Προτάσεις για ταινία

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
καλα σας το λεω ως ανθρωπος που εχει σπουδασει κινηματογραφο. ειναι σα να σας λενε οτι φετο θα βγαινει μονο call of duty. τιποτα αλλο. ακριβως αυτη ειναι η αναλογια στο γκεημινγκ. καλα ξεμπερδεματα.

Δεν θα βγαίνει μόνο MCU. Πλέον βγαίνουν περισσότερες ταινίες και σειρές από οποιαδήποτε άλλη εποχή. Απλά η επιτυχία του MCU έχει γίνει εφιάλτης σε κάποιους και δεν μπορούν να ξεκολλήσουν.
 
Δλδ θες να μας πεις ότι σαβουρα δεν υπήρχε παλιότερα. Την έφερε το mcu. Ok
 
To θέμα είναι τι θα έκανε ο Μπράιαν Μποϊτάνο για όλα αυτά..
 
Η πλάκα είναι ότι δεν έχω να κερδίσω τίποτα από την κατάρρευση του σινεμά, μου αρέσουν οι ταινίες. Είμαι όμως χαιρέκακος οπότε η ευχαρίστηση που αντλώ βλέποντας τους κουλτουριάρηδες να κλαίνε και να οδύρονται φτάνει στα όρια του ερεθισμού. Η δυστυχία τους με φτιάχνει.
 
εν τω μεταξυ η θεση ζωης/αποψη "κακοι κουλτουριαρηδες" μυριζει ναφθαλινη και κυρ παντελη των 70s στο καφενειο να παιζει πρεφα.
δηλαδη αυτο που υποτιθεται οτι μαχεσαι.
γιου καν ντου μπετερ, αδμιραλ! :p:LOL:

:trollface:
 


Έπαθα ψιλοπλάκα. Δεν είχα ποτέ κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Bourdain. Υφίστατο στο ραντάρ μου ως διάσημος 'bad boy' chef που γύρναγε τον κόσμο και έλεγε διάφορες 'πεφωτισμένες' κοινοτυπίες. Είχε και ωραίο σάουντρακ στη σειρά του, αλλά εντάξει, πολλές σειρές κυκλοφορούν με ωραία τραγουδάκια. Μετά την αναπάντεχη αυτοκτονία του, μου κίνησε το ενδιαφέρον.

Το φιλμ εξερευνά την ύστερη περίοδο του τύπου και θεωρώ πως έχει ειδικό ενδιαφέρον για όσους από εμάς ωριμάσαμε αργά. Ο ίδιος ο Bourdain ήταν στην πρέζα και το μεροδούλι-μεροφαϊ ως τα 42, οπότε και έκανε διεθνή επιτυχία με το Kitchen Confidential και άλλαξαν τα πάντα. Θεωρώ πως έχει ειδικό βάρος για τους ανήσυχους 40κάτι εδώ μέσα.

(Αλεκυθούκο, ούτε το τρέηλερ μη δεις. Νομίζω το μόνο κολλητό ύφασμα που εμφανίζεται είναι κάποιο γεροντικό μαγιώ, μπορεί να σου προκαλέσει και εγκεφαλικό).
 
εν τω μεταξυ βλεπω το γλυκοπικροχαριτωμενο Τed Lasso και σκαει αυτη η σκηνη. για να φουρκιζονται οι οχτροι του μαρτυ.

σηκωθηκα και χειροκροτουσα μπορατσε! ακουγα, ακουγα που λεγανε και φωναζα απο μεσα μου: Μην στρηηηητς, ρεεεε!!!!
αλλά δικαιωθηκα στο φιναλε...




... "Αnd the answer is "Mean Streets"!!!...


εντιτ: ο αντωνης μπουρντέν ηταν ωραιος, ανησυχος τυπος. αυτο τα λεει ολα. ωραιο χεντςαπ. (y)
 
To Ted Lasso είναι εξαιρετικό. Το χα δει μονορούφι όταν προτάθηκε στο RQ και το απόλαυσα ακόμα παραπάνω λόγω του ότι βιώνω από πρώτο χέρι τις "παραξενιές" των Άγγλων.
 
Εμένα μου αρέσει το σινεμά, αλλά τα τελευταία χρόνια μου είναι πιο απολαυστικό το υπαίθριο άκυρο ψευτοκουλτουρέ με καμιά παλιά ασπρόμαυρη Γούντι Άλεν πχ:p
 
Είμαι όμως χαιρέκακος οπότε η ευχαρίστηση που αντλώ βλέποντας τους κουλτουριάρηδες να κλαίνε και να οδύρονται φτάνει στα όρια του ερεθισμού. Η δυστυχία τους με φτιάχνει.

Εδώ μπορώ να πω ότι ειμαι μαζί σας, κ. Ναύαρχε!! Οι δηθενιές στον κινηματογράφο, ειδικά στον νεο-ελληνικό, πάντα μου προκαλούσαν αποστροφή.

Τώρα για το MCU, οι Avengers line νομίζω ότι είχε μια πολύ καλή αρχή, ενδιαφέρουσα μέση και πολύ καλή ολοκλήρωση. Απλά θεωρώ πολύ δύσκολο να επαναληφθεί πάλι!! Ίσως και να φταίω εγώ, που ξέρω μόνο τους βασικούς ήρωες. Οι νέοι και πιο άγνωστοι δεν μου λένε τίποτα!!
 
To Thunder Road του '18 μέτραγε άσχημα. Όμορφο, ανεξάρτητο και αληθινό. Ο μονόλογος του δυσλειτουργικού μπατσάκου στην κηδεία, όλα τα λεφτά.
 
μπορατσε, που να δεις του 16...
το συνεχιζω στο δικο του θρεντ.
 
Τλκ ο κινηματογράφος πέθανε από τα torrent η τον σκοτώνει το Netflix και τα λοιπα streaming sites. Στην τλκ για τα "σκουπίδια" της marvel σαν κινηματογράφος δεν υπάρχει μόνο το Hollywood. Από gatekeeping καλά τα πήγατε.
 
Ο κινηματογράφος (το μέσο) πεθαίνει γιατί ο κόσμος προτιμά να δει τις περισσότερες ταινίες στο σπίτι του και πηγαίνει στις αίθουσες μόνο για event films που έχουν χαβαλέ με παρέα. Ο κινηματογράφος (η τέχνη) ζει και βασιλεύει σε streaming services. Η μόνη διαφορά με το παρελθόν είναι ότι οι καλές ταινίες κάθονται δίπλα δίπλα με τις b movies ενώ παλιά τα μέσα ήταν (υποτίθεται) και διαχωριστικές γραμμές, δηλαδή κινηματογράφος = πρεστίζ, τηλεόραση/βιντεοκασέτα/DVD = δευτεράντζα.
 
(Τα έσχατα του κόσμου, έφτασα να συμφωνώ με τον Συνταγματάρχη Σαρμάκυθο.)

Πραγματικά, είναι θεσμική και πολιτισμική αλλαγή : παλαιότερα (και κατά την παιδική ηλικία, εφηβεία και πρώτη νιότη των περισσότερων εξ' ημών) τα νέα φίλμ, τα έβλεπες στο σινεμά. Δεν υπήρχαν εναλλακτικές. Ήσουν σινεφίλ; Γούσταρες τη φάση; Ήσουν Μαρβελάκιας; Κάθε εβδομάδα θα ήσουν στις αίθουσες για να δεις 'τα καινούρια'. Δημιουργείτο τριβή με τις υπόλοιπες 'φυλές' του σινεμά και αρκετές φορές είχαμε και μεταγραφές-εκπλήξεις, καθώς μέσα από τη μαγεία των 'ΠΡΟΣΕΧΩΣ' μπορεί να στάμπαρες κάτι που να σε ενδιέφερε κι ας ήταν έξω από τα συνηθισμένα θεάματά σου. Πόσες και πόσες κατηγορίες και σκηνοθέτες δεν ανακαλύψαμε έτσι; Διάβολε, ακόμα και τα ξεθωριασμένα πόστερ που κοσμούσαν τους τοίχους του εκάστοτε κινηματογράφου, έχτιζαν υποσυνείδητα pop μυθολογία στα κεφαλάκια μας.

Οι ωχαδερφιστές περιμένανε 3-4 χρόνια να έρθουν τα έργα στην τηλεόραση και οι χομπίστες τα τσιμπάγανε σε βιντεοκασέτες όταν σταμάταγαν να παίζουν στις αίθουσες. Για το γκίκ το σκληρό όμως, η αίθουσα ήταν μονόδρομος. Εκεί χτίστηκαν φυσικά πολύ όμορφες παραδόσεις και ανεπίσημα 'τυπικά'. Όπως όλοι οι σπουδαίοι, παρελθόντες θεσμοί της νιότης.

Πλέον; Ο καθένας βλέπει ό,τι γουστάρει σπίτι του. Όσο ακοινώνητα ή ψευδοκοινωνικά (όχι, τα livestreams, reactions και λοιπές μαλακίες ΔΕΝ αποτελούν υγιή κοινωνικότητα) το επιθυμεί. Η αίθουσα τείνει να γίνεται γραφική ή 'εξτρήμ' επιλογή, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το τζάτζαλο γύρω από 3-4 φιλμ το χρόνο. Σημείο των καιρών. Εμένα, σαν ρομαντικό παππού, με χαλάει, αλλά είναι μια προσωπική παραξενιά, δεν μπορώ να την επιβάλλω ως θέσφατη άποψη.

(*γκρεμίζεται φούρνος.gif*)
 
The Suicide Squad (το καινούργιο)

Rated R for strong violence and gore, language throughout, some sexual references, drug use and brief graphic nudity.
Όπως θα έπρεπε να είναι δηλαδή.
 
Aγαπες εισθε τοσο πολυ off που θα αρχιζω να κατεβαζω καντηλια απο το ιντερνετ. Αν το σινεμα ειναι event, τοτε μπορειτε να κατεβασετε θεατρικες παραστασεις απο το ιντερνετ, να κατεβασετε ποδοσφαιρικους αγωνες απο το ιντερνετ, και το κυριοτερο, να κατεβασετε συναυλιες manowar και blind guardian απο το ιντερνετ. Μη σωσετε και βγειτε απο το σπιτι για τιποτα, γενικως.
 
Back
Top