What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Προτάσεις για ταινία

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Είδα το Leviathan του 2014 (http://www.imdb.com/title/tt2802154/). Διαφθορά, θρησκεία και άνθρωπος στη μετα-Σοβιετική Ρωσία. Μαζί με το Lilja 4 ever πιστεύω πως είναι οι κορυφαίες ταινίες που βγήκαν από τη χώρα τα τελευταία χρόνια.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Το Leviathan πραγματικά εξαιρετικό φίλμ, μόνο αλήθειες έδειχνε.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Σε αντίθεση με την ολοσχερή καταστροφή του κινηματογραφικού Dark Tower (το ότι ο Idris Elba παίζει το Roland, είναι το μικρότερο κακό, δείτε το τρέηλερ και φρίξτε, πώς μακέλεψαν το αριστούργημα του King, πώς το κατάντησαν) το It φαίνεται πραγματικά εκπληκτικό. Αν αποδώσουν ΣΩΣΤΑ -όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο θα καταλάβουν- την τελική μονομαχία με το It κάτω από το Derry τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν των χαρακτήρων, θα μιλάμε για μια πραγματικά σπουδαία μεταφορά του βιβλίου. Όλα τα trailers φαίνονται εξαιρετικά και πλήρως εναρμονισμένα με το πνεύμα του βιβλίου.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,816
Συμφωνώ, ό,τι έχουν δείξει προϊδεάζει θετικά. Αν και γενικά δεν είμαι υπέρ του να σκαλίζουν παλιές ταινίες, η τηλεταινία ήταν απλώς συμπαθητική (για όσους δεν έχουν τσεκάρει το βιβλίο ίσως και κάτι περισσότερο υποθέτω) οπότε μόνο προς τα πάνω μπορούν να πάνε αν το παλέψουν.<br>Είδα και Mike από Stranger Things μέσα, αυτά είναι.<br><br>
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Καθότι μακράν ίντερνετ, λόγω ταξιδιού, τις τελευταίες μέρες έχω δει μαζεμένες εκπληκτικές ταινίες.<br>Εως τώρα θεωρούσα πως έχω δει αντιπολεμικές ταινίες. Είναι γιατί δεν είχα δει το Come and See (Idi i Smotri) του 1984. Τόσο καλλιτεχνικά όσο και σε θεματολογία, εκπληκτικό.<br>Είχα ακούσει πολλές φορές για την τριλογία των Godfather. Κάπου πίστευα πως είναι υπερβολή. Πραγματικά όμως μιλάμε για κλασσικά έργα, σύγχρονες τραγωδίες της εποχής μας.<br>Τέλος το Taxi Driver που το θυμήθηκα από το Avatar του Κρόνο. Σκηνοθεσία, μουσική, κείμενα, ερμηνεία του Robert De Niro...τι να πει κανείς. Τελειώνοντάς την, ένιωσα πως έληξε μια βάρδια στην βρώμικη νύχτα της Νέας Υόρκης.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,673
Και το "Τα παιδιά χρόνια του Ιβάν" να δεις αν δεν το έχεις κάνει ήδη.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,291
και το stalag 17
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,293
Το τραγί μου τι σχέση έχει με τον ταρίφα; <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
:rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2:<br>ειπα να το γραψω κι εγω, αλλα ηταν πολυ προφανες....<br>ωστοσο, αν το τραγι σου οδηγει ταξί χρονό, θα βγαλεις πολλα φραγκα. παρτου αυτοματο ομως, δε θα μπορει ν αλλαξει ταχυτητα με την οπλή.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,997
<blockquote><br>Σε αντίθεση με την ολοσχερή καταστροφή του κινηματογραφικού Dark Tower (το ότι ο Idris Elba παίζει το Roland, είναι το μικρότερο κακό, δείτε το τρέηλερ και φρίξτε, πώς μακέλεψαν το αριστούργημα του King, πώς το κατάντησαν)...</blockquote><br><br>Αν δεν είχες διαβάσει το βιβλίο, πώς θα σου φαινόταν η ταινία; "Στέκει" από μόνη της ή έχει κενά;
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,093
Ξύπνησε κάποιος παραγωγός μια μέρα και είπε: "Θα μαζέψω τα 4 μεγαλύτερα βυζγοιά του ηλιακού μας συστήματος και θα κάνω καμιά σαχλοταινία"<br><br>https://www.youtube.com/watch?v=Vd988UHR-Tg
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Μόλις είδα το Upstream Color. Πάρα πολύ καλή ταινία, δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από το δημιουργό του Primer. Είναι αρκετά αφηρημένη, αλλά σίγουρα πιο εύκολη να την ακολουθήσεις σε σχέση με ανάλογα films. Για όποιον έχει σκοπό να τη δει, ένα μικρό google search για το Henry David Thoreau θα βοηθούσε πολύ στην κατανόησή της.
 

cercaphus

Mind-flayer
Joined
Feb 26, 2015
Messages
1,804
<blockquote><br>Μόλις είδα το Upstream Color. Πάρα πολύ καλή ταινία, δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από το δημιουργό του Primer. Είναι αρκετά αφηρημένη, αλλά σίγουρα πιο εύκολη να την ακολουθήσεις σε σχέση με ανάλογα films. Για όποιον έχει σκοπό να τη δει, ένα μικρό google search για το Henry David Thoreau θα βοηθούσε πολύ στην κατανόησή της.<br></blockquote><br><br><br>Την ταινία 1η φορά την ακούω, αλλά μόνο και μόνο από την αναφορά σου στον Thoreau θα τη δω σίγουρα!
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
<blockquote><br>[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XpICoc65uh0[/youtube]<br></blockquote><br><br>Για να δούμε, Aronofsky είναι αυτός, αλλά με το Noah φάγαμε ψυχρολουσία.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,816
Amy Adams ΣΚ<br><br>Arrival. Αρκετά καλό αλλά δεν έπαθα πλάκα κιόλας. Με χάλασαν κάπως 2 στιγμές, <span class="bbcode_spoiler">η πρώτη με τον μελλοντικό άντρα της, να του λέει "είχα ξεχάσει πόσο όμορφα είναι να με κρατάς". Εμ ναι, μόνο που μιλάμε για κάτι που δεν έχεις ζήσει ακόμη, οπότε πως ξέρεις την αίσθηση; Η δεύτερη και μακράν worst offender, η συνάντηση με τον Κινέζο στρατηγό.<br>-"Είστε ο λόγος για την ενοποίηση. Κυρίως γιατί επικοινωνήσατε μαζί μου στον προσωπικό μου αριθμό."<br>-"Τον προσωπικό σας αριθμό; <b>Μα δεν τον ξέρω</b>..."<br>Στρατηγός της δείχνει τον αριθμό στον κινητό του...<br>-"Τώρα τον ξέρεις."<br>Ναι μόνο που υποτίθεται πως πρόκειται για flashforwards πραγμάτων που θα συμβούν και απλά βλέπει χωρίς να μπορεί να αλληλεπιδράσει. Δεν είπε δεν τον θυμάται τον αριθμό, αλλά δεν τον ξέρει Για να τον καλέσει στο παρόν (που συμβαίνει η άφιξη των εξωγήινων), υποτίθεται ότι ήξερε in the first place τον αριθμό και το παραπάνω σημείο είναι τουλάχιστον σαθρό κι αστείο. Τουλάχιστον με το τι θα του έλεγε να τον μεταπείσει, το πρόσεξαν σεναριακά, είπε δε θυμόταν κι ο στρατηγός της το θύμισε.<br></span><br><br>Nocturnal Animals<br>Ok το trailer με προετοίμαζε για πιο θρίλερ-φάση Gone Girl. Κατά τ&#039; άλλα, μου άρεσε πολύ αν και περισσότερο προς το δραματικό ήταν.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,435
Adhan, όπως έγραψα και στο thread με τα βιβλία, μόλις διάβασα το Story of your Life πάνω στο οποίο βασίστηκε το Arrival. Δεν θυμάμαι πώς ακριβώς το δείχνει στην ταινία αυτό με τον άντρα της, αλλά με βάση τη νουβέλα it makes perfect sense (αν και δεν υπάρχει τέτοια σκηνή στη νουβέλα). Καλά, αυτά με τους Κινέζους όπως και πολλά άλλα είναι καθαρά της ταινίας και όχι απλά δεν έχουν σχέση με το πρωτότυπο έργο, αλλά πετούν τα φιλοσοφικά/υπαρξιακά ερωτήματα που θέτει το Story of your Life στον κάλαθο των αχρήστων, οπότε σε μια τρύπα θα κολλήσουν...
 
Top Bottom