Προτάσεις για ταινία

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Βγήκε στο Amazon το Killer Heat. Όχι τίποτα συνταρακτικό, περνάει η ώρα, με καλό cast, όμως το ενδιαφέρον είναι ότι γυρίστηκε στην Κρήτη, κατά κύριο λόγο στον Άγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο.
Ώς ντόπιος, έχει πλάκα να βλέπεις φίλους και γνωστούς ως κομπάρσους και να βλέπεις σε ταινία του Hollywood μέρη που ζεις και συχνάζεις.
O Joseph Gordon-Levitt καλά το πήγε με τα ελληνικά. Αμερικάνικη προφορά, αλλά καθαρά, με σωστό τονισμό και άρθρωση.

Είδα το Bottoms (2023) ⭐ 6.7 | Comedy

Δύο λεσβίες μαθήτριες φτιάχνουν μια ομάδα και καλά για να μάθουν κοπέλες αυτοάμυνα αλλά στην πραγματικότητα θέλουν να βρουν γκόμενες.

Ηταν πολύ ευχάριστη έκπληξη, είχε σημεία που πέθανα στο γέλιο, ξεφεύγει από τις συνήθεις σχολικές κωμωδίες και αξίζει ένα βλέφαρο.

Έχω πιάσει παλιές ταινίες, αρκετές στα όρια του κακού σινεμά, αλλά σίγουρα αρκετά διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες για το που ήταν κάποτε ο σινεμάς.

Πρώτη σταση είναι το The Magic Sword, 1962, του μάλλον ατσούμπαλου Bert Gordon, που όμως από όσα έχω δει, έχει γράψει την δίκη του ιστορία και αγνοούσα πλήρως μέχρι να πιάσω τις παλιακίλες.
Πρωταγωνιστες ο Gary Lockwood του space odyssey και ο πολύς Basil Rathbone, σε ένα έπος που αφορά την ζωή του Αη Γιώργης, οπως την έχουν προσαρμόσει οι Εγγλέζοι στο δικό τους πάνθεον. Η πλοκή χαρακτηρίζεται από το αρχή, μέση και ξύλο, χωρίς πολλά πολλά, κάτι που μου αρέσει σε σχέση με τα σημερινά φίλλερ και τα ανούσια δράματα. Εννοείται με ένταξη με την ένταξη μιας κυνηγημένης πριγκιποπούλας, η οποία έτσι κι αλλιώς υπάρχει εδώ αλλα ας την κάνουμε λίγο πιο κλισέ γιατί έτσι και φυσικά με happy ending, πιο happy κι από τον Ευτυχή Μπλέτσα. Τώρα στα τεχνολογικά της εποχής, εικόνα και ήχος κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Όσο για τα εφέ, δεν τα περιμένει κανεις να κόβουν την ανάσα, αλλά εκτός του ότι δεν στερουν από την τελική διασκέδαση, δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις την αξία και την οξυδέρκεια των πρακτικών εφέ, κάτι που χάθηκε ολοκληρωτικά με την αλόγιστη χρήση των cgi.

Ένα τίμιο 7αρακι για την εποχή, τάλιρο στον παγκόσμιο σινεμά.

Το Joker 2 (σιγά τώρα να λέμε ΦολεΝτιου) κούρασε αρκετά με τα τραγούδια, τις επαναλαμβανόμενες σεκανς που υπήρχαν και στο 1ο, τη συνεχής ταλαιπωρία του πρωταγωνιστή και μια διάρκεια που θα μπορούσε να ήταν αρκετά μικρότερη.
Η τρίτη πράξη κάτι πήγε να πει, και η όλη κατάληξη ήταν κάπως ικανοποιητική.
Το κεντρικό νόημα της ταινίας φαίνεται να είναι ότι αγαπάμε τις περσόνες και ξεχνάμε τους αληθινούς ανθρώπους που κρύβονται πίσω από αυτές.
Ωστόσο, ο Todd Phillips αποδεικνύει πως απλά δεν "το έχει", και ότι το πρώτο Joker του πέτυχε λόγω του τίμιου copy-paste παλιών διαμαντιών πάνω στη Gotham City.

Τίμιο 6/10 και δε θα τη ξανάβλεπα.

Παίζει στο τέλος/τίτλους τέλους.

Strange Darling
strangedarling.jpg

Ότι καλύτερο έχω δει τα τελευταία 2-3 χρόνια από καινούριο πράγμα. Ανέξαρτητος αμερικάνικος σινεμάς. Αφηγείται την ιστορία ενός κατα συρροήν δολοφόνου, ουσιαστικά μια δυο μέρες από τη δράση του. Καλές εμηνείες από τους ηθοποιούς. Ένα 8/10 απο μένα.

Έριξε την ιδέα η Λαίδη Μάριον να πάμε για θερινό σινεμά σήμερα και μιας κι έπαιζε το Joker 2 είπαμε να το δούμε.

Απογοήτευση και πάλι απογοήτευση. Καμία σχέση με την πρώτη. Αφήστε που το μόνο που είχα δει ήταν ότι δεν είχε καλές κριτικές αλλά δεν είχα διαβάσει καμία. Οπότε φανταστείτε την έκπληξη μου όταν άρχισαν τα απανωτά τραγούδια κι η ταινία έμοιαζε με μιούζικαλ. Κουραστική το πιο ήπιο που θα μπορούσα να πω.

Ο Joaquin Phoenix φανταστικός αλλά δεν έφτανε για να σώσει την ταινία.

Fun fact. Ο Νονός κι ο Joker είναι οι μοναδικοί χαρακτήρες ταινιών όπου έχουν κερδίσει Όσκαρ διαφορετικοί ηθοποιοί που τους υποδύονταν. Ο Marlon Brando κι ο Robert De Niro ως Godfather κι ο Heath Ledger κι ο Joaquin Phoenix ως Joker.

D&D Honor Among Thieves: συμπαθητική μαλακίτσα για σβήσιμο-γλάρωμα στον καναπέ μετά από μια κουραστική μέρα. Μέχρι εκεί.
Ναι, το είδα και εγώ το Σ/Κ. Ενώ υπήρχε το budget και σχετικά καλοί συντελεστές απλώς σαν να μην υπήρχε διάθεση.

Χαμένη ευκαιρία για μια decent D&D ταινία. Απλώς, κρίμα.....

προσπάθησα να το ξεκινήσω και εγώ τώρα που έχω πολύ "ελεύθερο" χρόνο κοιμίζοντας τον μικρό, αλλά δεν με κρατάει ρε εσείς, μου βγάζει μια γελοιότητα.

GZU_RjMasAEijRP

Ορισμένα στοιχεία για την καταστροφή του Joker 2.

Το φαινόμενο χρήζει βαθύτερης εξέτασης γιατί είναι το δεύτερο sequel τα τελευταία χρόνια (το πρώτο ήταν το Matrix Resurrections) που οι σκηνοθέτες κάνουν μια ταινία με σκοπό να εκνευρίσουν και να τρολάρουν το κοινό τους, κοστίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια στα στούντιο.

Το φαινόμενο χρήζει βαθύτερης εξέτασης γιατί είναι το δεύτερο sequel τα τελευταία χρόνια (το πρώτο ήταν το Matrix Resurrections) που οι σκηνοθέτες κάνουν μια ταινία με σκοπό να εκνευρίσουν και να τρολάρουν το κοινό τους, κοστίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια στα στούντιο.
συγνώμη, το ποιο; :)

Δηλαδή το κάνουν σκόπιμα; Γιατί;

Δηλαδή το κάνουν σκόπιμα; Γιατί;

Γιατί είναι θυμωμένοι με το στούντιο, με το κοινό ή και με τα δύο. Στο Matrix Resurrections ήταν εντελώς απροκάλυπτο: Ο κακός ήταν ένας executive που καταπίεζε τον δημιουργό Neo, το δε ευρύ κοινό δεν "έπιασε" την τρανς αλληγορία των Matrix και αντίθετα επικεντρώθηκε στην δράση και τα εφέ, οπότε το sequel είχε χάλια δράση και εφέ "για να μάθουν".

Στο Joker από ότι κατάλαβα ο θυμός είναι προς το κοινό γιατί συμπάθησαν τον Arthur Fleck στην πρώτη ταινία. Φαίνεται πως η πρόθεση ήταν να παρουσιαστεί ο χαρακτήρας ως ελεεινός incel που το γυρίζει στην τρομοκρατία, οπότε στο sequel ήθελαν να ξεφτιλίσουν τον χαρακτήρα και παράλληλα το κοινό που ταυτίστηκε μαζί του.

Γιατί είναι θυμωμένοι με το στούντιο, με το κοινό ή και με τα δύο. Στο Matrix Resurrections ήταν εντελώς απροκάλυπτο: Ο κακός ήταν ένας executive που καταπίεζε τον δημιουργό Neo, το δε ευρύ κοινό δεν "έπιασε" την τρανς αλληγορία των Matrix και αντίθετα επικεντρώθηκε στην δράση και τα εφέ, οπότε το sequel είχε χάλια δράση και εφέ "για να μάθουν".

Στο Joker από ότι κατάλαβα ο θυμός είναι προς το κοινό γιατί συμπάθησαν τον Arthur Fleck στην πρώτη ταινία. Φαίνεται πως η πρόθεση ήταν να παρουσιαστεί ο χαρακτήρας ως ελεεινός incel που το γυρίζει στην τρομοκρατία, οπότε στο sequel ήθελαν να ξεφτιλίσουν τον χαρακτήρα και παράλληλα το κοινό που ταυτίστηκε μαζί του.
να παραιτηθούν και να κάνουν indies τότε... duh...

Πάντως δεν θα έλεγα ότι ένιωσα συμπάθια για τον Joker, λύπη ίσως.

Είδα πρόσφατα ετούτη τη ταινία.

Αξίζει να την έχετε στα υπόψιν.

Είδα το Alien: Romulus. Δικαιότατο το σκορ στο rottentomatoes. Ξεκινάει κάπως αργά, αλλά όταν ανεβάσει στροφές το πάει τάπα μέχρι το φινάλε.

Back