Προτάσεις για ταινία

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Είναι ευρέως γνωστό ότι το Superbad βρίσκεται σε κάθε Best of... λίστα που σέβεται τον εαυτό της.

ειδα το the fall guy. ε τον κσερετε τον μαλαχτη, ειμαι ρομαντικη πσυχούλα και μ αρεζουν αυτα τα φιλμς. νταξ, ειναι κι ο γκοσλινγκ αδυναμία...
γλυκυτατο το εμιλάκι, επισης.
βασικα η ταινια περισοτερο κι απο ρομαντικη κομεντί, ειναι ενα συνεχες κασκαντεριλίκι. εχει το metajoke (ελπιζω αυτο που γραψα να σημαινει αυτο που νομιζω οτι σημαινει) οτι στο σεναριο, γυριζεται μια ταινια που συμμετεχει ο ηρωικος σταντμαν γκοσλινγκ, οπότε βλεπουμε τα σταντς και μεσα απ την ματια του μεροκαματιαρη που τα εκτελει, στο περιβαλλον δουλειας του.
δεν θα μ εντυπωσιαζε να μαθω οτι κσερωγω την χρηματοδοτησε το συνδικαλιστικο οργανο των σταντμεν (αν υπαρχει κατι τετοιο). ναι, τοσο πολυ.
περναει ανετα η ωρα, παντως. εχει και θεά Hannah Waddingham μεσα.

ειδα και το ghosted. μεγαλη κουλαμάρα, καρτουν χαρακτηρες, συνεχομενα πιου πιου. οκ, δεν μπορει να γινει αλλιως οταν το σεναριο λεει οτι το κοριτσι της διπλανης πορτας ειναι σουπερ πρακτορας της cia. μου ειναι καπως ασυμπαθιστος ο εβανς, αλλά παλευει ο ερμος. η ανα ντε αρμας ειναι μεγαλος ερως, οπότε δεν θα ειμαι αντικειμενικος.
α, εχει τοσο μεγαλο αριθμο cameos μεσα, που μου εκανε εντυπωση και το εψαξα. ναυαρχε, ειναι ενα τεραστιο ινσαι τζόουκ η ταινια, αφου εκτος απ τον εβανς παρελαυνουν λεει 5-6 ηθοποιοι που ειναι χωμενοι στο Marvel Cinematic Universe γραφουν τα αρθρα που διαβασα. μαλιστα, καποια τετοια cameos ειναι τοσο αγαρμπα και ξεκαρφωτα τελειως απ το κεντρικο στορυ, όπως του Ryan Reynolds, που καπου εγραφε οτι ειναι το τελειο παραδειγμα αποτυχημενου cameo. εγω γελασα παντως, να ειπωθει.
η ταινια βλεπεται, δεν περιμενεις τον πολιτη κέιν κιόλας.

ειδα και το ghosted. μεγαλη κουλαμάρα, καρτουν χαρακτηρες, συνεχομενα πιου πιου. οκ, δεν μπορει να γινει αλλιως οταν το σεναριο λεει οτι το κοριτσι της διπλανης πορτας ειναι σουπερ πρακτορας της cia. μου ειναι καπως ασυμπαθιστος ο εβανς, αλλά παλευει ο ερμος. η ανα ντε αρμας ειναι μεγαλος ερως, οπότε δεν θα ειμαι αντικειμενικος.
α, εχει τοσο μεγαλο αριθμο cameos μεσα, που μου εκανε εντυπωση και το εψαξα. ναυαρχε, ειναι ενα τεραστιο ινσαι τζόουκ η ταινια, αφου εκτος απ τον εβανς παρελαυνουν λεει 5-6 ηθοποιοι που ειναι χωμενοι στο Marvel Cinematic Universe γραφουν τα αρθρα που διαβασα. μαλιστα, καποια τετοια cameos ειναι τοσο αγαρμπα και ξεκαρφωτα τελειως απ το κεντρικο στορυ, όπως του Ryan Reynolds, που καπου εγραφε οτι ειναι το τελειο παραδειγμα αποτυχημενου cameo. εγω γελασα παντως, να ειπωθει.
η ταινια βλεπεται, δεν περιμενεις τον πολιτη κέιν κιόλας.

Εγώ πάντως καταδιασκέδασα με το Ghosted, ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα από μια τέτοια ταινία.

Για το θέμα τον cameos, εντάξει, προφανώς γίνεται για τον τζέρτζελο να βάζεις A-lister να εμφανίζεται για 20 δευτερόλεπτα, αλλά όποιον και να βάλεις, θα έχει παίξει σε ταινία της Μάρβελ, πλέον μόνο ο Τομ Κρουζ δεν έχει χωθεί στο MCU. Α, και ο Ντάνιελ ο Κραίγκ, αν και από ότι θυμάμαι, ήταν έτοιμος με ρολάκι αλλά κάπου εκεί έσκασε ο κόβιντ και έκανε τα schedules καλοκαιρινά, οπότε ποιος ξέρει, μπορεί και να ξαναχωθεί.

Είδαμε Planet der Affen: New Kingdom (2024) ⭐ 7.1 | Action, Adventure, Drama

Εχει αρκετά καλά στοιχεία, χτίζει έναν ενδιαφέρον κόσμο πολλά χρόνια μετά τον θάνατο του Σίζαρ αλλά κάπου το παρατάει γιατί Χόλιγουντ, αρκετά με το worldbuilding, ας δείξουμε μπαμ μπουμ.

Τα εφέ είναι καταπληκτικά, και οι πίθηκοι και τα δυστοπικα περιβάλλοντα (μου θύμισαν έντονα Horizon Zero Dawn).

Δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο καλοφτιαγμένη όπως οι προηγούμενες δύο ταινίες της σειράς αλλά θέτει τις βάσεις για μια νέα τριλογία που να έχει τις προϋποθέσεις να είναι κάτι παραπάνω από action sci-fi ταινίες, στα χέρια ίσως πιό ταλαντούχων δημιουργών.

Για την ιστορία, σκηνοθέτης είναι ο τύπος που έκανε την τριλογία Maze runner.

Με την Λαίδη Μάριον είμαστε οπαδοί και θαυμαστές του A Quiet Place. Και να φανταστείτε δεν της αρέσουν τα sci-fi. Αλλά περάσαμε πάρα πολύ καλά. Όπως περάσαμε καλά και με την δεύτερη παρόλο που πιστεύουμε ότι δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με την πρώτη.

Οπότε πήγαμε όλο ενθουσιασμό να δούμε την Παρασκευή την νέα ταινία. A Quiet Place: Day One.

Όταν βγήκαμε από την αίθουσα της ζήτησα συγγνώμη. Όχι, δεν σας κάνω πλάκα. Είναι τόσο κακή θα με ρωτήσετε. Βασικά για εμένα 5 σκαλιά κάτω ας πούμε.

Δεν έχει αυτή την αγωνία των 2 πρώτων. Αυτό που έλεγες ωχ τους άκουσαν. Καμία αγωνία κατά τη διάρκεια. Τίποτα. Έπιασα και τον εαυτό μου να κάνει 1-2 facepalm.

Με την Λαίδη Μάριον είμαστε οπαδοί και θαυμαστές του A Quiet Place. Και να φανταστείτε δεν της αρέσουν τα sci-fi. Αλλά περάσαμε πάρα πολύ καλά. Όπως περάσαμε καλά και με την δεύτερη παρόλο που πιστεύουμε ότι δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με την πρώτη.

Οπότε πήγαμε όλο ενθουσιασμό να δούμε την Παρασκευή την νέα ταινία. A Quiet Place: Day One.

Όταν βγήκαμε από την αίθουσα της ζήτησα συγγνώμη. Όχι, δεν σας κάνω πλάκα. Είναι τόσο κακή θα με ρωτήσετε. Βασικά για εμένα 5 σκαλιά κάτω ας πούμε.

Δεν έχει αυτή την αγωνία των 2 πρώτων. Αυτό που έλεγες ωχ τους άκουσαν. Καμία αγωνία κατά τη διάρκεια. Τίποτα. Έπιασα και τον εαυτό μου να κάνει 1-2 facepalm.

Καλές ταινίες!!

Βασικά τα τερατάκια, μάλλον ήταν terror weapons!!! Δεν πας 'ομως, να τα καθαρίσεις με 5,56 και 9" διαμετρήματα, αλλά με Abrams και Α-10!!

Πρόσφατα ανακάλυψα ότι υπάρχει ένα fanedit του David Lynch's Dune το οποίο συμμαζεύει τον αχταρμά της original ταινίας και πραγματικά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από το team που ασχολήθηκε. Για όποιον θέλει να το δει κυκλοφορεί ελεύθερα στο youtube.

Καλές ταινίες!!

Βασικά τα τερατάκια, μάλλον ήταν terror weapons!!! Δεν πας 'ομως, να τα καθαρίσεις με 5,56 και 9" διαμετρήματα, αλλά με Abrams και Α-10!!
Κοίτα, δεν ψάχνω λογική σε τέτοιες ταινίες. Οι 2 πρώτες ήταν πολύ καλές sci-fi horror. Που έχτισαν έναν κόσμο με μια απλή υπόθεση αλλά είχα αρκετά ψηλά το αίσθημα της ανασφάλειας και του τρόμου.

Τώρα στη νέα ταινία

Είναι μια η οποία πάσχει απο καρκίνο στο τελευταία στάδιο κι η οποία μεσα στο χαμό θέλει να φάει πίτσα για τελευταία φορά στη πιτσαρία που έτρωγε με τον πατέρα της. Οπότε καταλαβαίνουμε ότι δεν την ενδιαφέρει αν θα ζήσει. Άρα μαζί μ' αυτό πάει περίπατο οποιοδήποτε αίσθημα τρόμου που θα μπορούσε να χτίσει. Αφού δεν μπορούμε να δεθούμε μαζί της. Στις 2 πρώτες υπήρχε αυτή η προσπάθεια να σώσουν τα παιδιά τους οπότε αυτόματα σ' έκανε να αγωνιάς μαζί τους.

Longlegs

Με κάμποση έμπνευση από το Seven, μια πινελιά από το Identity του 2003, και τη σκηνοθετική εσανς αλά Hereditary, η ταινία ξεκινά υποσχόμενη για ένα δυνατό αστυνομικό-ψυχολογικό θρίλερ.

Η παρουσία του Nicolas Cage διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά.
Ένας τρελάκιας μάρτυρας του Σατανά που κατασκευάζει μαγικές κούκλες, φέρνοντας το κακό στον κόσμο.
Η ερμηνεία του φαντάζει καρικατουρίστικη, όπως μας έχει συνηθίσει ο αγαπημένος μας Cage (ο Φωτούλης συνάντησε τον Charles/Marilyn Manson).
Η ατμόσφαιρα στις αρχές είναι αποπνικτική και κάπως "τρομακτική", η σκηνοθεσία είναι άρτια, και οι υπόλοιπες ερμηνείες μπορούν σε γενικές γραμμές να θεωρηθούν ικανοποιητικές.

Στην αρχή, πιστεύεις ότι θα παρακολουθήσεις το σύγχρονο Silence of the Lambs (όπως γράφουν και αρκετοί ρηβιουερς), αλλά το σκηνοθετικό/σεναριογραφικό επιτελείο προτίμησε να παίξει εκ του ασφαλούς, αφήνοντάς μας με ένα κάπως σαθρό σενάριο και μια εφησυχαστική ατμόσφαιρα.

Eνα τίμιο 6/10, δίχως τίποτα το ριζοσπαστικό ή το ιδιαίτερα καινοτόμο που προσπάθησαν να προσάψουν οι μεν και οι δεν...

θεματικο αφιερωμα του ερτφλιξ σε "αθλητικες" ταινιες για ολη την διαρκεια της ολυμπιαδας και μεχρι τις 30/8.
λειπουν καποιες, αλλά απ αυτες που βλεπω στο προγραμμα, εχω δει τις περισοτερες και ειναι δυνατες.
ακομα μια φορα μπραβο στο ερτφλιξ. οαση.

Είδα "το Υπουργείο του αναξιοπρεπούς πολέμου" στο amazon. Αξιοπρεπής ανάλαφρη περιπέτεια, με λίγο σασπένς καθώς όλα είναι απολύτως αναμενόμενα χωρίς σεναριακές εκπλήξεις αλλά με καλή ροή της ιστορίας που δεν σε κάνει να βαριέσαι. Το cast είναι επίσης δυνατό, αδερφός-Καβίλ, Ρίτσον-νυν Τζακ Ριτσερ και Γκονζαλες που κάτι μου θύμιζε η απίθανη ομορφιά της και ψάχνοντας βρήκα οτι την είχα δει στο Baby Driver. Γενικά σε όποιον αρέσει το στυλ του Γκαι Ριτσι θα απολαύσει μια ωραία περιπέτεια δράσης, με δόσεις χιούμορ που λόγω σέτινγκ μου έφερε λίγο στο νου και το Inglourious Basterds. Ένα τιμιότατο 7/10.

Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ μου λείπουν ταινίες περιπέτειας τύπου Ιντιάνα Τζόουνς, οι Πειρατές της Καραϊβικής, ακόμα και η Μούμια (όχι αυτή με τον Τομ Κρουζ). Μακάρι να μπορούσα να τις διαγράψω από τη μνήμη μου για να τις ξαναδώ...

Σωστή διευκρίνηση και διαχωρισμός της Μούμιας του Τομ Κρουζ με αυτή του Μπρενταν Φρειζερ. Τη μία όντως μακάρι να μπορούσα να τη διαγράψω και εγώ από τη μνήμη μου και να την ξαναδώ, την άλλη απλώς να μπορούσα να τη διαγράψω από τη μνήμη μου.

η παλιά μούμια το μόνο πρόβλημα που είχε ήταν τα άθλια CGI του Scorpion King.

Back