What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

R.A.M.B.O. (Random Access Memory Bullshit Overclocking)

Adhan

Connoisseur of Dismal Art
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
9,009
Χε, ίσως ελαφρά παραπλανητικός τίτλος. Εξηγώ άμεσα.
Σκαλίζοντας πρόσφατα τα specs του pc μου για να τα ποστάρω στο σχετικό config thread, διαπίστωσα ότι οι μνήμες που έχω είναι 2 OCZ3P1600LV2G PC3-[strike]8500F[/strike]12800, [strike]1.5[/strike]1.65V, 1600 Mhz, 7-7-7-20 , 2 gb έκαστος, σε dual channel <span class="bbcode_spoiler">http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555824&sid=1</span>.
To θέμα είναι ότι τόσο στο Bios όσο και στο cpu-z τις εμφανίζεις ως 1066 Mhz. Πάω λοιπόν στο M.I.T. (mobo gigabyte P55A-UD5) του Bios και συγκεκριμένα στο advanced memory settings για να αλλάξω τη συχνότητα. Δε με αφήνει να επιλέξω τιμή, έχει μόνο συγκεκριμένα multipliers. To μέγιστο που υπάρχει είναι το x10 που τις κάνει 1333. Γιατί συμβαίνει αυτό? Έιχαν κι άλλοι αυτό το θέμα από το λίγο που έψαξα στο internet αλλά με "overclocking" τις επανέφεραν στην πραγματική τους συχνότητα. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι να μην τα σκάσω όταν αναβαθμίσω και πάρω τίποτα 1866 και 2000φεύγα και μου κάνουν τα ίδια. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

EDIT: Βρήκα κι αυτόν τον οδήγο. http://www.masterslair.com/memory-ram-overclocking-guide-ddr3
"Loosening the RAM Timings to Achieve a Higher Memory Frequency

Now that you've learned everything you need to know about what all of the timings mean, you'll be able to change them to yield a higher overclock (if you haven't reached your BCLK limit yet).

For now, increase the first three timings (tCL, tRCD, tRP) by 1 and the last timing (tRAS) by 3, so if your original timings were 7-8-7-24, they should now be 8-9-8-27. This should give you a little extra room to overclock the memory at its current voltage.

Once you've increased these timings, continue with the previous overclocking procedure, and if you hit another road block, you can keep increasing these timings in this way until you achieve your maximum RAM frequency or hit your maximum BCLK".
Δηλαδή πρέπει απαραίτητα να αυξήσω τους χρονισμούς (π.χ. 8-8-8-24) για να μπορώ να αυξήσω τη συχνότητα στα 1600 ( ξανατονίζω τιμή εργοστασιακή). Αν είναι έτσι, μεγάλη απάτη...
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
α τους αλητες! πουλανε 1300αρες μνημες για 1600 ενω πρεπει να κανεις overcloak?

<span class="bbcode_spoiler"> :trollface: </span>
 

Adhan

Connoisseur of Dismal Art
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
9,009
Μια διόρθωση, αν είναι να τις πουλάνε τις 1600 για 1333 σημαίνει ότι είναι ήδη ....overcloaked... :trollface:
Απάτη δε νομίζω να είναι, αφού άνοιξα το case και είναι όντως αυτές. Απλά σκέφτομαι μήπως είναι θέμα της μητρικής (αν και χλωμό).
Το cpu host frequency παίζει κανα ρόλο?
Επίσης τα DMI host bridge και southbridge σχετίζονται με τις μνήμες?
'Ελα να βλέπω τους γκίκουλες να βγάζουν ατμούς!!!
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
περα απο την πλακα, στο δικο μου bios, στο μενου εχει ξεκαθαρα τις συχνοτητες των μνημων.... διαλεγεις την σωστη (αν και αυτο αναγνωριζει τις μνημες), και στο boot βλεπεις οτι εχει γινει η επιθυμητη αλλαγη.... ειναι απλο, οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω για την δικια σου mobo... :unsure:
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Για να δεις τις προδιαγραφές των μνημών σου κατα jedec/xmp βρές κάποιο πρόγραμμα που διαβάζει το SPD (το cpu-Z για παράδειγμα). Στο tab με τον φοβερό τίτλο SPD θα σου δείχνει τις προδιαγραφές αυτών που έχεις.
Π.χ. οι δικές μου:
<img src="http://img5.imageshack.us/img5/1151/gskill111.jpg" alt="gskill111.jpg" class="bbcode_img" />

Αν παρατηρήσεις είναι μεν 1866Mhz αλλά κατα XMP και όχι κατά jedec. Στη πραγματικότητα οι μνήμες μου είναι 1600Mhz. Παρόλαυτα αν η μητρική μου - επεξεργαστής υποστηρίζουν το XMP πρότυπο (που η μητρική σου το υποστηρίζει, είμαι σίγουρος) θα πρέπει να δουλέψουν απρόσκοπτα στα 1866 (η στη περίπτωση σου οι OCZ στα 1600Mhz).
Δεν έχω ιδέα που μπορεί να είναι το πρόβλημα, λογικά κάτι στο bios θέλει πείραγμα αλλά έχω πολύ καιρό να δώ intel bios και δεν το χω.

Το να ρίχνεις τα timings για να επιτύχεις μεγαλύτερες συχνότητες δεν έχει να κάνει με τις επιλογές που έχεις που θα τρέξουν οι μνήμες. Αν το έχεις στο "auto" μόλις αλλάξεις συχνότητα, το bios θα διαβάσει το SPD και θα βάλει μόνο του τα κατάλληλα μεγέθη. Τα timing θα τα ρίξεις χειροκίνητα όταν "ξεπεράσεις" τις προδιαγραφές και είσαι σε "άγνωστες" περιοχές στα Mhz.
 

Dark Archon

Half-Ogre
Joined
Dec 21, 2012
Messages
678
Μου συμβαίνει πολύ συχνά αυτό το κουλο όταν αφήνω στα auto τα χαρακτηριστικά των μνημών στο bios. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δωσω είναι οτι συμβαίνει για λόγους συμβατότητας. Δεν εχουν όλες οι μητρικές τις ίδιες δυνατότητες, οπότε το πρώτο βήμα είναι να αναγνωριστουν σωστά και μετά να μπουνε οι σωστές συχνότητες και χρονισμοί.
Η λύση μια, μπαίνεις στο bios και βάζεις καρφωτά τα σωστά νούμερα.
Οι δικές μου π.χ. kingston hyperx 800MHz δουλεύανε στα 667, με χάλια χρονισμούς και μικρότερη τάση όταν τις πρωτοέβαλα. Μπήκα στο bios έβαλα τα σωστά χαρακτηριστικά και απο τότε δουλεύουν μια χαρά.
 

ccwr

Blackguard
Joined
Dec 19, 2012
Messages
1,473
Στο δικό μου bios έχει επιλογή Ram Frequency και Ram timings στην καρτέλα με τις ρυθμίσεις για oc. Μέσα στο ram frequncy έχει επιλογές: ddr3-1333, ddr3-1600 etc
Αν θυμάμαι καλά κααάτι τέτοιο έλεγε και η προηγούμενη μητρική μου.

Σίγουρα είδες όλες τις επιλογές που έχεις στο bios;

Edit:
http://www.pugetsystems.com/labs/articles/Breaking-the-Hype-of-High-Frequency-RAM-142
Το είχα βγάλει και στο άλλο forum αλλά αφού ψάχνεσαι με τις ram, νομίζω σε ενδιαφέρει αν δεν το είχες δει
 

Adhan

Connoisseur of Dismal Art
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
9,009
Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Τελικά αυτές έχω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555821
http://www.ocztechnology.com/ocz-ddr3-pc3-12800-platinum-edition-eol.html
και είναι σωστά τοποθετημένες στις θέσεις DDR3-1 και DDR3-3 (τις έβγαλα από το case για να το δω το ταμπελάκι καιβρήκα και την απόδειξη αγοράς), όπως προτείνει και στο manual. Latencies total memory είναι σωστά τόσο στο στο BIOS όσο και στο cpu-z. Τα options τα έψαξα πολύ προσεκτικά. XMP profile στο BIOS δεν υπάρχει. <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />

Στο manual λέει ότι η μητρική μου οντως το υποστηρίζει αλλά απ΄οτι φαίνεται εδώ
http://us.hardware.info/productinfo/78348/ocz-platinum-4gb-ddr3-1600-cl7-low-voltage-kit#tab:specifications δεν το υποστηρίζουν οι μνήμες. Στην τελική, ένα plug n play overclocking είναι. Το θέμα είναι γιατί στα multipliers έχει μόνο x6.00, x8.00 και x10.00 που είναι και το maximum και προκύπτει το (memory clock 133 λέει στο bios επί 10=) 1333 (1066 ήταν αρχικά με το χx8.00 επιλεγμένο). Έκανα και ένα update στο BIOS (btw πολύ εύκολη και γρήγορη διαδικασία) και πάλι τζίφος. Κοίταξα και τις μνήμες στο pc του αδερφού μου που είναι corsair 1600 CL9 XMS3 και έχουν τουλάχιστον 7 διαφορετικούς multipliers (και εκεί αρχικά ήταν 1066 αλλά τις έβαλε 1600), μάλιστα μπορεί να τις κάνει overclock σε 1866 και 2133!! DaFuq!!

Μήπως πρέπει να αλλάξω κάποια ρύθμιση από το Bios? To περιέργο είναι ότι το cpu-z βλέπει το max bandwindth ως PC3-8500F που σύμφωνα με το πινακάκι εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/DDR3_SDRAM#Modules είναι στις 1066 μνήμες. Any ideaz? Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει labeled λάθος από το εργοστάσιο...? Σκέφτομαι να γράψω και στο forum της Gigabyte μήπως βγει άκρη.
 

Adhan

Connoisseur of Dismal Art
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
9,009
Ψάχνοντάς το περισσότερο, βρήκα αυτό http://www.tomshardware.co.uk/forum/262296-11-overclocking-ddr3-1333-1600-gd80. Παρόμοια περίπτωση με μένα, απλά του την έδειχνε 1333 ως αρχική-default ρύθμιση με το πολλαπλασιαστή στο 10 (εμένα 1066 με τον πολλαπλασιαστή 8 επιλεγμένο) και με τις ίδιες ακριβώς επιλογές διαθέσιμες (6, 8, 10).

Ακουλουθώντας τις οδηγίες, έθεσα από το bios το base clock (BCLK) στα 160 Mhz (από τα 133 που ήταν αρχικά) και με το multiplier x10 έχω frequency 1600 Mhz. Χειροκίνητα έβαλα τα latencies σε 7-7-7-24 που είναι οι δοκιμασμένες τιμές (παρατήρησα στο cpu-z ότι όταν έβαλα αρχικά τη συχνότητα στα 1600, οι χρονισμοί ανέβηκαν από 7-7-7-20 σε 9-9-9-24, btw πριν ήταν ρυθμισμένα στο auto τα συγκεκριμένα στο bios) και ανέβασα τα τάση από 1.5 σε 1.64 V (έχει μόνο άρτιους στι τιμές, δηλ. η επόμενη τιμη είναι στα 1.66) Ταυτόχρονα μείωσα το multiplier του επεξεργαστή από x20 (20x133=2.66Mhz ο κάθε πυρήνας) σε x17(17x160=2.72).
Οπότε η μνήμη είναι οκ αλλά ο επεξεργάστης ουσιαστικά δέχτηκε ένα μικρό (?) overclocking. 2.72 είναι καλά σε σχέση με την αρχική τιμή? Μήπως φθείρεται η cpu και μειώνεται η διάρκεια ζωής της? Πρέπει να αυξήσω την core voltage?
Πλιιζζ χέλπ!
 

Adhan

Connoisseur of Dismal Art
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
9,009
Sorry για το double-post αλλά μόλις έπεσα πάνω σε αυτό...
http://www.tomshardware.co.uk/forum/268527-12-ddr3-1600-1333-skill-ripjaws-p7p55d#t1866080

1) "<u>With an i5 750 you cannot run RAM any faster than 1333 without effectively OCing your computer or making trade-offs</u>. You can often turn on XMP in BIOS, but this changes your BCLK which also affects your CPU speed. It will likely, as a side effect, end up turning off functionality such as Turbo, EIST, sleep states. You can usually turn most of those back on but you have to specifically do it. But Turbo will be lost unless you OC your CPU. This differs from motherboard to motherboard".

2)"<u>By default, the 1156 socket chips run with a BCLK of 133. The CPU and RAM attain different speeds by using different multipliers. The Max Memory Multiplier that is available to the i5 750 chip is one that allows RAM to reach a speed of 1333 MHz at default BCLK</u>. Doing the math, this is basically 10 because 133 BCLK x 10 Memory Multiplier = 1333 MHz. ".

3)As a result of this BCLK change, the CPU speed changes. If the CPU Clock Ratio did not change your CPU would be OCed to 20 x 160 = 3.2 GHz. Most (if not all) motherboards would deem this too dangerous to allow when a user only flips the XMP profile. So, the boards drop the CPU Clock Ratio in response to the raised BCLK. Based on what I've seen around the forum, <u>most boards will drop the CPU Clock Ratio to 17. This means your CPU is running at a speed of 17 * 160 = 2.72 GHz.</u>
I don't know how Asus or others handle this, but <u>Gigabyte treats this change as an OC. If you have left other settings as is, they will disable Turbo, EIST, and Sleep States</u>. These functions can be turned back on, but you have to go in and flip the settings from "Auto" to "Enabled".

Εμμ...Τον i5-750 έχω... :pinch:
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Χμμ, ουσιαστικά μπορείς να τις ανεβάσεις μόνο ανεβάζοντας το FSB ε? (η BCLK όπως το γράφει αυτός ο τύπος). Δεν καταλαβαίνω όμως. Δεν θές να υπερχρονίσεις ή δεν κατάλαβες καλά τι συμβαίνει και πως να το κάνεις? Αφού τα κατάφερες. :thumbsup:
Κανε κανα τεστ, παιξε κανα παιχνιδάκι και άμα κολλάει το μηχάνημα το ξανασυζητάμε.

ΥΓ: Τις τάσεις στις μνήμες τις ανέβασες καλού κακού ή είχες προβλήματα?
ΥΓ2: Η αυξηση στα Mhz της CPU είναι αμελητέα για intel, αλλά ή αυξηση του FSB όχι. Πρέπει να κάνεις τεστ.
ΥΓ3: Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως αυτή τη στιγμή κέρδισες πολλά περισσότερα σε ισχυ από το FSB παρά από την αυξηση στα Mhz της μνήμης <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Ειδικά έτσι που χαλάρωσες τα timings.

EDIT:
Ωπα ωπα ... μόλις εσωσα να δω τις μνήμες σου. Και ζητώ συγνώμη. Δεν έδωσα σημασία, πριν. Οι μνήμες σου φοράνε τα κορυφαία micron Z9 chip (IC). μπορούν να τρέξουν (προτείνεται ενεργή ψήξη δηλ. ανεμιστηράκι) στα 1,9 - ~2 volt και να κοπανήσουν 7-7-7 στα >1800 Mhz και με 8-8-8 πιθανόν να πλησιάσεις τα 2000Mhz. Μιλάμε για κορυφαίες μνήμες. Το rated voltage είναι 1.7 Volt οπότε μην αγχώνεσαι. H ocz τις εγγυάται(-οταν, δε βγάζει ποιά μνήμες) μέχρι τα 1.8 Volt. Πούλα και λίγο μούρη στον αδερφό σου. :spiteful:
Μονο περιεργο είναι πως αυτη που δειχνεις στο e-shop ειναι μια μονή 2GB. Ετσι τις πήρες χώρια? Οχι σετάκι?
 

Adhan

Connoisseur of Dismal Art
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
9,009
Φίλε solaufein ευχαριστώ!
Δοκίμασα borderlands και dead space 2 για κανα 3ωρο περίπου και έτρεχαν άψογα.
Όντως 60 Mhz είναι αμελητέα αύξηση και απ 'ότι είδα να λένε ο i5 750 είναι ψιλοκτήνος για overclocking (ήτοι σηκώνει πολύ μεγαλύτερη αύξηση χωρίς αλλαγή στο voltage, αλλά με την προϋπόθεση λίγο καλύτερη ψύξη από τη stock του). Τελικά θα χρειαστώ test ή όχι (φαντάζομαι για να τσεκάρω τη θερμοκρασία του)? Αν ναι, ποιο προτείνεις? Δεν ξέρω αν παίζει κανα ρόλο αλλά η αναλογία FSB (ή BCLK) προς DRAM είναι 2:10 σύμφωνα με το cpu-z. Ακριβώς τόσο είχα και πριν το ανεβάσω από τα 133Mhz στα 160Mhz...
Έχω αυτές στα 2 link που παραθέτω 3 post πιο πάνω, ΑΚΥΡΟ το link στο αρχικό post. Σε σετ τις πήρα, 2 των 2GB.
Για τις μνήμες λέω να βάλω το memtest τώρα το βράδυ και να το αφήσω μερικές ώρες και να δω όταν ξυπνήσω αν μου έβγαλε κανα error.
Ναι το ξέρω ότι είναι πολύ καλές (130 ευρώ τις πλήρωσα το 2010 <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />), πρέπει να είναι από τις λίγες που είναι 1600 και 7-7-7-24. Τόσο τις ρύθμισα manually και έβαλα και την τάση 1.64 (η αμέσως επόμενη επιλογή που υπάρχει στο bios είναι 1.66). Και απ΄οτι είδα στο επίσημο forum της ocz, τεχνικός της, τις ίδιες ακριβως τιμές προτείνει (λέει και το tRFC να είναι 80 και το έθεσα κι αυτό τόσο).
 

ccwr

Blackguard
Joined
Dec 19, 2012
Messages
1,473
Το τεστ το χρειάζεσαι αν θέλεις να σιγουρευτείς για την σταθερότητα του όποιου oc έχεις κάνει. To καλύτερο τεστ είναι το gaming, αλλά αν θες κάτι πιο άμεσο, πολύ ευρέως χρησιμοποιείται το Prime95.
O τρόπος είναι πολύ απλώς, βάζεις το test να τρέχει και παράλληλα έχεις ένα πρόγραμμα για να τσεκάρεις θερμοκρασίες. Καλό είναι το minimum που θα το αφήσεις να τρέχει για να είσαι σίγουρος είναι πάνω από 3-4 ώρες. Εγώ αν θέλω να είμαι σίγουρος ότι ένα σύστημα είναι σταθερό το αφήνω ένα βράδυ.

Edit: Ξέρει κανείς τι γίνεται με τα bus rate(FSB/4) και το multiplier στους Intel; Διαβάζω ότι είναι προτιμότερο να είναι ψηλά το bus rate και χαμηλά το multiplier.Πχ για έναν στα 2Ghz είναι καλύτερο να έχει bus rate 250Ghz και x8 παρά 100Ghz και x20. Ισχύει και αν ναι γιατί οι ivy έχουν εργοστασιακά ψηλά multiplier και χαμηλά bus rate;;

Μα να μην έχουμε o/c thread ντροπή :huh:
 

Adhan

Connoisseur of Dismal Art
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
9,009


ccwr wrote:
βάζεις το test να τρέχει

Μα να μην έχουμε o/c thread ντροπή :huh:</blockquote>

E βοήθα και λίγο παραπάνω <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> .
Το τεστ έχει ένα σωρό παραμέτρους. Επέλεξα την online μέθοδο.
Για αρχή τι επιλέγω, Join Gimps ή Just Stress Test....? Για το Join Gimps λέει κάποια πράγματα το readme.txt. (για το stress test δεν πολυβοηθάει) αλλά δεν ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα όπως π.χ. αν η επιλογή "πόσες ώρες την ημέρα να τρέχει" είναι η διάρκεια που θέλω εγώ να τρέξει μόλις το ξεκινήσω ή το ποια εργασία να επιλέξω (type of work to get /προεπιλεγμένη είναι η "whatever makes the most sense")...
Επίσης μου εμφανίζει το εξής μήνυμα:
Υou have left the available memory fields at 8 megabytes. You can increase your chances of finding a Mersenne prime very slightly if you let the program occasionally use more memory. The readme.txt file has more inforamtion. Do you want to let the program use more memory? Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση?

EDIT: Όντως, νομίζω πως όποιος από τα παιδιά του site το έχει περισσότερο, θα μπορούσε να ετοιμάσει σε άρθρο ένα οδηγό για o/c σε μνήμες/gpu/επεξεργαστές (σε 3 μέρη, αν 1 βγαίνει πολυ μεγάλο). <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />

 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερο, να του αφήσεις να χρησιμοποιεί όση μνήμη θέλει. Απλά δε θα μπορέις να κάνεις άλλα πράγματα στον υπολογιστή σου αν όλη η μνήμη είναι "reserved". Όμως το τεστ θα είναι ποιό αξιόπιστο.
Γνώμη μου να μην ασχοληθείς εκτός αν δεις και κολλάει σε παιχνίδια. Οι μνήμες σου παραείναι καλές για να κολλάνε στις "εργοστασιακές" (ανεξαρτήτως τι λένε τα SPD) τιμές.

Λοιπόν ... και μερικές εγγυκλοπαιδικές γνώσεις για γκίκουλες. Ελάτε τώρα αφού το θέλετε! :silly:

Marsenne prime: Πρώτος αριθμος Μερσεν, είναι ένας πρώτος (oxi Proton ε? πρώτοι είναι οι αριθμοί που διαιρούνατ μόνο με τη μονάδα και τον εαυτό τους=2,3,5,7,11,13,17 κλπ κλπ)) που ακολουθεί τη φόρμουλα (2^ν-1). Ο μικρότερος ν που υπάρχει είναι ο v=11. Ο μεγαλύτερος μπορέι να ανακαλυφθεί μόνο με τεράστια υπολογιστική ισχύ. Οi αριθμοί αυτοί έχουν ανακαλυφθεί από το GIMPS του marsenne.org. το εργαλεία για αυτό είναι το .... μάντεψε ... prime. Δεν έχει φτιαχτεί για overclocking αλλά χρησιμοποιείται από overclockers γιατί χρειάζεται τεράστια υπολογιστική ισχύ. Οταν λοιπόν είνσαι on-line και επιλέξεις join GIMPS απλα συνησφέρεις στη ανακάλυψη ενός ακόμα marsenne prime <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

ccwr

Blackguard
Joined
Dec 19, 2012
Messages
1,473
Adhan, στο πρώτο παράθυρο όπως θα κατάλαβες από την εξήγηση του solaufein πατάς just stress testing. Εγώ συνήθως τρέχω Torture test>blend, ή από το παραθυράκι που ανοίγει μαζί με το πρόγραμμα ή από Options>Torture test>blend. Παρακάτω δεν τα έχω ψάξει δεν θέλω να λέω κοτσάνες...

Μακάρι κάποιος που ξέρει να μας κάνει κανα οδηγό να ξεστραβωθούμε λίγο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />.

Solaufein
<span class="bbcode_spoiler">Ψιλό-πολύ άσχετο αλλά μ' όλα αυτά για τους πρώτους αριθμούς μου θύμησες το βιβλίο, ο Θείο Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ. Πολύ ωραίο αν σε κάποιον "αρέσουν" οι μαθηματικές θεεωρίες </span>
 

Adhan

Connoisseur of Dismal Art
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
9,009
Ωραία θα δοκιμάσω το blend, θα το αφήσω από το βράδυ έως το πρωί. Όπως καταλάβατε δεν ανησυχώ για τις μνήμες αλλά για τον επεξεργαστή (ελαφρώς), αν είναι σταθερός, ανεβάζει θερμοκρασία πάνω απο λογικά επίπεδα κτλ (αν και με τόση μικρή αύξηση, χλωμό).
Το σημαντικότερο ξέχασα, το stress test πρέπει να τρέχει μόνο του ή μαζί με κάποιο παιχνίδι?
 

ccwr

Blackguard
Joined
Dec 19, 2012
Messages
1,473
Γενικότερα καλό θα ήταν να τρέχουν όσο λιγότερα προγράμματα γίνεται μαζί με τα stress test. Δεν νομίζω να μπορείς να τρέξεις και παιχνίδι όπως και να χει...
 
Top Bottom