What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Πρόβλημα με την οθόνη*

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
κανε οτι σου πουνε τα παιδια που ειναι πολυ μεγαλυτεροι γνωστες των hardware θεματων απο μενα και μετα κοιτα το γνωστο θεμα με τους καμενους πυκνωτες σε οθονες samsung.

εχει γινει παλιοτερα κι εδω κουβεντα και στο αλλο φορουμ γι αυτο και αν ειναι ετσι, υπαρχει λυση. κανε ομως ολα τ αλλα πρωτα κι εδω ειμαστε.
 

gil galad

Commoner
Joined
Aug 17, 2013
Messages
28
2 ακόμα απορίες:

όταν λέει να στο command window να πατήσω CLEAN, αυτό σβήνει κανά αρχείο από το usb που χω ή κάνει κάτι άλλο;

μπορώ τη διαδικασία να την κάνω με εξωτερικό σκληρό;
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
'Ντάξ, Brother είσαι θεός! Το είχα ξεχάσει τελείως. :cheers:

ΕDIT

Ναί... Πρώτα κάνεις format το stick (το CLEAN θα διαγράψει τα δεδομένα, οπότε τα περνάς μετά) και μετά την διαδικασία.
Όχι... Ο εξωτερικός δεν κάνει. Λόγω NTFS ή FAT 32 (άν είναι παλιός), εσύ θές FAT 16.(και αυτό θα συμβεί με το CLEAN) :thumbsup:
 

gil galad

Commoner
Joined
Aug 17, 2013
Messages
28
Δεν ξέρω αν κατάλαβες τι εννοώ, γιατί πολύ απλά η αμπαλίασή μου είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αν π.χ. μεσ το stick έχω έναν φάκελο 'Διπλωματική Εργασία' και πατήσω CLEAN, αυτή η ενέργεια θα σβήσει το φάκελο αυτό, ή αναφέρεται κάπου αλλού αυτή η ενέργεια;
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Σώσε το αρχείο κάπου αλλού, να μην το χάσεις αγορίνα. Θα διαγραφούν τα πάντα με το CLEAN. Όσο για την αμπαλίαση, σου είπα, no worries. Έπρεπε να δείς εμένα στο ξεκίνημά μου!
<span class="bbcode_spoiler">Τώρα μπορώ να σε βοηθήσω σχεδόν σε όλα τα κουλ'α, ή και να σου δείξω πως να κάψεις το PC με 300 διαφορετικούς τρόπους, με το OverClocking να είναι ο πιο ευχάριστος. :spiteful: </span>
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Όταν φτιάχνεις bootable usb σβήνονται τα πάντα. Άμα δε θες να χάσεις δεδομένα από το στικάκι, είτε τα αντιγράφεις όλα στο πισί και τα ξαναπερνάς μετά ή, αν μπορείς, παίρνεις/αγοράζεις ένα εντελώς άδειο στικάκι για να βάλεις εκεί το memtest. Ένα έξτρα usb πάντα μπορεί να αποβεί χρήσιμο, ούτως ή άλλως.

Αν θες να έχεις αντίγραφο από τα περιεχόμενα του usb χωρίς να αγοράσεις άλλο στικάκι, μπορείς να τα μεταφέρεις προσωρινά, εκτός από το πισί, και σε ένα mp3 player ή στο κινητό σου (εκτός κι αν είναι παλιό και δεν έχει usb θύρα/κάρτα μνήμης), στην ουσία αποθηκευτικό usb είναι. Εγώ αυτό το κάνω συχνά <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Να σε ρωτήσω ρε Gil Galad, όταν κολλάει το σύστημα μήπως ο κέρσορας μεγεθύνεται; Βλέπεις καμία αυξομείωση στα fonts (σαν να αλλάζει ανάλυση από μόνο του);
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,684
Για πέρνα τον τελευταίο Adobe flash player. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φταίει αυτός αλλά ποτέ δεν ξέρεις.....
 

gil galad

Commoner
Joined
Aug 17, 2013
Messages
28
Συγγνωμη που απαντώ τώρα, αλλά δυστυχώς η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο που δεν αντεχα και ξαναπήγα τον υπολογιστή για service (δίχως περαιτέρω επιβάρυνση λέει, μιας και την προηγούμενη φορά δεν μου το διορθώσανε), οπότε τόσες μέρες είμαι χωρίς pc.

Λοιπόν, το πρόβλημα έτσι πως μου το είπαν είναι:
- η κάρτα γραφικών έχει πρόβλημα (κάτι αναμενόμενο σε σχέση με το πρόβλημα που παρουσιαζόταν)
- το τροφοδοτικό, λέει (what the fuck ήταν η 1η μου αντίδραση). Λέει δε δίνει σωστή τάση στο pc με αποτέλεσμα να δημιουργεί πρόβλημα στην μητρική (αυτό ισχύει; πως γινεται να ανοιγει το Pc και να χει προβλημα το τροφοδοτικό...ελπίζω -καλώς ή κακώς- να μη μου πουλάνε φούμαρα, οπότε πείτε λίγο τη γνώμη σας...)

Τους είπα λοιπόν να μου προτείνουν κάποιες κάρτες γραφικών διαφόρων τιμών, το ίδιο και για το τροφοδοτικό, ώστε να επιλέξω/ουμε τόσο ως προς την ποιότητα όσο και ως προς το κόστος όσο και ως προς το συνδυασμό των 2, ώστε να μη μου φύγουν πολλά λεφτά.

Το μόνο καλό είναι πως το πρόβλημα συγκεκριμενοποιήθηκε. Το κακό είναι πως θα πρέπει να σκάσουν φράγκα... Πείτε γνώμες αλάνια μου, και ευχαριστώ πολύ για το μέχρι τώρα ενδιαφέρον για το πρόβλημά μου <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> (kiss & hug)
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Kαλησπέρες.

Πρίν από οτιδήποτε, καλό θα ήταν να τσεκάρεις και την οθόνη, μήπως και είναι εκεί το όποιο πρόβλημα.
Για το τροφοδοτικό, αυτό που σου είπαν είναι πολύ generic, και πολύ πιθανό να μην είναι εκεί το θέμα. Όπως generic είναι για την κάρτα γραφικών. Τι σημαίνει "έχει πρόβλημα;" Ούτε περιγραφή του θέματος, ούτε τίποτα; Πχ, ανεβάζει θερμοκρασία; Δεν δουλεύουν σωστά τα fans;
Αμαρτία να κάνεις έξοδα χωρίς λόγο...
 

gil galad

Commoner
Joined
Aug 17, 2013
Messages
28
Με την οθόνη {μάλλον} δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς όταν φίλος που το "έχει" με τα pc, ήταν μέσω teamviewer, του παρουσιάστηκε το πρόβλημα και στη δική του οθόνη.

Με το τροφοδοτικό έχω φάει σκάλωμα γερό, γιατί αφού έχει πρόβλημα, γιατί ανοίγει το pc;
Όσο για την κάρτα γραφικών, θα ρωτήσω παραπάνω να μάθω (το ίδιο βέβαια και για το τροφοδοτικό θα κάνω, και θα αναφέρω πληροφορίες που θα μαζέψω).
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,568
η πρωτη εντυπωση ειναι οτι η καρτα γραφικων τιναζει πεταλα.
για το τροφοδοτικο, αν ειχε προβλημα θα εκανε και αλλα κολπα. το λογικο ειναι οταν παιζει φορτιο, να κλεινει ή να μην ξεκιναει το pc οταν πατας το κουμπι του power.

αφου εχεις κανει update στα παντα (καρτα γραφικων,μητρικη, bios) μπορεις να τσεκαρεις cpu,ram, καρτα γραφικων με αυτο

http://www.burnintest.com/" class="bbcode_url">burnin test

θα κανεις τα test και θα δεις που τρως το κολημα, ισως να μην φταιει μονο η καρτα γραφικων.
το σιγουρο ειναι οτι κατι φταιει, το θεμα ειναι να μην την πληρωσει κατι που δεν φταιει.

εγω θα ελεγα, πριν κανεις αγορες, να αλλαξεις τα windows που εχεις,με καποια αλλη εκδοση.

αν δεν θελεις να μπεις σε τετοιο κοπο, κατεβασε ενα linux live dvd (πχ http://www.linuxmint.com/edition.php?id=144" class="bbcode_url"> linux mint και καψε ενα δισκακι με αυτο.
μην σε τρομαζουν αυτα που λεω.
κανεις download, καις το dvd, κανεις εκκινηση απο το dvd και μπαινεις στο λειτουργικο.
ουτε εγκαταστασεις ουτε τιποτα.
μολις μπεις στο λειτουργικο, δοκιμασε youtube.

αν σου φαινεται βουνο, ρωτησε τον φιλο σου. ειναι piece of cake.
 

gil galad

Commoner
Joined
Aug 17, 2013
Messages
28
Σε επικοινωνία που είχα με το service τμήμα του μαγαζιού με είπαν επίσης πως το θέμα με την κάρτα γραφικών κάτι με artifac (δεν ξέρω αν άκουσα καλά) έχει να κάνει, με κουκίδες, γραμμές (πράγμα που όντως συμβαίνει όταν παρουσιάζεται το πρόβλημα).
Για το τροφοδοτικό μου επανέλαβε αυτό που έγραψα και παραπάνω, ότι η τάση που δίνει στο pc δεν είναι σωστή, με αποτέλεσμα να δημιουργεί πρόβλημα στην μητρική.

Λελο_κουνελε, μαζί σου, να τα κάνω αυτά. Ποια έκδοση να χρησιμοποιήσω για την αντικατάσταση των windows; ο φίλος είχε τσεκάρει τα πάντα από αναβαθμίσεις κλπ, οπότε νομίζω δε χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Εντωμεταξύ, οι του καταστήματος μόνο φερέγγυοι δεν μου φαίνονται, καθώς από τις 3 επικοινωνίες που χω κανει μαζί τους, η αντιμετώπιση είναι "άντε πες το ΟΚ να τα βάλουμε αυτά που θέλουμε να μας σκάσεις το 300άρι" *. Όχι πως δεν καταλαβαίνω μια τέτοια αντιμετώπιση, αλλά γιατί να πιστέψω την "μπαρούφα" με το τροφοδοτικό, μιας και <b>άνοιγε κανονικά το pc και δεν είχα παρατηρήσει κάτι</b>. Με test στο σπίτι δικά μου, μπορώ να δω αν όντως παιζει κάτι εκεί, από το να μου λεν αυτοί διάφορα;

*: μίλησα για 300άρι καθώς το τροφοδοτικό εντελώς αυθαίρετα σε κάθε επικοινωνία μου το βαφτίζει στα 109ευρώ και την κάρτα γραφικών γύρω στα 250. Γενικά, κάκιστη εντύπωση, και ας μη ξεχνάμε πως την 1η φορά υποτίθεται δεν είχαν βρει τίποτα......
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Μια 7770 που είναι και καλύτερη από την 5830 θα στοιχίσει από 95-100 γιούργια (με 1 GB μνήμης). Δεν θα σχολιάσω τα λεγόμενα των τύπων για προφανείς λόγους...
EDIT
Από τροφοδοτικό, το δικό σου δεν υπάρχει στην αγορά (αφού έχει σταματήσει η παραγωγή), το OCZ ModXtream Pro 700watt που είναι η νεότερη (και με αποσπώμενα καλώδια) έκδοση είναι στα 75 ευρώ...
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,684
Προσωπικά θα επαιρνα τον πύργο όπως είναι και θα έβαζα τα νέα κομμάτια μόνος μου, αφού τα είχα αγοράσει απο άλλο μαγαζι.
Αν αποφασίσεις όμως να σου βάλουν αυτοί τα νέα κομμάτια, ζήτα να σου δώσουν και τα χαλασμένα. Εχω δει πολλα ''ομορφα'' διάφορα service.....
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,557
Είναι πιθανό αυτό με το τροφοδοτικό να συμβαίνει, προβληματική τάση μπορεί να επιτρέπει στο σύστημα να ανοίξει αλλά να έχει πρόβλημα στην πορεία, με καταστροφικά αποτελέσματα στην πορεία.

Δεν θα ήταν απίθανο να χάλασε η κάρτα από προβληματικό τροφοδοτικό.

Πάντως μάθε πρώτα τι είναι αυτά που θέλουν να σου βάλουν και ζητάνε τόσα λεφτά, που μου φαίνονται πάρα πολλά όπως και να έχει. 109 για τροφοδοτικό; τι είναι πυρηνικός αντιδραστήρας;
Με 50€ βάζεις γαμάου κατηγορίας XFX bronze 80+
 

gil galad

Commoner
Joined
Aug 17, 2013
Messages
28


Dark Archon wrote:
Προσωπικά θα επαιρνα τον πύργο όπως είναι και θα έβαζα τα νέα κομμάτια μόνος μου, αφού τα είχα αγοράσει απο άλλο μαγαζι.
Αν αποφασίσεις όμως να σου βάλουν αυτοί τα νέα κομμάτια, ζήτα να σου δώσουν και τα χαλασμένα. Εχω δει πολλα ''ομορφα'' διάφορα service.....</blockquote>

Σε αυτό κατέληξα και εγώ. Ακόμα και αν δεν γνωρίζω το πως, με βοήθεια είτε ιντερνετική είτε φυσική, θα το κάμω μοναχός μου.
Διαβάζοντας αυτά που έγραψε και ο νίτρο, και για να σιγουρέψω αν έχει ή όχι το τροφοδοτικό πρόβλημα, υπάρχει κάποιος έλεγχος που μπορώ να τρέξω εγώ από το σπίτι, ο οποίος θα δείξει εάν υπάρχει και εκεί θεματάκι; Είναι το burnin test στο οποίο αναφέρεται ο κουνελος παραπάνω;

Δευτέρα πάω και το παίρνω, venceremos!

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,568
o nitro εχει δικιο σε αυτο που λεει.
απο την αλλη, αν οι τασεις ειναι λαθος θα χτυπαγε και μνημες που ειναι ευαισθητες.

η γνωμη μου ειναι οτι την καρτα δεν την γλυτωνεις.

ομως
διαβασα για καποιους που ειχαν παρομοιο/ιδιο προβλημα με εσενα και το εφτιαξαν με format.
γιαυτο λεω να το κουρασεις λιγο.
με το burnin test, ναι τσεκαρει καρτα γραφικων. αν κλασει στο τεστ εισαι ενα βημα πριν βαλεις το χερι στην τσεπη.

αν θελεις να εισαι 100% σιγουρος οτι οντως εχει προβλημα το hardware. δοκιμασε linux
αν δεν "χτυπησει" τιποτα, καπου αλλου ειναι ο ενοχος.

απλα καις την διανομη σε ενα dvd και ξεκινας τον υπολογιστη σου με αυτο. δεν θα πελαγωσεις πουθενα.

αν θελεις να το κανεις απο dvd
<span class="bbcode_spoiler">[video width=425 height=344 type=youtube]qEGfgy2qlrQ[/video]
</span>
αν θελεις να το κανεις απο usb stick (θα σβησει τα περιεχομενα του stick)
<span class="bbcode_spoiler">[video width=425 height=344 type=youtube]yYMLSpBdRec[/video]</span>
το ιδιο προγραμμα με οδηγιες στα ελληνικα
<span class="bbcode_spoiler">http://www.pcsteps.gr/296-bootable-live-usb-linux-2/" class="bbcode_url">bootable usb</span>

μην ξεχασω να βαλω τα link στο θεμα με τα σωσιβια*
 

gil galad

Commoner
Joined
Aug 17, 2013
Messages
28
Στα του format, έκανα ένα πριν το πάω για τελευταία φορά στο service, αλλά δεν έγινε τίποτα. Για κάποιο λόγο, με ενημέρωσαν πως και κατά τη διάρκεια του service χρειάστηκε να κάνουν ένα format (κάτι για να δουν με την κάρτα γραφικών, νομίζω).

Όπως και να χει, σήμερα το πήρα το pc. Κατεβάζω τους drivers που χρειάζεται για την ώρα, και ξεκινώ με burnin test και λοιπά. Κάτι αντίστοιχο για να δω αν τρέχει κάτι όντως με το τροφοδοτικό, υπάρχει;
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,568
για το τροφοδοτικο
εχει βρωμισει ο τοπος ηλεκτρονικους και επιδοξους ηλεκτρονικους.
αν εχεις καποιο φιλαρακι που εχει βασικες γνωσεις και εξοπλισμο, μπορει να το κανει για σενα.
αν ζητησει χαρτζιλικι, χωστου φαπα (εκτος και αν δεν ειναι φιλος σου) ειναι πολυ ευκολο.

το δικο σου format, δεν πιανει. εβαλες ακριβως αυτο που ειχες πριν. αν χρησιμοποιησες το δισκακι που πηρες (αν πηρες) μαζι με το pc.
οπως ειδες, και στο service εκαναν format, ακομα και αν τα συμπτωματα ειναι hardware.

αφου εκαναν format και δεν "επιασε" αυτο δεν ειναι καλο.
κανε το test και βλεπουμε
 
Top Bottom