What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

ps2

modelakias

Gelatinous Cube
Joined
Mar 8, 2013
Messages
90
.έχω το ps2 και έχω απάνω του το mod chip mantrix..ξερεται την διαδικασία πως μπορώ να τρέξω του ps1 τα παιχνίδια ? ευχαριστώ!!
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,443
Κανονικά, τα περισσότερα παιχνίδια του PS1 παίζουν απευθείας στο 2, χωρίς modchip, αλλά δες en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_games_incompatible_with_PlayStation_2" class="bbcode_url">εδώ για τις εξαιρέσεις <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Eγω εχω το Slim PS2 και παιζει ολα τα παιχνιδια μου που εχω για το Ps1 χωρις κανενα προβλημα φυσικα pal εκδοση.Οι εξαιρεσεις ειναι πολλες αλλα δυο παιχνιδια κατα με ειναι οι σοβαρες παραληψεις το Syphon Filter 2-3.
Παρε ενα Ps1 που ειναι πρακτικα τζαμπα 20-30 ολα τα καλωδια και εισαι κομπλε.
 

modelakias

Gelatinous Cube
Joined
Mar 8, 2013
Messages
90
ευχαριστώ παιδιά βρέθηκε η λύση..ήθελε το imgburn ....
 

mortisgr

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 30, 2012
Messages
358
Ερώτηση πάνω στο θέμα. Έπεσε στα χέρια μου ένα PS2 με χαλασμένο το "ματάκι" όπως χαρακτηριστικά μου ανέφεραν, και δεν διαβάζει τα δισκάκια. Καμιά πρόταση να το κάνω να διαβάζει εικονικά αρχεία κάπως; (ISO κλπ)
 

headless

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester Klika Member
Joined
Nov 30, 2012
Messages
336


MortisGR wrote:
Ερώτηση πάνω στο θέμα. Έπεσε στα χέρια μου ένα PS2 με χαλασμένο το "ματάκι" όπως χαρακτηριστικά μου ανέφεραν, και δεν διαβάζει τα δισκάκια. Καμιά πρόταση να το κάνω να διαβάζει εικονικά αρχεία κάπως; (ISO κλπ)</blockquote>

Κάτι τέτοιο ίσως; https://en.wikipedia.org/wiki/HD_Loader
Disclaimer: δεν το έχω δοκιμάσει

 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,457
Άσχετη ερώτηση απλά από περιέργεια: Αυτή την εποχή δεν έχει περισσότερο νόημα να τρέξεις τα παιχνίδια αυτά σε PC μέσω emulator; Θα δεις και καλύτερα γραφικά! Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που χρειάζεστε hardware;
 

mortisgr

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 30, 2012
Messages
358
Εγώ έχω αρκετούς λόγους. Πρώτον, έχω παλιά τηλεόραση, και δεν βαριέμαι την διαδικασία να βρω το κατάλληλο καλώδιο για να συνδέσω τo PC στην τηλεόραση, να κάνω μετακομίσεις κλπ. Δεύτερον, δεν συγκρίνεται το χειρηστήριο του PS2 με αυτό που έχω στο PC. Τρίτον, είχα δοκιμάσα να τρέξω στο PC ενός φίλου έναν PS2 emulator, αλλά σερνόταν. Δεν ξέρω αν έφταιγε το PC του, αλλα από τότε απογοητεύθηκα :Ρ
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,443
Δεμ ξέρω για το PS2, αλλά απ' ότι κατάλαβα, ο modelakias θέλει να παίξει παιχνίδια του 1. To PC του τρέχει τα παιχνίδια άνετα. Αν θυμάμαι καλά και από άλλο thread, μάλλον τρέχει και του PS2. Στο δικό μου PC πάντως (Intel Core 2 Duo @2,8 GHz), τρέχω άνετα PS1 παιχνίδια. Δεν έχω ασχοληθεί πολύ όμως με την εξομοίωση παιχνιδιών του PS2, αν και ο εξομοιωτής του 2 που δοκίμασα (PCSX2), έτρεξε άψογα το BIOS του PS2.
Τώρα για αυτό που λέει ο Admiral, ο κυριότερος λόγος μάλλον είναι ότι είναι πολύ πιο απλό να τα τρέξει από το PS2, και ότι αν έχει tower, θα είναι λίγο "χάρος" μέσα στο σαλόνι. Για χειρηστήρια κτλ, με 10-15€ βρίσκεις κάτι κλώνους του DS2 μούρλια.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα λεω τις αποριες μου να τις γραψω εδω.Πριν απο δυο εβδομαδες αποκτησα 3 PS1 για να τα εχω spare μιας και η τιμη που τα βρηκα ηταν σκανδαλο(αλλα τρια ειναι καθοδον μαζι με ενα XBOX),το λοιπον αδερφια μιας και θελω να πακεταρω την συλλογη μου απο αυθεντικα παιχνιδια ειναι να τα κανω αντιγραφα ασφαλειας ολα και ο σκοπος ειναι που το κανω ειναι απλος,ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΤΣΟΥΝΑΩ και επιπλεον επειδη δεν υπαρχει αλλος χωρος στην βιβλιοθηκη μου για pc games που παιρνω ειπα οτι καλυτερο ειναι να κατεβασω τα παιχνιδια του PS1 απο τα ραφια και αλλα τα αντιγραφα που θα κανω να τα εχω σε μια θηκη που ειναι πιο πρακτικο.
Το προγραμμα για να τα κανω iso το εχω και ειναι πολυ κοινο για να το γραψω,αλλα το θεμα μου ειναι γραψιμο τους σε cd και πραγματικα ακολουθοντας τους διαφορους οδηγους που εχω βρει στο νετ εχω χαλασει πανω απο το 10 cd και δουλεια δεν εχω κανει.Εχω στην κατοχη μου PS1 με mod chip επανω που δουλευει.Εχω χρησιμοποιησει to imgburn και το alcohol 120 αλλα τιποτα.Το cd που χρησημοποιω ειναι τα @work που τα εχω παρει απο το Πλαισιο.Επεισης χρησιμοποιησα και ενα cd-rw της intenso αλλα και παλι τιποτα.Οποιος γνωριζει κατι και εχει κανει την διαδικασια αυτη για το PS1 παρακαλειται να γραψει την γνωμη του μπας και βγαλω καμια ακρη.Για το PS2 ειναι πιο ευκολο γιατι το format που χρησιμοποιηται ειναι το dvd και δεν υπαρχει προβλημα με την ταχυτητα εγγραφης.Οσο για τους emulator o ePSXe ειναι καλος αλλα frame drop που το εχω σε laptop δεν εχω παρατηρησει παραλο που το laptop ειναι αδυναμο σε σχεση με το desktop που το εχω και εκει.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Ω ρε Hannibal, με πας πόσα χρόνια πίσω... Αντιγραφή ps1 παιχνίδια, γμσ τα !

Ωραίος για την αγορά που έκανες ! Καλά έκανες και σωστή η σκέψη σου για την αντιγραφή για να διατηρήσεις τα παιχνίδια σου αγρατσούνιστα.
Από την εμπειρία που είχα παλιά για ps1 recording παιχνιδιών, γιατί όταν βγήκε το "τσιπάκι" είχα μπει για τα καλά στη μπίζνα, θυμάμαι 2 πράγματα.

1) Τα αυθεντικά αντιγράφονται δύσκολα. Πολλά έχουν laser locks και διάφορες άλλες πατέντες ή ακόμα και αν αντιγραφούν, μπορεί να μην παίζουν. Τα αυθεντικά είναι μανούρα.
2) Να γράφεις στη μικρότερη δυνατή ταχύτητα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Μπορεί να το κάνεις ήδη, αλλά εγώ το λέω έτσι κι αλλιώς.
3) Τα CD -RW παίζουν μεγάλο ρόλο. Δεν τα ξέρω τα συγκεκριμένα, αλλά μερικά δεν κάνουν καλό recording. Εγώ έπαιρνα Creation από τα Seven και ήμουν ευχαριστημένος γιατί ήταν και φθηνά και καλά.
Θα πρότεινα να βρεις το .iso από το ιντερνετ, να το κατεβάσεις και μετά να το αντιγράψεις. Αλλιώς μπορεί να φθείρεις και τα αυθεντικά σου, προσπαθώντας να τα αντιγράψεις... Νομίζω υπάρχουν διάσπαρτα στο ιντερνετ.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Alucard σε αυτα που λες εισαι πολυ σωστος.Εγω οταν εβαλα το πρωτο τσιπακι το ετος 1999 δεν ειχα καν κοπιες και ολα τα παιχνιδια ηταν αυθεντικα αλλα το εβαλα γιατι ανταλλαζα τα παιχνιδια με φιλους που ειχαν κοπιες και εβλεπα τι games κυκλοφορουσαν τοτε.Το dvd decrypter τα σπαει ολα και τα τσακιζει αρα προγραμμα back up εχω τωρα το cd με ενδιαφερουν γιατι μου φαινεται οτι θα καταληξω σε αδιεξοδο.
To plaisio εκτος απο το @work φερνει TDK και Verbatim.To eshop φερνει κατι παρομοια και η μονη επιλογη μου φαινεται ειναι τα Taiyo Yuden.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Εγώ το είχα βάλει θυμάμαι γιατί λεφτά για αυθεντικά δεν είχα, μιλάμε για 1 αυθεντικό το χρόνο, και είχε κατάστημα ένας γνωστός που το έβαζε με 20 χιλιάρικα, δλδ όσο ένα αυθεντικό. Μετά οι κόπιες είχαν 5 χιλ. έκαστη οπότε βόλευε. Φοβερές εποχές !

Από Verbatim μακριά !!! Εκείνα τα χρόνια (1999 τι ωραία ακούγεται...) αγόρασα 50 με 10.000 δρχ και ήταν όλα για τα μπάζα. Πεταμένα λεφτά. Από τότε δεν ξαναπήρα. Μιλάμε να αντιγράφω παιχνίδια, να είναι όλα κομπλέ από θέμα αντιγραφής και τα παιχνίδια να μην παίζουν. Έλεος δλδ...
Θα πρότεινα τα TDK, αλλά δεν ξέρω αν βολεύουν σε τιμή. Πάντως, επειδή μπορεί να μη φταίνε ούτε τα cd, δοκίμασε σε 1 πρώτα. Θέλω να πω, μην πάρεις 50αδα και δεν έχεις τι να την κάνεις.
Αν στην τελική δε βρίσκεις άκρη, θα πρότεινα αυτό που είπα και παραπάνω, να κατεβάσεις .iso από το ίντερνετ ή ROMS κλπ. Αν γίνεται και αυτό φυσικά.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191


Hannibal_Lecter_1984 wrote:
η μονη επιλογη μου φαινεται ειναι τα Taiyo Yuden.</blockquote>

Και η καλύτερη επιλογή.... <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />

 
Top Bottom