Προτάσεις για ταινία

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Μετά το -συμπαθέστατο- Poor Things, έχουμε πιάσει με τον ΠΕ όλη τη φιλμογραφία του Λάνθιμου κι όπου μας βγάλει (όχι, βιντεοκλίπ Σάκη δεν βάλαμε). Συνολικά είδαμε σε ενάμιση περίπου μήνα πέντε ταινίες του Γιώργαρου, με την καλύτερη να είναι Ο Αστακός και τη χειρότερη οι Άλπεις. Γενικά ένα καλό που έχει είναι ότι αφενός δεν βαριέσαι, γιατί όλες διαθέτουν μια ενδιαφέρουσα διαστροφή ή/και πρωτοτυπία που σε κρατάει, αφετέρου βγάζουν συχνά γέλιο, είτε εσκεμμένα είτε άθελά τους.
Επόμενη στη λίστα Η Θυσία του Ιερού Ελαφιού και κάποια στιγμή θα δούμε και το ολόφρεσκο Kinds of Kindness για να κλείσουμε το κεφάλαιο Λάνθιμος.

Παράλληλα τρέχουμε έναν μαραθώνιο στα Kung Fu Panda γιατί καλός ο Λάνθι αλλά θέλει και κάτι έτσι πιο αλέγκρο για να σπάσει. Η αρχή έγινε με το χαριτωμένο αλλά μέτριο KFP 4 και από εκεί τα πιάσαμε πάλι από την αρχή. Νομίζω μαζί με τα Toy Story παραμένει το αγαπημένο μου animated franchise, χάρη και στον λατρεία Jack Black φυσικά.

Μιλώντας για animation, είδαμε στο ενδιάμεσο και το κάργα Ιρλανδικό Song of the Sea, από το στούντιο που έφτιαξε επίσης τα Wolfwalkers και The Secret of Kells, τα οποία θα δούμε με την πρώτη ευκαιρία. Οι τύποι, εκτός από ωραίο ιρλανδικό φολκλόρ, γεμίζουν την οθόνη με πανέμορφα σχέδια, φοβερές μελωδίες, αξιαγάπητους χαρακτήρες και φυσικά πολύ καλές ερμηνείες. Από τις λίγες ποιοτικές εναλλακτικές στο δυτικό μονοπώλιο της Disney.

Και για να κλείσω με κάτι λιγότερο wtf, τρέχω ακόμα το quest "παλιές κλασικές ή/και καλτ ταινίες που μου ξέφυγαν στην εποχή τους". Τελευταίες που διαγράφτηκαν από τη λίστα είναι το They Live του Κάρπεντερ και το κλασικό νουάρ The Third Man. Αξιόλογα και τα δύο, το πρώτο για το εύστοχο κοινωνικοπολιτικό του σχόλιο και τον υπνωτιστικό ρυθμό και soundtrack, το δεύτερο για το ατμοσφαιρικό cinematography και το ωραίο twist λίγο πριν το τέλος. Αυτές μάλιστα, δικαιώνουν πλήρως το status τους.

@maladroid θα σε ενδιέφερε να σε μπάσω στην μαγεία της Γαλλικής κινηματογραφίας?

Η παπαριά με τους καρχαρίες μου άνοιξε την όρεξη και θα βάλω μετά το Jaws και αύριο θα δω το Deep Blue Sea 3 με την υπέρτατη ύπαρξη Tania Raymonde

1000021188.gif

Προσθέτω αυτό

Απίστευτα προκλητικός ο καρχαρίας, μιλάμε κόβει βόλτες 2μ από την ακτή, έχουν αποθρασυνθεί εντελώς

Last edited:
Το μενού για αυτή την εβδομάδα έχει τη φιλμογραφία του Bruno Mattei. :PCMR:
Screenshot 2024-07-05 232132.png

Είμαι σίγουρος πως ο μαλαντροιτ δεν έχει δει και το "Ο αδερφός μου αρκούδος"!

Είδα σήμερα το Beverly Hills Cop: Axel F στο Netflix. Βασικά ίσως είναι η επιτομή του "ό,τι πληρώνεις παίρνεις". Επιχειρεί να αντλήσει φουλ από τη νοσταλγία, ορισμένες φορές επιτυχημένα και άλλες φορές ξεδιάντροπα, σεναριακά δεν το λες και την επιτομή της πρωτοτυπίας, πολλές φορές είναι υπερβολικά tryhard στο να ακολουθήσει τα χνάρια των πρώτων 2 (για παράδειγμα ήδη μέσα στα πρώτα 25 λεπτά της ταινίας ο Axel συμμετέχει σε ΔΥΟ car chase σκηνές), και ο Eddie Murphy είναι μάλλον too old for this shit όσον αφορά τις απαιτήσεις ενός action ρόλου όπως αυτός. Αλλά όπως και να έχει, βλέπεται ευχάριστα ως ταινία Beverly Hills Cop εν έτει 2024, και η επιστροφή του παλαιού cast (και 1-2 πολύ obscure cameos από τις πρώτες ταινίες) ως επί το πλείστον λειτουργεί, αν και κάνει μπαμ πως οι Rosewood/Taggart περισσότερο κάνουν guest starring παρά "πρωταγωνιστούν".

Όπως και να έχει, τίμιο 6μιση/10. Το περίμενα αρκετά χειρότερο.

WTF, Ποιος δεν έχει πρώτο τον Σρεκ;

Αν σου πω ότι έχω δει μόνο τις πρώτες δύο και δεν τις θεωρώ καν GOTY material 🤷‍♂️
Το πρόσφατο Puss In Boots: The Last Wish μακράν καλύτερο για τα γούστα μου.

Last edited:
WTF, Ποιος δεν έχει πρώτο τον Σρεκ;
Shrek 3.
Μακράν η καλύτερη ταινία της σειράς. Είμασταν είχαμε λιώσει στο γέλιο σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Όποιος δεν την έχει δει χάνει.

Απ'ότι φαίνεται, πρωταγωνιστής θα είναι ο Λούκιος από το πρώτο Gladiator. Το οποίο γεννά ερωτήματα ως προς το ρόλο του Ράσελ Κρόου, λογικά θα εμφανιστεί για λίγο σε κανένα φλάσμπακ ή dream sequence ή κάτι τέτοιο.

ΥΓ. Διάβασα πως ο Έντι Μέρφι δήλωσε ότι ακόμα μια ταινία Beverly Hills Cop είναι ήδη σε φάση pre-production :O

Τελικά ο Ράσελ Κρόου θα παίξει άραγε κάνα ρόλο στην ταινία με κάποιο τρόπο ή απλά θα είναι executive producer. Με βάση το τρέηλερ ίσως παίξει το πτώμα του Μάξιμους στο εισαγωγικό φλασμπακ.

Τελικά ο Ράσελ Κρόου θα παίξει άραγε κάνα ρόλο στην ταινία με κάποιο τρόπο ή απλά θα είναι executive producer. Με βάση το τρέηλερ ίσως παίξει το πτώμα του Μάξιμους στο εισαγωγικό φλασμπακ.
Τον χοντρό γέρο Ρωμαίο που παρακολουθεί όργια και προσπαθεί να μην χάσει το τυράκι του μέσα στην χύτρα;

prosoxistotiraki.jpg

Πώς γίνεται τον Καρακάλλα που οι ιστορικοί τον περιγράφουν ως αιμοδιψή τύραννο (μεταξύ άλλων σκότωσε τον αδερφό του μπροστά στη μάνα τους) και σκληρό στρατιωτικό (δείτε φάτσα στην προτομή) να τον παρουσιάζουν στο Gladiator 2 σαν αυτό το αχαρακτήριστο ανδρόγυνο πλάσμα. Τον Καρακάλλα ρε όχι τον Ηλιογάβαλο!

450841162_1008431370839131_8604666852147700566_n.jpg

Πώς γίνεται τον Καρακάλλα που οι ιστορικοί τον περιγράφουν ως αιμοδιψή τύραννο (μεταξύ άλλων σκότωσε τον αδερφό του μπροστά στη μάνα τους) και σκληρό στρατιωτικό (δείτε φάτσα στην προτομή) να τον παρουσιάζουν στο Gladiator 2 σαν αυτό το αχαρακτήριστο ανδρόγυνο πλάσμα. Τον Καρακάλλα ρε όχι τον Ηλιογάβαλο!

View attachment 8082

Μάλλον στο Χόλυγουντ, όταν πρόκειται για τέτοιες φυσιογνωμίες, δίνουν περισσότερη έμφαση σε ένα κομμάτι του χαρακτήρα τους, αυτό του "έκφυλου, ανώμαλου κωλόπαιδου" και έτσι έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.

στην προτομή είναι σαν οπλαρχηγός του ρώσου ξέρω εγώ.

Πολύ Game of Thrones θυμίζει η φάτσα του, ελπίζω να έχουν κρύψει κάνα φλασκί μαυροδάφνη μες τη χλαμύδα ο Μεσκάλ ή ο Πασκάλ.

Πολύ Game of Thrones θυμίζει η φάτσα του, ελπίζω να έχουν κρύψει κάνα φλασκί μαυροδάφνη μες τη χλαμύδα ο Μεσκάλ ή ο Πασκάλ.

Μπα, το μόνο που χρειάζεται ο συγκεκριμένος είναι λίγο FLIT στη μάπα. Ψοφάνε εύκολα αυτά... :Ρ

Με αφορμή το ποστ του Hellion και το spam του Νέτφλιξ, κάθισα ξαναείδα τον πρώτο Μπάτσο του Μπέβερλι Χίλς. Παραμένει κουλ και διασκεδαστικό, το soundtrack εννοείται σπέρνει, η γλυκιά 80ίλα αναβλύζει από κάθε σκηνή και ο Eddie Murphy περνάει καταπληκτικά. Νομίζω εντόπισα κι επιρροές Axel στον χαρακτήρα του Περάλτα (Brooklyn 99) αλλά η πιο ξεκάθαρη ομοιότητα είναι στο Monk: δεν μου βγάζεις από το μυαλό ότι ο captain Stottlemayer και ο μπουνταλάς βοηθός του Randy είναι οι σύγχρονοι Taggart και Rosewood.

Γυροφέρνοντας στο Νέτφλιξ έπεσα και πάνω στην πρόσφατη κωμωδία No Hard Feelings με τη Jennifer Lawrence. Ντάξει εντελώς μπαρούφα δεν τη λες, έχει 2-3 πλακατζίδικα σκηνικά, αλλά συνολικά ζέχνει μετριότητα. Α ναι υπάρχει και μια σκηνή όπου η J. Law ντιπ τσίτσιδη παίζει φάπες με μια παρέα εφήβων που της έκλεψαν τα ρούχα. Απλά το αναφέρω.

Μιλώντας για κωμωδίες, έκανα επίσης rewatch στο θρυλικό Superbad, ίσως την πιο χαρακτηριστική/πετυχημένη εφηβική κωμωδία της γενιάς μας (μαζί με κάνα American Pie). Το σκηνικό με τα ζωγραφιστά πουτσάκια δεν θα πάψει ποτέ να είναι αστείο, όση χοληστερίνη κι αν ανεβάσαμε.

Back