Προτεινόμενοι SSD?

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Chosen Undead

Death Knight
Καταρχάς να πω πως έχω ένα 500άρη παλαιάς κοπής. Windows 7 στο pc. Aν έπαιρνα SSD τι μέγεθος θα μου προτείνατε και για ποια χρήση. Το PC το χρησιμοποιώ κυρίως για gaming όπως ξέρετε. Αν έπαιρνα π.χ. έναν 500gb που κάνει γύρω στα 150 ευρώ σε αυτόν να φόρτωνα τα παιχνίδια εκτός του λειτουργικού (προφανώς) με mirror?

Η προσωπική μου επιλογή είναι το λειτουργικό να τρέχει οπωσδήποτε στο ssd. Μαζί με ότι άλλο θέλω να τρέχει γρήγορα. Έχω ξεφύγει από τη λογική να εχω 15 παιχνίδια installed. Χρησιμοποιώ λοιπόν ένα 240αρη  που με καλύπτει απόλυτα. Σχεδόν λίγο πάνω από το μισό έχω σε χρήση.<br><br>Νομίζω ότι οι ssd από Kingston είναι κομπλέ. Απλά προτίμησε κάποιο σχετικά πρόσφατο μοντέλο - φετινής εσοδείας αν γίνεται.

Ότι και να πάρεις τέλειο θα είναι, απλά σε κάποια σενάρια κάποιοι παίζουν καλύτερα από κάποιους άλλους.<br>Αυτή την στιγμή το καλύτερο value for money φαίνεται πως είναι στους samsung 850 evo (έχων τον 256 σε workstation και φυσάει), από εκεί και πέρα δεν πιστεύω ότι αξίζει να γλιτώσεις 20-30€ να πάρεις κάτι φθηνότερο, αλλά ούτε και να πας σε κάτι ακριβότερο όπως κάτι τέρατα που βγάζει η sandisk (ή κάποιον PCIe SSD πχ). <br><br>Έχω OS και κάποιες βασικές εφαρμογές στον ssd και όλα τα άλλα (και τα games σιγά τώρα τα loading times) στους HDD και έχει αλλάξει η εμπειρία μου απίστευτα. Λες και αγόρασα νέο pc ένα πράμα.

Στον SSD σίγουρα θα μπει το λειτουργικό. Από κει και πέρα, αν κάποιο παιχνίδι όντως ωφελείται από την αυξημένη ταχύτητα, το βάζεις κι αυτό στον SSD. Π.χ. το Rocket League δεν υπάρχει λόγος να μπει, αλλά το Path of Exile απαιτείται να μπει (είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με HDD).<br><br>Την δουλειά σου πάντως θα την κάνεις και με πιο οικονομικούς SSDs, εκτός αν κυνηγάς τα benchmarks. Έχω έναν Crucial BX100 250GB και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (και φαντάσου ότι δουλεύει σε sata 2).

850 EVO 500GB. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Έχω 500gb samsung 850pro και για λειτουργικό και για gaming. Πιστεύω πως μ&#039; έναν 850 evo είσαι καλυμμένος με 512gb αν θες να γλιτώσεις λιγα λεφτά και ενας crucial μια χαρά κάνει την δουλειά του. Από μηχανικό δίσκο πάντως η διαφορά είναι εμφανής. Είναι λες και έκανες ολική αναβάθμιση στο PC.

Back