What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Προτάσεις για ταινία

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,840
Τώρα που επέστρεψα από τα κορφοβούνια είδα και εγώ το Nightmare of the Wolf. OK τέλειο, πραγματικά έκλεισε διάφορα κενά που είχα και η μόνη φορά που είδα υπερβολές με το sign ήταν εκεί που έδειχνε τον Βέσεμιρ τι μαμιάς witcherάς που είναι και κολυμπάει στο χρήμα ενώ με ένα τσακ των δακτύλων ξετινάζει ορδές από ζόμπια, αλλά αυτό ήταν ποιητική αδεία επίτηδες για την συγκεκριμένη σκηνή.

Τα βιβλία τα καλύπτουν αυτά τα event γενικότερα; Δεν έχω ασχοληθεί πέρα από τα παιχνίδια και την σειρά.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,554
Να ξεκαθαρίσουμε πως οι Μαρβελάδες ΔΕΝ είναι καλλιτέχνες. Product managers είναι. Συντονίζουν μια τεράστια ομάδα ανθρώπων, προκειμένου να βγεί ένα αποτέλεσμα άχρωμο, άοσμο, ανώδυνο που να απηχεί στον κατώτατο κοινό παρονομαστή των Αλέκυθων. Τα δισεκατομμύρια έτσι βγαίνουν. Με λιπαρά Big Mac για την ψυχή.

Τώρα όταν μιλάμε για ουσία, έχεις από τη μια μεριά τους 'auteurs' που έτσι εντελώς αυτιστικά προχωράνε 'και σε όποιον αρέσει' και τους πιο συνειδητοποιημένους, οι οποίοι διατηρούν την επαφή τους με την πραγματικότητα και αγωνιούν ΚΑΙ για το πακετάρισμα της ουσίας τους. Πολύ καλό παράδειγμα αυτής της κατηγορίας θεωρώ τον ποιητή Andrew Dominik, ο οποίος κάνει σκεπτόμενα μεν, απολύτως προσβάσιμα δε, φίλμ.

Είναι γενικά ωραίο πάζλ αυτό όταν μεγαλώνεις και μπορείς να δεις λίγο πιο ψύχραιμα τα θέματα που σε παιδεύουν. 'Πώς μπορώ αυτό να το δείξω, να το κάνω ενδιαφέρον και γοητευτικό για τον Μπάμπη;' Όλες οι ιστορίες που μετράνε, είναι στ'αλήθεια απλές. Μπορείς να τις δείξεις χαλαρά ή δυσκοίλια και ανάλογα θα κερδίσεις ή θα χάσεις κοινό.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,840
@Borracho απλά ορισμένοι άνθρωποι δεν βλέπουμε ταινίες για να προβληματιστούμε, αλλά το αντίθετο. Προβληματίστηκα στην εφηβεία μου, είδα έκανα, ψάχτηκα με το ένα ή το άλλο, διάβασα, άκουσα, καταστάλαξα. Και τώρα προβληματίζομαι, αλλά τώρα δεν έχω ανάγκη καμία ταινία να μου πει κάτι που ξέρω, τα βλέπω και τα ζω τα προβλήματα τώρα, ασχολούμαι μαζί τους με άλλους τρόπους, τα αναλύω με άλλη οπτική.

Τα βιβλία, οι ταινίες, το gaming, όλα είναι εξαρχής μέσα για να ξεφύγεις σε έναν άλλο, φανταστικό κόσμο. Άλλα σου περνάνε κοινωνικό μήνυμα, άλλα σε βάζουν να σκεφτείς 2 πράγματα, αλλά όλα έχουν ένα σκοπό. Την ψυχαγωγία, όπως βλέπουμε Witcher γιατί γουστάρουμε και όχι γιατί θα βγάλουμε κάποιο βαθυστόχαστο εσωτερικό ιδεώδες, έτσι βλέπουμε και Marvel ή τον Βασιλιά των Λιονταριών ή ξέρω εγώ τι άλλο κάνει κέφι ο καθένας.

Κάποιοι μπορεί να νοιώθουν όμορφα να επιβεβαιώνουν τις σκέψεις τους με κάποιες ταινίες/βιβλία/παιχνίδια που φέρουν και προβληματισμούς, αλλά εξακολουθώ να θεωρώ ότι η ανάπτυξη προβληματισμών και αναζήτηση λύσης σε επιφανειακά ή βαθυστόχαστα προβλήματα ενός ανθρώπου δεν μπορούν να γίνουν με βάση μια ταινία, ένα βιβλίο ή ένα παιχνίδι, από ένα σημείο της ζωής μας και έπειτα. Ενδεχομένως να δώσουν ένα έναυσμα λίγο νωρίτερα σε νεότερους για να ψάξουν/σκεφτούν κάποια πράγματα παραπάνω, αλλά και να μην, η ζωή θα τους τα σερβίρει με τον δίσκο στα μούτρα έτσι και αλλιώς.

Βγάζω το καπέλο στους μαέστρους που μέσα από τα έργα τους μου προσφέρουν και ψυχαγωγία και προβληματισμό, αλλά ΔΕΝ ασχολούμαι με τα αυτά τα μέσα για άλλον λόγο παρά μόνο την ψυχαγωγία και για αυτό και ακόμα και τα νέα STAR WARS μου άρεσαν και ας ήταν παπαριές μόλις κάθισα με τους φίλους μου και τα αναλύσαμε.

Το ότι κάποιοι μανατζερέοι κάνουν την τέχνη λάστιχο είναι άλλο θέμα, αλλά για να αρέσει κάτι πρέπει να παραμείνει τέχνη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Άπειρες ταινίες με φοβερά εφέ και φοβερούς ηθοποιούς πήγαν άπατες, γιατί ήταν απλά demo reel του κάθε VFX studio και όχι ταινία.
 

Kargios

Gelatinous Cube
Joined
Jun 26, 2021
Messages
68
α δεν ξερω απο οτι διαβαζω εδω ο μπορατσος εχει καμνει δικο του το δογμα του σκορσεζε και νομιζει οτι και εγω τον προσκυναω ή κατι τετοιο. καμια σχεση. ο σκορσεζε εχει κανει μοναχα ενα αριστουργημα. τον ταξιτζη. τα υπολοιπα ειναι καλες υπερεκτιμημενες ταινιες. αν θελετε να δειτε πραγματικο σινεμα που να ειναι "ποιοτικο" και ταυτοχρονα "ευκολο" χωρις να χαρακτηστειτε "κουλτουριαρηδες" μπορειτε να δειτε κουροσαβα ας πουμε. ξερω, εισθε pcακηδες δεν εχετε παιξει το ghost of tsushima ακομα, αλλα με το RAN θα σας πεσουν τα δοντια. δεν μπορω αυτα τα μαφιοζικα επη του σκορσεζε που θεοποιουν το εγκλημα και ταυτοχρονα θεωρουνται αριστουργηματα. πρεπει να ειναι κατι θεικο για να προσκυνησω. οπως ο νονος πχ ή φιλμογραφια λεονε και χιτσκοκ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ γραφει το θρεντ αν ειναι να λεμε για το αν τελικα μπει ο kraven στο νεο spiderman μπορουμε να παμε σε ειδικο θρεντ ΜΑΡΒΕΛ, ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΛΑ.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Βασιλιά των λιονταριών διάβασα..

 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,496
Μπαίνω στο θρεντ και μετά μου βγάζει ο αλγόριθμος του Γιουτιούμπι ετούτω εδώ

"Ο κόσμος μίλησε"
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,972
Πραγματικά, τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά το Tenet, ο Νόλαν μεταμορφώνεται στον αυτάρεσκο ψευδο-auteur που νομίζει ότι πρέπει διαρκώς να αποδεικνύει ότι είναι πιο έξυπνος από το κοινό του ενώ οι ταινίες του ακολουθούν αντίστροφη πορεία. Κακώς τον ανέφερα σαν "καλό" παράδειγμα σκηνοθέτη αλλά ας όψεται ο έντιμος πρότερος βίος του.

Στέφανε, όσο και να κωλοχτυπιέσαι, οι -πρόσφατες- superhero/comic book ταινίες μπορεί να έχουν ένα επιτελείο μανατζαρέων του franchise να κινεί τα νήματα αλλά για το τελικό αποτέλεσμα εργάζονται πολλοί αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Φυσικά και οι ταινίες έχουν μια ομοιογένεια. Όντως, η εκάστοτε σκηνοθετική ματιά κατά κύριο λόγο υποδουλώνεται στο όραμα του project και δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα. Πράγματι, όλες τους απευθύνονται στη μάζα, προκειμένου να βγάλουν 10ψήφια ποσά. Το αποτέλεσμα όμως δεν αλλάζει: οι περισσότερες από αυτές είναι καλοφτιαγμένες ταινίες με αρχή, μέση, τέλος που έχουν ανεβάσει τον πήχη στο τι σημαίνει καλό blockbuster, το οποίο έστω σέβεται τον θεατή σε επίπεδο διαλόγων, παραγωγής, story. Έχουμε άπειρα παραδείγματα πρόσφατων και παλαιότερων blockbusters που δεν έκαναν ούτε τα στοιχειώδη αλλά τρέχαμε να τις δούμε γιατί δεν υπήρχε κάτι καλύτερο στο είδος τους. Τουλάχιστον πλέον διασκεδάζεις χωρίς ενοχές και δεν ντρέπεσαι να δείξεις τις ταινίες αυτές στην κοπέλα σου ή το φίλο από τη δουλειά. Η ποιοτική διαφορά είναι χαώδης για όποιον δεν επιλέγει να δει το δέντρο (φωσφοριζέ βρακάκι) αλλά το δάσος.

Χώρια που μέσα στον κυκεώνα σχετικών παραγωγών και την ανοιχτοχεριά των στούντιο προς παρόμοια projects, σκάνε και κάποιες λίγο πιο ενδιαφέρουσες δημιουργίες χωρίς CGI δρακάκια, όπως τα δύο Batman του Nolan (το τρίτο αρνούμαι να το πάρω στα σοβαρά), το Logan, το Joker, ή το The Boys.
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,840
Τουλάχιστον πλέον διασκεδάζεις χωρίς ενοχές και δεν ντρέπεσαι να δείξεις τις ταινίες αυτές στην κοπέλα σου ή το φίλο σου από τη δουλειά. Η ποιοτική διαφορά είναι χαώδης σε όποιον δεν επιλέγει να δει το δέντρο (φωσφοριζέ βρακάκι) αλλά το δάσος.
Πάνω σε αυτό να σταθώ πόσο με ξελάσπωσε το MCU και το Witcher. Είναι και τα 2 σε θεματολογίες που δεν θα ενδιέφερε σε καμία περίπτωση την σύζυγο μου, αλλά παρόλα αυτά κατάφεραν να γίνουν mainstream χωρίς να ξενερώσουν εμένα αλλά και χωρίς να αποξενώσουν ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά.

Το αποτέλεσμα είναι να μοιραζόμαστε ταινίες/σειρές που υπό άλλες συνθήκες θα έβλεπα μόνος μου και μου δίνει την δυνατότητα να της κινήσω το ενδιαφέρον έστω και επιφανειακά σε κάποια πιο geek πράγματα που με ενδιαφέρουν. Θεωρώ πολύ θετικό το γεγονός ότι κάποια πράγματα που παλιά ήταν για γκίκουλες έχουν γίνει πιο προσβάσιμα πλέον.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,554
*κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι*

Φαντάζομαι μικροί δεν ονειρευτήκατε ποτέ να μπείτε στο Rao's, έτσι;



Η Αγία Έδρα δείχνει το δρόμο για την Επουράνια Βασιλεία, αλλά ο χωρικοί δείχνουν προσκολλημένοι στ'αλέτρια και τους χορούς του αχερώνα.

Προσπαθήσαμε πάντως.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,716
Προσπαθείτε να κάνετε σοβαρή κουβέντα τώρα με άτομο που σε δέκα χρόνια που θα βλέπουν τα παιδιά του αυτά που τώρα χλευάζει, θα στήσει ολόκληρη κοσμοθεωρία που θα δικαιολογεί γιατί η Disney είναι ο Δημιουργός και πάλι καλά που έσωσε τη Μάρβελ, και θα τρέχει σε κοσπλέι συνέδρια ως dad-bod μπυροκοιλης Θωρ που κραδαίνει το Μιούμιου.
 

lich king

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 28, 2012
Messages
878
Χώρια που μέσα στον κυκεώνα σχετικών παραγωγών και την ανοιχτοχεριά των στούντιο προς παρόμοια projects, σκάνε και κάποιες λίγο πιο ενδιαφέρουσες δημιουργίες χωρίς CGI δρακάκια, όπως τα δύο Batman του Nolan (το τρίτο αρνούμαι να το πάρω στα σοβαρά), το Logan, το Joker, ή το The Boys.
Καλές ταινίες είναι, πίστες στα comics δεν είναι.
Ο batman του Nolan δεν είναι batman. Ούτε έδειξε της ικανότητες του batman στην πάλη, ούτε ότι είναι ένας από τους καλυτέρους detective του κόσμου.
Και όπως να το κάνουμε ο batman δεν μπορεί να υπάρξει σε έναν κόσμο που δεν υπάρχουν υπεράνθρωποι. Γιατί σε αρκετούς αρέσει ο batman για αυτό το λόγω, το ότι είναι ένας απλός άνθρωπος που με την εξυπνάδα τους και της ικανότητες του μπορεί να αντιμετωπίσει όντα ισχυρότερα από αυτόν.

Είναι καλή ταινία ο joker, αλλά αυτός δεν ήταν ο joker(όσο και εάν δεν αρέσει στου fan). Απλός, έδειξαν έναν άνθρωπο που είχε μια πολύ δύσκολη ζωή. Ούτε πρότυπο είναι να βάζεις ψυχικές ασθενείς στην ταινία, ούτε να κάνεις τον joker επαναστάτη- εάν και από ότι κατάλαβα δεν έβλεπε ποτέ τον εαυτό του σαν επαναστάτη, απλός του άρεσε που τον θαμάζουν.
Υπάρχουν ταινίες που τα έχουν κάνει καλύτερα και τα δυο.
Και επίσης, joker χωρίς batman δεν μπορεί να υπάρξει.

Το the boys μια κάφρικη σειρά για εφήβους είναι. Στο μόνο που δίνω μπράβο στους δημιουργούς της σειράς είναι ότι κατάφεραν να κάνουν την σειρά ποιο ελαφριά, γιατί το comics είναι εντελώς εμετός:sick:.

Το logan όσο παράξενο και εάν ακουστεί είχε πιάσει το αίσθημα του comics the old man logan. Έαν και η ιστορία είναι αρκετά αλλαγμένη(ιδικά τον daken τον έκαναν γαμησέτα), κατάφεραν να δείξουν έναν παρόμοιο κόσμο με αυτό του comics.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,972
Προσωπικά έχω διαβάσει μόνο 1-2 comics της Marvel (ένα εκ των οποίων είναι το Old Man Logan) και ίσως καμιά 10ρια της DC (όλα Batman). Δεν με αφορά καθόλου η πιστότητα των χαρακτήρων στο source material, αρκεί η ταινία/σειρά να με ικανοποιεί ως αυτόνομη οντότητα. Τις συγκεκριμένες παραγωγές τις παρέθεσα ως projects που ξεφεύγουν αρκετά από το φανταστικό πλαίσιο όπου συνήθως κινείται η υπερηρωϊκή λογοτεχνία και δίνουν μια ενδιαφέρουσα, διαφορετική οπτική.
Εντάξει το The Boys είναι τίγκα στις υπερδυνάμεις αλλά ανατρέπει τις συνηθισμένες φόρμες σε μεγάλο βαθμό και προσωπικά το απολαμβάνω στο μάξιμουμ, χωρίς να έχω διαβάσει τα σχετικά κόμιξ.
 

lich king

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 28, 2012
Messages
878
Τι να κάνεις μια ταινία εάν δεν είναι πιστή στο comics;
Τα batman του nolan απλά mission imposibble ήταν, τίποτα το ιδιαίτερο.

Το the boys είναι πιστώ στο comics,απλα έχει δεχτεί τρελό censorsip.

Το joker εάν το έλεγαν ο παλιάτσος η ο κλόουν, πάλι η ίδια ταινία θα ήταν, απλά δεν θα έκαναν ουρές για να δούνε τον ''ρεαλιστικό'' joker.

Κρίμα που τα κορόιδα που έφτιαξαν το brightburn δεν είπαν την ταινία τους superman, ώστε να κάνουν ουρές για να πάνε να την δούνε.

 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,552
Γι αυτό μου άρεσε και το πρόσφατο Suicide Squad. Είχε μια εσάνς από το The Boys και χωρίς να είναι καμιά ταινιάρα, το απόλαυσα περισσότερο από πολλές Μαρβελοταινίες.
 

lich king

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 28, 2012
Messages
878
Γι αυτό μου άρεσε και το πρόσφατο Suicide Squad. Είχε μια εσάνς από το The Boys και χωρίς να είναι καμιά ταινιάρα, το απόλαυσα περισσότερο από πολλές Μαρβελοταινίες.
Τα comics suicide squad είναι ακριβός σαν την δεύτερη ταινία.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,496
Ο κόσμος είναι ωραίο μέρος
για να γεννηθείτε
αν δεν σας νοιάζει που η ευτυχία
δεν είναι πάντα
και τόσο διασκεδαστική
αν δεν σας νοιάζει μια δόση κόλασης
που και που
όταν όλα πάνε καλά
γιατί ακόμα και στον παράδεισο
δεν τραγουδούν
όλη την ώρα


Ο κόσμος είναι ωραίο μέρος
για να γεννηθείτε
αν δεν σας νοιάζει που μερικοί άνθρωποι πεθαίνουν
όλη την ώρα
ή έστω απλώς λιμοκτονούν
κάποιες ώρες
στο κάτω κάτω δεν πειράζει
αφού δεν είστε εσείς


Α, ο κόσμος είναι ωραίο μέρος
για να γεννηθείτε
αν δεν σας πολυνοιάζουν
λίγα ψόφια μυαλά
στις ψηλότερες θέσεις
ή μια δυο βόμβες
που και που
στα ανεστραμμένα σας πρόσωπα
ή άλλες τέτοιες απρέπειες
απ’ τις οποίες μαστίζεται η κοινωνία μας
με τους διακεκριμένους άνδρες της
και τους κληρικούς της
και τους λοιπούς αστυφύλακες
και τις διάφορες φυλετικές διακρίσεις της
και τις κοινοβουλευτικές ανακρίσεις της
και τις άλλες δυσκοιλιότητες
που η τρελή μας σάρκα
θα κληρονομήσει


Ναι ο κόσμος είναι το καλύτερο μέρος
για ένα σωρό πράγματα όπως το να κάνεις κουταμάρες
και να κάνεις έρωτα
και να είσαι λυπημένος
και να τραγουδάς φτηνά τραγούδια και να έχεις εμπνεύσεις
 
Top Bottom