφικών

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Αυτό που λέει και ο Ccwr θα πρότεινα. Την onboard. Μάλλον απίστευτο να μην έχεις.
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


Alucard wrote:
Αυτό που λέει και ο Ccwr θα πρότεινα. Την onboard. Μάλλον απίστευτο να μην έχεις.</blockquote>

Αν για κάποιο λόγο δεν έχει ξεμπλοκάρει με καμία από τις 2 gpu, το θεωρώ λίγο απίθανο να ξεμπλοκάρει με την ενσωματωμένη.
Μάλλον προσωρινή αλλαγή TV ή καλωδίου θέλει. Το έχω πάθει το πρόβλημα αυτό και πιστεύω ότι αυτή είναι η λύση.
Αλλά αν έχει ενσωματωμένη gpu δεν χάνει τίποτα να το δοκιμάσει και αυτό <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />

EDIT: Τώρα σχετικά με τα αίτια του προβλήματος, <b><span style="color:#ff0000"><u>ίσως </u></span></b>και να οφείλονται στο τροφοδοτικό. Αν θυμάμαι καλά, την περίοδο που μου είχε τύχει αυτό, δεν πρέπει να είχα ποιοτικό τροφοδοτικό στο pc μου, ένα Thermaltake Litepower πρέπει να είχα, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.

 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,123
Δεν έχει onboard, έχει όμως ενσωματωμένα γραφικά στον επεξεργαστή για να δοκιμάσει.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,016


f2bnp wrote:
Bios reset δοκίμασες Sephir;</blockquote>

Πολύ σωστός, ξέχασα να το αναφέρω παραπάνω σαν κίνηση που <u>ίσως</u> λύσει το πρόβλημα.

 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Noob question. Μπορείς να κάνεις reset τη M/B χωρίς να βλέπεις στην οθόνη;
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,016
Προφανώς και μπορείς ρε φίλε. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Κοίτα να δεις τι μαθαίνει ο άνθρωπος ! Δεν το είχα ξανακούσει. Καλή φάση !
 

f2bnp

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,730


Alucard wrote:
Noob question. Μπορείς να κάνεις reset τη M/B χωρίς να βλέπεις στην οθόνη;</blockquote>

Βγάζεις την μπαταρία!

 

borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,827
Ζώρζ, τί πιθανότητα δίνεις να έχει στραβώσει πινάκι στο DVI/HDMI/VGA καλώδιο και να μην παίρνει ρεύμα η κάρτα που συνδέεις; Και ένα ποδαράκι να έχει στραβώσει, σου γαμάει τα πάντα.
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,171
με όσα έχετε πει μέχρι τώρα εμένα 3 περιπτώσεις μου φαντάζουν να είναι.

-Τροφοδοτικό, ήταν στα τελευταία του και μόλις προσπάθησε να δώσει ρεύμα στην 970 τα έπαιξε εντελώς

-Μπέρδεμα στο bios, για κάποιο λόγο η μητρική αποφάσισε να ξεκινάει με το ενσωματωμένο, δες αν παίρνει σήμα από την θύρα της μητρικής, αν ναι, μπαίνεις από εκεί και κάνεις τις αλλαγές στο BIOS

-Μπέρδεμα της κάρτας στο που δίνει σήμα, μην ρωτάς πως, αλλά παλιότερα το είχα πάθει με κάρτα, είχα βγάλει να κάνω μεταφορά και ενώ πάντα έβαζα την οθόνη στο αριστερό DVI, μετά την μεταφορά από το αριστερό δεν έδινε σήμα για κάποιο λόγο και έδινε μόνο στο δεξιό. Δεν ξέρω γιατί και πως αλλά μπορείς να δοκιμάσεις φαντάζομαι.

Αλήθεια η 970 σίγουρα δουλεύει; Γιατί αν σίγουρα δουλεύει τότε θα ήμουν σχεδόν 90% σίγουρος για το τροφοδοτικό, ήθελε επιπλέον ρεύμα, δεν μπόρεσε να το δώσει, κάτι βραχυκύκλωσε και θυσιάστηκε το τροφοδοτικό για να μην γίνει ζημιά στο σύστημα.
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


Sith_Ari wrote:
Αυτό ακριβώς που λέει ο Μάνος είναι, απλά μην περιοριστείς μόνο σε αλλαγή GPU.
Εμένα μου "ξεκόλλησε", όταν άλλαξα το DVI / HDMI / VGA (*ανάλογα τι έχεις σε backup) καλώδιο, και αν και αυτό δεν λειτουργήσει, βάλε μια άλλη TV / μονιτορ του σπιτιού σου.
Μόλις "ξεκολλήσει", ξαναβάζεις το παλιό monitor και θα τρέχει κανονικά.
Υ.Γ. Και όπως είπε και ο Μάνος, "σοβαρή εξήγηση δε βρέθηκε ποτέ. "!! :smash:</blockquote>

Εμμ, απαραίτητη διευκρίνιση στα όσα είπα παραπάνω:
Εννοείται πως τα ανωτέρω πρέπει να τα κάνει <b><span style="color:#00ff00">πρώτα με την 760</span></b> που γνωρίζουμε πως δεν είχε κάποιο πρόβλημα.
Όταν βεβαιωθούμε ότι με την 760 όλα λειτουργούν, μετά θα ξαναβάλει την 970 και αν έχει 2 / 2 αποτυχίες, κατά 90%, σημαίνει πρόβλημα ή σε PSU ή GPU.

 

Sephir

High Priest
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,438
<b><span style="color:#ffffff"><u>Κανόνας: ποτέ μην φτιάχνεις PC μετά από 8-10 ώρες δουλειάς</u>.</span></b>

Το θέμα λύθηκε, καθώς ήταν καθαρά θέμα καλωδίωσης μεταξύ της κάρτας γραφικών και της οθόνης, το οποίο χθες το βράδυ το ταλαιπωρημένο μου μυαλό δε μπορούσε να αντιληφθεί ( :malakas: ). Το PC χαίρει άκρας υγείας τόσο με την 760 όσο και με την νεαποκτηθείσα 970.

Thank you everyone! :cheers:
 

borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,827
Ζώρζ πες μου, μετά από εκατό χρόνια στο κουρμπέτι, ξηγήθηκες τόσο ηγεμονικά γιωτάς που σύνδεσες ΛΑΘΟΣ VGA KAΛΩΔΙΟ;

We are never gonna let you live down that one <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935


Borracho wrote:
Ζώρζ πες μου, μετά από εκατό χρόνια στο κουρμπέτι, ξηγήθηκες τόσο ηγεμονικά γιωτάς που σύνδεσες ΛΑΘΟΣ VGA KAΛΩΔΙΟ;

We are never gonna let you live down that one <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Και που να δείς τι γιωτιά έχω κάνει εγώ. :cheers:

 

Sephir

High Priest
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,438


Borracho wrote:
Ζώρζ πες μου, μετά από εκατό χρόνια στο κουρμπέτι, ξηγήθηκες τόσο ηγεμονικά γιωτάς που σύνδεσες ΛΑΘΟΣ VGA KAΛΩΔΙΟ;

We are never gonna let you live down that one <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Χειρότερα. Είναι τόσο γιωτιά που αν την αναφέρω, μόνο με σακούλα θα βγω ξανά από το σπίτι. :trollface:

 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
[hide]Έλα ρε, πες, εδώ εγώ έχω προσπαθήσει να τρέξω κάρτα με drivers από την προηγούμενη, που ήταν της άλλης εταιρίας, και παραλίγο να τα καταφέρω κιόλας. Τελικά αντί για ένα απλούστατο uninstall έκανα format, οπότε και θυμήθηκα αυτή την μικρή λεπτομέρεια. Φέρε μου χαρτοσακούλα τώρα.[/hide]
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


Sephir wrote:
Χειρότερα. Είναι τόσο γιωτιά που αν την αναφέρω, μόνο με σακούλα θα βγω ξανά από το σπίτι. :trollface:</blockquote>

Θα σου δώσω εγώ σακούλες, μην ανησυχείς!! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Λοιπόν; Τώρα που λύθηκε και αυτό, για πες, ....περιμένουμε!! :woohoo:

 

Sephir

High Priest
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,438
[hide]Αντε, αγοράστε μου πολλές σακούλες. Συνέδεα το DVI καλώδιο στη θύρα της onboard κάρτας γραφικών. Τέσσερις φορές. Και αναρωτιόμουν γιατί δεν έδειχνε τίποτα η οθόνη[/hide]
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602
Ωραίο θέμα για thread πλάκα-πλάκα.
<b><span style="color:#0044ff">Αναφέρετε την μεγαλύτερη γιωτιά που έχετε κάνει στο pc σας!!</span></b> <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 
Top Bottom