Προταση αγορας Wi-Fi modem router μεχρι 30-40€

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

gfk_2010

Awakened Shrub
Καλησπερα σας!<br>Μενω σε διοροφη μεζονετα (οχι πολυ μεγαλη) και οι συσκευες που χρησιμοποιω ειναι 2 λαπτοπ και 2 κινητα (κυριως για ασυρματη χρηση) και αργοτερα σκοπευω να αγορασω ενα ps4 το οποιο και θα συνδεσω ενσυρματα. Καμια καλη προταση για αγορα ρουτερ με μεγιστο τα 30 - 40 ευρω; Μια προσιτη λυση που βρηκα και διαβασα καποια ριβιουζ ειναι το TP-LINK TL-WR841N (https://www.skroutz.gr/s/302009/TP-LINK-TL-WR841N.html). Γενικα ειναι καλο; Ειμαι ετοιμος να ακουσω τις προτασεις σας και ευχαριστω για το χρονο σας!

Το συγκεκριμένο είναι router. Δεν μπαίνεις μόνο με αυτό στο internet. Αν το γνωρίζεις και το θες απλά για repeater φαίνεται καλό και απ&#039; ότι είδα παίρνει και http://dfarq.homeip.net/how-i-upgraded-a-tp-link-tl-wr841n-to-dd-wrt/" class="bbcode_url">DD-WRT αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

Η αληθεια ειναι οτι δεν γνωριζα οτι θα χρειαζομουν και κατι αλλο για να συνδεθω. Γενικα χρειαζομαι ενα ολοκληρωμενο πακετο (wi-fi modem router). Θα μπορουσα να συμβιβαστω με το αντιστοιχο του παροχου ιντερνετ αλλα γενικα εχω κακιες εμπειριες με τις συγκεκριμενες συσκευες (το κλασικο ZTE που μετα απο λιγο καιρο ολοι εχουμε την κρυφη επιθυμια να το πεταξουμε στον τοιχο). Αλλαξα και το ονομα του τοπικ προς αποφυγη μπερδεματων. Επισης τι ειναι το DD-WRT;

Τα TP-LINK γενικώς είναι τίμιες προτάσεις, φτηνές και κάνουν ό,τι χρειάζεται ο μέσος χρήστης. Πιστεύω θα σε καλύψει.<br><br>Έχεις 3 επιλογές: <br>1. βάζεις ένα DSL Modem/Router μόνο κάτω, όμως μην περιμένεις καλή κάλυψη του πάνω ορόφου.<br>2. έχεις στον 1ο όροφο τη συσκευή του παρόχου (αν και απ&#039; ότι ξέρω έχουν κόψει τις τσάμπα συσκευές) ή αγοράζεις ένα, τραβάς καλώδιο στον πάνω όροφο και συνδέεις ένα access point. <br>Μπορείς να πάρεις 2 TP-LINK TL-WR841N και να χρησιμοποιείς το 2ο ως access point, google-αρε "TP-LINK TL-WR841N access point mode" για τις ρυθμίσεις. Έτσι θα έχεις 2 ξεχωριστά wifi δίκτυα μέσα στο σπίτι.<br>3. Modem/router κάτω και repeater πάνω.<br><br>Από προσωπική εμπειρία, με το 1 θα έχεις σημεία με κακό σήμα ή χωρίς καθόλου, με το 3 θα έχεις disconnects και γενικώς οι συσκευές θα μπλέκουν τα μπούτια τους και εσένα θα σπάνε τα νεύρα σου. Το 2 είναι η καλύτερή σου επιλογή, πιο σταθερή και πιο αξιόπιστη. Αν δεν μπορείς να περάσεις καλώδιο, μπορείς να βάλεις powerline, όμως πρέπει οι πρίζες να είναι στην ίδια φάση και ξεφεύγεις στο κόστος.<br><br>Edit: Το DD-WRT είναι custom firmware για διάφορες συσκευές. Δεν νομίζω στο κόστος που κοιτάζεις να υπάρχει συσκευή να το υποστηρίζει. Και να υπάρχει, δεν θεωρώ να αξίζει να ασχοληθείς. Επιτρέπει μεν να κάνεις "παπάδες", όμως δεν είναι user-friendly και πιστεύω ότι δεν σου χρειάζονται οι δυνατότητες που προσφέρει (δεν νομίζω να χρειάζεσαι πολλαπλά wifi δίκτυα σε κάθε συσκευή, guest networks, captive portals, στατιστικά δεδομένα κτλ). Μπορείς να δεις συνοπτικά κάποια πράγματα εδώ: https://www.flashrouters.com/learn/router-basics/what-is-dd-wrt<br>Αν όντως θες να κάνεις "παπάδες" με χαμηλό κόστος, υπάρχουν και τα Mikrotik, αλλά πρέπει να κλείσεις και κανά σεμινάριο για να μάθεις να τα δουλεύεις.

Κοιτα γενικα το σπιτι ειναι αρκετα μικρο (παρα το γεγονος οτι ειναι διοροφο), οποτε δεν πιστευω να υπαρχει θεμα με το σημα αν απλα βαλω το tp link στον κατω. Παντως απ οτι καταλαβα το tp link που διαλεξα κανει παρομοια δουλεια με αυτα που δινουν (και ναι πλεον δεν τα "δινουν") οι παροχοι; <br>Επισης ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον! Το εκτιμω πολυ.

Back