What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Προβλημα με driver nvidia

Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,266
λογω εγωισμου και ψευδαισθησης οτι βιωνω την θεοποιηση της αφεντομουτσουναδας μου, ντρεπομαι που κανω θεμα με προβλημα στο pc μου, ομως ακρη δεν βρηκα.

πριν απο καιρο και χωρις λογο, σε ακυρες στιγμες πχ serf στα κυματα του internet φορωντας μαγιο φουστανελα, χανοταν το σημα στο monitor, εσβηναν ολα και μετα απο μερικα δευτερολεπτα ειχα παλι εικονα που συνοδευοταν απο το μηνυμα
"ο driver της καρτας γραφικων σταματησε να ανταποκρινεται και επανηλθε με επιτυχια" ή κατι τετοιο τελος παντων.

για μια περιοδο χρησιμοποιουσα beta driver, και δεν ειχα προβλημα. εννοειται πως μετα απο λιγο καιρο εμφανιστηκε ξανα το προβλημα.
δευτερη λυση που δουλεψε καλυτερα, η εγκατασταση αρχαιολογικης αξιας driver.
παλι ειχα προβλημα ομως πολυ σπανια.

εκανα μια μικρη αναβαθμιση στο συστημα μου, μητρικη επεξεργαστη, μνημες και ξαφνικα προχθες μου εσκασε ξανα το προβλημα σε σημειο που δεν μου αρεσε καθολου.
εκανα export ενα βαρυ ταινιακι απο το adobe premiere.

καπου στην μεση του export εφαγα λευκη οθονη και το κλασσικο μηνυμα. οταν επανηλθε ο driver το προγραμμα ετρεχε στο background ομως ετρεχε αορατα, επρεπε να παω και να το κλεισω χειροκινητα απο τον μανατζαρεο.

αφου απογυμνωσα τα παντα απο το ταινιακι (εφε και φρου φρου με αρωματα) το προβλημα συνεχιστηκε, μεχρι που εκοψα την διαρκεια απο 4 λεπτα σε 1,5 λεπτα.

ξερει κανενας γιατι κλανει σαν γαιδαρος ο driver;
καρτα gtx285 asus matrix
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
3,759
Δύο λόγους σκέφτομαι, θερμοκρασίες και γενική κατάσταση του συστήματος. Από κυκλοφορία αέρα και σκόνη πως πάει το κουτί σου; Πότε έκανες τελευταία φορά φορμάτ;
 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,266
αυτα σκεφτομουν και εγω μεχρι που εκανα την αναβαθμιση (προσφατα)
νεο κουτι, μητρικη, επεξεργαστης, ψυκτρα. μυριζει καινουργιλα το pc.
αφου αλλαξα μητρικη επαιξε και το αναλογο format, παρθενα γη ειναι ακομα.
 
Joined
Nov 30, 2012
Messages
7,195
Μπορεί να είναι άσχετο, αλλά έχεις logitech software εγκατεστημένο? Εμένα αυτό μου δημιουργούσε conflict, αν το λέω σωστά, μέχρι τη στιγμή που έσβησα τους drivers της κάρτας γραφικών και της logitech. Έκανα clean install και στα δύο και δεν μου ξαναεμφανίστηκε το μήνυμα που βλέπεις κι εσύ.
 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,266
πραγματι εχω logitech, το πληκτρολογιο()G15), ομως δεν του εχω περασει οδηγους, το πανελ του πληκτρολογιου γραφει μονο G15 και οι λειτουργιες ειναι νεκρες.
ναι βαριομουν να περασω τον οδηγο.
θα το τσεκαρω οταν παω σπιτι.

καμια αλλη ιδεα, τωρα που σας βρηκα ζεστους;
ειχα δει αμεση ανταποκριση στο forum, ομως εδω παραλιγο να δω απαντησεις πριν κανω αποστολη το θεμα.
 

Adhan

Connoisseur of Horror & Dismal Art
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
9,005
Θέμα drivers δεν είναι από τη στιγμή που στο εμφανίζει με ό,τι έκδοση τους και να περάσεις...
Μήπως είναι θέμα του τροφοδοτικού σου? Η gpu σου έχει κουμπώσει καλά?
Στον προηγούμενο μου υπολογιστή, θυμάμαι μια περίπτωση που ο αδερφός μου μετέτρεπε ταινίες με ένα πρόγραμμα έτσι ώστε να είναι συμβατές με την ανάλυση της οθόνης του psp του (καβάντζα για το στρατό κλπ κλπ) και του έβγαζε σφάλμα ίδιο με το δικό σου. Στο ίδιο υπολογιστή, έβλεπα επεισόδια από σειρές και μια από τα ίδια (με επιπλέον παγώματα και αλλοιώσεις των χρωμάτων στην οθόνη). Τελικά το πήγαμε σε τεχνικό, μας άλλαξε το τροφοδοτικό (με ένα μεγαλύτερης ισχύος και διαφορετικής εταιρίας) και δεν ξαναπαρουσίασε προβλήματα.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
3,759
Πάντως και το δικό μου σύστημα παρουσίαζε παλιότερα τέτοια συμπτώματα, καθώς το είχα παραμελημένο λόγω WoW. Ο Catalyst όμως επανέρχοταν κανονικά.
 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,266
τροφοδοτικο, το τσεκαρα και λειτουργει αψογα. 1500 watt.

το λογικο ειναι να το κανει και οταν παιζω παιχνιδια. δεν με εχει ενοχλησει ποτε οταν καιγομαι με καποιο παιχνιδι.
θυμαμαι που καιγομουν με το burnout ολη μερα, με ολα full και με 3DVISION, και δεν μου εκανε το παραμικρο.

συνηθως στο ασχετο, για την ακριβεια μολις προχθες μου το εκανε ενω εκανα κατι "σοβαρο"
 

ccwr

Blackguard
Joined
Dec 19, 2012
Messages
1,473
Αν δεν βρεις καμία άκρη με σκόνες, airflow, θερμοκρασίες ktl έχω να σου προτείνω μια μπαρμπαμίτσικη λύση που δεν συνιστάτε... Αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις προσεχτικά, απ το να αλλάξεις κάρτα.

Κάποια περίοδο οι drivers της nvidia για κάποιο λόγο δεν μπορούσαν να κρατάνε σταθερό το default ρεύμα στις κάρτες, μ αποτέλεσμα να γίνεται ασταθής οδηγός ή και όλο το σύστημα. Το πρόβλημα το συνάντησα και εγώ πιο συγκεκριμένα με το AC3 και την 580. Μη μπορώντας να βρω καμία software λύση ή κάποια λύση γενικά αποφάσισα να πειραματιστώ και παραδόξως πέτυχε... Ακολουθώντας την λογική του overclocker(μη χέσω)δηλαδή για να σταθεροποιήσεις ένα σύστημα του δίνεις παραπάνω ρεύμα έκανα ακριβώς αυτό με την κάρτα. Πιο συγκεκριμένα με το msi afterburner από 1025mV πήγα στα 1050mV. Από τότε δεν ξανασυνάντησα παρόμοιο πρόβλημα...

Μπορεί το δικό σου θέμα να είναι τελείως άλλης φύσης και να μην γίνει τίποτα. Μπορεί να έχεις πρόβλημα τάσης για άλλους λόγους ή μπορεί το πρόβλημα να είναι τελείως software και να μην έχει σχέση. Μπορεί όμως να έχεις κάψει και κάποιον πυκνωτή ή κάποια Ram της κάρτας να σε χαιρετάει άρα την χαιρετάς και εσύ, μάλλον ο χρόνος θα δείξει...

Αα δεν ξέρω καν αν γίνεται αλλά για τσέκαρε μήπως παίζει και κανα πιο καινούργιο bios για την κάρτα
 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,266
τελικα αυτο που ισως δουλεψε ηταν το ξεριζωμα απο τον υπολογιστη σε οτι ειχε το ονομα logitech.
απο οταν το εκανα, μονο μια φορα μου πεταξε το μηνυμα.

δεν ειμαι 100% σιγουρος γιατι εβγαλα και κανα δυο εφαρμογες της asus.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Εμένα πάντως, μετά τα προβλήματα που περιγράφεις από πάνω, μου κάηκε η οθόνη... Μπορείς να τσεκάρεις αν με άλλη οθόνη σου κάνει τα ίδια; Μπορεί να ήταν εντελώς τυχαίο, αλλά, ποτέ δεν ξέρεις. Όταν είχα το συγκεκριμένο πρόβλημα, δεν είχα τπτ logitech απάνω. Βασικά ποτέ δεν είχα logitech, εκτός από τα ηχεία, τα οποία δεν έχουν ούτε drivers ούτε τίποτα σχετικό...
Αν βρεις τη λύση πες μας, γιατί εγώ άλλαξα και οθόνη και κάρτα γραφικών, οπότε δεν έχω ξεκάθαρη απάντηση.
 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,266
ειτε εφτιαξε επειδη εβγαλα οτι βρηκα απο logitech
ειτε επειδη εβγαλα 2 εφαρμογες asus. η μια ηταν για το overclocking, η αλλη ασχετη και την εβγαλα επειδη δεν την χρησιμοποιουσα.
οπως και να εχει το προβλημα τυπικα εχει λυθει με την αφαιρεση software.
το μονο που δεν εχω αλλαξει απο hardware ειναι η καρτα γραφικων.
εχω αλλαξει οθονη, μητρικη, cpu, μνημες.
 
Top Bottom